|
|
| נשלח ב-27/7/2008 08:21 |
|
| |
ראשית אני לא מבין את פותחת הפורום.
אם לא מתאימים לה הרבנים הללו כעת, בהמשך החיים הם יתאימו לה פחות. אז מראש שלא תיפגש עם בחורים שמאמינים בהם ולא תקרא לזה טירוף.
שנית בכל חוג יש את המגבלות שלו.
לדוגמה, אני יודע שגם אצל חלק מאילו שאינם חרדים לא נפגשים בשבוע שלפני החתונה מכח מנהג (אני לא נפגשתי לדוגמה מיום לפני החתונה וגם לא דיברנו בטלפון וכן בשבת שקדמה לה). גם לפני כן יש אילוצים לדוגמה בתקופת הבחינות באוניברסיטה של אשתי לא נפגשנו כל יום.
ב"ה לא היו נפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 16:23 |
|
| |
אני לא מאמין שהצלחתי לפספס את האשכול הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא שמעתי על ההגבלות החדשות אבל זה לא משנה את מה שקראתי קראתי האשמות מזוויעות על גדולי ישראל לא עברתי על כל האשכול אבל כבר בהתחלה נהיה לי רע
סמארט מה שאתה כתבת מדגיש את החסרון הענק שיש באמונת חכמים אין לך כבוד לתורה ולא לדעת תורה אם אתה חושב שאיזשהו גדול בישראל מחליט החלטות רק כי הוא עבר "ריכוך" אתה נכנס לקטגוריה של גם אויל מחריש לחכם יחשב
אתה לא חייב לקבל את ההוראה של הרבנים ואתה יכול להתקומם (אם יש לך אומץ) כי לי גם אם אני לא מקבל כל דבר אין אומץ לדבר על גדולי ישראל אבל להגיד שהם מושפעים מריכוך ושההחלטה שלהם היא לא דעת תורה מוחלטת זה ביזוי תלמידי חכמים וביזוי כבוד שמים!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 13:25 |
|
| |
אתה יכול להשמיץ כמה שאתה רוצה אותי ואת יראת השמיים שליואת אמונת החכמים וכו' וכו' אבל המציאות היא שיש עסקנים שקודם מסמנים את המטרה ואחר כך דואגים להציג מציאות מסויימת מול הרבנים על מנת שישתכנעו בנחיצות המטרה.
אני מקווה שלא בלבלתי אותך עם העובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 22:53 |
|
| |
עובדות????
הלוואי ועובדות היו מכתיבות את ההודעות שלך.
לפחות עכשיו אתה נזהר ומתייחס לעסקנים שאני לא מתכונן להגן עליהם אבל עדיין אתה חושב שרבנים (ואני מדבר על גדולי הרבנים) מרקדים לפי החליל של העסקנים וכאן הבעיה עם הדעות שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 10:30 |
|
| |
ליטסיד הנכבד,
ליתר בטחון, עברתי שוב על כל דברי באשכול זה. מהתחלה ועד הסוף אני התייחסתי לעסקנים שמסלפים את המציאות בפני הרבנים.
ולעניין החליל - הרי ברור לך שהרב אלישיב, לדוגמא, לא יוצא לשמחות בית השואבה השונות על מנת לראות מה מצב הצניעות שם, אלא מקבל נתונים מהעסקנים שמדווחים בצורה מאוד מגמתית לפי ראות עיניהם. וכך גם בשאר הדברים. אז זה לא חליל ולא ריקוד אלא הצגת המציאות שלא ידועה לרבנים בצורה שמתאימה למוחם הקודח של העסקנים.
