בית פורומים שידוכי חרדים

מכתבים בתקופת האירוסין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2007 16:50 לינק ישיר 

חוה, תודה על המחמאות. לגבי הצעת הנישואין, זה לא רלוונטי כרגע (היא לא מרשה לי- הגמ')
אני מבין את נק' המוצא שלך, וניסית לנקוט דעה הסברתית מעט יותר מתונה.

בכל אופן בנק' האחרונה שציינת עוצר, אני איתך.
את הדיון על נחיצות (או אי נחיצות...) הסלולריים הכשרים למינהם נשאיר לאשכול אחר (אל תרוצו לפתוח).

שיהיה לכולנו שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 17:10 לינק ישיר 

עוצר וחושב-אין לי כח עכשיו להתחיל לדבר על הפלאפונים הכשרים,אבל ברעיון כן... מי שירא שמים מקשיב לרבנים.
משגיח-אוףףףףףףףףףףףףף אכזבת אותי!! כל כך בניתי על הקץ לרווקותי.... :-) (אם לא הבינותם-זה היה בצחוק...)
שבת שלום ומבורך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 17:36 לינק ישיר 

חח:-)

כשאני יהיה זמין אגיד לך.

עד כאן דיוננו בזה להפעם.

שבת שלום=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 17:41 לינק ישיר 

חוה‎. א. תודה על המחמאות‎. ב. עדיין לא כתבת את מקור ההלכה כנראה כי אין. ג‎‏. הלכה כמו שכתבתי אינה תחום אפור מנהג הוא תחום אפור‎ אז לא כל מה שלך לא נראה אינבידואלית תהפכי אותו להלכתי בעוד שהוא אף לא מנהג. ד. אל תעיזי לדבר בכלל על איסור כתיבת SMS ‎ וסלולאריים כשרים כמודד ליראת שמיים, את מתכתבת באינטרנט בפורום עם גברים שאינך מכירה גם אם את חושבת שאת מחזירה בתשובה גדולה (שאגב את לא כ"כ משכנעת) מסתבר שלדברי אותם 'מטיפים' שאת מעלימה את שמם האיסור שאת עוברת עליו חמור טפי. ה. אני חוזר שוב את אומרת הלכה תביאי מקור. הלכה ללא מקור היא לאסור את המותר ואף בתפילת רבי נחוניה בן הקנה שאומרים טרם הלימוד (בטח אינך מכירה כי מדברייך משתמע שמעולם לא למדת) אומרים שלא אומר על טמא טהור ולא על טהור טמא ושלא אומר על אסור מותר ולא על מותר אסור, לאסור את המותר לא פחות חמור מלהתיר את האסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 18:00 לינק ישיר 

אמנם העלת נקודות שראוי להתייחס אליהן אך מדבריך עולה התלהמות.

לא אתערב ואשאיר את הבמה לחוה.
רק אגיד שעשיית איסור חמור לא מתירה איסור קל ממנו- ולא כפי המשתמע מדבריך סע' ד')
האם אתה יודע את פירוש המילה "הלכה" ואת גדרה?
הרי ההלכה של "אסור להשתמש במיקרוגל בשבת" אינה כתובה בשו"ע ואף לא באחרונים עד בני זמננו, וכי מי שיאמר הלכה מאין זו יצטרך להביא את כל הדיון ההלכתי עד למסקנה כדי שתקבל את דבריו?
ומה לגבי הוראה שאינה נכנסת לספרים? כגון במכשיר ייחודי לאדם מסויים? גם אז יצטרכו לכל הדיון ההלכתי כדי שתקבל?
האם זו דרכך גם כשאתה שואל את רבך (בהנחה שיש אחד) ולא תקבל דבריו אם אינם מובנים לך(או שתקבל ורק תרצה לעמוד על מקור הדברים- אם נכנסת לגדר תלמיד היושב בפני רבו)? (וידוע שר' חיים בריסקר שגאונותו הייתה עצומה היה שואל בהלכה לר' יצחק אלחנן וביקש אותו שלא יאמר לו טעמי ההלכות רק "אסור" או "מותר" כדי שהגר"ח לא ישיב עליו, כי אמר שהגרי"א הוא פוסק הדור ולא הוא).

