|
|
| נשלח ב-27/7/2007 08:37 |
|
| |
עוד דבר,
מרוב כל הפלפולים,השורה התחתונה שלך לגמרי לא ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 13:06 |
|
| |
אם דעותי נחשבות קיצוניות בעיניכם, זכותכם.
רק לא הבנתי איפה נכנסו בדיוק דעותי בציטוט מכתבו של מרן הרב שך.
יש בי מן הפלורליזם, רק השורה התחתונה היא לשמוע לדע תורה ולכן הסתייגותי.
דעתכם אכן ייצגה את דעתי בתקופה די ארוכה, רק התעוררתי מתי שהוא לשמוע בקול רבותי.
אם אתם מפחדים לקרוא את מה שכתבו גדולי הדור, הבעיה היא שלכם.
מומלץ גם הספר "אורחות הבית" מדברי- מרן הרב שך זצ"ל. שם תוכלו לעמוד על הדברים במקורם.
מעבר להבעת הדעה הפרטית בה שייכים שיהיו חילוקי דעות, דעת הרבנים בעניין (ושום כל אחד ורבותיו) היא המכרעת.
ואם הויכוח פה הוא מה הרבנים אומרים (לפחות הקול הכללי בציבור החרדי- על כל מגרעותיו הרבות)- אז הוא ויכוח סרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 00:37 |
|
| |
במחילה, מנסיון קרוב אני יודעת שלא כל מה שיוצא מפי הרבבנים יוצא באמת מפיהם, ואני מקווה שכולם יודעים זאת. הרבנים הגדולים באמת לומדים תורה כל היום והם לא מתעסקים בעניינים של בינו לבינה כל היום. זה כבר נהיה ממש ס***ה. האמינו לי שהרב אליישיב לא קם בבוקר ופתאום חשב להגביל זמן פגישות. הוא פשוט למד בלילה ולא הפסיק. כל ההחמרות האלה הם מן עניין של חניוקיות של "מי יותר צדיק" והדבר נעשה מגוחך לגמרי.קצת חוש ביקורת חברים יקרים. מצטערת.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 02:09 |
|
| |
אין לי מושג למה אני מרגישה צורך לחשוף את זה דווקא כאן. אבל אני הבנתי כמה דברים חשובים, אולי גם אתם תבינו
אתמול בלילה יצאתי עם חבר שלי ובאמת כשהתאחרה השעה והתרוקן המקום נפלנו בנגיעה, ובגדול. ממש בגדול
אני לא אומרת שצריך לרוץ ולקבוע הגבלות בלתי ישימות ובלתי רצויות שלאו דווקא נובעות מאינטרסים טהורים, (ואני לא רוצה ללכלך על רבנים אבל ככה זה עובד לפעמים..). בכל מקרה, בהחלט יש מקום לכל אחד להגביל את עצמו. אני יודעת שמעכשיו אני אגביל את עצמי.
מפתיע, לא? ועוד מבחורה סרוגה... אבל אין מה לעשות - אני מאמינה בכל ליבי שכל זרם צריך לקחת וללמוד מהצדדים החזקים של השני...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 02:20 |
|
| |
יש דברים טריוויאלים. לא קשור להגבלות והוספות. שאתה אמור לחשוב עליהם בעצמך.
לא צריך הדרכה של רבנים כדי לדעת שללכת למקום יחסית מבודד מזמין סכנה.
לא צריך הדרכה של רבנים כדי לדעת שבאירוסין כמות גדולה של פגישות עלולה להיות מסוכנת.
אבל כנראה שהרבה מהדור לא חושבים על זה או חושבים ואומרים לי זה לא יקרה. וזה מה שקורה.
ויש דברים לא טרוויאלים- שאין לי כרגע כוח להרחיב עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 09:14 |
|
| |
משגיח רק ניסו לומר שזה לא רלוונטי להביא מכתבים שהר' שך כתב פעם לאנשים פרטיים ולנסות לגזור מזה הלכות. בלי לחטט לך בחיים, יש סיכוי רב שיש לך רשיון נהיגה, למרות שהר' שך כתב במכתבים לבחורים שאסור.
dindi הסרוגים בענינים האלה מזמן... ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 10:36 |
|
| |
ליטאי אתה מכליל ציבור שלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 13:46 |
|
| |
אני חושבת שזה חובה להגביל ,אני ובעלי לא הגבלנו ויצא לנו לצאת רק בשעות הלילה וזה היה קשה מאד ואפילו היו פעמים שקצת נסחפנו כי אי אפשר אנחנו בני אדם! .חייבים להגביל, אני רק רוצה שתדעו כי אח"כ כ"כ הצטערנו על כח והיה חסר את הריגוש של חדר יחוד וכו' לא היה לנו את זה!
רווקים קחו את זה בחשבון תשמרו על עצמכם לטובתכם!
תוקן על ידי שושו999 ב- 08/08/2007 19:43:04
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 15:13 |
|
| |
עוצר וחושב, התכוונתי בענין ההנהגה של הציבור הנ"ל, שאין מניעה להכיר לא על ידי שידוך. הציבור עצמו וודאי שהוא ציבור קדוש וטהור.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 21:35 |
|
| |
ליטאי, גם אנחנו היכרנו על ידי שידוך.. אמנם שדכנית לא הייתה מעורבת, אבל חבר משותף הכיר בנינו - אין שום הבדל
השינוי הוא במספר הפגישות ובאופיין לפני האירוסין.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 00:14 |
|
| |
הכרה בדרך שידוך לא מונעת נפילות. מה הקשר בין זה לזה..?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 00:56 |
|
| |
יש הבדל בין שדכן שקובע את הפגישות , לבין חבר שמכיר ביניכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 11:30 |
|
| |
מה ההבדל למעשה בשעת הפגישה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 13:14 |
|
| |
יש הבדל. כשזה לא קשר ישיר, זה יותר מסוייג.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 13:28 |
|
| |
זה תלוי באנשים נטו.
|
|
|
|