|
|
| נשלח ב-29/7/2007 02:06 |
|
| |
חוה פרומה.
א. אולי תגידי לנו מי הרב שלימד אותך (במידה וזה לא עושה אאוטינג).
ב. מנהג בישראל דין הוא לא הכוונה לגדרים וסייגים חדשים שאף אחד לא ציטט רב אחד שאמר זאת אלא מנהג שהשתרש מדור לדור.
ג. אני מתנצל ומבקש את סליחתך מעל גבי הפורום שצערתי בת ישראל כשרה והבאתי אותה עד דמעות. לא ניסיתי להוכיח אף אחד/אחת איני מוסמך לזאת רק הבעתי את דעתי.
אני רק לא רציתי שיוכיח אותי מי שאינו מוסמך לכך ומי שלא מסתכל על הכל בפרספקטיבה רחבה שכוללת את השימוש באינטרנט לצורך הוכחה והבאת מקורות לדבר הלכה.
ד. לגבי אמונת חכמים כבר כתבתי שאין כאן המקום להרחיב אך אני נאלץ לכתוב דעתי בקצרה.
1) 'אם אומר לך על ימין שהוא שמאל וכו'' נאמר לגבי סנהדרין שכל ישראל כפופים לה ולא לגבי פסק של רבנים כיום שיש עדות רבות ומנהגים שונים.
2) כיום ישנם מגזרים רבים ודעות רבות ושונות בין רבנים אני לא חייב שהפוסק של כלל הציבור הוא יהיה הפוסק האישי שלי בתוך ביתי.
3) הפוסק האישי שלי בתוך ביתי הוא בגדר פרטי של 'עשה לך רב'.
4) מנהיגי הציבור שגם אני מחוייב לשמוע להם זה רק לגבי הנהגה ציבורית ולא לגבי הנהגה פרטית דהיינו דרכו וחינוכו של הציבור אליו אני משתייך אני עושה כדבריהם וע"כ אני ישלח את ילדי לחיידרים וישיבות ואת בנותי לסמינרים (עם כל השטויות שמכניסים שם בראש את האיזון הם יקבלו בבית) אבל באופן ספציפי איזה סלולארי יש לי בתוך הכיס או האם אני מחובר לאינטרנט או אם אשתי תחבוש פאה או לא וכו' אני ישאל את הרב האישי שלי (כמובן במידה ותהיה לי שאלה).
עד כאן בקצרה ואכמ"ל.
ה. אני לא מחליט לעצמי דברים אני נוהג ע"פ ההלכה רק לא נוהג כל מנהג חדש שהומצא זה לא מכבר.מה שכן אני רק רואה איך מחליטים הלכות חדשות ואוסרים את המותר ואין פוצה פה ומצפצף.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 02:41 |
|
| |
זוהר-
א. אי אפשר,זה יעשה אאוטינג..
ב.אני לא מבינה בזה.
ג. אל תזלזל.
והלואי שאני אהיה בת ישראל כשרה.
ד.לגבי אמונת חכמים- אני חושבת שכל אחד צריך להגדיר את עצמו ולהכניס את עצמו לאיזשהו מגזר.ואז לעשות עצמו רב,ושאחריו ילך בעיניים עצומות.זה מה שאני חושבת.ואם אתה מגדיר את עצמך חרדי אז אתה חייב ללכת על פי המוסכמות החרדיות,גם אם אתה לא ממש מסכים איתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 03:47 |
|
| |
ח"פ
א. חבל.
ב. את הזכרת את המושג 'מנהג ישראל דינא' ואני עניתי עליו חבל שאת מזכירה דברים שאת בעצמך אומרת שאת לא מבינה בזה.
ג. אני לא מזלזל! אני בטוח שאת בת ישראל כשרה ואני כתבתי דעתי חריף מידי וע"כ התנצלתי ואני מתנצל ומבקש סליחתך שוב.
ד. בדברייך קודם כתבת שיש בביתך בכל חדר אינטרנט או בקיצור החיבור בביתכם לאינטרנט הוא לגטימי וכל בני הבית משתמשים באינטרנט.
מתוך דברייך משמע שקיבלת חינוך חרדי מאד. אני לא יודע מהו סגנון ביתך ולאיזה מגזר הוא משתייך ע"כ אני רק כותב הערכתי שסגנון ביתך הוא חרדי (אם זה לא נכון קחי זאת כמשל) ובכל אופן יש בו אינטרנט. האם את מפסיקה להגדיר את ביתך כבית חרדי? האם בכך יצא ביתכם מהמגזר? ודאי שלא!
