בית פורומים שידוכי חרדים

מכתבים בתקופת האירוסין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2007 01:22 לינק ישיר 

עוצר-
א.אוקי,אם רב חרדי יגיד לך שעדיף שתישאר עם פלאפון לא כשר אז אני כורעת וקדה ומצדיעה לך.
ב.לי אישית חשוב להשתייך. לדעתי זה חשוב מאד שאדם יגדיר את עצמו. אחת מהסיבות הן למען דור ההמשך-הילדים שלך יכולים לגדול בחוסר ודאות וחוסר שיכות-איפה אנחנו? אנחנו לא כמו החילונים כי אנחנו שומרי שבת וכו',ואנחנו לא כמו חרדים כי לחרדים יש פלאפון כשר ולא רואים סרטים וכו',הבנת? יש איזושהי סתירה,וילדים צריכים לגדול עם ביטחון וודאות.
ג.אוקי,זו דעתך. זו ההגדרה השטחית שככה נשמעת,אבל הרעיון הבסיסי והמקורי הוא חרד לדבר ה'.
ד.אם הוא מאמין בעקרונות הוא צריך לשמור את כולם וללכת לפיהם!!! הלו?! החרדים המודרנים רואים סרטים-מה עם "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם???" שמירת העיניים??? זה מצווה ועיקרון!!! ומה עם צניעות האישה? כל כבודה בת מלך פנימה? הנשים הולכות עם פאה עד ה------ (צנזור...סוג של איבר..) שמושכת כל עין של תינוק,ועם בגדים צמודים כמו לא יודעת מה עד שאני מרחמת על גברים שעוברים מולה!!!!!! ויש עוד המון דוגמאות כאלו!!!! אם מישהו מאמין בעקרונות כלשהן-שילך אחלריהן עד הסוף!!! אמרתי לך כבר שיש המון חרדים מודרנים ואפילו מאד מודרנים,אבל שהם יודעים מה סדר העדיפויות בחיים ומי חשוב יותר-ה',או הרצונות שלהם,ויודעים איפה להעמיד כל דבר בסולם החיים,ואז-זה שילוב מצוין!!! ואני מצתתת את עצמי ואומרת-אין ענין להיות מיושנים!!ואין בעיה להתלבד מודרני ומעודכן-כל עוד זה זורם עם ההלכה! אתה מבין מה אני מתכוונת?
ולגבי המשפט האחרון שלך-הרבנים לא חושבים שזה יתאים ל200 אלף איש,ולכן כמו שסיכמנו,כל אחד ילך לרבו וישאל אותו. ולאמר את האמת?אני ממש לא מהאלו שרצו לקנות כשר,אני הייתי מהאלו שמתווכחות עד כלות הנשמה נגד פלאפון כשר וכו'... בסוף שאלתי את רבי והוא פסק לי להחליף אז החלפתי!! עם כל הקושי שהיה ועדין כרוך בזה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 02:07 לינק ישיר 

חוה פ'
חשבתי שנעלמת כדי להשלים את משנתך.. אגב להסתכל באינטרנט במשך שנה וחצי גם בלי להגיב עדיין זה נוגד את דעת הגדוילים אבל כמו שכבר התנצלתי בעבר אין זה חלק מהדיון אנא קבלי הערה זו בחיוך.
הטענות חוזרות על עצמן ואשתדל לא להאריך בעניין. וע"ז נאמר "איש באמונתו יחיה".
בכל אופן כמה הערות:
א. התורה שבכתב היא לא בתוך תורה שבע"פ אלא היא פרשנות והסבר לתורה שבכתב.
ב. הגדוילים קרובים מאד לקב"ה בדיוק כמו כל אדם שנפשו והתורה חד הם. ישנם עוד ת"ח רבים שכל ימיהם עמל ויגיעה בנבכי וסתרי תורה חלקם אפילו בגדר של 'אנציקלופדיה תלמודית מהלכת' אך פשעם הוא שאינם מופיעים בכותרות יתד והמודיע כי דעתם יותר ליברלית.
ג. כשאני רואה את דברייך כמה הגדוילים מחוברים וקרובים לה' אני תוהה כמה הם מחוברים לנו - לעם ולקהילה שהם מנהיגים. נכון יש להם עסקנים שאומרים להם מה קורה בחוץ או לשיטתך 'שם למטה', אך העסקנים מגמתיים וד"ל.
ד. הכי חכם זה להקשיב לרבנים אך עוד יותר חכם לבדוק כל נושא לגופו מה מקורו וממה ההחלטה הושפעה ואם אינך מסכים לדין/גזירה/תקנה רצוי להתייעץ בצורה אישית עם רב שמכיר אותך ויותר נמצא על הקרקע.
ה. 'חרדים מודרנים' זה לא דבר חדש תמיד היו אנשים חרדים לדבר ה' יותר מודרנים ופחות מודרנים. אגב לא הבנתי לדעתך מה מבדיל בין מודרנים לשאינם מודרנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 11:03 לינק ישיר 

