|
|
| נשלח ב-3/5/2009 21:45 |
|
| |
נשמע מפחיד כל העסק הזה של קפידה.
בשידוכים, גם אחד קשוח ואדיש משהו יכול מאוד להפגע.
זה זמן רגיש, אתה מסתובב עם אנשים, שופך לפניהם את צפונות ליבך החשאיים ביותר, מתפתה לרגעים להאמין שהנה, הם כנים איתך, ותהיו יחד לעולמים, ופתאום אגרוף בפנים ואתה מבין שנתת שימרחו אותך, שיעשו ממך צחוק.
ולא היתה כוונת מזיד. בציבור יראים כשלנו ברור שלא היתה.
אבל הכאב הוא כאב, הפגיעה צורבת, ההשפלה מבישה.
לדעתי צריך לעשות הכל, אבל הכל, כדי להתרחק מפגיעה ולו הקלה ביותר. אפילו אם קשה לך לחשוב על הזולת ברגעים כאלה. לטובתך. מספיק קשה גם ככה, לא צריך להוסיף עכבות לקריעת הים הזו.
ומאידך, לסלוח. למחול. להעביר על המידות.
אני מדברת ממקום של אחת שהיתה צריכה לעבוד על זה הרבה.
זה משתלם. זה מטהר. זה משכך את הכעס, מקל על הכאב.
סליחה היא המתנה הגדולה ביותר שיכול אדם לתת ל.... עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 22:12 |
|
| |
סליחה היא המתנה הגדולה ביותר שיכול אדם לתת לעצמו?
תמהני.
סליחה היא קלף המיקוח היחיד שאדם פגוע יכול להחזיק קרוב ללב
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 22:43 |
|
| |
הפוך תמי.
כשבנאדם סולח הוא נשאר נקי ומסוגל להמשיך הלאה לקראת חיים חדשים בלי להסתרבל עם קלף המיקוח ולנסות לירות אותו לכל כיוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 22:48 |
|
| |
לא לכל כיון.
זו מין נקמה ששומרים לייד - לא נותנים לה להפר את שלוות החיים- אבל שומרים לייד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 14:20 |
|
| |
קפידה זה דבר שצריך להיזהר ממנו אבל אסור לשכוח שמי שמשתמש בו הוא פושע והוא מאמלל אנשים סתם.
בד"כ הבעיה שקפידה לא נובעת מסתם שיעמום ב"א מחליט להקפיד על מישהו/י אלא בד"כ זה קורה בלי להשים לב ולפעמים גם לא מודעים לזה שכועסים וכ'ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 14:54 |
|
| |
פושע? ממש פושע?
אולי מי שגרם לו להקפיד הוא פושע, אולי דווקא הוא אימלל אנשים סתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 19:23 |
|
| |
סליחה היא אכן מתנה גדולה שאדם יכול לפנק בה את עצמו, משום שכאשר הוא סולח הוא מתדבק במידותיו של הקב"ה שאמר "סלחתי כדבריך",
להידבק בקב"ה זו המטרה הכי נעלה, בשבילה אנחנו מקיימים את כל המצוות, בשבילה הגענו לעולם, ובשבילה אנחנו נושמים כל שניה.
כאשר אדם מתדבק בקב"ה הוא זוכה גם בזה וגם בבא, משתלם לנו מכל הכיוונים.
רק מה?
זה קשה קשה.
קשה נורא.
יש יצר שם בפנים, והוא מכיר אותנו יותר מידי טוב ויודע לסובב אותנו על האצבע הקטנה שלו...
ואנחנו נוטים 'משום מה' לשמוע בקולו יותר מידי, כך שאנחנו המפסידים הגדולים ביותר, והוא המנצח.
נו באמת, אם ההוא פושע אין שום סיבה שאתה תהיה פושע גם כן...
אתה דפוק?
לא. רק יש לך יצר הרע...
מי שלא סולח מפסיד הרבה יותר מההוא שלא נסלח לו. מה לעשות? עולם אכזר...
ונחמת שוטים קטנה, אולי רק בשביל התחלת התיקון---
ההוא שפגע- אל דאגה, הוא יטופל טוב מאוד שם למעלה, בדיוק מה שמגיע לו הוא יקבל. הכל מדוקדק ומחושבן.
ואולי במבט אמיתי- ההוא היה מעדיף לשלם על פגיעתו במחיר הקפידה עליו בעולם הזה מאשר בעולם הבא. אז כאשר אתה מקפיד אתה רק מקל עליו...
(כמו הסיפור על האישה הרעה ששינתה את התנהגותה הרעה לבעלה כי לא רצתה שיובטח לו גן-עדן...)
אמר רבא:
כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו
שנאמר 'נושא עוון ועובר על פשע' למי נושא עוון? למי שעובר על פשע (ראש השנה יז, א).
רש"י:המעביר על מידותיו - שאינו מדקדק למדוד מידה למצערים אותו ומניח מידותיו והולך לו מעבירין לו על כל פשעיו אין מידת הדין מדקדקת אחריהן אלא מנחתן והולכת.
שווה לך!
פשוט שווה מאוד!
לא תתחרט אח"כ בגרוש,
תסתובב עם לב נקי ומטוהר, מוצף אושר עילאי של סיפוק ודביקות בה' יתברך, כפשוטו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 23:19 |
|
| |
אם כל אחד שהייתי מקפיד עליו היה קורה משהו, לא שבקת חיי לכל בריה. בקיצור - לא צריך להתרגש מאמונות תפלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 00:42 |
|
| |
סליחה היא המתנה הגדולה ביותר שיכול אדם לתת לעצמו?
