בית פורומים שידוכי חרדים

מכתבים בתקופת האירוסין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2007 02:26 לינק ישיר 

שלום זוהר! מה ענינים... שוב אנחנו פה...

טוב,נו בסדר,מה שתגיד,אין לי כח יותר....אתה צודק בהכל.... רק אני רוצה להוסיף שברור שה' נתן לנו הגיון אישי ובריא ושכל ואינטואיציה וכו,הבעיה היא שאנחנו לא מספיק חכמים כדי להשתמש בה תמיד ,אנחנו עושים כ"כ הרבה טעויות ולא יודעים מה האמת ולכן עלינו להפסיק להקשיב ל"הגיון" שלנו,רק אם אדם מאד מאד קרוב לתרה ועובד מאד מאד על עצמו,ומאד כנה עם עצמו ומודע לעצמו-רק אז הוא יכול לסמוך על ההגיון שלנו,ומה לעשות שרוב האנשים לא ככה... ,יש זמנים שצריך להשתמש בה,אבל צריך מאד להיזהר וגם רק בדברים אישיים יותר וספציפים ולא דברים כמו הלכה לכל הציבור... כמו למשל אם רב יאמר בהרצאה או מורה בשיעור יאמרו שצריך וכדאי לעבוד על עצמך ולהתנתק מדברים לא טובים בצורה של לחתוך וחד וישר ולענין ומיד,אבל אני אישית מרגישה שיותר טוב לי לעשות דברים לאט לאט ובהדרגתיות,אז פה צריך להפעיל את ההגיון האישי,וכל אחד יעשה לפי איך שמכיר את עצמו ויודע שיעזור לו.אבל בדברים  ציבוריים שכאלו מי אנחנו שנחליט,לא?
בבקשה תגיד לי אם אתה אשכנזי או ספרדי!!!! אל תתעלל בי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 02:45 לינק ישיר 

חוה פרומה

קיים המושג 'דעת בעלי בתים הפך מדעת תורה'.
בדוגמא הקלאסית: אדם שתרנגולו הזיק חייב. אם בנו הזיק פטור. לכאורה בהגיון פשוט זה הפוך.

ברור שלא יכול להגיע אדם שאין לו יד ורגל בתורה וקיום מצוות ולהחליט אני יותר חכם מגדול הדור.
אך לא נראה לי שהציבור החרדי יודעי הספר (שלכאורה ההגדרה ההלכתית שלהם היא תלמידי חכמים) הם בגדר של דעת בעלי בתים.

'דעת בעלי בתים הפך מדעת תורה' לא נאמר על חכמים ורבנים אלא על התורה.

הנושא הוא ח"ו לא ויכוח בין מחזיקי הניידים הלא כשרים לבין גדולי הדור מי יותר חכם והגיוני. הדיון הוא האם אני צריך לקבל פסק לא הלכתי אלא הנהגתי דהיינו האם ההגיון הכללי של גדול הדור מתאים ספציפית אלי.

ההגיון שלך לא צריך לפסוק לכלל הציבור. ההגיון שלך צריך לומר לך האם התקנה החדשה נוגעת אליך או לא.

אשכנזי (התכוונתי לענות בהודעה הקודמת ובשגגה שכחתי, סליחה על ההתעללות)

האם תנדבי לנו מעט פרטים על עצמך? (לא פרטים חושפים)

תוקן על ידי mzohar ב- 10/08/2007 2:44:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 02:52 לינק ישיר 

אוקי,הבנתי אותך. השאלה שלי היא כזו-האם אני יכולה לשמוע תקנה (אה?איך אני? לא אמרתי הלכה...) כמו פלאפון כשר שהרבנים אומרים שלדעתם כל בן ובת צריך את זה,ולהגיד לעצמי-אוקי,אלי זה לא קשור? אני לא חושבת!!! 
 תודה על התשובה!!!
אני אשכנזיה ירושלמית רווקה בת 20. לא חשף כלום,נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:03 לינק ישיר 

אגב,עכשיו אני רואה שאתה מתמרן בין כמה אשכולות וגם שם מביא דעות רבות.... כל הכבוד!איזה כישרון!.......
אגב,בן כמה אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:07 לינק ישיר 