אני רק רוצה להוכיח לך שאפשר להשתייך למגזר גם ללא כל המוסכמות ובפרט מוסכמות הנתונות למחלוקת גם אם לא בין הגדוילים אלא בתוך הציבור (לדוגמא הסלולאריים עדיין אצל רוב הציבור לא הוחלף לכשר והרבה מהמחליפים קנו מכשיר כשר רק למראית עין כלפי חוץ).
דבר נוסף, בהשתייכות למגזר החרדי אחרי איזה רב הולכים (הרב אלישיב, הדמ"ר מגור, ר"ח קנייבסקי, הרב עובדיה יוסף, הרב אמנון יצחק הרב שטיינמן ועוד {סתם זרקתי שמות ללא קשר ספציפי לדעתו של מי מהם})? ידוע שיש חילוקי דעות רבים בעניני הלכה בין הפוסקים ולכן כ"א צריך לעשות לו רב לעניינים הלכתיים כי הרי לא יוכל לנהוג ככל השיטות מפני שפעמים הם סותרות אלא כל אחד הולך אחר רבו בתוך המגזר החרדי הכללי.
לכן בכללות של ההנהגה בהשתייכות לציבור החרדי צריך להשתייך למוסדות החרדיים וכו'. אך בשאלות ספציפיות כגון פלאפון כשר וחיבור לאינטרנט אני לא חייב ללכת בעיניים עצומות אחרי הגדוילים אלא אני ינהג כמנהג ביתי וכהוראת הרב שאני יעשה לעצמי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 04:37 |
|
| |
אני מבינה ששנינו היחידים שערים עדיין...
א.לא נורא,מה שאני כן יכולה לאמר לך זה שהרב הזה תמיד מביא את דעתם של הרב שיינברג שליט"א והרב שלמה זלמן אויערבך זצוק"ללללללההההההה (לא יודעת כמה צריך לשים...)
ב.חוזרת בי.
ג.טוב,התנצלותך התקבלה...
ד.לא קיבלתי חינוך "חרדי מאד מאד",אלא חינוך חרדי,פתוח. את ה"מאד מאד" הוספתי לעצמי עם השנים...
ואני באמת חושבת שהבית שלי לא יכול להיכנס להגדרה של בית חרדי מאד מאד שירא את ה' מאד מאד.
ובקשר למשל-אני באמת לא חושבת שאפשר לחיות ככה,זה לדעתי סתירה.זה בעיה. אין לי בעיה אם אדם יגיד-אני יודע שאני לא צודק ואני לא רוצה להיות ככה,והנכון זה לא להיות ככה וצריך להיות ברורים וכו' אבל אני לא מצליח-עם זה אין לי בעיה,פשוט צריך להיות כנים עם עצמנו.לסיכום-לדעתי אי אפשר לחיות באמת באמת בלי ללכת אחרי המוסכמות והכל. זה כמו החילוניים שאומרים -אני דתי בלב,אין כזה דבר! ברור שאני קצת מקצינה,פשוט צריך שיהיה גבול-או כן או לא,אי אפשר שזה יהיה אפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 04:54 |
|
| |
ואני חושב בדיוק הפוך. אין כזה דבר שחור ולבן - לפחות בענייני החמרות וסייגים חדשים.
לגבי תרי"ג מצוות וכל הנובע מהן - יש כזה דבר שחור ולבן , אי אפשר לקבל אחד בלי לקבל את השני.
עוד הערה, אני חושב שאי אפשר לחיות באמת באמת בלי ללכת ע"פ דרכך האישית ולא ע"פ מוסכמות חברתיות במיוחד אם הן בעלות טעם לא רלוונטי לנושא שלך.
כלומר אם אני חושב שפלאפון כשר לא גורם לי תועלת אין סיבה שאני אזרוק את הישן ואקנה חדש.
וזה לא עניין של כסף.
זוהר, אני לא מסכים איתך לגבי הגדרה של בית חרדי או חרדי בכלל. מה לעשות שבימינו תפיסה חרדית נשארה חברתית בלבד. ההקפדה על ההלכה והכל היא לא נכס של הציבור הנ"ל בלבד.
מה שנשאר אלו התפיסות החברתיות וההחמרות שלפעמים יש מקום ולפעמים אין מקום.
