בית פורומים עצור כאן חושבים

בלק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2010 10:57 לינק ישיר 

תלמיד
תמוהים מאד דברי רבנו בחיי והמשך חכמה- לפי דבריך-,

הרי חז"ל אמרו קללת צדיק אפילו על תנאי מתקיימת ברית כרותה לשפתיים, וכו'

בתורה בפ' לך לך. אומר ה' לאברהם- ומקלליך אאור. ובפרשתו- כאמור ה' לא רוצה שיקלל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 13:16 לינק ישיר 

הם התקשו בפרשתנו, מה אכפת לה' עקימת שפתיו של בלעם, ונדחקו ליישב כך שישארו בהבנתם שעקימת שפתיו אינה משנה מאומה.

ברכת צדיק יתכן ושונה, וגם שם צ"ל שמנכים למתברך מזכויותיו או שמקבל "אשראי" בשמים, אחרת יש בעיה עם שכר ועונש, אחטא והצדיק יתפלל....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 15:24 לינק ישיר 

הם התקשו אבל הפתרון שלהם לא עולה בקנה אחד עם הכתוב בתורה ובחז"ל,
 הרי אי אפשר להתעלם מהכתוב- שהקללה קימת, ולתרץ שהיא בעצם לא קימת. כי כך נוח להם עם הקושיה,

אם הברכה קימת גם קללה קימת, אחטא- והצדיק יתפלל. (זה דבר יום ביומו,) אבל גם אחטא ואשוב  הדבר דומה.
לכן הקדימו חז"ל אחטא ואשוב- אין מספיקים בידו לעשות תשובה. ואין הצלחה בברכת הצדיק.

הניכוים מהזכויות,- האם מישהו ראה את ספרי הנהלת החשבונות של הבורא, ויודע למי ולמה מנכים ומתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 17:15 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

1.       מעניין שלא היתה כאן הפניה באשר לעצם היכולת לקלל, שהיא תמוהה מאוד, לרבבנו בחיי והמשך חכמה שהיה להם ברור שקללות אינן עוזרות ואין אדם יכול להשתלט על ה' (ר' בחיי בהסתייגות, למשך חכמה בוודאות) ונדחקו לבאר ביאורים דחוקים מעט העיקר לא להסכים כי היה ביד בלעם כח.

תלמיד: עיין באבן עזרא הנה

אבן עזרא במדבר פרק כב

והנכון בעיני, כי היה יודע מזלות, ובעת ראותו במזל של שום אדם שהגיע עת רעתו היה מקלל אותו. ובבא הרעה אל המקולל. יחשבו הרואים והשומעים הנמצאים, כי בעבור קללתו באה הרעה. והעד, שדבר במרמה עם שרי בלק. וזה טעם לא אוכל לעבור את פי ד' אלהי, כי אין יכולת בנוצר לשנות מעשה היוצר או גזרתו.
 האבן עזרא שולל ברכות וקללות לגמרי, אפי' ברכות של אלוקים הוא אומר שזה רק תוספת כוח אבל לא משנה משהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 18:26 לינק ישיר 

ירוח

זה רק מקרה כמה היה להם פשוט וברור שהקללה אינה מאומה.

בנוגע להנהח"ש – כל האומר ה' וותרן... יש הנהח"ש ואין לי הסבר אחר לגבי תפילה (מכתב מאליהו מסביר אי שם כי התפילה היא עצמה זכות ואם אחר מתפלל עלי אני גרמתי לו למצווה , אך בדוחק רב לדעתי, בפרט כאשר זכותי במצווה הזו די קלושה כי לא גרמתי לה מרצוני אלא ממסכנותי)

מקס

נכון, גם לאב"ע היה פשוט שאין לבלעם כח. העירני בני על כך בשבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 19:17 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
  מקס

נכון, גם לאב"ע היה פשוט שאין לבלעם כח. העירני בני על כך בשבת

תלמיד: תרווה נחת מבנך ובאמת דרבן אותו ללמוד ראשונים כאבן עזרא, אני מת על בחורים כאלה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 19:48 לינק ישיר 

תלמיד
למרות גלריית האישים המכובדת הסוברת שהקללות אינם משפיעות ואין בהן ממש. אני  מעדיף להאמין לדברי ה' כפי שכתוב בתורה.