חוה

מה דעתך על תובה בסגנון זה:

הרבנים בתקנתם באים לתקן קלקול ציבורי.
הקלקול של פלאפונים אם הוא היה הוא היה מועט ביחס למחזיקי הפלאפונים.
לכן מתברר שעצם דעתם לא באה כנגד מעשי אלא בשביל שוליים הם תקנו לכלל הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:11 לינק ישיר 

אוקי,זה נשמע טוב... אבל, דבר ראשון-זה הבעיה-שזה נשמע טוב! ופה מגיעה הדעה שלי-אנחנו לא מספיק חכמים כדי לקבוע לעצמנו-אתה משכלן את עצמך כשמגיעה תקנה חדשה,כדי שזה לא יחייב אותך וכדי להוציא את זה ממצפונך,ואז אתה הופך את התקנה,ללא רלוונטית לגביך,וזה ממש לא נקרא הגיון! לפעמים זה יהיה נכון התשובות שתספק לעצמך,אבל לפעמים לא!
דבר שני-לא משנה ליהם קבעו את זה מלכתחילה,ברגע שהם אומרים שזה לכולם אז זה לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:23 לינק ישיר 

חוה

את חוזרת אחורה.
אם יש חיוב לשמוע (הלכתי) ההגיון לא משנה צריך לשמוע.
אנחנו כבר אוחזים אחרי הדיון האם זה הלכה. וכעת אנו דנים האם צריך להקשיב להגיון שלך או להגיון של אדם שמוחזק  כיותר חכם ממך.

א. הוא לא דבר ספציפית אלייך כי הוא לא מכיר אותך ואת אישיותך וגם לא את נקודות התורפה שלך. הוא דבר כללית ואת צריכה להחליט האם את דומה למאפיין של סיבת התקנה או לא.

ב. אם אין חיוב הלכתי לשמוע, מדוע לא לסמוך על ההגיון שלך? עד היכן תהיי כ"כ נחיתית כלפי עצמך ותבטלי דעתך?
יש גדולים ממך וממני ומרוב הציבור אבל זה לא מוחק את דעתם של שאר הציבור, שלי ושלך.

עזבי את הגיל.

תוקן על ידי mzohar ב- 10/08/2007 3:31:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:35 לינק ישיר 

אתה צודק,אני חוזרת אחורה,אנסה שלא...
אני אומר לך למה אני נחיתית לגבי דעותינו האישיות-
כי אולי אני אומרת לעצמי-יותר טוב לי לא לעשות ככה וככה,ובעצם עמוק בלב החלטתי ככה לא כי זה באמת טוב לי אלא כי אני רוצה ותאווה לזה,ובעצם באמת יהיה הרבה יותר טוב לי לא לעשות ככה...מסובך להסביר,מה שאני מנסה לאמר זה שאנחנו לא יכולים מידי לסמוך על עצמנו אם החלטנו משהו כי באמת זה מה שטוב לנו,או שאנחנו מחליטים עכשיו משהו לעצמנו שרק יהרוס לנו יותר ויותר ובכלל לא טוב לנו ואנחנו רק חושבים שזה טוב לנו!!! אתה מבין??
מה אכפת לך לאמר בן כמה אתה? יאללה איתך!! אני אמרתי לך שאני בת 20
נו קדימה,רק את הגיל מענין אותי... אני עוד מעט הולכת לישון אז תגיב מהר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 03:47 לינק ישיר 

חוה
שוב אני מרגיש נחיתות בדברייך.
'יוסף דעת יוסף מכאוב'.
נכון שאולי אם יכניסו לתוך גופך את מוחו של גדול הדור עם כל התורה שלמד היתה התוצאה של החלטת ההגיון יותר טובה. אבל הקב"ה נתן לך את מה שיש לך (גם לגדוילים לא היתה הבנה כמו שיש להם היום בגילך) ואת צריכה להתמודד עם קשיים והחלטות לבדך ולא תמיד להתלות באילן גדול.