מה שאומר. שאם ברחוב החרדי, אינטרנט נחשב שדבר שלא צריך להיות בבית- אז הבית שלך לא חרדי קלאסי. שיהיה חרדי מודרני..
חוהפרומה אני רוצה להגיד לך שלפעמים את מזכירה לי הסתכלות מצחיקה על החיים.
הרב אמר לי והרב אמר לי והרב שלי אמר- הוא אמר ככה וככה וככה. ויבוא השואל ויגיד -"רגע, מה זה "ככה"? - תגידי - לא יודעת.
יש אכן לא תסור מכל אשר יורוך, אבל זה לא אומר שלא מבררים עניינים. המהר"ל כותב לפחות בענייני אמונה ואני מניח שזה תקף ככל יכולתך גם בענייני הלכה, שמצווה עליך לחקור ולדרוש והלגיע לאמונה בכוחות עצמך. בינתיים תוכל להסתמך על אחרים.
מה שאומר שלשלוף "מנהג ישראל דינא" למשל בלי לדעת גדרים זה לא בא בחשבון. לגבי עצמך.
כדי שתוכלי את, כמו שכתבת, להיות כנה עם עצמך - תבררי לעומק.
לגבי עשה לך רב,
חוה - הפתרון הוא אינו להגדיר את עצמך מגזרית ואז לבחור רב.. בדרך כלל לעניין פסיקות פרטיות בוחרים רב שמכיר אותך טוב ויוכל לפסוק בצורה הטובה ביותר.
בצורת הנהגה כללית של ציבור אכן יש מקום להגיד על זה וזה שאסור שיהיה - וזה וזה הוא בעיה.
דוגמא, תראי הרבה אנשים חרדים שיש להם אינטרנט כי הם צריכים אותו בשביל העבודה. אז מה? הם באפור? חסר אמונת חכמים? לא..מאחורי הנהגה יש סיבות ולא כל הנהגה היא רצונו של הקב"ה בפרט.
הנה כנראה רצונו של הקב"ה באינטרנט אצל בחור שצריך אותו .. ככה זה עובד?
לא נראה לי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 05:14 |
|
| |
עוד מישהו ער... רק שלכם יש זמן קריאת שמע בבוקר,ולי אין.... :-) בהצלחה...
עוצר- ברור שכל אדם חייב שיהיה לו אופי ולא יעצום עיניים ואם לא הייתי חוקרת לבד לא הייתי מגיעה לכלום ונכון שלא יהיה אמונה אם אדם לא יגיע לזה לבד ואתה צודק בכל זה. וגם כולכם צודקים עם המנהג בישראל,אבל אני חושבת שברגע שיוצא פסק דין ש99 אחוז מהרבנים מסכימים איתו וחותמים עליו,וברגע שהדבר נהיה נושא וכולם מדברים עליו ושמים לב לזה, אז כל מי שמגדיר את עצמו חרדי חייב חייב חייב להישמע לזה! כל אחד שילך לפי רבו הוא,הענין בפלאפון כשר-שכל הרבנים כמעט מסכימים עם זה ואם אתם לא הולכים לפי הרבנים החתומים על זה שחושבים שזה רעיון טוב,אז לפי איזה רבנים אתם כן הולכים?תגדירו את עצמכם!
וברגע שיש לך רב שאתה באמת באמת הולך אחריו-אז אם הוא יפסוק לך שמותר לך אינטרנט-אז בכיף בכיף בכיף! ואז אתה יכול בעיניים עצומות להשתמש באינטרנט!(ברור שלא באתרים שלא ראויים רחמנא ליצלן ה' ישמור חס וחלילה)
הבעיה היא שזה לא שרב פסק לכם שמותר לכם פלאפון לא כשר והוא פסק לכם שמותר לכם אינטרנט ופסק לכם הכל,הבעיה היא שפשוט אין לכם רב!!! זה הבעיה!