ואחזור לומר שהעלת נקודות שראוי להתייחס אליהן, אך יש חסרונות מסויימים בדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 18:20 לינק ישיר 

משגיח. בהלכות שבת יש אבות ותולדות בהגבלות של גדרים ותקנות אין תולדות. אגב אני משתדל לרדת בכל מקום לטעם האיסור גם במיקרוגל (לא למדו אותך ללמוד בישיבה?). לגבי איסורים קלים כנראה שמי שמשתמש באינטרנט אינו שומע לדברי אלה שפוסקים שאסור ואילו אותם פוסקים שאסרו סלולאריים עם הודעות ואינטרנט. אני לא ח"ו מזלזל בגדולי תורה אך יש פסקים שאינני מקבל באופן פרטי ואישי ולא בפן ההנהגתי (זה נושא גדול לדיון גדר החילוק בין הפן האישי לפן הציבורי והארכתי בזה בפורום אחר ששם מקום הדיון אך אין המקום בפורום זה). אך מי שצועק גדוילים שלא יכתוב בפורומים ולא יכנס לאינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 21:10 לינק ישיר 

אין הכי נמי.
ומה שכתבת נמצאים בין השורות בדברי לעיל.ע"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 21:11 לינק ישיר 

מסכים עם זוהר.
חוץ מזה דברים שמקובלים מגזרית לא הופכים דבר להלכה כל עוד אין להם בסיס הלכתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2007 22:20 לינק ישיר 

MZOAR
מעבר להתפלמסות עם משגיח שלא ירדתי לעומקה,
צורם לי משפט אחד בדבריך

{אך מי שצועק גדוילים שלא יכתוב בפורומים ולא יכנס לאינטרנט.}

לא מסכים איתך!!

לפעמים אדם מחשיב את עצמו כחרדי לכל דבר, אך המציאות מציבה לו נסיונות שאינו מחשיבם כדילמות קשות. (למשל: בת צדיקה שמתלבשת מודרני. זה אומר משהו? זה מסווג אותה?).

אתה יכול לגלוש, ולהיות למדן ויר"ש. להיות נורמלי לחלוטין בדעותיך ובהשקפת עולמך. פשוט גדלת בבית שבו גלישה אינה נתפסת כחמורה.   

כללו של דבר: אדם יכול להגיע אינטרנט ולשמור על השקפת עולם ישיבתית קלאסית, ואפילו צדיקה. אין בזה שחור לבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 22:47 לינק ישיר 

noyair

"פשוט גדלת בבית שבו גלישה אינה נתפסת כחמורה"
המשפט הזה בדיוק מסביר את כוונתי.

יש בתים חרדיים לגמרי עם השקפת עולם חרדית קלאסית שיש להם אינטרנט. אך מי שהולך ומעיר לאחרים בשם הגדוילים על מכשיר סלולארי שאינו כשר וכותב זאת באינטרנט זה קונפליקט ואבסורד שאין כדוגמתו.

עיקר הסיבה של איסור הפלאפונים הניידים היא א. בגלל האינטרנט שזמין על מסך הסלולר. ב. הודעות SMS שיכולות לגרום לקשר לא ראוי לבן תורה. שני טעמים אלו קיימים ביתר שאת בשימוש באינטרנט אמיתי וכתיבה בפורומים.

ע"כ כתבתי שמי ש'צועק גדוילים' לא יעיר על איסורים אחרים שמקורם זהה והוא אינו מקפיד עליהם, לא אמרתי שהוא אינו חרדי קלאסי וצדיק אך זה אבסורד לזעוק בשם הגדוילים ולהכליל את משתמשי הפלאפונים עם המיסרונים כ'לא יראי שמיים' (כהגדרת חוה פרומה "אין לי כח עכשיו להתחיל לדבר על הפלאפונים הכשרים,אבל ברעיון כן... מי שירא שמים מקשיב לרבנים") בעוד שהיא הצדיקה כותבת זאת באינטרנט האסור יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 22:54 לינק ישיר 

גם בזה אנו חלוקים.

הפלאפון הכשר אינו מאותו טעם. הוא הפך לסמל, ובתור שכזה זכות חו"פ לצעוק על מי שאינו מחזיק פלא"ק, באינטרנט. איני רואה בזה סתירה.

תוקן על ידי - NOYAIR - 28/07/2007 23:01:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 23:10 לינק ישיר 

א. אם הפלאפון הכשר הפך לסמל אין לו כל קשר ליראת שמיים אלא למיתוג אישי ביחס לכלל הציבור בלבד.
ב. האינטרנט והמחשב הם גם סמל בציבור החרדי אך מטבע הדברים מה שבתוך הבית פנימה מהווה פחות סימליות כלפי חוץ ואדם יכול 'לחטוא בסתר' (ע"ע עיתונים חילוניים).
ג. לשיטתך: גם אם פלאפון כשר זה סמל לחרדיות וגם אם הסמליות טומנת בחובה יראת שמיים ואפ' אם היה צריך לההרג ולא לעבור על איסור סלולאר יהודי (זה לא רחוק... "אביזרייהו") עדיין זה חוסר יושר איטלקטואלי להעיר ע"כ באינטרנט שאסור מאותם טעמים אף לשיטתך שאינו הפך לסמל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 00:24 לינק ישיר 

זוהר.
מסכים עם כל מילה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 01:37 לינק ישיר 

