| נשלח ב-4/7/2007 12:54 |
|
| |
הרטוכיזם / לומדמכלאדם
אנו מכניסים כאן הודעה שהתפרסמה על ידי לומדמכלאדם בפורום "בחדרי חרדים", היות וכפי הנראה מושאי ההודעה הם חברי הפורום, אנו מקווים שיתפתח כאן דיון ענייני על טיעוניו.
האם דה הרטוך חבר בפורום? או שיש כאן "הרטוכיסטים"?
יש כאן כמה ניקים שמאוד מזכירים את התנהלותו, "דאגתם" לכאורה לרווחתם של לומדי התורה, חיפוש השלילי בכל עת מתוך "רצון לשפר" ו"לייקר את עולם התורה", ועוד כהנה וכהנה.
אלא שזה לא מסתבר. ראשית, האיש עסוק (ב"לעשות צרות"). שנית, תינח אם היה זה ניק אחד, אבל לא מסתבר שהוא מחזיק פה כמה ניקים וכמה מיני זהויות. אולי באמת אחד מהם שלו, אבל כל השאר?
וצריך לומר שלא הוא המציא את השיטה, אלא היא ישנה מאוד. וכל אלו הניקים פשוט חברים לשיטה הזו, לא שהם הוא עצמו חלילה. (ומכאן תשובה לכל אלו שחושבים שבדיוק נפלנו עם פקיד רשע, ולא היא. יש פה כמה ניקים שהיו מתנהגים בדיוק כמוהו אם היה עולה בידם. וב"ה שהצילנו מהם ומהמונם. כן יעזרנו להיפטר גם מהרשע הנוכחי, שבחטאינו עלה לגדולה).
אלא שיש לעיין מה שם יש לשיטה זו, ומדוע לא קראו לה עדיין בשם ברור. אמנם יש כל מיני חזלי"ם שאפשר להזכירם. אבל כל אותם הניקים יקפצו ויבהירו מדוע הם לא כלולים בהם. שם מדובר על עמי הארץ מזנים שונים. והם בכלל לא כאלו. חבריהם הטובים ביותר הם "אברכים" (שמתבטלים אתם...). והם עצמם בוגרי ישיבות. ובכלל, צריך להעלות את משכורתם של האברכים, ולתת רק לטובים ביותר. ואת הבינוניים להוציא לעבודה שיוכלו להתפרנס ברווח. וכו' וכו'.
מוכרחים למצוא שם חדש. ולעניות דעתי הכי מתאים הוא "הרטוכיזם". ("דה הרטוכיזם" זה ארוך מדי).
וכיוון שאני משער שאותם הניקים ילינו על הדבקת שם זה עליהם. ברצוני להבהיר להם שאין זה שם פוגע כלל וכלל. ההיפך הוא הנכון. השם הזה בא לכלול בתוכו את כל אותם הדואגים לרווחתם של אברכי הכוללים ושאר לומדים. וכן את כל אלו ששומרים נאמנה על החוקים כפי שצריך ונכון לעשות. וכן את כל אותם אלו.... בקיצור, את ההולכים בדרכו של אמנון דה הרטוך.
והסייג היחיד שיש לי להוסיף הוא, שנראה שרוב החרדים וכל האברכים מוותרים לגמרי על דאגתם. כך שיש לזכור שהיא יוזמתם בלבד. ואין להם להלין על אף אחד כשלא יתקבלו כל עצותיהם החדשניות לשיפור מעמד האברכים, וילדיהם, וכו' וכו' וכו'. וכמובן שאנו מאוד מכבדים אותם (אני כנציג החרדים שאני מכיר), רק שאנו שומרים מרחק מכל הרעיונות הטובים שלהם. משום ניסיון החיים שיש לנו, ומשום שמאוד מאוד לא מתסבר לנו שהם באמת חפצים בטובתינו. יותר נראה שהם אוהבים אותנו כפי שאותו דייג אוהב דגים. ודי בהערה זו.