מסכים עם זוהר ומוסיף
שאכן רב חרדי אמר לי לא להחליף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 14:03 לינק ישיר 

חוה פרומה, קראתי את תגובתך בעיון, והתחלתי לכתוב תגובה. ואז הבנתי שפשוט אין טעם - אנחנו יכולות בקלות להמשיך להתנצח עד אינסוף ולחזור שוב ושוב על אותם טיעונים, אבל בסופו של דבר את לעולם לא תביני אותי ואני לעולם לא אבין אותך. הפער בתפיסות ובדרך החינוך גדול מדי.
אם השתמע אחרת מדברי ראוי שאוסיף ואתקן - אני בהחלט מעריכה אותך על הדרך שבחרת. בסופו של דבר כולנו מחפשים את קרבת ה', ואני לא טוענת שאני טובה ממך או קרובה יותר למטרה.
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 22:13 לינק ישיר 

זוהר-נעלמתי כי אני בחורה עובדת..אני לא ילדה מובטלת שיושבת מול המחשב 30 שעות... ואני אהרוג אותך-די עם ההערות האלו.... אתה צודק בכולם!!! בעזרת ה' בעזרת ה' בקרוב אגמל מהכל!
אוקי,אין לי כח יותר להתווכח על הכל,כל אחד הבין מה שהשני התכוון,כל אחד(אני בכל אופן) למד והרחיב את דעתו והבין דברים אחרים... רק אענה כמה תשובות-
א.זה מה שהתכוונתי-שהתורה שבכתב וזו שבע"פ הם לא נפרדות-הן היינו הך...
ב ו-ג אתה צודק.ואיש באמונתו יחיה.לדעתי זה סתם מתסבך ומקשה על חיינו כשאנחנו מחושבים כל דבר מי המסריח שעומד מאחורי.אבל לא ניכנס לזה שוב.
ד-אני לא מסכימה.ברגע שאתה מקבל מרותו של רב אתה צריך לעשות את מה שהוא אומר.ברור שאפשר לחשוב ולחקור ולהעמיק,אבל סוג של "נעשה" ואז "נשמע".
ה.אני דיברתי על חרדים מודרנים שבתוך זה יש המון ולדעתי חלק גדול מהם בכלל לא יכולים להיקרא חרדים,וזה מה שהסברתי על חילונים שומרי מצוות...וכו...
עוצר וחושב-אם רב אמר לך כך אז אדרבא ואדרבא,תקנה 6 מכשירים טרפים... אבל יש לי רק שאלה קטנה- בטח אתה שאלת את הרב אם מותר לך לקנות פלאפון כשר והוא התחיל לזעוק-עוצר וחושב!עוצר וחושב! שלא תעיז לקנות פלאפון כשר! זה רק יהרוס לך...אני לא מסכים!אתה תתקלקל מזה...וכו.. נכון?... :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 22:15 לינק ישיר 

דינדי- אני חולה עליך.... סתם,תודה על ההבנה....
המון הצלחה וסיעתא דשמיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 22:51 לינק ישיר 

חוה פרומה (שוב סליחה אני לא מתאפק שמך לא במקרה שם מתוך 'החצר'... לפחות זה שם של שדכנית...)
בבקשה אל תהרגי אותי... אנא חוסי על חיי...

אגב לא כל מי שיושב שלושים שעות ויותר ליד מחשב הוא מובטל. יש אנשים שעובדים במחשבים או שעובדים עם מחשב בעבודות אחרות, יש כאלו שלומדים בעזרת מחשב לימודים תורניים וכדי לנקות את הראש מידי כמה שעות הם משתעשעים בפורומים.

