בית פורומים שידוכי חרדים

מכתבים בתקופת האירוסין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2007 22:18 לינק ישיר 

למה להיות פסימי ? כשיבוא המשיח בקרוב  הכל ינוצל לאפיקים טובים.
בכל מקרה אני עדיין תומך בזוהר בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 00:05 לינק ישיר 

טוב,אני כבר לא אוחזת ו
את כל התגובות כאן,וכבר לא מבינה...אני מרגישה תקועה...
אני מגיבה למי שכתב מה שקשור אלי,לפי הסדר מההודעה האחרונה שלי....
עוצר וחושב-אני בחורה!בחורות מתרגשות מהר! במיוחד אני.....
זוהר- יש לי אינטרנט כבר למעלה מ8 שנים בבית...זה לא שפתאום נכנסתי עכשיו פעם ראשונה ואני לא יודעת איך לצאת,אני נכנסת ויוצאת מדי פעם... ומשתדלת לא להתמכר יותר מדי.. הפעם נכשלתי והגבתי...
איזה תמצות פיצוצי... במיוחד הגדרתך אותי-ילדה טובה סמינר...
בעזרת ה' אביא מקור לאיסור ברגע שיהיה לי.
לגבי מה שכתבת,אין לי כח להיכנס לזה שוב,אבל בשורה אחת-האמת צריכה להיות זה שאם הוא אומר לך שביתך נמצא בקצה הרחוב השני-אתה אמור לפנות לשם!זה אמונת חכמים..אני מקצינה קצת,אבל זה הרעיון...
כשאני נפרדת מכם,אני אתגרש גם מהמשגיח...!!
משגיחשליטא-(איזה אשה כשרה עושה רצון בעלה ומכבדת את בעלה אני!אני מכנה אותו בכינויי כבוד!)
בטח שאני רוצה מכתבים ממך!!! (למען הסר ספק-גם אני לא שלחתי ולא אשלח למשגיח שום דבר...)

סמארט-דמי השדכנות ב-ט-ו-ח יגיעו אליך!!!
עוצר-תודה על ההבנה והרחמים!! תתפלל עלי... ששידוכי יגיעו ממקום אחר...
משגיח-למה אתה מזלזל בעצמך?! אם אתה לא טוב זה מעיד על אשתך.....
פה אני כבר לא כ"כ מבינה מה קורה אז אתעלם...
זוהר-לא ענית לי אם אתה ספרדי או לא ואני מאד רוצה לדעת!!!!!!!!! פליז תענה!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 00:37 לינק ישיר 

חוה פרומה.

א. לא להגיב זה לא אומר לא להיכנס. להיכנס בלי להגיב אולי יותר מסוכן (יש פחות מטרה בכניסה)?

ב. <האמת צריכה להיות זה שאם הוא אומר לך שביתך נמצא בקצה הרחוב השני-אתה אמור לפנות לשם!זה אמונת חכמים..אני מקצינה קצת,אבל זה הרעיון...>
למה  זה הקצנה? האם את מתחילה להבין שיש משהו אינוידואלי באמונת חכמים כיום?

ג. למה זה משנה מאיזו עדה אני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 02:23 לינק ישיר 

זוהר היקר!
ברור שזה לא מאה אחוז וברור שזה צריך להיפסק לגמרי-הכניסה בכלל לאינטרנט.אני בעזרת ה' אעבוד על זה ולאט לאט זה יפסק.(אחת הסיבות זה כדי שאהיה ראויה ואזכה בעזרת ה לבעל תלמיד חכם ועובד ה').
אבל אין ספק שלהיכנס ולא להגיב יותר טוב מלהיכנס ולהגיב!כי כשאתה רק נכנס ולא מתערב ומגיב,אז אתה מבחוץ,אתה לא מעורב!אתה לא בא במגע עם אף אחד ולא נכנס לעומקם של דברים,אף אחד לא מכיר אותך,ולא יודע שאתה קיים!וזה פחות מסוכן,וככה פחות אפשר להתמכר.וגם טכנית פחות נכנסים לאינטרנט ופחות מעודכנים בהכל,כי לא מעורבים,אני אומרת לך עלי,מאז שהתחלתי לכתוב באשכול הזה-אני נכנסת לפחות כפול ממה שנכנסתי תמיד לאינטרנט!! וזה עצוב...