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2237811
תוקן על ידי - ymy33655 - 04/07/2007 15:57:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 14:42 |
|
| |
אוי לנו ששקיפות והקפדה על נהלים שהתחייבו עליהם הופכות לכינוי גנאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 15:48 |
|
| |
על ראש ההרטוכיסטים בוער הכובע? למה החלטתם שחברי הפורום הם מושאי ההודעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 16:00 |
|
| |
תופעה מוכרת. לא פעם יצא לי לטעון טענה כלשהי אודות נוהג פלוני המושרש במחנה. מיד שולפים איזה צורר ומשווים אותך אליו. כעת או שתיסוג מעמדתך כדי שלא לחבור לאותו צורר, או גרוע מכך תנסה להוכיח שגם ההוא אינו צורר, אז כבר לא ידברו איתך.
אף לא פעם אחת קבלתי תגובה זו כאשר היה לבן שיחי תשובה עניינית יותר.
שרגא
נעקוב אחרי המקור ונראה אם טעינו
------- מאיר
תוקן על ידי - ymy33655 - 04/07/2007 15:59:53
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 18:01 |
|
| |
הנהלה יקרה,
כחבר פורום מוצהר אני מוחה על הודעת ההנהלה שברישא. חברי הפורום אינם עשויים בתבנית אחת.
לומד יקר,
עם כל הכבוד ויש כבוד, הפעם אני לא מבין אותך (עכ"פ אני מקוה שאני לא מבין אותך)
עכשיו יהיו "הרטוכיסטים" חיוביים ושליליים וכל אחד יפרש כרצונו וכמגמתו, ומה עלה בידינו זולת כמה עקיצות בדרך?
בקיצור: יש מספיק מה לעשות חוץ מלריב בלי ראשית ובלי תכלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 18:09 |
|
| |
מאיר, כעת עברתי על האשכול המקורי והבנתי את הענין. זעקת הכובע הבוער החלה שם, או.קי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 23:43 |
|
| |
אני הוא ששייכתי את דבריו של לומד בפורום "בחדרי חרדים" לכמה מחברי הפורום, לשמחתי לומד עצמו מכחיש את הפרשנות שנתתי לדבריו, את התייחסותי לגופם של דברים כבר כתבתי באשכול המקורי.
|
|
| נשלח ב-5/7/2007 08:05 |
|
| |
בצ"כ היקר, ראיתי את שכתבת שם. לגופו של ענין,
אתה בעל רכב? הדבקת עליו סטיקרים שונים? אתה יודע
שמרמה מסויימת והלאה שוטר יכול לקנוס אותך על "שינוי
מראה הרכב מכפי המצויין ברישיון הרכב", שהרי ברישיון
הרכב כתוב שהוא ירוק, והנה שינית את צבעו לססגוני
(כתום מההינתקות, הרבה לבן מכל מיני מקומות, ועוד
מגוון צבעים לפי הסטיקר...). ידעת את זה? אבל זו "אות
מתה" (אגב, עיין בויקיפדיה בערך בשם זה). כשמגיע פקיד
חדש ומחליט לתת הנשמה מלאכותית לכל מיני אותיות מתות,
יש בזה התנהגות "דווקאית". לכל הפחות ראוי להודיע על
כך מראש, ולא לבוא יום אחד ולהודיע: שברו את הכלים
ולא משחקים, תביאו את כל הכסף חזרה שלוש שנים אחורה
כולל ריבית והצמדה. כעת מובנות יותר הטענות נגד פקיד
מסויים? לגופו של אדם, נראה לי שלא כתבת את כל
האמת. כנראה אני היחיד שטרח לקרוא את עבודתך שפירסמת
במכון פלורסהיים. (אגב, עבודה מרשימה מאוד בהיקפה
ובעומקה, ובתפיסת הדברים ברצינות ובצורה ריאלית.) אתה
אוחז אידיאולוגית שלא ראוי שרוב הציבור יישב וילמד כל
ימי חייו. אני מסכים עם פעולותיך כיום, כי המצב
במציאות מחייב שהרוב ייצאו בשלב כלשהו לעבוד לפרנסתם,
אך להפוך זאת לאידיאולוגיה, לצערי כנראה מוציא אותך
מגבולות החרדיות הקלאסית של ימינו. גם ברוב החסידויות
שמקובל לצאת לעבוד, כולם יסכימו ש"הלוואי והייתי יכול
להמשיך לשבת וללמוד" ולא בגלל עצלות או בטלנות. לסיום
אציין שנית, למעשה אני מאוד מעריך את פעולותיך בתחום!