ולעניין:

א. הן לא נפרדות אך יש היררכיה.
ב,ג,. השתדלתי לא להכנס לנושא אלא ברמז ובקצרה ואני שמח שגם את.
ד. אז את אומרת לרוץ ולהוציא כסף על פלאפון כשר או לשרוף את הפאה של אישתי (דוגמאות בעלמא) ורק אז ללכת לברר אצל רבי מה לעשות?!
ה. לצערי יש גם חרדים שנראים צדיקים גדולים ציציותיהם מתנופפות לכל עבר ברוח שמעיפה גם את מגבעתם, זקנם נשרך על הארץ ובתוך ליבם אין אמונה ובסתר חוטאים. לכן לא נראה לי שכדאי להכליל ציבור (אם בכלל חרדים מודרנים זו הגדרה של ציבור), בציבור כמו בכל ציבור יש טובים ורעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 22:55 לינק ישיר 

בואי נגיד שהוא אמר שזה לא יועיל כלום. ושהדרך באסירת דברים נטו וחסימה מפני התמודדויות היא לא נכונה, ושאם אני רוצה לגדול ולהתפתח רוחנית בנושא הזה אז לא להחליף. כמובן הוא הדגיש את מה שאני מדגיש כל הזמן..ההבדל בין כלל לפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2007 01:42 לינק ישיר 

זוהר-הא הא,מישהו מפחד ממני,איזה הרגשה טובה....... :-)
שאלה,אתה באמת חושב שקוראים לי חוה פרומה...??? או שניסית לרדת עלי שראיתי את החצר? אין לי בעיה עם זה שראיתי את החצר,אין שם פריצות ואין שם דיבורים לא טובים... הם אפילו נראים חרדים.
שמי הוא לא חוה פרומה,זה רק ההשראה. חשבתי שאם אני אקרא לעצמי בשם של שדכנית אולי זה יקרב את החתן...

א.ברור שיש היררכיה,אין ספק,אבל כיום אין לנו את הדרגות הגבוהות של ההיררכיה יש צורך הדור וצורך השעה ובעיות חדשות ולכן נעזרים בדרגה הבאה בהיררכיה,הרבנים...
ב.גם אני שמחה... איזה כיף שכולם שמחים... :-)
ג.ממש ממש לא,פשוט כשיוצאת הוראת שעה רצינית שמדוברת מאד ונכנסה מאד-לך לברר את חובתך אצל רבך!
ה.נכון מאד.אתה צודק.

עוצר וחושב-איזה רב מגניב...אפשר ת'טלפון שלו....? סתם,אוקי,אם באמת ובתמים ותהיה כנה עםעצמך-רצית לדעת מהי חובתך בנושא הפלאפון והלכת לברר באמת והסכמת בלבך שמה שהוא אומר אתה עושה ולא רק אם יפסוק את מה שנראה לך,ובררת וזה מה שאמר,אז אדרבא-תקנה את הפלאפון הכי משוכלל......

זוהר,אתה ספרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 01:57 לינק ישיר 

חוה פרומה
כשידוך יאה למוטקה ש'הרג את הרבי שלו' כן, אני מפחד...
לא ידעת שהשדכן הולך יחף?!
אגב החצר מזכיר לי את סעיף ה.

א. אך את כבר מסכימה שרבנים של היום ופוסקים של פעם וכמובן אחורה אמוראים ותנאים לא נמצאים באותה דרגה בהיררכיה?
כמובן שצריך לשמוע וודאי לכבד אך אין כוח גדול הדור של היום ככוחו של תנא. וע"כ על ראשונים אין אני  יכול לערער אך באיסור חדש מותר לי לתהות על קנקנו  (כמו שכתבתי לעיל פסק של הסנהדרין אני חייב לציית אך הרבנים כיום אני לא צריך להסכים על שמאל שהוא ימין).
ב,ג. .
ד. מהי הוראת שעה רצינית ומה לא? ואכן צריך לברר את העניין ולנהוג לפי ההלכה היבשה.
ה. אני שמח שאנחנו מסכימים ואני עצוב על המצב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2007 02:15 לינק ישיר 

זוהר,ברור ברור שיש היררכיה!!!! ברור שזו לא אותה דרגה!!!! מעולם לא אמרתי כך!!
מה שכן,אתה ואני ועוד אנשים עדין נמצאים איזה 60 דרגות מתחתם,ואין לנו זכות לתהות על קנקנם!! זה מה שהתכונתי.
הרבה דברים שאני רואה והרבה אנשים שאני מכירה מזכירים לי את סעיף ה'...
לא יודעת  מה זה רציני,ולכן צריך רב.הוא יגיד לך מה רציני ומה לא.
לא ענית לי אם אתה ספרדי או לא-מענין אותי.
ברגע שיש הסכמת הצדדים-לא תשמעו ממני לעוד שנה וחצי,והלואי שגם לזמן ארוך יותר עד בכלל.(אני אעבוד על עצמי רציני...)אז צריך להתחיל להיפרד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2007 03:57 לינק ישיר 
חוה פרומה

חבל שתנטשי אותנו! וכדי שלא יפוג קסמך מריצוד מסכינו אנסה לגרור אותך להסכים לדעתי
ומכיוון שלא נראה לי שזה יקרה (לפחות בזמן הקרוב) נזכה שתשארי בפורום...

