|
|
| נשלח ב-23/7/2007 03:11 |
|
| |
לא. המקום שלו לא בשידוכי חילונים. אפשר להביע פה דעה.
את אומרת הלכה הלכה הלכה..אולי תביאי מקורות בבקשה למה שאת אומרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 06:16 |
|
| |
חוה פרומה. מותר בכלל להתארס? להציע נישואין? האם זה לא הבעת רגשות שיכולה להדרדר עד לשאול תחתית? האם מותר לדבר בכלל בין האירוסים לחתונה? אפשר להפגש עם המיועד/ת (גם לפי המגבלות שחפצים בהם זקני הדור)? הרי פגישות ופיטפוטים שלא לדבר על SMS הם אביזרייהו דגילוי עריות? אילו עוד 'הלכות' לימדו אותך?! האם אסור לשתות בפגישות? 'גדולה לגימה שמקרבת'... האם אסור לבחור לדבר כמעט בפגישה? 'לא ירבה שיחה עם האשה'... ובכלל מותר לחייך???
|
| נשלח ב-25/7/2007 11:35 |
|
| |
אני חושבת שחוה פרומה התכוונה לכתיבת רגשות
שלא היתה מעיזה לאומרם בפה -נכון לעכשיו...
ואילו לאחר החתונה זה שונה,ישנה יותר פתיחות וכו וכו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 23:57 |
|
| |
היא התכוונה למשפט "כיף לי לדבר איתך".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 00:49 |
|
| |
סמארטXYZ, צר לי על שאתה רואה את דבריה של חוה פרומה כשטיפת מוח. ההלכה היהודית (שו"ע וכל הפוסקים- ללא חולק) מגדירה את המאורסים (או בשמם ההלכתי האמיתי "משודכים") כעריות לכל דבר. כל עוד לא באו בקשרי הנישואין חלים עליהם כל דיני העריות הידועים (ואכמ"ל).
(ומעין מדברי נמצא בדבריו של עוצר לעיל)
לגבי הבעת רגשות, יש לעשות זאת בצורה מסויגת ככל האפשר. לפני החתונה לא מגיעים למיצוי מקסימלי של הרגשות (ב"ה), כך שגם עלולים להיות הבדלים ברמת הרגשות בין הבן והבת באופן שעלול להעיב על הקשר מכיוון אחד הצדדים (שיגלה שלצד שכנגד יש רגשות חלשים יותר), זו תופעה שנעלמת עם הזמן (לא תמיד גם מיד אחרי הנישואין) והיא מוכרת גם בתור "ויביאה יצחק האהלה שרה אימו, ויאהב יצחק את רבקה".
מכתב יכול להיות טוב עד כמה שהוא לא אישי מידיי.
אני מאוד הייתי רוצה שחתימה בנוסח "באהבה" תהיה קבילה, אך המוסכמות החברתיות שנובעות מההלכה לא מתירות זאת, ויש לומר שבצדק.
לאחר הנישואין יהיה לכל אחד הזדמנויות רבות להצהיר זאת, אך גם אז יש לעשות את זה באופן הדרגתי שקול ומדוד, שלא להגיע לשחיקת המחמאות הריגשיות, באופן שאמירתן, אף מתוך כנות אמיתית, תשמע כמן השפה ולחוץ.
וגם פה אמליץ על סיפרו של הרב שמחה כהן "הבית היהודי" למי שאין לו רב מדריך (או רבנית קשובה).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 01:05 |
|
| |
תוקן על ידי גבר_ממאדים ב- 27/07/2007 1:43:05
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 01:16 |
|
| |
תוקן עקב תיקונו של גבר_ממאדים
בברכת לילה טוב ובין הזמנים מוצלח.
[אולי זה המקום להצהיר על תמיכה בפלורליזם (ריבוי דעות) אך באופן הולם כמובן.]
