|
|
| נשלח ב-10/7/2007 13:55 |
|
| |
גם כשהם עושים קולות עם הפה עדיין מרגישים שזה ווקאלי,אבל התחכמות עם ההלכה זה לא נראה לי,תכל'ס אז מותר או לא?
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 14:24 |
|
| |
תלוי, מי שיש לו שמיעה טובה במוזיקה מרגיש שזה ווקאלי מיד!והוא לא צריך להתאמץ!
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 15:07 |
|
| |
המרקד,
בטרם תקרא הודעתי זו, אני מראש מסייג ואומר שאין בכוונתי לפגוע בך.... אז קבל את הדברים לעצם עניינם.
ולתגובתי להודעתך:
כמה פעמים סיימת ש"ס ופוסקים בכדי להעיז ולהכריז על אחרים כ"נבל ברשות התורה"???
אל נא תהפוך את הפורום הזה לדומה לדבר הטמא והמשוקץ והמחטיא ביותר ברשת האינטרנט (לדעתי אף יותר מאתרי זימה) הנקרא: "בחדרי חרדים". שם יושבים בסתר אנשים השופכים דמים ללא הפסק, החוטאים בלשון הרע ורכילות זולה, המתיימרים לכתוב בשם ההלכה וכל מטרתם היא לנגח, להעליב, לסגור חשבונות, להכפיש ולשפוך דמם של אנשים אותם הם בכלל לא מכירים...
כל זב חוטם שם מתיימר להיות פוסק הלכות גדול בתורה אבל משום מה עדיין יושב בסתר... בכל שו"ת של תלמידי חכמים ופוסקים, בסופה של התשובה חותם הרב בשמו, מה שאין כן שם.
(הפיסקה האמוציונלית שלעיל, יצאה ממני לאחר הרבה זמן שהיא רובצת בקרבי, פשוט, תגובתך הזכירה לי את סגנון הפורום ההוא)
ולעצם העניין:
אין הלכה מפורשת לעניין מוזיקה בימי בין המצרים, המנהגים חלוקים והדעות רבות ומתבססות על מקורות שונים....
לי אישית יש משנה ברורה בנושא, ולמרות שראיתי כבר מזמן את ההודעות הנוגעות לעניין, נמנעתי מלהגיב בנושא בכדי לא לחטוא בכבוד האדם ובין השאר באנשים שאני מאוד מכבד מוקיר ואוהב.
אנו ברדיו קיבלנו פסק הלכה ואנו נוהגים על פיו.
הפסק שקיבלנו אומר שמוזיקה הנעשיית בפה ולא בכלי נגינה מותרת להשמעה. נקודה.
אני אישית הייתי נוהג אחרת, אך בשידוריי מחוייב אני לפוסקי ההלכה של הרדיו ולמדיניות הרדיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 17:08 |
|
| |
בשונה מימי ספירת העומר , בימי בין המיצרים אסורה שירה בכלי שיר...
השמיעה נאסרה "שמא יטה"...
שירה בפה בלבד הותרה ועל סמך זה גם נוצר עולם הווקאלי בעולם המוסיקה החסידית הממוסחרת...
אלא שכמו כל כלי יוצר עלייך לא יצלח הדברים קיבלו שכלולים ושדרוגים...
אין מי שחושב שזה נשמע אבלותי היצירה הווקאלית המחקה כלי זמר...
רק שהיות ובפסקי הלכה הבהירו לאורך כל הדרך כי מה שפה מותר מותר מותר... הגיעו למסקנא שכמו שאפשר לייצר לחמניות מקמח מצה וזה כשר למהדרין מן המהדרין בפסח... אפשר גם ליצור משהו שיהיה כמו כמו כמו .. אבל עדיין כשר ...
יש בזה טעם לפגם.
אבל "נבל ברשות התורה" זה על איסורי תורה... ועל מעשי נבלה... . בטח לא על דברים כאלו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 18:08 |
|
| |
אולי אתה לא יודע, אבל הרב הראשי הרב יונה מצגר שליט"א אסר את הלחמניות הכשרות לפסח משום "מראית עין".
"מראית עין" זה לאו דווקא מראה, אלה איך שהדבר מיוצג.
במילים אחרות, איסור "מראית עין" חל על דבר שנדמה למי שרואה או שומע אותו שהמשתמש בו עובר על איסור.
אז אמנם את המוזיקה לא רואים, אבל בהחלט מי שיראה מישהו ששומע את המוזיקה הזאת, יחשוב שהוא שומע מוזיקה רגילה בספירת העומר.
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 18:56 |
|
| |
אל תכעס עליי.
אני כותב בשמי המלא ולא מסתתר מאחורי ניק.
הרב מצגר מוערך ביותר בעיני. על פועלו כרב, על פועלו במשרתו, על ייצוגו המופלא את העם היהודי התקשורתי בעולם כולו.