תמהני.
סליחה היא קלף המיקוח היחיד שאדם פגוע יכול להחזיק קרוב ללב
סליחה של אדם, היא הדרך להיווכח שגם לו מגיעה סליחה כשטועה (ומי לא?)
הסיבה ש'אין יום הכפורים מכפר, עד שירצה את חברו', מפני שבכך שאין הוא מוחל לחברו, מעיד וחורץ את דינו שלא מגיעה לו סליחה.
תוקן על ידי באבימים1 ב- 06/05/2009 0:39:57
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 01:19 |
|
| |
לפני פורים נפגשתי עם אלמנה מרקע שונה משלי (כבר בשיחת הטלפון היא טענה שאינה רואה ש"יצא מכך משהו") הפגישות היו די מהנות. כשהתקשרתי בבוקר למחרת הפגישה השניה כדי לומר שלא נראה לי, היא הגיבה בתדהמה עד כדי בכי. לא נחה דעתי עד ששלחתי אל כתובתה מכתב בו אני מבקש את סליחתה גם אם לא מגיע לי, טלפונית היא הודיעה לי שהתגברה וסולחת.
זה זמן רגיש, אתה מסתובב עם אנשים, שופך לפניהם את צפונות ליבך החשאיים ביותר, מתפתה לרגעים להאמין שהנה, הם כנים איתך, ותהיו יחד לעולמים, ופתאום אגרוף בפנים ואתה מבין שנתת שימרחו אותך, שיעשו ממך צחוק.
ולא היתה כוונת מזיד. בציבור יראים כשלנו ברור שלא היתה.
אבל הכאב הוא כאב, הפגיעה צורבת, ההשפלה מבישה.
נועה, כל הכבוד.
השכלת לתאר את הרגשות כל כך במדוייק, שבמחשבה ראשונה (ודי דמיונית) עלה בדעתי החשד שהמקרה שלי נסוב אודותך ואת היא זו שנפגשתי עמה. (אני יודע שזו אינך את)
תוקן על ידי באבימים1 ב- 06/05/2009 1:18:37
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 23:06 |
|
| |
תמי, לגבי הסליחה יש שלב מסוים שפתאום מגיעה התובנה הזו, שזה שלא סולחים, זה בעצם לרעתנו. כל זמן שאדם נמצא במקום הפגוע ולא מתגבר על זה, ושומר על הכעס, זה לא שהוא נוקם בפוגע, אלא הוא פוגע בעצמו. ולמה? כי הרגשות השליליים נמצאים אצלו. ולא מספיק שהוא נפגע , אלא הוא גם מפנה אנרגיה כדי להשאר עם הפגיעה. כדאי לזכור שגם אם יש אנשים שלא מתנהגים כמו שצריך, עדיין כולנו בני אדם. וגם אם מישהו עשה טעות, וגם אם היא טעות נוראית, זה חלק מזה שאנחנו בני אדם גם לנו יש טעויות. ואת עצמנו אנחנו מבינים ... ובמוקדם או במאוחר אנחנו מבינים שלהפגע זה חלק מהחיים. השאלה אם ניעצר ונמחזר את הפגיעות, או שנחליט שאנחנו ממשיכים בחיים היפים שלנו ולא נותנים לזה להרוס לנו. אני חושבת שזו שאלה של גישה לחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 21:53 |
|
| |
| באבימים1 כתב: |  | נועה, כל הכבוד.
השכלת לתאר את הרגשות כל כך במדוייק, שבמחשבה ראשונה (ודי דמיונית) עלה בדעתי החשד שהמקרה שלי נסוב אודותך ואת היא זו שנפגשתי עמה. (אני יודע שזו אינך את)
|
|
איך אתה כל כך בטוח שזו לא אני??? במקומך לא הייתי... כי... סתאאאאאאאאאאם. חחחחחחחחחחחחחח....
הרגשות של כל האנשים בעולם, ללא הבדלי דת גזע ומין, זהים בנושא הזה. למזלנו, יהודים מאמינים בני מאמינים, אנו יודעים לנתב את רגשותינו ותאוותינו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 21:57 |
|
| |
התחברתי מאוד לכל מה שנכתב כאן, כל כך יפה, לגבי החסד שעושה אדם עם עצמו, כשהוא סולח לחברו. ובכלל, אימצתי לי גישה לחיים, שאני חושבת שיש בה משהו. רוצה משהו מריבונו של עולם? מבקש ממנו טובות? גמול את הטובות הללו לבניו והוא כבר יחזיר לך. מבקש על פרנסה? תן לבניו שמתחננים לצדקה. הוא, האבא, יחזיר.וכו'... כך גם לגבי מחילה. אתה מתחנן שיכפר על חטאיך ויתן לך משאלות ליבך? תן סליחה לבניו והוא יעביר גם לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 15:25 |
|
| |
פעם שמעתי הרצאה של הרב אינהורן בנושא,הוא סיפר שבאה לר' חיים קנייבסקי אחת שנקלעה לסכסוך עם קרובת משפחה ואותה קרובה מאד הקפידה עליה וקללה אותה בכמה קללות שאם יש מצב שיתקיימו עדיף לה לפרוש מעכשיו,והר' אמר לה "שתקלל."
והסביר שבמצב שאתה בסדר והצד השני לא קבל את המחילה,או שכמו כאן השתמש בקללות ,זה ענין שלו,ואין צורך להתרגש.
ובקשר לכל המחשבנים חשבונות שמים-
חבל שתכנסו לזה כי אין לזה סוף.
|
|
|
|
|