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 27/07/2007 1:54:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 01:26 |
|
| |
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 27/07/2007 1:44:51
|
| נשלח ב-27/7/2007 02:01 |
|
| |
לכאורה חזינו כאן בהפרשים קלאסים בין בת סמינר שקיבלה מרבותיה את השקפת ההלכה במלואה, ופחות מושפעת מהחיים עצמם - מה שנקרא פחות ריאלית, לבין בחורי ישיבות ציניים, אשר אמנם ההלכה היא נר לרגליהם אך המציאות כפי שהיא מצטיירת , גם משחקת תפקיד.
לכן בכל מיני שטחים "אפורים" כגון נושא פורום זה, הבחורים מקילים והבנות (האיכותיות!!) מחמירות.
ועל דא קא בכינא......
תוקן על ידי - NOYAIR - 27/07/2007 2:01:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 02:05 |
|
| |
יאיר,
על כגון דא יאמר: גם אני מצטרף לנ"ל.
כל טוב ולילה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 02:33 |
|
| |
לא יאיר, אני חושב שהרבה אנשים יגידו שמה שפרומה אמרה זה לא חלק מההלכה אלא החמרות מסויימות שיש להסתכל עליהן רק ככאלה.
השקפת ההלכה במלואה מפורשת ע"י עשרות רבנים היום. כל אחד אומר משהו שונה...ומי יוכל להגיד מי צודק ומי לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 04:45 |
|
| |
לפי המחיקות נראה שהפסדתי הרבה אקשן... מלחמת הכוכבים... משגיח, מהן המוסכמות החברתיות הנובעות מההלכה? אני לא מכיר כזה מושג הלכתי. נויאיר כנ"ל אין בהלכה תחומים אפורים. תחומים אפורים אתה בטח מדבר על מנהגים, מנהגים כגון לא לכתוב 'באהבה' בחתימת מכתב בין מאורסים שמנסים להכניס מחנכי הסמינרים הדגולים אינו הלכה ואפילו לא מנהג אלא דיכוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 05:28 |
|
| |
נכון :)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 15:31 |
|
| |
לא הייתי פה כמה ימים-אז עכשיו אני בודקת מה כתבתם ואני עונה לפי הסדר.....
משגיח: קבל ועוד מלא אגודלים לכיוון מעלה!!!! סוף סוף מישהו מבין אותי!!! כמעט הצעתי לך נישאוים מרוב התרגשות......... :-)
MZOHAR אתה נשמע בן 12,אני מבקשת להתנהג בטיפה בגרות... אתה יודע שלא בזה מדובר.ואגב,אם מדברים על SMS,אם אתה באמת ירא שמים אז אין לך SMS יש לך רק פלפאון כשר,אבל זה כבר נושא לאשכול אחר...
שושו-לא דוקא קשוא לא להעיז,נכון שמה שאני מתכוונת זה רגשות שיותר פדיחה לאמר אותם בע"פ אבל גם בכתב וגם בע"פ אסור לפני החתונה בכלל להביע אותם,גם אם מאד מאד בא.
עוצר וחושב-דוקא המשפט "כיף לי לדבר איתך" לא נשמע לי מדי בעייתי...אבל זה אינדוידואלי,כל אחד משהו אחר.
NOYAIR אין מה לעשות,באמת זה נכון,ועצוב שהמצב ככה,זה לא אמור להיות ככה. כל המציאות שלנו אמורה להינווט ע"י ההלכה,ובמיוחד הבחורים...
עוצר וחושב-לגבי הרבנים-אני לא יודעת למי אתה מתכוון-אבל רבנים חרדים-ההלכה היא ברמה העקרונית אותה הלכה,אם אתה מתכוון לרבנים ד"לים-אתה לא נמצא בפורום הנכון... (שידוכי חרדים או לא...)
MZOHAR-שוב אתה מדבר כמו ילד קטן...אולי אתה באמת קטן?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 16:43 |
|
| |
פרומה יקרה, לא באתי להציג את דעות הדת"ל אלא להגיד לך שמה שאת חושבת שהוא 100 אחוז לא נכון - זה לא 100 אחוז. כי אולי זה לא.
ואני עדיין מחכה למקורותייך ההלכתיים.
דבר נוסף- אם יש לי SMS בפלאפון זה אומר שאני לא ירא שמיים? תעשי לי טובה..
|
|
|
|
|