נשמע מוכר?
היו כאן כבר הרבה דיונים על הכוכב העולה של שנות ה-90, ודי מעניין אותי לשמוע מי לדעתכם היה הכוכב העולה של שנות ה-2000. (אמנם אצל חלקכם אפשר להבין מי היה הכוכב לדעתכם, אבל לא אצל כולכם. אשמח לשמוע מכל אחד מי היה הכוכב העולה לדעתו).
אני לא מדברת על הסולן בעל הקול היפה ביותר או המרגש ביותר, אלא על הסולן שלדעתכם הוא ה-סולן (כמו שיושר היטיבה להגדיר..).
מה דעתכם?
ועוד שאלה קצת שונה: איזה סולן אתם הכי נהנים לשמוע? אני לא מתכוונת לסולן שלדעתכם שר הכי יפה, אלא על הסולן שאתם אוהבים לשמוע (דוגמה למי שלא הבין את כוונתי: אחד הסולנים שאני אוהבת לשמוע הוא זלמן פולק. לדעתי יש כאלה ששרים יפה ממנו, והקול שלו לא כל-כך גבוה, ובכל-זאת אני נהנת לשמוע אותו. עכשיו ברור?)
דעתכם על שתי השאלות?
נשלח ב-28/6/2007 19:23
דניאל מוצ'ניק ללא ספק
תוקן על ידי נהוראי28 ב- 28/06/2007 19:20:12
נשלח ב-29/6/2007 03:36
יוסי שיק
נשלח ב-1/7/2007 02:33
עוד לא נגמרו שנות האלפיים!!
תנו צ'אנס!!
בכל מקרה- את יוסי שיק אני הכי נהנית לשמוע.(אם סופרים רק את אלה של שנות האלפיים). יש לו קול נעים.
נשלח ב-1/7/2007 09:00
שאלה מענינת. מוכרחה לציין.
אבל מה? זה קצת קשה לקבוע את זה עכשיו. זה מסוג השאלות שבכדי לענות עליהן צריך להסתכל בפרספקטיבה של זמן. כשנמצאים בתוך זה- אי אפשר לענות כ"כ בברור.
לכן, אני לא מאד סגורה על עצמי במה שאני אומרת, אבל אני מנסה, בכל אופן.
אז כך:
הטובים מבחינתי הם (בעיקר הם...):
1. שאול אלסן
2. יוסי שיק
3. ארי רוזנר
4. שמחה קאץ'
כמה צפוי...
אם להיות ריאלית (למרות שאני לא באמת כזו), אני יודעת שמרדכי שפירא יכול להחשב ל"סטאר" גדול. אבל, לא יודעת, אין לי חיבה יתרה (וגם לא היתה לי כזו) אליו, בעיקר- לא לקולו.
ומישהו שהולך לקחת את זה, ובגדול- יהושע בנדר. יש לו עתיד (מקווה, לפחות).
ילד שיש לי הנאה מרובה כשאני שומעת אותו, זה שאול אלסן. מעבר לכך שיש לו קול מדהים ושירה מצוינת, כל צורת העמידה והשירה שלו, יש בהם המון עדינות בצורה מסוימת (קשה לי קצת להגדיר את זה...), ואני אוהבת את זה.
-עוד אחד שדי אהבתי: דניאל מצ'ניק. יש משהו יפה בשירה שלו.
-ועוד אחד אחרון חביב, שקצת לקח לי זמן להתרגל אליו (ה"השתפכויות" שלו על הבמה היו בתחילה נראות לי מוגזמות במעט...), אבל כשזה קרה, אז עד הסוף זה קרה- שמחה קאץ'. כשרון לא מבוזבז- אלא מופסד. וחבל שכך.
נשלח ב-1/7/2007 20:23
ללא ספק שאול אלסן!!!
אז ועדיין....למרות שערבה לי גם שירתו של יוסי שיק...וגם הופעות הבמה של אייזיק בנישי...
אני חושב שדי ברור וצפוי מה כל אחד יענה...
נשלח ב-24/3/2008 20:43
אני שרופה על דובי שפירא... הוא שר מדהים יש לו גוון קול נדיר.. פעם זה נישמע ככה ופעם ככה, הוא הזמר המועדף עלי... למרות שיש עוד כמה שולם מוצא חן בעייני... גם לאחיו (מרדכי שפירא) יש קול יפה מאוד.
הייתי שמחה לשמוע את עודד קריטי.. אני חדשה פה... וקראתי מלא תגובות טובות עליו.. אז עם למישהו יש שירים שלו מוזמן לשלוח לי [email protected]
נשלח ב-25/3/2008 00:31
ברוכה הבאה דובי שפירא באמת שר מדהים, והכוכב העולה שלי הוא ללא ספק ארי רוזנר, גם אם לא שר הכי יפה בעולם,
עודד קריטי נחשב בעיני רבים להסולן של פרחי מיאמי לדורותיהם, הוא שר בדיסקים מן השמים ואחד אחד, ובהופעות של מיאמי אקספריאנס 2,3,4,ו-5 (בדרך
כלל אנחנו לא שולחים שירים, אני לא חושבת שיש פה מישהו שבעד דיסקים
צרובים, ולכן מומלץ מאד לקנות אותם, או לפחות חלק מהם, זו דעתי.)