מה שאני מנסה להגיד כבר מלא זמן זה שאנחנו חייבים להבין שרבנים ודעת תורה הם הקובעים והם החכמים והם הכי קרובים להשי"ת,ואין שום ספק בזה,והם יודעים טוב יותר מאיתנו,ועלינו להקשיב להם ולהאמין להם....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 05:26 |
|
| |
חוה פרומה, אין לי לב לקלקל אמונה כ"כ תמימה ויפה כמו שיש לך אני כבר די עייף ואני עלול לא להתבטאות כראוי בעניין ע"כ בע"ה מחר אני אכתוב תגובה בעניין. עוצר, אני לא נכנס להגדרות דקות כאלה של מודרני, לא מודרני כי יש הרבה הגדרות כגון חזון-אישניק או גריינמניק ועוד לדעתי חרדי זה חרדי וחרדי מודרני זה גם חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 10:32 |
|
| |
השאלה היא לא מהפרספקטיבה שלך אלא מפרספקטיבה כללית של חברה
חוה, אולי לא הבנת את ההבדל בין הנהגה ציבורית להנהגה פרטית.
כש99 אחוז מהרבנים חותמים נגד פלאפון כשר - זאת הנהגה ציבורית.
כשאתה הולך לרב שלך,אישית, ושואל אותו מה לעשות - זאת הנהגה פרטית.
מבחינת העקרון יש צורך בשמירת הציבור מפני העולם.
אבל כשבאים לדבר בצורה פרטית, סגירות היא לא התשובה, כיוון שזה מפריע להתמודדות בהמשך ולבניית האישיות. ותאמינו לי שאני לא בודה זאת מלבי (רב חרדי למהדרין אמר לי את זה )
לכן כשרבנים חותמים על כזה דבר - הם באים בתור מנהיגי הדור. הזהרה לציבור. וזה הכל.
ובואי נגיד שלא הקרבה לה' יתברך היא שהניעה את ההנהגה הזאת. כי זה לא איזה פסק הלכתי או משהו שמצריך קירבה יתרה.
לדעת מה הכי טוב לעצמי- זה רק אני יכול לדעת.
נמשול לך משל, רופאים יוצאים בקריאה לא לאכול מרק עוף כי זה עושה אלרגיה. אני אישית יודע שיש לי חיסון נגד אלרגיה, אלרגיה לא משפיעה עלי , אני ואלרגיה כממזרח ומערב, שייך שאני לא אוכל מרק ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 15:38 |
|
| |
חוה פרומה
אני מסכים עם דבריו של עוצר ואני רק מוסיף על דבריו.
העם היהודי קיבל על עצמו את התורה בהר סיני - את התורה שבכתב. (פרקי אבות "משה קיבל תורה מסיני וכו'") חכמים בזמן המשנה והגמרא כתבו את התורה שבע"פ שהיא בעצם פרשנות לתורה שבכתב. התורה שבעל פה היא מסבירה לנו את התורה שבכתב כגון בהנחת תפילין כתוב "בין עיניכם" וחכמים הסבירו ופירשו שהמקום הוא בין עיניכם אך למעלה על המצח ולא כמו הקראים שמניחים תפילין של ראש ממש בין העיניים.
במשך הדורות עם ישראל יצא לגלות ונוצרו קהילות יהודיות רבות בכל ארצות העולם. קהילה קהילה ומנהגה הן בנוסחי התפילה והן בשיטות שונות לגבי קיום מצוות ועד כדי שיש הבדל של אות ('פצוע דכה/א') בין ספר תורה ספרדי לאשכנזי.
כיום כל העולם הינו כפר גלובאלי קטן וכל מנהגי הקהילות השונים הם לאו בדוקא בגלל מיקום שונה על פני הגלובוס אלא בגלל מסורת שנוצרה בקהילות דאז.
ברבות השנים היו לעם ישראל נושרים לכל מיני כיוונים (קראים,בייתוסים,משכילים,רפורמים קונסרבטיבים,שבאבניקים ועוד) וכל דור היו מנהיגים ששמו גדרים כדי לשמור את העם היהודי כעם יהודי שומר תורה ומצוות.
כיום הסכנה הגדולה לשמירת תורה ומצוות (לפחות לטענת הרבנים) היא התרבות המערבית הטכנולוגית. התרבות המערבית היא יחסית דבר חדש שהתפתח בשנים האחרונות (עשרות שנים) וע"כ אין בזה מנהג קדמון.
עכשיו נשאלת השאלה האם גדלי הדור שבאים ופוסקים על פלאפון או אינטרנט שהם לא כשרים האם אני צריך לשמוע להם. בשונה מהשאלה האם מותר להשתמש בפלאפון בשבת ששם הפוסקים מקישים את עניין הפלאפון לאב מלאכה של איסור שבת כאן לא מדובר על גדרים ברורים. כשהדיון נוגע לכלל הציבור החרדי באופן כללי מי שמשתייך לציבור אל לו לפרוש מהציבור וללכת בדרך אחרת כי אם עשה כן הרי הוא 'הכריז' אני לא חרדי.
