בית פורומים עצור כאן חושבים

פנחס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2011 10:10 לינק ישיר 

ירוח ומקס

שכר מצוה בהאי עלמא ליכא – בדיוק גישת הרמב"ם, וגם לדעתו יש תופעה של מתן כלים טובים למשתמש (זה השכר המופיע בתורה לדבריו) וזה אצל פנחס, נתינת מעמד בו יוכל להשפיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 10:43 לינק ישיר 

דייר
לפנחס אישית הובטחה הכהונה. לפי ההלכה בעצם לאחר הריגת זמרי על ידי פנחס, פנחס נפסל לכהונה.

רמב"ם הלכות תפילה ונשיאת כפים פרק טו

הלכה ג    כהן שהרג א את הנפש אף על פי שעשה תשובה לא ישא את כפיו שנאמר ידיכם דמים מלאו וכתיב

ביטל הקב"ה את האיסור ההלכתי. והבטיח את המשך הכהונה שלו. למרות שהרג את הנפש..

בעל
העין יעקב מביא מדרש עלום. בו מורחב המחלוקת  מה הכלל הגדול בתורה. ר' עקיבא- ואהבת לרעך- בר קפרא-זה תולדות האדם. תנא אחר-שמע ישראל. ונדמה לי שבן בג בג אומר- ואת הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערבים, הוא כלל גדול מכולם.

תלמיד
אולי אני לא זוכר- אבל איזו השפעה היתה לפנחס- שתרגם את השכר למעשהו ההירואי?

חברים  נשאלו כמה שאלות פתוחות בלי התיחסות?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 10:47 לינק ישיר 

ירוחם
מה ענית לי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 11:07 לינק ישיר 

בעל
שאלת לכאורה  על פסוקים מיותרים.

עניתי- כי הפסוקים הללו הם הכלל הגדול של התורה- לפי בן בגבג-, ולכן הכפילות של כלליה ופרטיה,
יכול להיות שזה לא נראה לך- זה בסדר- אבל זה מה שעניתי.

בלי קשר לתשובה - אם תעמיק  תגלה שזה באמת הכלל הגדול ביותר של התורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 12:39 לינק ישיר 

ירוח
כשמעמדך משתדרג אתנ יכול להשפיע יותר. לא בהכרח צריך להיות תיעוד להשפעה. ומי אמר בכלל שניצלה? אולי פיספס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 12:57 לינק ישיר 

תלמיד
השכר הוא שכר מוחשי ולא וירטואלי, כל אדם אם ישתדל, יכול להגיע לדרגות השפעה. הגבוהות ביותר.  מה הרבותא של פנחס- לפי דבריך- בשכר שהוא קיבל בתרועה גדולה מה'?
תוך כדי כתיבה אני שואל את עצמי עליך ועל חז"ל- לשיטתם איזה שכר קיבל פנחס? איזה שידרוג? כשהם זיהו אותו עם אחד המרגלים שיהושועה שלח לרגל.
 מרגל נאלץ לפעמים להכנס לביתה של זונה, . אז מה בדיוק היה שידרוגו לפיך ולפי חז"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 12:59 לינק ישיר 

לי נראה יותר מה שאני כתבתי זה שה' סידר פרוטקציה קטנה לפנחס וויתר לו
על סעיף אחד בשולחן ערוך נראה קצת עלוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 13:21 לינק ישיר 

זה לא סעיף קטן בשו"ע- כהן רוצח לא יכול לשמש בכהונה- זה אלמנטרי. בלי שו"ע
דוד בכיר המלכים לא יכל לבנות את בית ה', כי ידיו שפכו דם, המשרת בו לא יכול להיות שופך דם.
אבל יהיה שלך מה ששלך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 13:27 לינק ישיר 

רציתי להעלות פה נקודה בקשר למפקד האנשים שקשור גם למתי מדבר.
ישנם כמה דיעות בגמרא על אלה שלא היו בגזירה: נשים (דיוק מ"אנשים") לוויים ואנשים שמעל גיל 60 (לא יוצאי צבא)

מלבד הבעייתיות שבמקור הדרשות האלה שבאו לתרץ איך אנשים כמו יאיר בן מנשה היה עדיין חי בזמן כיבוש
הארץ (נשמע הגיוני למישהו?) ואחיה השילוני בזמן עמרם ואליהו הנביא (הוא היה צריך להיות בן 700 לפחות)
ושאין הוכחה כלל לדברים האלה בתנ"ך והראיות שמביאה הגמרא הן די "רעועות", אני רוצה להראות מהפשט
שזה לא כך.