ייש"כ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2007 21:35 |
|
| |
שבוע טוב,
פסטיבל דה-הרטוך הציף כמובן את העיתונות החרדית בסוף השבוע. כל עיתונאי 'נזכר' לפתע מתי ואיפה פגש את השד בשנים האחרונות, וכבר אז ניכר היה שאגרופו הקפוץ מוכן ומזומן לסטירת לחי לכל עולם התורה מכאן ועד לימות משה רבינו.
בשולי הכתבה המרכזית בעיתון 'בקהילה', הופיעה ידיעה במסגרת קטנה המספרת את שאירע בבחירות בשנת תשנ"ט, בקלפי בשכונת רמות בירושלים. יהודי חרדי הצביע פעמיים, ועשה זאת בשליחותו של איש ציבור חרדי ידוע. הודות לעירנותו של יו"ר הקלפי, נתפס המצביע הכפול ונמסר למשטרה. הכותב מסיים בתרועת נצחון: "ומי לדעתכם היה אותו יו"ר קלפי? מיודענו דה-הרטוך כמובן.
אני מודה שידיעותיי בפרשת דה הרטוך שאובות אך ורק מן התקשורת, וכמובן שאינני מצדיק את הסטירה. אולם הידיעה הקטנה הזו הדליקה אצלי נורה אדומה.
בא 'חטאו' הראשון של דה-הרטוך ולימד על 'חטאו' האחרון. את ההשוואה בין החטאים עשה העיתונאי המכובד, לא אני, והיא מלמדת הכל על פורעי חוק הרואים בשומרי החוק את רודפיהם.
יתרה מזו, הסיפור הקטן מן הקלפי מניח כמובן מאיליו מיהו הרודף ומיהו הנרדף באירוע, והוא מבוסס לגמרי על ההבנה ההדדית בין העיתונאי לבין קוראיו, המבוססת על מערכת ערכים מעוותת השלטת בציבור החרדי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2007 22:34 |
|
| |
אודה שעד לסיפור הסטירה כלל לא ידעתי מיהו דה-הרטוך זה ויותר מכך לא ידעתי שיש חבר כנסת חרדי בשם יעקב כהן... לגבי האחרון- צר לי שזו הפעילות הפרלמנטרית בה הוא מתפרסם.
לגופו של עניין- ייתכן ודה הרטוך פועל ממניעים שאינם טהורים- זה חשבונו האישי. כאנשים בוגרים יש לנו יכולת לבודד את הנאמר מהאומר ולבחון את הדברים לאשורם, גם אם האומר לא מקובל עלינו. חבל שאיבדנו כחברה את היכולת לקבל ביקורת ויותר מכך את היכולת להודות בטעות.
שרגא,
בלי קשר לאידיאולוגיה זו או אחרת- היש תועלת בישיבת אברכים חסרי מעש בכוללים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 00:27 |
|
| |
מספרים בשם הרב מבריסק זצ'ל--שבהתיעצות של עסקים איתו אסר עליהם לבצע פעילות
חשובה--בטענה שדרך הפעולה היא נגד הדין--ובמקרה כזה--אסור להם לפעול.
דה הרטוך כנראה בריסקאי אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 02:04 |
|
| |
נדמה לי שאני כאדם חרדי, השקעתי יותר מאמץ בנסיון ללמד עליו זכות, מאשר חלק המזוכיסטים שכאן, שידעו מייד שהוא ההוגן. ולא חשבו לרגע שאולי יש צד אחר.
ואולי הם אינם מזוכיסטים, אלא פשוט שונאי חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 03:09 |
|
| |
אשקיפה, אין תועלת, אדרבה, יש הרס. מה זה קשור?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 08:47 |
|
| |
רציתי להבהיר לעצמי נקודה מסויימת בדבריך. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 09:34 |
|
| |
שרגא
אתה לא היחיד שטרח לקרוא את עבודתו של בצ"כ, גם אני קראתי את כולה ואף הערתי עליה הערות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:59 |
|
| |
והערותיך היכן? כאן איפשהו? מענין אותי לקרוא מה יש
לך לומר. עבודה מרשימה, הא?
|
|