כאן מדובר בנושא מאד אפור או בהגדרה תלמודית 'גזירה' או 'תקנה' של רבנים כיום ולא של סנהדרין שכוחם היה רב הרבה יותר. תקנה בדבר חינוך חרדי או ישיבות או כוללים הם דרכו וצביונו של הצבור החרדי ועל זה כאו"א מהציבור מחוייב לשמור כי אם לא ישמור במה זה מתבטא שהוא חרדי? אך בכל מה שהתקנה נוגעת לביתי הפרטי דהיינו דין הלכתי ולא דין הנהגתי ואין כאן קריאת תיגר אלא פסק השקפתי ותקנה שאני לא מסכים עימה אני לא חייב לקבל את מנהיג הציבור לרב הפרטי שלי כי הוא אינו מכיר אותי אני יכול לנהוג כדרכי ולהתייעץ עם מורה הלכה שמכיר אותי ואת ביתי (זה לא שאין למי שחולק רב אלא הרבנים האלו הם לא פוסקים את הפסק בכותרות אלא בצורה אישית).
-------------------------------------------------------
עוצר
השאלה היא לא מהפרספקטיבה שלי אך גם לא מהפרספקטיבה של מה שהרבנים מכתיבים.
בציבור החרדי כיום (לפי הסקר שנערך) יש לחימישים ושבעה אחוז מחשב בבית ולמחציתם (דהיינו כרבע מהציבור) חיבור לאינטרנט.
ממה שאני רואה סביבי יש לציבור גדול סלולארים לא כשרים וגם מי שברשותו סלולאר כשר לא הוציא מביתו את הפלאפון הישן אלא קנה בנוסף לו מכשיר עם חותמת.
האם כל אלו אינם חרדים? הם קהילה חדשה של חרדים מודרנים?
המודד הוא הרחוב החרדי והמציאות בשטח, המציאות כיום היא שמי שיש לו אינטרנט ומכשיר 'טרף' הוא עדיין שייך ומוגדר כחרדי כי א"א לחתוך חצי מהציבור החוצה באותה מידה שאלו שנוהגים כך הם לא קהילה חדשה של חרדים 'פאנאטיים' גם אם כלפי חוץ הו לא יכריז ע"כ ברבים מסיבות מובנות (אי קבלת ילדיו לתתי"ם וכו').
זה נכון שבתוך הציבור החרדי יש מודרניים ופאנטיים אך כולם באותו מגדר של חרדיות.
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 21:21 |
|
| |
זוהר, אם זה אכן כך אני שמח.
אגב הבעיה היום לשמור תורה היא לאו דווקא הטכנולוגיה. את הטכנולוגיה ניתן לנצל ביעילות.
הבעיה היא במגוון האפשרויות שהעולם מציע...זה שאתה יכול לבחור בין אלפי דברים..
כרגע אני לא יכול להרחיב. בהזדמנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 19:02 |
|
| |
אוקי,סליחה שלא עניתי,פשוט אני עסוקה.....
אענה לפי הסדר מאחרי ההודעה האחרונה שלי...
עוצר- בטח שהבנתי מה ההבדל... אבל אתה מפריד בין רבנים שחתמו באופן כללי לבין רב פרטי שלך,ופה זה טעות-הרב הפרטי שלך גם נמצא בתוך הרבנים שפסקו על פלאפון כשר!זה לא נפרד,בתוך הרבנים שפסקו לכלל,יש רבנים שיפסקו בשונה לפרט.זה כמו בית וחדרים,זה סעיפים,זה כמו אב מלאכה ותולדה....זה אחד בתוך השני.וברגע שרב,שגם נכלל בתוך "חרדים" פוסק משהו אישי ופרטי למישהו-אז אין לי בעיה עם זה והפוך-זה מה שצריך לעשות!!! אוקי?הבנת?הבנתי?