לגבי הנשים אפשר לראות שהגברים בכו בחטא המרגלים "נשינו וטפינו יהיו לבז".
העונש שלהם מוזכר באותה פרשה (וגם במשנה תורה ע"י משה) "וטפכם אשר אמרתם לבז יהיה.. המה יראו
את הארץ" וגו'...  בשתי הפעמים לא מוזכר כלל נשים כך שאפשר להבין שלא היתה "פרוטקציה" לנשים.

בקשר ללווים אפשר לראות שבין שני המניינים (מבן חודש ומעלה) בתחילת ובסוף הארבעים ההבדל הוא רק
של אלף בעוד שיש שבטים אחרים שהתרבו פי כמה וכמה. אם לא היתה עליו גזירה, זה נראה הגיוני?

ואחרונים הם בני שישים ומעלה. חוץ מהעובדה שאין שום בסיס בתורה שהמניינים הם עד גיל שישים (להיפך,
אפילו כתוב "מבן עשרים שנה ומעלה" משמע בלי סוף). וחוצמזה, אם לא סופרים את מי שלא יוצא לצבא אז
גם נכים ושוטים בני עשרים ושלושים לא היו במניין? אגב, יהושע וכלב היו הולכים לצבא גם בגיל שמונים (ככוחי
אז כן כחי היום - כלב בכיבוש חברון) ולא מוזכר בשום מקום שאחרי גיל שישים לא נלחמו.

עוד משהו, בפרשה כתוב "ובאלה לא היה איש מפקודי משה" (מהמניין הראשון הכוונה) אם מונים רק עד גיל 
שישים - פשיטא שלא יהיה, הרי יש 40 שנה בין 2 המניינים!! (לא נהיה קטנוניים על 39 שנים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 14:28 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
זה לא סעיף קטן בשו"ע- כהן רוצח לא יכול לשמש בכהונה- זה אלמנטרי. בלי שו"ע
דוד בכיר המלכים לא יכל לבנות את בית ה', כי ידיו שפכו דם, המשרת בו לא יכול להיות שופך דם.
אבל יהיה שלך מה ששלך!

יש רוצח ויש רוצח אתה משווה כהן שרצח במזיד או בשוגג לפנחס שכל כוונתו הייתה לשם שמים ולא
היה לו שום נגיעה אישית בעניין ובזכותו ניצלו אלפים מעם ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 14:40 לינק ישיר 

ירוח

לרמב"ם שכר בעוה"ז פירושו יותר הזדמנויות להגיע (לשלמות לפי הר"מ. מי שלא יסבור כר"מ שהידיעה היא התכלית – יותר הזדמנויות לעשיית מעשים טובים). בהיותו בעל מעמד יש לו הזדמנויות לפעול ולצבור מעשים טובים. לא כל אדם ללא מעמד יכול להגיע לכל אפשרות השפעה כבעל מעמד.

מרגל יכול להקלע לצומת משפיע (ראה המרגלים וכלב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 15:03 לינק ישיר 

דייר
אני לא משוה כי אין צורך להשוות פנחס שפך דמים כמו כל רוצח, הגמרא בסנהדרין אומרת שאם זמרי היה מקדים והורג את פנחס. היה זכאי. מכיון שעל פנחס היה דין רודף. מי שרוצח מבחינה אידיאולוגית או דתית הוא רוצח כמו כל רוצח,.
לפי המסופר רצו השבטים לעשות לינץ בפנחס. ורק התערבותו הישירה של אלוקים שאשר בדיעבד את הפעולה, פנחס היה נהרג בידי שבט שמעון. ורק אישורו זה של אלוקים מחקה מפנחס את התג של רוצח. והחזירה מיד את תג הכהונה.

אני לא דברתי על הרמב"ם,  הפילוסופיה אינו בדיוק דבר אהוב בעיני. כתבתי מה שאני מבין. בהחלט יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה נשאר בזה שלא אתה מסכים איתי ולא אני אתך- בנושא הזה.

אגב שאלה לחידוד   מי היה הראשון שלמד חומש עם רש"י ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 07:32 לינק ישיר 

מדוע כופלת התורה את שיעורי הנסכים 3 עשרונים לפר וכו' בכל אחד מהמוספים אחרי שכבר באו בפרשת נסכים בפ' שלח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 07:47 לינק ישיר 

ירוחם
אבא של רש"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 10:29 לינק ישיר 

בעל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פנחס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.