במדבר פרק כב

(יב) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל בִּלְעָם לֹא תֵלֵךְ עִמָּהֶם לֹא תָאֹר אֶת הָעָם כִּי בָרוּךְ הוּא:

ה' כנראה האמין וידע כי לקללה יש כוחות, למרות מה שכתבו אותם אישים מכובדים,

ועדיין אני בדעה כי  זו חוצפה כלפי שמיא  בלשון המעטה לדעת  בדיוק את הנ"ח שלו, וצורת ענישתו.
אין כונתי כי אין הנ"ח בשמיים. ויש שכר ועונש. אבל לא בני אדם בשר ודם יודעים ומכירים את שיטת ניהול הספרים שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 19:55 לינק ישיר 

ירוחם: מה קשה להבין כאן,
והיות שהעם והעם המואבי האמין בשטויות של בלעם, אז מבחינת אסטרטגית היה חשוב שלא יקלל ואז החוסן של עם ישראל יפגע, וכן המורל של המואבים יגדל לשמים,
והתורה דיבר בלשון האדם כמובן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 21:07 לינק ישיר 

מקס
את התרוץ הזה שמעתי בילדותי.  איזה מורל בדיוק היו צריכים להרים למואבים? הרי הם לא תכננו להלחם בנו. ואנו לא תכננו להלחפ בהם? על איזה מורל אתה מדבר?
ומה אכפת לה' אם המוראל של המואבים גבוה או נמוך? איזו נפק"מ  יש  לה'  עם זה? שלכמה מואבים יהיה מוראל גבוה?

על השאלה הראשונה שלי לא ענית, שאלה בענין - אלוקים לפני ויכולו ביום השישי  הראשון ברגע האחרון, נזכר לברא את פי הארץ פי הבאר ופי האתון,
פי הארץ - היה חשוב מאד.  פי הבאר- היה גם חשוב ביותר. אבל פי האתון? בשביל מה ה' טרח לפתוח את פי האתון-

דבר כה מדהים נגד חוקי הטבע, אתון מדברת.! נו אם לפחות האתון היתה מגלה לנו כמה סודות תורה, אם היתה מדברת בשבח האלוקות, מילא הייתי אולי מבין,
אבל ה' פותח את פי האתון- וו האתון מדברת כמו חמור- למה היכית אותי? בגלל החידוש הזה היו צריכים לשנות את חוקי הטבע?
כן כן אני יודע תוכחה לבלעם שידע... נו בגלל בלעם ה' משנה סדרי בראשית, הרי חוץ מבלעם  לא ראה ושמע איש את הנס הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 21:48 לינק ישיר 

ירוחם: הנה הפסוקים

במדבר פרק כב

(ב) וַיַּרְא בָּלָק בֶּן צִפּוֹר אֵת כָּל אֲשֶׁר עָשָׂה יִשְׂרָאֵל לָאֱמֹרִי:
(ג) וַיָּגָר מוֹאָב מִפְּנֵי הָעָם מְאֹד כִּי רַב הוּא וַיָּקָץ מוֹאָב מִפְּנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל:
(ד) וַיֹּאמֶר מוֹאָב אֶל זִקְנֵי מִדְיָן עַתָּה יְלַחֲכוּ הַקָּהָל אֶת כָּל סְבִיבתֵינוּ כִּלְחךְ הַשּׁוֹר אֵת יֶרֶק הַשָּׂדֶה וּבָלָק בֶּן צִפּוֹר מֶלֶךְ לְמוֹאָב בָּעֵת הַהִוא:
(ה) וַיִּשְׁלַח מַלְאָכִים אֶל בִּלְעָם בֶּן בְּעוֹר פְּתוֹרָה אֲשֶׁר עַל הַנָּהָר אֶרֶץ בְּנֵי עַמּוֹ לִקְרֹא לוֹ לֵאמֹר הִנֵּה עַם יָצָא מִמִּצְרַיִם הִנֵּה כִסָּה אֶת עֵין הָאָרֶץ וְהוּא ישֵׁב מִמֻּלִי:
(ו) וְעַתָּה לְכָה נָּא אָרָה לִּי אֶת הָעָם הַזֶּה כִּי עָצוּם הוּא מִמֶּנִּי אוּלַי אוּכַל נַכֶּה בּוֹ וַאֲגָרְשֶׁנּוּ מִן הָאָרֶץ כִּי יָדַעְתִּי אֵת אֲשֶׁר תְּבָרֵךְ מְבֹרָךְ וַאֲשֶׁר תָּאֹר יוּאָר:

והנה בעניין האתון: ויאמר הגאון, כי לא דברה האתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 22:07 לינק ישיר 

מקס
ויקוצו- לשון גועל, הם שנאו את בני ישראל בני ישראל הגעילו אותם,
 די במבט חטוף על מסע בני ישראל, ונגלה שהמקרה הזה קרה הרבה הרבה לאחר שבני ישראל עברו מעל גבול מדין ומואב,
בעל פעור והישימון הם מספר קילומטרים לא קטן אחרי מדין ומואב- עיין במפות,
השנאה והגועל היה כלפי מנהגי  ונוכחות בני ישראל במרחב,  ולא מורא צבאי. כי כאמור לא היה כזה.
בעל העקידת יצחק הרב יצחק ערמא מפרש את הפסוק כלחוך השור- המקום הבטוח ביותר מלשונו המלכחת של השור- הוא מתחת סנטרו.
ו
הנה בעניין האתון: ויאמר הגאון, כי לא דברה האתון. 
יש הרבה גאונים אחרים האומרים כי ה' לא  נתן את תורה, וכל מה שכתוב בתורה לא היה ולא נברא והכל שקר, כמו סיפור האתון.

אם זה לא היה אולי הכל לא היה? מאיפה לי הבטחון שזה היה -וזה לא היה,

זה נראה לי מאד לא אמין ואמיתי -כשלא נראה לי משהו בתורה אגיד כי זה לא היה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 22:16 לינק ישיר 

ירוחם: מדובר ברס"ג ולא סתם גאון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 22:27 לינק ישיר 

אני יודע מקס. אז מה? מכיון שזה הרס"ג אני צריך לקבל את דבריו, כי התורה אינה נכונה, ויש בה דברי שקר? שאלתי מה אם כן הקנה מידה. מה נכון בתורה ומה שקר?
אגלה לך כי גם הרמב"ם במורה נבוכים כותב כי האתון לא דיברה. וגם יעקב לא נאבק עם המלאך, והמלאכים לא ביקרו את אברהם, וכד'
אז תן לי עצה למה להאמין בתורה. אם חלקים ממנה הם שקרים? אולי יש בה עוד שקרים? האם אני אמור להאמין בתורה בגלל אמיתותה או בגלל שאנשים יאשרו לי מה אמת ומה שקר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 22:37 לינק ישיר 

ירוחם: היקר

ממתי חלומות ומשלים הם שקר ??
יש כלל גדול בתורה כל מה שכתוב הפוך מהשכל הישר אנו מבינים שזה משל או משהו עמוק אבל ברור שלא כפשוטו,
עיין כאן אורכם של ששת ימי הבריאה. מה שצטטתי מהרב קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 22:52 לינק ישיר 

נס קריעת ים סוף לא היה סיפור פחות אבסורדי. ממאבק יעקב עם המלאך, והעם רואים את הקולות ומעמד הר סיני, הוא לא פחות דמיוני והזיוני מדיבור האתון.
האם יתר סיפורי התורה כמו מכות מצריים למשל, מתישבים עם השכל הישר הנורמטיבי?
למה בסיפורים אחרים אני צריך להאמין? אולי הכל הם- חלומות ומשלים?
באמת אתה מאמין שנותן התורה, שרצה לתת לנו ספר חוקים ומסרים, טרח לעטוף אותם בסיפורים דמיוניים ולא נכונים? הסיפורים הלא נכונים האלו ,באו לשכנע אותנו באמיתות התורה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בלק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.