-ברור ברור וברור שסגירות היא לא התשובה,מי כמוני יודעת.... שום אדם חכם ומעמיק לא יגיד שסגירות היא תשובה,סגירות היא די המקור לבעיות... מה שכן צריך-זה להיות כפוף לדעת תורה!בין אם זה יהיה לסגור עוד קצת ובין אם זה יהיה להיפתח עוד קצת! עכשיו,יכול להיות כמו שאתה כותב שזה לא נובע מקרבת ה' וכו,יכול להיות,(למרות שלדעתי זה די תרוצים והצדקות כדי להשתיק את המצפון)באמת יש פוליטיקות וכו,אבל,מה לעשות?בשורה התחתונה זה מה שקבעו בציבור שלנו וזה מה שעלינו לעשות!זה לא התפקיד שלנו לחקור מאחורי כל פסיקה ופסיקה אם זה כשר מאה אחוז או מסריח וכו,אין לנו את האפשרות לעשות את זה,וברגע שבתכלס יוצאת פסיקה-עלינו להתכופף אליה.
זוהר-תורה שבע"פ היא בתוך תורה שבכתב-סעיף,כמו שאמרתי בנ"ל..
אין ספק שהפסיקות ודעת תורה והלכה והמנהגים היום הם לא בדרגת אלו שנקבעו פעם,אין ספק.אבל זה לא פוטר אותך מלקיים את מה שקבעו היום!בתכלס זה מה שיש לנו היום וזה דעת תורה היום וכן,מי שירא את הקב"ה יעשה את מה שהם אומרים,כי היום אין לנו דרך אחרת לדעת מה הקב"ה רוצה מאיתנו.ככל שאדם יותר קרוב לתורה-הוא יותר קרוב לקב"ה,ואני לא מתכוונת מבחינת קרבת ה' כרוחנית-כל אדם יכול לחוש קרבת ה'-אני מתכוונת קרבת ה' ממש ,קרוב לה' ויודע מה הוא מתכוון,כמו שיש לאדם המון חברים,ויש לו 2-3 חברים מאד מאד מאד טובים-הם הכי יודעים מה הוא אוהב ומה הוא רוצה ואיך צריך לנהוג איתו,נכון? אז ככל שרב יותר לומד ומתקרב לה' הוא פשוט יותר מכיר אותו ויודע מה הוא רוצה מאיתנו,ולכן נקשיב לרבנים,כי אנחנו לא קרובים כמוהם.
עכשיו,אתה יכול לבחור לא להקשיב להם,אבל א- אתה מוציא את עצמך מכלל חרדי,ונכון שזה מטומטם והכללות מפגרות,אבל אין מה לעשות,ככה זה היום. וב- זה פשוט טפשי-כי אם אתה באמת רוצה לעשות את מה שה' מצפה ממך-הכי חכם זה להקשיב לרבנים-כי ככה נדע הכי טוב.
עכשיו,לגבי חרדים מודרנמי-כן זה די מגזר חדש,שפעם לא היה.(אני די נכללת בתוכו,לא נעים)ואין בעיה עם זה כל עוד יראת שמים ודעת תורה נמצאת בראש סולם העדיפויות של ה"מודרנים",אין מצווה להיות מיושנים,אבל בתוך חרדים מודרנים יש המון המון,אפשר להיות כמו חילונים ששומרים את המינימום של המצוות אבל אז זה בכלל לא נכלל בהגדרה "חרדים"!!!כי חרדים הגדרתם מי שחרד וירא את ה' ולכן עושה את התורה וכו',והחרדים האלו שכל קשר בינם לבין הקב"ה מקרי לחלוטין,הם פשוט חילונים ששומרים מצוות. ואפשר להיות מודרנים ועכשויים ומעודכנים ואיך שתקראו לזה אבל בכל אופן מעמידים את ה' במרכז חייהם ויודעים מה יותר חשוב ממה ואז אין עם זה שום! אז כן,נהיה עוד מגזר,אבל יש בתוכו כ"כ הרבה סעיפים,שאין להכליל..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 21:29 |
|
| |
וואו
זה בלי ספק הדיון הכי הזוי ומטורף שאי פעם קראתי. אם לא הייתי קוראת אותו במו עיני לא הייתי מאמינה שזה אמיתי...
חוה פרומה יקרה, הייתי רוצה להגיד 'הלואי שתהיה לי התמימות והאמונה ללא מצרים שלך', אבל אני לא באמת רוצה את זה.