בס"ה זה הרבה יותר קל (עם כל הויתור על כמה אמצעים תיקשורתיים טכנולוגיים חדשניים) לחיות ע"פ החלטה של מישהו אחר.אבל זה כמעט שולל את יכולת הבחירה שניתנה לנו.

כשיש שאלה הולכים לרב כי לא יתכן שכל ספק נצליח לפשוט לבדינו. אך כשאין שאלה ומהי שאלה זה כבר תלוי בהגיון של כאו"א.

לא יעלה על דעתך ללכת לשאול מה עדיף לך לאכול לארוחת צהריים חלבי או בשרי, נכון?
מדוע? כי את סומכת על דעתך. ככל שתוסיפי דעת תוכלי לסמוך יותר ויותר על דעתך.
החיים לא יהיו יותר פשוטים כתוצאה מכך.

שוב, עזבי את הגיל זה לא רלוונטי.

תוקן על ידי mzohar ב- 10/08/2007 3:45:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 04:06 לינק ישיר 

אוקי,ברור שלא  על ארוחת צהרים וערב,אל תהיה טיפש...
בדברים חיצוניים שלא משנה מה תהיה התשובה וההחלטה-אז אין צורך לשאול אף אחד,אבל בדברים יותר חשובים  כשמדובר בדברים שיכולים להכריע ולהשפיע על האישיות שלך,מידות,רמה רוחנית,דברים גדולים ועצומים!דברים כ"כ רגישים ועדינים!דברים שכל פיפס קטן יכול להשפיע על העתיד שלך!זה דברים כ"כ מפחידים וגדולים,שכן אני מרגישה נחיתית,ומרגישה שהכל גדול עלי!ושאני לא מעיזה להחליט לעצמי!ואני כ"כ רוצה לעשות את הדבר הנכון לגבי והדבר שיעשה לי טוב לעתיד אז אני לא יכולה לסמוך על ההחלטות שלי!אז יש דברים שאני בפירוש אחליט לעצמי כמו אוכל...סתם,כמו כמה פעמים אתפלל ביום,ואיזה ספר מוסר אני אלמד,דברים שרק יכולים להועיל,אבלל דברים יותר מהותיים,כמו פלאפון שיכול להרוס לי,או כמו להחליט אם בגד מסוים צנוע או לא-גדול עלי!!!! לא רוצה להחליט לבד!אני מ-פ-ח-ד-ת להכריע בזה! וזהו,ולכן אשאל...
מבין את מה שאני אומרת? הלואי!
ולגבי הגיל? מה עובר? אל תהיה אובססיבי,יאלה זרוק בערך,טווח הגיל אם אתה מפחד,אל תשאיר אותי ללא תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 04:16 לינק ישיר 

זוהר-רק הרגע ראיתי מה שכתבת למיכאלה!אני בדיוק כתבתי את תגובתי ולא ראיתי שכתבת לה כמה דקות קודם! איזה קטע! מותר לי להחמיא לך?? מאד מאד התרגשתי לראות שמישהו מזדהה איתי...... באמת תודה על הפרגון! ואני יודעת שאתה תעזור לי להתנתק... :-) באמת תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 04:24 לינק ישיר 

ח"פ

שלא תביני אותי לא נכון, אני לא מנסה להסית אותך לעשות דברים ע"פ דעתך אם את חושבת שאת לא מספיק אובייקטיבית ואת מפחדת להחליט לעצמך. כל עוד זהו המצב הכרחי שתתיעצי.

אני מנסה להסביר לך שלא כל דבר הוא הדבר 'הכי משפיע בחיים'.
אני מנסה להסביר לך גם שלא כל דבר שהוא מאד ו'הכי משפיע בחיים' הוא בהכרח לא בכוחך להחליטו ולאו דוקא 'גדול עלייך'.

לדוגמא לדעתי פלאפון כשר הוא לא דבר בעל השפעה כ"כ גדולה לחיים. גם אם יש כאלו שהתקלקלו מכך זה לא אומר על השפעה גדולה של הרס כוללני. יש כאלו שהתקלקלו מדברים מאד שוליים. לדגמא מכתבים בדואר, אבל זה חריג ואת צריכה למקם את עצמך.