שבוע טוב!!!!!!!!!!!
אוקי,קראתי את תגובותיכם...אענה על ראשון ראשון ואחרון אחרון...
זוהר-לא כתבתי עדין את מקורות ההלכה מכיוון שאני בת ולא לומדת תורה ולא יודעת מקורות כאלה,וכדי לדעת מקורות אני צריכה להתקשר לרב שלימד אותנו את זה וזה קצת פדיחה,לכן זה לוקח זמן...
"מנהג בישראל דין הוא" ובאמת אני לא מחליטה ואף אחד ממנו לא מחליט ולכן עלינו להישמע לרבנים-כי הם כן יודעים מה הנכון.
אוקי,לגבי פלאפון כשר ואינטרנט-אין לי מה לאמר לך-אתה צודק בכל מילה ומילה שלך!!!באמת אסור לי לצעוק על כך על גבי האינטרנט-דבר שגם נאסר מסיבות מובנות מאד.ואני מבטיחה לך שכשקראתי את תגובתך הזאת-עלו לי דמעות בעיניים!אתה מאד צודק.ואם תשימו לב כולם-אני לא כתבתי והגבתי בשום פורום כבר שנה וחצי.עד לפני שנה וחצי הייתי מגיבה ונכנסת לכל פורום אפשרי וגם אם לא הייתי ממש מגיבה-הייתי מגיבה בלב... ואז החלטתי שאם אני קונה פלאפון כשר ואם אני מחזיקה מעצמי אדם שמנסה להיות ירא שמים,אני צריכה גם להפסיק עם זה,ובאמת קיבלתי על עצמי לא להגיב בשום מקום.והמקסימום שאעשה זה להיכנס ולקרוא מה כותבים.אני יודעת שהאידיאל זה להתנתק מהאינטרנט בכלל ואני אמורה בכלל לא להיות קשורה לכלום,אבל מה אעשה ואני לא מצליחה....כשהאינטרנט נמצא בהישג יד בכמה חדרים בבית זה קצת קשה... וזה הפעם הראשונה מאז שאני מגיבה בפורום ואני ממש מתחרטת כי אני מתחילה להתחייסן גם בעוד מקומות,הייתי אמורה לשתוק ולא להגיב...אבל כשראיתי שאתם מדברים על מכתבים בתקופת הארוסין לא הצלחתי להתאפק והחלטתי שאני חיבת להגיב ולאמר לכם את מה שלמדנו כי חשבתי שזה מאד חשוב....
וכמו שכתבו פה אחרים בערך-פלאפון זה גם מבחינת מראית עין-קידוש ה' וכשאני הולכת ברחוב ומחזיקה בגאון פלאפון לא כשר זה לדעתי חוצפה והעזה ולעג והוצאת לשון לרבנים.ואינטרנט זה מאד מאד גרוע אבל אנשים לא רואים את זה.
זוהר,אתה כותב שאתה לא מזלזל בגדולי תורה אך יש פסקים שאינך מקבל באופן פרטי-אתה נשמע פתטי ומגוחך!!פה בדיוק טמון הכלב,פה הנקודה,אתה בכלל לא מקבל על עצמך דעת תורה-אתה בכלל לא מודע כמה זה חשוב אמונת חכמים,אין לך את זה בכלל,את "אם אומר לך על ימין שהוא שמאל וכו'",אז אין לך בכלל מה לעשות פה!! ברגע שאתה מתחיל להחליט לעצמך דברים-אתה כבר לא "חרד",זה נקרא שאתה בכלל לא מנסה לעשות את מה שאלוקים רוצה!!אתה בכלל לא מנסה להיות ירא שמים..! וסליחה שאני תוקפנית אבל אני לא מבינה כ"כ איך אתה מעיז להחליט לעצמך דברים.
בקיצור,אני מבררת לכם את מקורות ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 01:47 לינק ישיר 

אז למה אמרת אל תתחיל איתי כשהזכרת את הנושא ההלכתי- אם כרגע בכלל אין לך מושג כמה הוא תקף.
יש הבדל בין מנהג של כמה שנים למנהג של כמה מאות.
לגבי ההחמרות כלליים להלכות הפרט-
אסירת הפלאפון בכלל הציבור ייתכן שהיא טובה מאוד- לא דן בזה עכשיו.
אבל באופן פרטני זה יכול להיות טוב ויכול להיות רע. ואם זה רע אז זה לא צריך להיות.
זה לא קשור לאמונת חכמים - אני מכיר מספיק רבנים שיגידו לך שבאופן פרטני זה לא קטסטרופלי- ולא , לא רבנים דתיים לאומיים. רבנים חרדיים משכמם ומעלה שיגידו לך את זה.
מאחורי אסירת הפלאפון יש סיבה- ואם הסיבה אינה רלוונטית גם האיסור אינו רלוונטי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מכתבים בתקופת האירוסין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.