אני לא מבינה איך אחת שכותבת: "ככל שאדם יותר קרוב לתורה-הוא יותר קרוב לקב"ה,ואני לא מתכוונת מבחינת קרבת ה' כרוחנית-כל אדם יכול לחוש קרבת ה'-אני מתכוונת קרבת ה' ממש",
יכולה להעיד על עצמה באותה נשימה שאינה לומדת תורה בכלל. אני לא יודעת מה לימדו בסמינר שלך, אבל אני (שלא למדתי בסמינר) חונכתי על הקונספט של לימוד התורה כערך, מעבר לצורך של 'לדעת מה לעשות'. מצוה שהיא לימוד תורה, וממש לא מיועדת לבנים בלבד. או לרבנים בלבד, על פי תפיסתך. מעולם לא עלה על דעתך שגם לך מגיע להתקרב לקב"ה "קרבת ה' ממש"?
הנשלטות העוורת שלך מפחידה אותי ממש.
אני לא רוצה לפגוע, אבל ההגדרה שלך למושג הלכה הוא פשוט לא נכון. הלכה לא נקבעת על פי מגדר ושיוך חברתי. פשוט לא. ולא משנה אם את חרדית מודרנית, או חצי מודרנית, או סרוגה!
הפרדוקס בין תפיסותיך לבין העובדה שאת מתכתבת בכיף עם בחורים בגילך באינטרנט פשוט לא מתיישב לי.
איך בדיוק בחורה שטוענת שזוג מאורס צריך להשמר מלחלוק רגשות אחד עם השני, זוג שהולך לבלות את חייו ביחד, מציעה בצחוק נישואין על גבי הפורום? אם זה אנונימי ובחסות המסך המרצד זה הופך לצנוע יותר? אפילו אני, סרוגה בנשמתי, לא הייתי אומרת דבר כזה. גם לא בצחוק.
אם ככה מחנכים בסמינרים אבוי לנו ואבוי לך ששום חלק מאמונתך ומקיום המצוות שלך לא הושג על ידך בעמל, אלא הוכל בקלות שכזאת וללא מחשבה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 23:50 |
|
| |
מצטרפת לכל מילה של דינדי!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 00:24 |
|
| |
א. יש הבדל בין הנהגה בענייני פרטיים להנהגת ציבור. וזה לא עובד בצורת תאים. ממש לא.
החמרות וסייגים בסופו של דבר צריכים להבדק מול האדם עצמו. בלי זה מה הם שווים?
ב. מה רע להוציא את עצמך מגדר 'חרדי' ? - כל עוד את מקיימת את התורה ומצוותיה בצורה נורמלית...אין שום סיבה שתעשי דבר מפגר ומטופש בגלל השתייכות חברתית.
ג. חרדים הגדרתם : הולכים ע"פ הקודים החברתיים של הציבור שלהם. לא פחות ולא יותר.
ד. אין כזה דבר חילוני שומר מצוות אם הוא מאמין בעקרונות שכתובים לך בסוף שחרית.
אבל יש משהו דומה..יש משהו שעושה 'מצוות אנשים מלומדה'...זה אדם שעושה מצוות כי ככה אמרו לו. בלי להבין מה הולך מאחורי זה..
ה. לגבי ראיית הרבנים את רצון ה' וכו'... כמו שאמרתי זה בהנהגה ציבורית אבל בתור פרט את צריכה לשאול את עצמך מה ה' היה רוצה שתעשי..ולפעמים זה שונה ממה שהרבנים מציעים.
הרי הם לא חוזים שההחמרה שלהם מתאימה ל 200 אלף איש נכון?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 01:11 |
|
| |
דינדי,או איך שקוראים לך,לא זוכרת ואין לי כח להסתכל...