אלה הם העובדות, מה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 17:02 |
|
| |
אני שמח לראות את ההבהרה שלך אבל... אני לא רציתי לרדת לגופם של מקרים ופרטי פרטים של רבנים מסוימים אבל אני ילך עם הדוגמא שלך על הרב אלישיב, אני לא מכיר את המקרה של שמחות בית השואבה אבל אני יכול להעיד על כמה מקרים שונים שהרב אלישיב יודע מאיפה ואיך לקבל את המידע שהוא צריך ולא פעם הוא עקף בצורה הכי בוטה את ה"עסקנים/בני בית/נאמנים" מכל הסוגים והמינים, המקורבים והרחוקים ואפילו התבטא בצורה בוטה כשאמרו לו פעם משהו בשם אחד מקורביו.
אבל כל זה שולי!! מה שבאמת חשוב זה שאם יש לך אמונת חכמים זה בכלל לא משנה אתה צריך להבין שיש לרב אלשיב או לכל רב שאתה הולך בדרכו חסיד או ליטאי עזרה משמים ויכולת להבין ולנתח ולדעת דברים שאתה ואני לא יכולים. אני מאמין שהרב אלישיב יודע מתי מוכרים לו שטויות ומי מורח אותו ומה המניעים גם אם הוא לא היה בחוץ וראה בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 17:38 |
|
| |
| ליטסיד כתב: |  |
אבל כל זה שולי!!
מה שבאמת חשוב זה שאם יש לך אמונת חכמים זה בכלל לא משנה
אתה צריך להבין שיש לרב אלשיב או לכל רב שאתה הולך בדרכו חסיד או ליטאי עזרה משמים
ויכולת להבין ולנתח ולדעת דברים שאתה ואני לא יכולים.
אני מאמין שהרב אלישיב יודע מתי מוכרים לו שטויות ומי מורח אותו ומה המניעים גם אם הוא לא היה בחוץ וראה בעצמו.
|
|
רגע עם כזאת אמונת חכמים, אז כל הרבנים שלפני השואה נלחמו נגד העליה לארץ ישראל גם היתה להם עזרה מהשמים והם ידעו ונתחו דברים שאנחנו לא ידענו?
הרב היחיד שאומרים שחזה את השואה הוא החפץ חיים שאמר ובהר ציון תהא פליטה...
אבל גם מרבית תלמידיו כנראה לא שמעו לו.
לכן בבקשה תסייג קצת את דבריך ואל תצא בלהט למלחמות על דברים שקטונו מלהבין בהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 22:16 |
|
| |
שרפ היו הרבה רבנים שדיברו על זה שמשהו הולך לקרות לפני השואה, שיקול דעתם וסיבותיהם להתנגדות לעליה או זה שאחרים לא ידעו לא פוגע בגדלותם בכלל, גם ממשה רבינו נסתרה הלכה ועוד הרבה דוגמאות של הסתרה של דברים שעתידים לקרות לאורך ההיסטוריה. אין לאף רב חוזה שיתוף פעולה עם הקב"ה.
השאלה שלך דומה מאוד לשאלה איפה היה הקב"ה בשואה. חוסר באמונת חכמים הוא לא באותה רמה כמו כפירה בטוב של הקב"ה אבל הוא דומה מאוד לחסרון באמונה כלפי הקב"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 23:08 |
|
| |
חביבי אז לא קראת טוב.
השאלה שלי היתה למה אתה מתקיף אנשים בנושאים שהם בעיתיים מאד. בפרט בנושא של שמיעה לדברי חכמים בנושאים המצויים במחלוקות בין מגזרים שונים. ברור לכולם שגם לחכמים אין 100% הצלחה והדוגמה העצובה מאד שהבאתי היא הוכחה.
גם חכם זקוק לסיעתא דשמיא ומי אמר לך שנפלת על החכם הנכון, בזמן הנכון.
אולי גם הסיעתא דשמיא היא להלכה ולא לחומרות או גזירות למשל?
אז אם אין לנו נביא שיביא דברים מאחורי הפרגוד, מוטב שכולנו נצטנע לא נעשה את חשבונם של חברנו, בנושאים שאינם ברורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 11:30 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
גם חכם זקוק לסיעתא דשמיא ומי אמר לך שנפלת על החכם הנכון, בזמן הנכון.
|
|
בהחלט! כאן טמונה הסי"ד של כל אחד ואחד, ע"פ זכויותיו ומעשיו.