אמרתי את זה כבר כמה פעמים ואני אומר שוב-דרגתם של גדולי עולם שהיו פעם אינה שווה לדרגתם של גדולי הדור היום! אין ספק! ברור שצריך אינדוידואליות ושכל לבד,אבל אני לא חושבת שאנחנו מספיק חכמים כדי להחליט לעצמנו מה כן ומה לא... הבנת? בעבר זה מה שהיינו באמת צריכים לעשות-גם אם אני גרה בקצה השני של הרחוב כבר שנים ואז בא הרב ואומר לי שביתי נמצא בקצה האחר של הרחוב-היינו אמורים ללכת מיד לקצה השני! כי זה אמונת חכמים! וזה בדיוק כמו המקרים של הניסים גלויים שהרבנים היו עושים (כמובן שהקב"ה שם זאת בידם),כל הסיפוריים הידועים עם הילדים החולים שהרב  היה אומר משהו הפוך מהרופא וכו וכו ובסוף הילד הבריא,ועוד מליוני ניסים כאלו!! דברים שהרב אמר לעשות שהיה נראה שזה ההפך ממה שהיה צריך לעשות ובסוף היה נס עצום! זה גם אמונת חכמים!לעשות הכל בעיניים עצומות! אם בסיפור כזה האדם היה מחליט שהוא לא חושב שזה מה שצריך לעשות ושהרב במקרה זה לא צודק לגביו והוא צריך לחשוב לבד מה עליו לעשות-לא היה קורה כזה נס! אם אמונת חכמים-אז עד הסוף!
ואני לא יודעת מה צריך לעשות היום-אם אנחנו צריכים להתיחס לעובדה שהרבנים היום הם לא כמו פעם או להקשיב להם בעיניים עצומות-לדעתי אנחנו כן אמורים לעשות בעיניים עצומות,כי זה הרבנים שיש לנו היום ואנחנו חיים היום,רק כמובן כשבאמת הרבנים אומרים זאת וחושבים על כך ולא סתם שמים להם דברים בפה,אני מתכוונת לפסקים באמת! לדוגמא פלאפון כשר-יכול להיות שבאמת התחיל בגיבובי שקרים,אבל אחרי שאני יודעת על כמה רבנים שחקרו,ואני יודעת על כמה וכמה סיפורים שבחורות הידרדרו מפלאפון-והרבנים באמת יצאו נגד זה ואני בררתי עם הרב שלי אם הוא נגד זה-אז חייבים מיד להחליף.ועוד דוגמא-עם הפאות והעבודה זרה -הסיפור שהיה,אני לא יכולה לדעת מה היה מאחורה-אבל ברגע שמתגלה משהו אמיתי ובאמת עברו עברות עם הפאות-אז גם אם זה התחיל השחיתות-חייבים להפסיק עם זה,ואנחנו צריכים לסמוך על הרבנים שהם מספיק חכמים כדי לא לצאת סתם עם פסקים בלי לברר ולדעת אם זה נכון וצריכים לעשות מה שהם אומרים.בקיצור מה שאני אומרת זה שהרבנים היום לדעתי-הם המחליטים,וצריך לעשות מה שהם אומרים...וזה נכון שהם לא כמו האמוראים של פעם.

למה זה משנה? זה ממש לא משנה!!!! סתם בא לי לדעת. מה אכפת לך להגיד? אתה חושב שאם תגיד שאתה מרוקאי\כורדי\פולני אז זה יגלה מי אתה?? זה מעניין אותי כי מצד אחד זוהר זה נשמע ומריח לי ספרדי... ומצד שני אתה כותב כמו אשכנזי ונשמע אשכנזי,ולכן מענין אותי.....

ונ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 02:46 לינק ישיר 

חוה פרומה

ההסתייגות שלך מיד ממסקנתי המהירה מהמשפט הנ"ל היתה צפויה אם כי אני רואה שלאט לאט את מתחילה להבין את הצד השני.
להבין אין פירושו להסכים. 'איש באמונתו יחיה'.

