| נשלח ב-26/6/2007 17:29 |
|
| |
הוזמנתי לחתונה אזרחית מה לעשות?!
בנה של אחת מעובדות משרדי מיתחתן למז"ט בזו"ש אלא מה בשונה מזו"ר בחופ"ק כדמ"י הפעם החתונה "אזרחית"
כלומר ללא חופ"ק אלא טקס אזרחי שאת טיבעו אין אני יודע.
אם החתן עובדת משרדי הזמינה אותי וכמי שהיתי בכל חתונות צאצאי עובדי המישרד אם העדר היא תעלב מאוד ויחסי העבודה יועכרו.
הענין מסתבך יותר שכן האם אלמנה וחשוששני מאיסור תורה של "אלמנה לא תענון"
מה עושים??
בשורות טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2007 17:39 |
|
| |
אתה מוכן לעבור על הלאו שציינת, בגלל אולי מראית עיין? ומה יגידו? ואיך זה יראה?
|
|
| נשלח ב-26/6/2007 17:57 |
|
| |
בתור מ"מ יש לציין לפסוק לא תגורו מפני איש ומ"מ כשת"ח וע"ה באים לדון מותר לכבד ת"ח, משום דהע"ה מבין שזה לא נקרא לבכר אחד מעל השני, אלא פשוט זה הוא ההלכה, וה"נ אע"ג דאיכא דין של כל אלמנה ויתום לא תענון, מ"מ אם אסור הוא ללכת לחתונה כזאת אפשר להניח שהיא תבין ולא תעלב.
וכל זה כתבתי בגדר אולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2007 18:25 |
|
| |
זכורני שהיה אשכול ממש על שאלה כזו. לינקי?
גם האשכול המקביל על ההסבר לאי שתיית יין של מחללי שבת נוגע בנקודה דומה.
ולעצם העניין, יש לדון בגדרי ההלכה הפורמלית מה איסור יש בכך? הרי אין איסור להתחתן במשרד הפנים, אלא רק אולי איסור לחיות זה עם זו ללא חו"ק כדמו"י. וגם אם יש בזה איסור, נראה שלהגיע לחתונה כזו אינו איסור בעצמו (לפני עיוור אין כאן, שהרי החתונה תיערך גם בלעדיו).
מאידך, מעבר למישור הפורמלי, נראה שקשה לתת לגיטימציה לדבר כזה, ויש להסביר להם שהדבר לא אפשרי עבורך. וכמו שהם רוצים שתכבד אותם גם הם צריכים לכבד אותך.
לא ייתכן שמישהו יזמין אותי למשהו שבעיניי הוא מעשה חמור, וייעלב אם אינני מגיע. הרי כל בר דעת מבין שהזמנת יהודי שומר מצוות לאירוע כזה היא בעייתית מאד. אני מתפלא שהם לא התנצלו בפניך על ההזמנה, ואמרו שזה נעשה רק כדי לא לפגוע בך. זה מה שהייתי מצפה מהם כלפיך.
הדבר דומה בעיניי למי שיזמין אותי לחגוג את הניסוי הראשון שהוא עושה בעישון קוקאין (בהנחה שהוא חבר בקבוצת 'עלה ירוק', שרואים בזה מעשה לגיטימי).
כמובן תמיד יש את האפשרות לומר שבדיוק באותו ערב אתה עסוק, אבל לענ"ד דווקא מן הראוי להבהיר שאינך יכול להשתתף בזה. אמנם כדאי להוסיף שאין זה במגמה לפגוע אישית אלא בגלל שהמעשה הוא בעייתי בעיניים תורניות.
האם חילוניים רבים אינם נמנעים מלהגיע לחתונות נפרדות? ובד"כ זה רק בגלל שזה לא נעים להם, ולאו דווקא בגלל שזה נוגד את צו מצפונם. אז לא תהא כוהנת כפונדקית!
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2007 22:50 |
|
| |
לינקי, לא לזה התכוונתי. היה אשכול שדן בשאלה האם ללכת לטקס כעין זה (אני לא זוכר האם לחתונה אזרחית, או אולי לברית מילה של בן של זוג לסביות - כך זכור לי, ואולי שניהם).