החלטה משפיעה היא לא בהכרח החלטה קשה. אם יציעו לך חברותייך ללכת למקום אסור (לכל הדעות), את תרוצי לשאול רב? לא נראה לי את הרי תחליטי בעצמך את ההחלטה הישרה.

לכן כמה להחליט לבד זה כבר אינוידואלי ואני לא יכול לומר לך מה כן ומה לא, את זה את צריכה לחשוב לעצמך ולהחליט לעצמך.
אני יכול לומר לך שככל שתחליטי יותר לבד כך תחליטי החלטות יותר קשות לבד (דהיינו החלטות שקודם לכן פחדת).

[כמובן אני מדגיש את דברי שהחלטה אישית צריכה להיות אחר מחשבה ולא שליפה מהמותן.]

אני לא אובססיבי אני פשוט לא מעוניין שידעו מה גילי, זה לא רלוונטי.

לא ראיתי את הודעתך השניה ואני מתקן.
אני לא מתיימר לעזור זה לא תפקידי.
אני בטוח שאם תחשבי שזה מזיק לך ותגיעי להחלטה שלמה תצליחי להתנתק!
בכל מקרה בהצלחה ושוב בקשה תעדכני אותנו בהודעה האחרונה שלך.

תוקן על ידי mzohar ב- 10/08/2007 4:28:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 04:31 לינק ישיר 

אני לא אומרת שאתה מסית אותי,ואני שמחה שקצת הבנת אותי... דברים כמו ללכת למקום אסור שאני יודעת בברור שזה מזיק לי-אני לא צריכה לשאול רב!אני רק צריכה לעבוד על עצמ להצליח לא ללכת,אבל דברים שלא ברור אם זה מזיק או לא ולמי מזיק אם בכלל,כמו לדוגמא פלאפון כשר-אז כן,אלך לשאול רב.
טוב לא משנה,אני הולכת לישון. העיקר לדעתי שנבין ונדע שלא תמיד יש את השכל להכריע לבד,ולהיות מודעים לזה שהשכל שלנו מוגבל ואז נהיה ערים לעצמנו בהכרעות חשובות,פחות נסמוך על עצמנו ויותר נתיעץ,לא? סיכמתי בסדר?
 אוקי אם אתה לא רוצה לא אלחץ אותך.... פשוט מענין אותי אם אתה בן 20-או 60... מבין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 04:45 לינק ישיר 

חו"פ

סיכמת נפלא!

<אבל דברים שלא ברור אם זה מזיק או לא ולמי מזיק אם בכלל,כמו לדוגמא פלאפון כשר-אז כן,אלך לשאול רב.>

אין סיכום יותר יפה מזה!
אם את לא בטוחה לכי לשאול אך מכאן להוכיח אחרים?
הרי כל הדיון החל מהודעתך הזו:
"סתם שתדעו,שעל פי ההלכה אסור בכלל לכתוב רגשות אישיים לחתן\כלה.
כל עוד הם לא נשואים-אין להם כלום במשותף והם כמו איש ואשה זרים ברחוב.
קחו את זה בחשבון.... למדנו בסמינר שהכי הרבה שמותר לאמר בעיקרון
זה "בהערכה.... " מחמאות כגון -"איך העניפה יפה עליך" גם הם אסורות!!"

וכעת את מסכימה שלא כל מה שרב אומר בסמינר זו הלכה שאין להרהר אחריה!
אלא שאת לא תמיד יכולה להחליט לבד כי את באופן אישי מפחדת.
אשרייך שאת לא עם אגו מנופח ש'רק אני יודעת'.

ואם יש לך שאלה לכי לשאול! רק תנסי לחשוב בעצמך לפני שאת שואלת לרדת לחקר האמת, ואם את לא בטוחה תשאלי.

שוב בהצלחה עם הניתוק!
טוענים שלהפסיק לעשן כדאי במוצ"ש כי מרויחים ב'חינם' את שבת שבכל מקרה לא מעשנים.
נראה לי ששימוש במחשב גם אסור בשבת...
תאחלי לנו שבת שלום ולא להתכתב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 09:37 לינק ישיר 

יישר כוח לשניכם על הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מכתבים בתקופת האירוסין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.