מה שאני רואה שאת מבינה ומסכימה.
א. הרבנים כיום לא בדרגה של דורות קודמים.
ב. יש עסקנות (אם כי לא עסקנו בזה אלא ברמז ואל לנו להתחיל בזה כעת).
ג. גם את כותבת "אבל אחרי שאני יודעת על כמה רבנים שחקרו", לשיטתך למה לחכות עד החקירה? צריך מיד לשמוע ולקיים. אלא שגם את מסכימה שבתקנה חדשה צריך להבין את ההגיון של מה עומד מאחוריה.

מה שאינך מסכימה.
א. היכן סף החיוב הקיומי ע"פ אמונת חכמים כיום.
ב. אינך מבדילה בין פסק ישן שהתקבל בציבור וננהג למעשה לתקנה חדשה מבחינה הלכתית.
ג. אינך מבדילה בין 'על ימין שהוא שמאל וכו'' של סנהדרין לבין אמונת חכמים פשוטה.

אענה על כך.
א. הסף הוא אינוידואלי לפי ההגיון של כל אחד. (כמובן אני מדגיש שוב.לא בהלכה אלא במנהג וגם במנהג לא במנהג שהשתרש אלא תקנה חדשנית).
ב. פסק (של תקנה) ישן שהתקבל והשתרש בציבור הוא נכנס לגדר של 'מנהג ישראל דינא'. משא"כ רפורמה חדשנית.
ג. אני חוזר בחמישית (לפחות) שזה נאמר לגבי סנהדרין ולא לגבי סתם חכם. אמונת חכמים זה כאשר אני  שואל רב.

איך מבדילים בין כתיבה ספרדית לאשכנזית? (היום אחרי החינוך בישיבות אין הבדל בצורת הלימוד).
הרב אורי זוהר הוא אשכנזי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 11:02 לינק ישיר 

הערת אגב: חוה_פרומה אכזבת. אם את ממתגת אנשים לפי המוצא שלהם...

מזוהר, על אף חילוקי הדעות ביננו כתיבתך עניינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 12:30 לינק ישיר 

חוה פרומה,

תפסיקי להיות כזו צבועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 12:43 לינק ישיר 

"בחורות הידרדרו מפלאפון"
כן,באמת שמעתי על מישהי שקנתה פלאפון לא כשר וברגע שהמוכר נתן לה את הפלאפון החצאית שלה הפכה למכנסיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 12:52 לינק ישיר 

אני לא חושב שזה צביעות..זה יותר בכיוון התמימות.
אגב ייתכן מאוד שבחורה תתקלקל בגלל פלאפון. רק ששורש הבעיה לא נעוץ בפלאפון אלא בחינוך להתמודדות עם בעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 23:32 לינק ישיר 

מזוהר, אין כזה פסוק "איש באמונתו יחיה".

הנכון הוא: "צדיק באמונתו יחיה" (חבקוק ב,ד אם אני זוכר נכון זו גמ' לקראת סוף מכות: "בא חבקוק והעמידן על אחת")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 00:06 לינק ישיר 

מיכאלה
אני לא חושב שזו צביעות אני חושב שהיא כותבת מעמקי ליבה כי כך חינכו אותה.
"בחורות הידרדרו מפלאפון" זה התובנה שלה מכוח השיטה של החינוך הסמינרי. אם היא רואה את חברתה 'מידרדרת' היא תולה את זה בפלאפון והיא באמת מאמינה בזה - זה מוטבע בדמה.

מש"ש
"ועמך כולם צדיקים"!
(מה טמון מאחורי החלפת התמונה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 01:30 לינק ישיר 

היא צבועה מהסיבה הפשוטה שאחרי כל הברברת הזו היא ממשיכה לגלוש באינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 01:40 לינק ישיר 

מיכאלה

זו טענה שגם אני טענתי אותה בתחילת הדיון. אך זו טענה דמגוגית.
לא כל מה שאנו מאמינם אנו יכולים לקיים לפעמים מועדים ('שבע יפול צדיק וקם').
לפי מה שהיא כתבה יש לה בביתה מחשבים עם אינטרנט, גם לשיטתה שזה פסול הפיתוי הוא גדול. ראי כמה היא נאבקת עם עצמה כאן מעל גבי הפורום להתנתק והיא לא מצליחה. העיקר זה הרצון וההשתדלות - נפילה, מעידה אינה צביעות.
היא גם נגד פלאפון 'טרף', אם להוריה סלולר פסול אם היא תדבר בו זו צביעות?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 01:49 לינק ישיר 

שלום אנשים...
זוהר-סחתין על התמצות והסיכום-אהבתי!