|
|
| נשלח ב-27/6/2007 00:32 |
|
| |
לענ"ד -
אם נראה לך שיש איסור הלכתי בהשתתפות (פאסיבית, יש לציין) בטקס, אך אינך רוצה לפגוע, מדוע שלא תגיע רק לחלק מן האירוע (למשל, לסעודה, או לקבלת הפנים כדי להגיד מז"ט) ותלך לאחר זמן קצר? מניסיון, התנהגות כזו היא הפוגעת פחות (במארחים ובבעלי השמחה) מבין כל ההתנהגויות, והמובנת להם ביותר (שכן, בניגוד למה שנאמר באשכול על היין נסך, חילונים ברוב המקרים מבינים את ההגבלות ההלכתיות של אורתודוקסים, והחלק שמפריע להם הוא הפגיעה האישית. אם הם חשים - ככל אדם נורמלי, כך נדמה לי - שיש ניסיון להקטין ככל האפשר את הפגיעה האישית, הגבולות וההגבלות כשלעצמם אינם פוגעים בהם).
|
| נשלח ב-27/6/2007 08:07 |
|
| |
למה לא לבוא?
אם הם חילונים, רוב הסיכויים שהם כבר חיים יחד בלי חופה וקידושין כלל, וזו העבירה העיקרית - עבירה של זנות.
דווקא הנישואין, למרות שהם אזרחיים, ממסדים את הקשר ביניהם וכך מפחיתים
באופן משמעותי את יסוד הזנות. לדעתי צריך דווקא לברך אותם על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2007 10:16 |
|
| |
חלמיש
הבאת ציטוט מהכתוב. בא וראה כמה התורה ידעה לענות על שאלתך.
שמות פרק כב
א) כּל אַלְמָנָה וְיָתוֹם לֹא תְעַנּוּן:
(כב) אִם עַנּה תְעַנּה אֹתוֹ כּי אִם צָעֹק יִצְעַק אֵלַי שׁמֹעַ אֶשׁמַע צַעֲקָתוֹ:
נדמה לי כי זה הציווי היחידי בתורה על איסור. שמוכפל בו המעשה. בא נלמד יחד את הפסוק.
ענה, אם לא תשתף בחתונה שלה, וכנראה שמאד חשוב לה הדבר. תענה אותה, זה יפגע בה.
צעק היא תנסה להסביר לעצמה שכנראה בדיוק באותו ערב אתה עסוק וכד" יצעק אלי, היא תבין שזה תרוץ, והשיקולים שלך אם כיתתים ופוליטיים צרים.
שמע-אומר ה" כל התרוצים האלו שאומרים לךכאן הם לא נכונים, וכוונות לא טהורות של פלגנות בדלנות אגודות אגודות והרחקת היהודי יש כאן ולכן אומר ה" אשמע צעקתו.
ולכן באמת הציווי הוא על היחיד. אבל ההחלה על הרבים, לא תענון
|
|
| נשלח ב-27/6/2007 11:55 |
|
| |
ירוחם,
אם הייתי מתייחס למדרש המשעשע שלך באותה צורה כמו שאתה עושה למדרשים אחרים, דומני שלא היית יוצא בשלום.
לשון אחר: אפילו לכלל וורט חסידי (=מעינה של תורה) עוד לא הגעת.
|
|
| נשלח ב-27/6/2007 12:00 |
|
| |
הרבה מידות יש באדם
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 10:03 |
|
| |
רוממות א--ל בגרונם וחרב פיפיות בידם
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 12:09 |
|
| |
"חסדכם כענן בוקר וכטל משכים הולך" "ברעתם ישמחו מלך"? "אל תשמח ישראל אל גיל כעמים"
|
| נשלח ב-28/6/2007 12:55 |
|
| |
ממתנה נחליאל ומנחליאל במות.
והארץ היתה תוהו ובוהו וחושך...
ויאמר ה' אל משה לאמור.
...
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 13:24 |
|
| |
עד מתי רשעים יעלוזו? ידברו עתק.- (כפי שנאמר רשע למה תכה רעך, ומצדיקים ביראת שמיים.)
אלמנה וגר יהרוגו-( בהלבנת פנים)
בינו בוערים בעם וכסילים מתי תשכילו.-- (אוי ריבונו של עולם מתי ??)
"מעינה של תורה" הוא דברי הדיוט בזוי ונלעג.
רק הפלג הגדול שסחף איתו סחף בדרכו .ליכלוך וחפצים זרים, הוא הוא העיקר החשוב ומוערך.
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 13:27 |
|
| |
הרב מיכי. יש רחמים וחסד שאין הקב"ה חפץ בהם וזה בגדר אינו מברך אלא מנאץ וזו הייתה כוונתי בפסוקים אילו. גילוי נאות אין אני אומר שאסור ללכת יתכן וחייבים ללכת אך הגבתי לירוחם על טענת הברי ושמא שזו אינה הסיבה להתיר ואח"כ תשובת המשקל על הפסוק.
|
|