אני מעולם לא כתבתי שאני תוהה על קנקנם של הרבנים אלא
אני תוהה על קנקנם של גזרות.
גם אם הרבנים גבוהים מנאי הקטן במספר דרגות (60) אמנם
אני חייב בכבודם אך איני חייב ללכת בדרכם בחיי
הפרטיים ובתוך ביתי. משא"כ קדמונים אני מחוייב א. שכבר מנהג שלהם
נתקבל אצל אבותי ובעם ישראל ב. כוחם בזמנם היה יפה מכוח הרבנים כיום. לדוגמא התנאים והאמוראים דורשים דינים מפסוקי התורה (ג"ש, יתור, כלל ופרט וכו) משא"כ רבני דורינו כוחם חלש הרבה יותר וזה מתבטא גם במחוייבותינו לציית לתקנות מחודשות.
ראוי לציין שוב שאני מדבר על מנהגים, גזירות ותקנות ולא על
הלכות. תוקן על ידי - mzohar - 03/08/2007 4:14:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 02:20 לינק ישיר 

זוהר זוהר
אתה מנסה לקלקל אותי שאני אשאר באינטרנט???..... :-)
תראה,דוקא בהתחלה יותר רבנו ועכשיו לאט לאט אנחנו מסכימים יותר ויותר אחד עם השני,אז אני די צופה התנתקות שלי מהאינטרנט עד סוף השבוע....
אני אהיה חסרה פה???ייייישששש!!! זה עושה ממש הרגשה טובה...
בטח שאתה חייב ללכת בדרכם!!!הלו?? אני לא מכירה את כל הפסוקים שיש אבל ברגע שאתה ירא את ה' ורוצה ללכת בדרכיו,אתה צריך ללכת לפי הרבנים-"עשה לך רב.." וכו!
ברור שכוחם בזמנם היה יותר מהרבנים היום,אבל זה מה שיש היום וזה מה שצריך לעשות היום!!!מה זה משנה מה היה פעם? אנחנו לא חיים פעם!וזה עצוב שזה המצב ושהיום אנחנו נמצאים בגלות ואין לנו גדולים כמו האמוראים,אבל גדולי הדור הם גדולי הדור והם הקובעים. היום הם גדולים ועצומים ועלינו ללכת בדרכיהם חד משמעית. זה לא משנה לגבינו מי היה פעם ומה יש היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 16:42 לינק ישיר 

חוה, קבלי <אייקון ירוק>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 23:02 לינק ישיר 

חוה פרומה

אני ח"ו לא מנסה לקלקל אותך אני מנסה לתקן אותנו...
תוכנית התנתקות זה נשמע לא טוב... אם את חושבת שאינטרנט מזיק לך חושי ומהרי לסלק עצמך ואם לאו לטובת כולנו השארי!
אף פעם לא רבנו בקושי התווכחנו ובקיצור נהלנו דיון וכל אחד מאיתנו הציג דעות שונות. וגם כעת..

א. 'עשה לך רב' זה כפשוטו רב שאני עושה לעצמי וכך ראוי לנהוג. אך לא רב שלא אני עשיתי לעצמי כמו מציאות קיימת של הגדוילים.

ב. כבר חילקתי ואיני רוצה להאריך בכך בין מנהיגי הציבור שאני כפוף להם בעניני ההנהגה הכללית לבין הרב האישי שלי שאליו אני כפוף בתוך ביתי פנימה.

ג. נכון שהיום זה היום אך גם לגריעותא. הרבנים בדורות קודמים כוחם היה חזק יותר גם בדורם לעומת הרבנים כיום.

ד. ללכת בדרכו של רב לא מחייב לנהוג בכל מנהגיו דהיינו עם הרב שלי מתפלל בנוסח שונה זה לא אומר שאני צריך להתפלל בנוסח זהה. כ"כ גדולי הדור בהנהגה כללית  אני הולך עימם/מאחוריהם באותו התלם אך בפן האישי אני לא נוהג בדיוק לפי הנוסחאות שלהם.

משגיח

מה אתה עושה סחר באייקונים? קיבלת מנויאיר ישר אתה מעביר אותו הלאה?!
יתכן ויש בכך בעיה הילכתית. הרי חוה פרומה הציעה לך נישואין א"כ גילתה דעתה שמוכנה לקבל ממך קידושין והרי בנתינתך אייקון לח"פ יש חשש שמא קידשת אותה.
אשמח לראות גט וירטואלי לחומרא...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מכתבים בתקופת האירוסין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.