אני שיא המבינה אותך!כל הזמן הבנתי!עכשיו אני יותר מבינה ואפילו יותר מסכימה עם דעתך וירדתי מהנחרצות של דעתי! אתה רואה איך אני מפסידה בכבוד???.... אני יודעת להיות לוזרית... למרות שאני לא לוזרית,אני פשוט עדין די חושבת אחרת ממך...
אענה:
א.אני חושבת שאין אדם שיש לו הגיון אישי נכון ואמיתי.אף אחד לא יכול לסמוך על עצמו ועל ההגיון שלו!מכיוון שההגיון שלנו מונע מהרצונות ותאוות וכו' וההגיון שלנו אינו אוביקטיבי,ולכן אנחנו עושים שאלות רבנים ולא מקשיבים לעצמנו!
ב.מתי פסק נהיה ישן?
ג.אוקי סליחה.

סתם,אל תעשה מזה עסק! סתם עניין אותי לדעת מה אתה,בלי קשר לכלום,אני לא אשנה את מחשבתי עליך ואני לא אעשה כלום.פשוט מעניין אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
משגיח יקר-מי מיתג?????????? על זה נאמר על ראש הגנב בוער הכובע... אמרתי משהו על המוצא שלו??? רק שאלתי מה הוא! והעליתי השערות!דוקא בגלל שלא ברור לי מה הוא כי כל שניה נראה לי משהו אחר-דוקא לכן שאלתי! דוקא כי אני לא ממתגת... אל תעליב אותי.

מיכאלה-ברשותך אתעלם מהערותיך הלא עניניות.תודה.כל טוב.שלום שלום.
רק אוסיף שלי אישית יש שתי חברות שבאות ממשפחות מעולות וקנו פלאפון(אחת מחסכונות אישיים ואחת ההורים פרגנו)
ושניהם הידרדרו וקשרו קשרים עם בנים,ושניהם מודות בפה מלא שאם לא היה להם פלפאון עם אינטרנט והודעות הם לא היו מידרדרות,לפחות לא כזה מהר ולא לכזו רמה. אז אל תקשקשי לי שטויות ואל תזלזלי. (ברוך ה' שתי הבנות עולות על דרך המלך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 02:08 לינק ישיר 

חוה פרומה

את לא הפסדת, את גילית חלק חדש ביהדות שלא למדו אותך בסמינר.

אם את לא סומכת על ההגיון שלך, נראה לך שאת מונעת מכוח תאוות ורצונות ודאי שאסור לך לשמוע בקול עצמך (דהיינו בקול החומרי התאוותני).

א. גם רבנים הם בני אדם וגם רבנים טועים. (נדמה לי שכבר ציטטתי את תפילת ר' נחוניא בן הקנה "שלא אומר על טמא טהור ועל טהור טמא וכו'").
ב. למה את חושבת שלאדם אין הגיון? בשביל מה הקדוש ב"ה נתן לנו הגיון, ראש לחשוב ושכל להבין? עצם זה שאת יודעת שאת מונעת מתאוות ורצונות מראה שיש אובייקטיביות בהגיון האנושי. לא מדובר באינסטינקט מדובר במחשבה.
ג. כשאין שאלה את סומכת על ההגיון שלך? מדוע אינך חושבת שאת מונעת מרצונות ותאוות? ובאמת כשיש שאלה ציך ללכת לרב. הרי הבאתי את המשנה בפ"א 'עשה לך רב'.
ד. תקנה נהיית 'ישנה' אחרי שהיא התקבלה בציבור. (ובהקצנה: שלא אני ה'שפן נסיון').

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מכתבים בתקופת האירוסין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.