משום מה יש לי הרגשה שהולך להיות כאן ויכוח על דתיים סרוגים וחרדים...אבל אין לי כח לזה,ממש לא,אני גם לא מבינה בזה מספיק...אבל מה שכן אני רוצה לאמר לך-איך רואים שאת לא חרדית..... את סרוגה ותמיד תישארי כזו...שזה לא רע,אבל זה אומר שאת לא מבינה ולעולם לא תביני בחרדים... כמו שאני לא אבוא ואתחיל להסביר ולהתעמק בפוליטיקות של הדלי"ם,הרב זה והרב זה וכו,כך אל תנסי אפילו להבין.... את מאופינת במה שרוב הסרוגים מאופיינים-תמימות ואהבת ישראל... לראות את העולם בעיניים טובות,מדי טובות יש לאמר. אני מבטיחה מבטיחה מבטיחה ושמחה לאמר לך שאני קרובה לה' בכל נפשי,מדברת איתו בכל רגע,ומשתפת אותו בכ-ל כ-ל לבטי וקשיי וסיפורי.הרגלתי את עצמי במשך השנים להיות ככה קרובה אליו וטוב לי עם זה. עם זאת, עם זאת,עם זאת,אני לא יכולה ללמוד תורה ואני מצווה שלא ללמוד תורה ,וזה לא תפקידי ללמוד תורה,כך שלעולם לא אהיה קרובה אל ה' כמו אחד שלומד תורה,כי תורה וה'-חד הם.ואני לא מתכוונת מבחינת הרגש,ומבחינת קרבה "רוחנית" ושמיימית,אלא מבחינה טכנית,כמו שאמרתי אם קראת שיש אדם עם הרבה חברים,אך יש לו 2-3 חברים מאד מאד קרובים וטובים שהם,מה לעשות,הכי מכירים אותו והכי יודעים מה הוא אוהב ורוצה וכו'. כשאת רוצה לדעת מה לקנות למישהו ליום הולדת-את הולכת ושואלת את החבר הכי טוב שלו מה הוא צריך,נכון? אז כשאת רוצה לעשות את מה שה' אוהב ולרצות אותו-את רוצה לעשות את מה שהוא אומר,נכון? וכדי לדעת בדיוק מה נכון-את תפני ממילא לאנשים הכי קרובים אליו ותשאלי אותם-ואלו הם הרבנים שלומדים תורה. נכון,הלכה אינה נקבעת על פי מגזר והגדרה עצמית וחרדים או סרוגים,הלכה נקבעת על פי דעת תורה ודעת תורה אלו הם הרבנים,וכנראה לא הבנת נכון,הסתבכת, אבל מה שניסיתי לאמר זה שאם חשוב לך לעשות את מה שה' רוצה,אז תפנה לרבנים כי הם יודעים,ותעשה מה שהם אומרים,והם אומרים לקנות פלאפון כשר כי זה מה שהם חושבים שישמור על הדור הזה שמור וטהור,ולכן זה מה שאנו אמורים לעשות,ואז הוספתי שאם אנחנו לא הולכים אחר רבנים שגדולים מאיתנו אז זה בעצם סותר את דעת תורה ואז ממילא איננו "חרדים ויראים לדבר ה'".הבנת? קצת מסובך,אני יודעת.אבל מה שהתכוונתי לאמר זה שאם יש אנשים פה שמגדירים את עצמם כחרדים ועושים את דבר ה' ומצד שני הולכים בגאון עם פלאפון "טרף"-אז יש פה איזה סתירה,הבנת?
עכשיו לגבי הצניעות שלי,לא ברור אבל את די עקפת על חלק דברים שכתבתי,קוראים לזה קריאה סלקטיבית...כתבתי גם ששנה וחצי לא הגבתי ולא כתבתי בשום מקום מעל גבי האינטרנט.ועכשיו כשדיברו על הנושא הזה,לא הצלחתי להתגבר על עצמי והתערבתי.וכתבתי והדגשתי שיש לי מצפון על כך ,זה גורע מהטוב שבי ,שאני מנסה להיגמל מזה,ושזה קשה לי,ושאני מאד עובדת על עצמי. זה דבר ראשון,ואני לא יכולה לאמר לך שהזלזול שלך לא פגע בי.
דבר שני- להציע נישואין!!! זה נשמע שלפחות שמתי תמונה שלי וביקשתי ממנו להתחתן איתי!!! כולה התלהבתי שיש מישהו שמסכים איתי אז צחקתי.ושאלה-את משווה בין לשבת עם בחור,להסתכל לו בעיניים ולאמר לו שאת אוהבת אותו,לבין להתוכח עם מישהו שאין לך מושג מי הוא ומה הוא,והוא אין לו מושג בכלל במי מדובר ויכול להיות שהוא מדבר עם קשיש בן 95? את חושבת ששני הסיטואציות האלו יגרמו אותו דבר לגבר? בשני הסיטואציות האלו אפשר להגיע לנגיעה,נכון...? תחשבי...
כבר כתבתי שכל הענין לא להיקשר מדי עם חתנך זה כדי לשמור על ההתלהבות והחידוש והטהרה לפני החתונה וכדי להיזהר שחס וחלילה לא יקרה כלום.
איזה נס שככה חינכו אותי בסמינר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ה' תודה!!!!!!!!!!!!!!!
 |
|
|
|
|
|