בהלכות .אני אישית אסתמך על רב אחר. [ למרות שברור שהרב הוא איש הלכה בקיא. יש את מה שיפסוק להלכה לציבור כולו ויש את הדרך שיורה לאדם שומר תומ"צ ]
ברור שאין כל איסור לאכול את הלחמניות הללו בפסח [ לבד מאל תיטוש... ]
השירה המדומה למוסיקה היא סוגיה בעייתית
מחד כי מבחינת מוסיקה כפי שכתבתי האיסור הוא לא על שמיעה. השמיעה נאסרה כגדר.... וזה הרי לא צלילי מוסיקה...
מאידך ה"שמא יטה" קיים כאן במידה שווה למוסיקה מכלים...
אבל זה נושא הלכתי ורק רבנים יכריעו.. ובטוחני שיהיו שיכריעו לצד א ויש שיכריעו לצד ב
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2007 19:45 |
|
| |
תכל'ס יצירת קול בפה הדומה לכלי נגינה זה דבר נורא חמוד ואפשר בכל מיני צורות ליצור כאלו קולות קחו לדוגמא את הקולות שיוסי עושה זה לא מגניב? אני למשל הצלחתי ליצור קול של דרבוקה
ע"י הכאה על הפה וזה ממש יפה,ונעזוב כרגע את העניין ההלכתי השנוי במחלוקת!
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 00:15 |
|
| |
היי חברים חזרתי וקראתי את כל מה שכתבתם וחבל שיש כמה שעוזבים אבל גם אני מאחלת להם בהצלחה בהמשך דרכם.
נ.ב.
למנדי אתה צודק באחת התוכניות של יוסי התארח מונה עם חי והילד שמחה ובתוכנית יוסי השמיע משהו שהם עשו ביחד בשיר ווקאלי אז אולי באמת סוף סוף יהיה אפשר לשמוע את זה שוב עכשיו .
רק צריך שיוסי יקרא את זה ויתייחס אלינו ונוכל להנות משירים אלא בבין המצרים.
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 07:05 |
|
| |
נפסקה ההלכה!
הרב אברהם יוסף שליט"א אמר בתוכניתו ביום שישי שיצירת קולות בפה הדומים לכלי נגינה מותרת
אבל כשזה ממש דומה למוזיקה רגילה עד כדי כמעט אי הבחנה,הדבר אסור(שאף אחד לא יחשוב שסתם כתבתי כי ביום שישי בתוכנית של הרב אברהם יוסף שאלו אותו והוא אמר שיוסי השמיע לו ומה שכתבתי זה מה שהוא פסק לגבי שירים אלו!)
תוקן על ידי המודיעינית ב- 15/07/2007 7:05:35
"לפעמים צדק הוא רק כוכב"
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 09:52 |
|
| |
נכון אבל לא מדוייק.
הרב אכן אמר שכל הקולות הנעשים בפה מותרים לשמיעה.
הרב אמר גם כי מוסיקה הנעשית בפה אך אוזן אינה יכולה להבדיל בינה ובין מוסיקה מכלים ממשיים ולכן היא נשמעת כמוסיקה מכלי נגינה - לא ראוי להשמיעה.
בפסיקה זו, העביר הרב את ההחלטה ואת קביעת הגבולות לאוזן השומעת.
לאחר השידור, כשהשמעתי לו את השירים של א.קפלה, והדגמתי לו כיצד ניתן להפיק אותם מהפה, אמר לי הרב כי שומעים שזה נעשה בפה ולכן מותרים הם.
לא זו אף זו, בשידורים בהם אנו משמיעים את סגנון המוסיקה הזה, מדגישים אנו כי כל הקולות נעשו בפה ולכן אין ספק שהשומע יודע שזה נעשה בפה ואין כאן בעיה הלכתית.
במאמר מוסגר, כפי שכתבתי בהודעה קודמת, אני הייתי נוהג אחרת, אך קטונתי מלחלוק על דברי הגאון הרב אברהם יוסף שליט"א ועפר אני לרגליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 12:30 |
|
| |
אגב, כל מי שממש מבין במוסיקה יכול לקלוט שלא מדובר במוסיקה שיוצרה בכלי נגינה אלא עם כן זה אדם שמחזיק בבית אורגנית כל כך ישנה ודפוקה עד שצלילה נשמעים כמו המוסיקה המנוגנת בפה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 13:14 |
|
| |
סליחה על השאלה יוסי האם מותר למאזינים לדעת מי הרב הפוסק הלכות ברדיו או שזה ענין חסוי? וחוץ מזה השירים של הקפאלה נשמעים ווקאלים ברובם למעט לך השם הגדולה של החברה במקורי...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 14:28 |
|
| |
א. כנראה שיש הבדל בין נשמעים ווקאליים לווקאלים באמת.
ב. יש לאקאפלה הרבה שירים בדיוק כמו לך השם הגדולה... רק שמשום מה שדרני הררדיו נדבקו לשיר הזה...
|
|
|
|
|