אנחנו מצווים במצוות אמונת חכמים, ולכן אנחנו נשמעים לדבריהם. (כל אחד אחר רבותיו)
אם נפלנו על הרב הנכון ברגע הנכון ?! אין כאן שקול כזה. אנחנו מאמינים שסי"ד מלווה אותו ורואים בו שליח עבורנו. התוצאה היא חלק נוסף, לא חלק מקיום המצווה, לשמוע בקול החכמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 14:53 |
|
| |
100%.
נכון. אבל כל אחד מסייג את עצמו. הרי רבית עברו מחסידות לליטאיות, בין החסידויות, התחרדו, או התחרדלו.
כמו שנאמר עשה לך רב.
ז"א שגם המונח אמונח חכמים הוא לעיתים לאחר שעשית בדיקה בין דעות הרבנים. אבל גם 90% מוצא חן בעינייך וזה יותר מאשר אצל כל רב אחר, אז אתה מקבל את ה- 10% כמצווה לשמוע דברי חכמים ועשית ככל אשר יורוך וכו' (לענין זה כבר צריך לפנות לפורום עצור כאן חושבים).
בשמים יבדקו האם עשית את הרב ביושר.
לענין הטענה שיש רבנים שאי אפשר לדעת האם הם המורים לך או שמא תלמידיהם ותלמידי תלמידיהם, הרי יתכן שמן הראוי שאדם יעשה לעצמו רב שהוא יכול לשוחח עימו ולא איזו דמות וירטואלית, אבל זה כבר באמת לא עניין לדיון זה.
בכל מקרה הנושא הוא שאסור לשפוט אדם על הדרך בה הוא מקבל את אמונת חכמים, אולי היא לא נראית לנו אבל נאמר עשה לך ולא עשה לחברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 16:58 |
|
| |
שרפ אני לא יודע אם לא עקבת אחרי כל ההודעות שלי או שלא הייתי ברור מספיק
אבל אני לא אומר לאף אחד איך להאמין ובמי להאמין, אין לי בעיה אם אתה או אחר יגידו לי בתור דוגמא קיצונית שדברי הרב אלישיב הם כלום בשבילך ולעומת זאת דבריו של הרב שרלו הם תורה מסיני בשבילך, יש לי ויכוח על זהאבל זכותו של אדם להאמין ולבחור את רבניו "עשה לך רב" ולא שהרב יבחר אותך
אבל יש לי כן בעיה לקבל אמירה שאומרת שרב פלוני הוא הרב שלי ודעתו דעת תורה אבל עד איפה שלדעתי הוא מובל ע"י עסקנים וכו' . כי אחרי שעשית לך רב אתה צריך לדבוק בו ולקבל את פסיקותיו ואם לא נראה לך עשה לך רב אחר. או תהיה רב של עצמך. ברור שגם כאן יהיו שיטענו שאני גם מחליט מה לקבל מהרב וכו' אבל זאת דעתי כחרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 17:16 |
|
| |
נראה לי שעמדותנו קרובות מאד.
כנראה שהבעיה היא כיצד ניתן לעשות רב, שאניך יכול לגשת אליו (כמו שתמיד טוענים אלו שפסיקות לא מוצאות חן בעינהם עסקנים וכד'). לדעתי כדאי שאדם יעשה לעצמו רב נגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2010 17:57 |
|
| |
עכשיו אני יכול לדבר מנסיון.
אין לי אלא לומר שטיפשים ומסכנים אלה שלא מגבילים את עצמם.
דעו לכם שדוקא מתוך ההגבלות נבנה קשר אמיתי וטהור, קשר שלא מבוסס על חיצוניות יתר.
ברוך שלא שם חלקנו כהם.
|
|
|
|
|