נשלח ב-28/3/2008 13:29
הכוכב העולה שלי הוא שאול אלסן.
ואין שום ילד מויחד שאני אוהבת לשמוע.
בעיקרון אני אוהבת לשמוע את כל המקהלה.
נשלח ב-30/3/2008 12:31
גם אני בעד שאול אלסן.
נראה לי שכשאומרים כוכב עולה, מתכוונים לילד שגם בעוד 10-20 שנה, ייהנו מהקול ומהביצועים שלו... (מסופקני אם אפשר לומר זאת על ארי רוזנר...) אם כי גם אורך הזמן שהוא נמצא במקהלה הוא חלק מהשיקול, ולכן בחרתי את הנ"ל.
נשלח ב-30/3/2008 22:48
מה אני אעשה שלא התחברתי לקול של שאול אלסן??
נשלח ב-31/3/2008 14:30
אל תעשי!!! סתם.....................
לא כדי שהחברה תשפיע עליך. את מי שאת אוהבת תאהבי כי את אוהבת אותו ולא צריך להיות אכפת לך את מי השני אוהב כי השני זה לא את.
נשלח ב-31/3/2008 22:50
למרות שלשאול אלסן יש קול מדהים, אני לא מת על הקול שלו, כי כשהוא שר הקול שלו דומה קצת ליללות של חתול, וזה מציק לי באוזן (ולכל קהל המעריצים, אין מה להתלהם, על טעם ועל ריח אין מה להתוכח, ככה זה נשמע לי בלי שום כוונה להעליב).
הסולן שהכי נהניתי לשמוע הוא ללא ספק יוסי שיק, אם כי, יושי בנדר רק התחיל את הקריירה (למרות שגם הוא מתחיל להשמע לפמים קצת כמו חתול... אבל זה עוד לא מציק לי באוזן... אז נחכה ונראה, בינתיים הוא מצטיין!)
ובענין ההופעות, אין ספק שהשואו של אייזיק בנישי, והא כמה רמות מעל כולם (לוקח זמן להתרגל, זה לפעמים קצת מוגזם...), ומי שהכי מתקרבים אליו הם מרדכי שפירא ויוסי שיק, שביניהם עדיפות מובהקת ליוסי שיק שהקול שלו הרבה יותר יפה, ולכן הוא מועדף אפילו על אייזיק בנישי.
לסיכום, יוסי שיק.
נ.ב.
ארי רוזנר ושמחה קאץ' באמת מרגשים בכל פעם ששומעים אותם, אבל ה-ש' שלהם שגובלת ב-ס' קצת מציק לי... אבל הם באמת שרים מהלב! ראה ערך, ארי רוזנר=אני מאמין.
נ.ב. 2
זלמן פולק, הוא אחד הסולנים המוכשרים ביותר בדור רווח, אבל ההופעה שלו מחרידה... מומלץ לשמיעה בלבד
תוקן על ידי seffix ב- 31/03/2008 22:50:31
נשלח ב-1/4/2008 00:29
יוסי שיק - שירתו הכי ערבה לאזן, ארי רוזנר - מבחינת ביצועים... אין עליו, אייזיק בן ישי ויהושע בנדר - הם מעולם לא היו סולנים, מהרגע הראשון (כמעט) הם נראו זמרים בקטן, (אותי באופן אישי זה קצת עצבן,) דובי שפירא - אם בזמנו היו יותר הופעות הוא היה יכול להחשב סולן רציני הרבה יותר, יש בו משהו מאד מיוחד ושונה, יאיר קניג - חכו קצת אולי הוא יוכל גם להחשב "כוכב עולה" אני מאד אוהבת את השירה שלו, (יש כמובן עוד סולנים רציניים : חנינה, מרדכי, דניאל, שמולי, שמחה, זלמן, אבל לא נראה לי שהם "כווכב עולה" אפרת, איזה מין הגדרה זה כוכב עולה? אולי שמש מאירה? )
נשלח ב-1/4/2008 07:35
ספיקס אני מסכים איתך לגבי שאול...
לגבי יאיר אני חושב שיום אחד הוא יהיה משהו גדול אני מת על השירה שלו!!!
נשלח ב-1/4/2008 11:57
תהילה, אני חייבת לחלוק עליך על המשפט "ארי רוזנר - מבחינת ביצועים... אין עליו".
אולי הוא מופיע טוב על הבמה, אבל קורה לא הרבה שהוא "שוכח" להתחיל את השיר, או שהוא קצת משנה מהמנגינה הנכונה (זיוף, במילים אחרות), הוא אולי חמוד, אבל לא ביצועיסט גדול.