בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול יבשושי על הומור וציניות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2010 22:00 לינק ישיר 

תלמיד - הפעם אתה לא כל כך טועה,
על השאלה מאיפה שומר בית המדרש ידע- מי תוכו כברו?האם היתה לו רוח הקודש? האם הוא היה רנטגן?
ענינו- כי הוא היה אדם רגיל, -הוא פשוט לא נתן לאף אחד להכנס, אבל מי שהיה תוכו כברו, נכנס.

עשה כל דבר בכדי להכנס, התפלח, עלה על הגג כמו הלל  בשלגו כו' ובסוף הצליח להכנס, ולשמוע את השעור.

אבל כשכולם נכנסו חופשי, הם היו צריכים כבר נוחיות ספסלים לשבת, הם לא הסתפקו כבר בישיבה על הרצפה, מתאבקים בעפר, נדחקים בעמידה , ושוכבים על הגג בשלג לשמוע,

מצינת הגמרא את השוני שקרה בבית המדרש, החלה דרישה לספסלים, יותר מאשר לשעורים, כי חשוב היה להיות מיושבי בית המדרש יותר מלומדי בית המדרש. וכנראה שאת זה ניסתה לרמוז  הגמרא- כדבריך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 18:53 לינק ישיר 

הוקפץ לכבודו של בעל ההדרן  דר' ר' אליעזר שמבקש לגלות את דרויאנוב בגמרא, מצאתי אשכול אחד

נדרים דף סו

ההוא בר בבל דסליק לארעא דישראל, נסיב איתתא, אמר לה: בשילי לי תרי טלפי, בשילה ליה תרי טלפי, רתח עלה. למחר אמר לה: בשילי לי גריוא, בשילה ליה גריוא. אמר לה: זילי אייתי לי תרי בוציני, אזלת ואייתי ליה תרי שרגי. אמר לה: זילי תברי יתהון על רישא דבבא. הוה יתיב בבא בן בוטא אבבא וקא דאין דינא, אזלת ותברת יתהון על רישיה. אמר לה: מה הדין דעבדת? אמרה ליה: כך ציוני בעלי. אמר: את עשית רצון בעליך, המקום יוציא ממך שני בנים כבבא בן בוטא. הדרן עלך רבי אליעזר.

תרגום חופשי- ההוא שעלה מבבל לא"י- כידוע הארמית הא"י שונה מזו של הבבלית- התחתן כאן ואמר לאשתו בשלי לי תרי טלפי- הוא התכון לרגלי בהמה- בארץ טלפי פרושה עדשים- לכן בשלה לו עדשים- היא היתה אשה ממושמעת- הוא אמר לה 2 אז היא בישלה רק
2. הוא כעס עליה. למחרת הוא אמר לה תבשלי לסעודה בשלה לו- עשבים למחרת אמר לה תביאי קישואים- הביאה לו  מנורות, אמר לה תשברי את זה  על ראש השער- הלכה ושברה אותן על ראשו של גדול הדור בבא בו בוטא- וכשהוא שאל אותה למה? השיבה בעלי ציוה עלי

כל הרוצה להוסיף סיפור שיוסיף- על כל סיפור אוסיף 2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 19:11 לינק ישיר 

משנה מסכת ידים, ד, ו:
"אומרים צדוקים: קובלין אנו עליכ' פרושים שאתם אומרים כתבי הקודש מטמאין את הידים,  וספרי הומריס אינו מטמא את הידים.
 א"ר יוחנן בן זכאי:  וכי אין לנו על הפרושים אלא זו בלבד?!  הרי הם אומרים עצמות חמור טהורים-  ועצמות יוחנן כהן גדול טמאים"

משנה ח:
"אמר צדוקי גלילי:  קובל אני עליכם פרושים שאתם כותבין את המושל עם משה בגט.
 אומרים פרושים:  קובלין אנו עליך צדוקי גלילי שאתם כותבים את המושל עם השם בדף. ולא עוד אלא שאתם כותבין את המושל מלמעלן ואת השם מלמטן שנאמר (שמות ה') ויאמר פרעה מי ה' אשר אשמע בקולו לשלח את ישראל ".

קידושין ל"א:
"אמר לו: רבי, נתגרשה מהו?[האם כיבוד אב קודם לכיבוד אם או לאו. א.ה.]  אמר ליה: מבין ריסי עיניך ניכר שבן אלמנה אתה, הטל להן מים בספל וקעקע להן כתרנגולין."

שות מהרי"ט ח"ב יו"ד סי' טז:

"פעם א' היה מהלך בדרך בשדה וישב לו הרב [מהר"י אבוהב, היה בעל עין אחת. א.ה.] על שן סלע א' וב' נכבדים ישבו א' מימין וא' משמאל והיה בחור אחד תלמידו עומד לפניהם והרב ז"ל בדיחא דעתיה.  והיו מדברי' בדברי צחות.
ופנה הרב אלהתלמיד וא"ל אמור אתה .
א"ל תן לי רשות שאשב. א"ל שב.
 ישב על האבן ואמר: 'על אבן אחת שבעה עינים' [פסוק בזכריה ג. א.ה.] אמר הרב תהני ליה צחותיה שאל"כ אפקרותא היא "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 22:32 לינק ישיר 

בבא בתרא דף יז

תנו רבנן: ששה לא שלט בהן מלאך המות, ואלו הן: אברהם, יצחק ויעקב, משה, אהרן ומרים. אברהם, יצחק ויעקב, דכתיב בהו: בכל, מכל כל; משה, אהרן ומרים, דכתיב בהו: +במדבר ל"ג+ +דברים ל"ד+ על פי ה'. והא מרים לא כתיב בה על פי ה'! אמר ר"א: מרים נמי בנשיקה מתה, דאתיא שם שם ממשה, ומפני מה לא נאמר בה על פי ה'? שגנאי הדבר לומר.

מה גנאי לומר ? שהקב"ה נישק את מרים- סבפסט נישט-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 23:28 לינק ישיר 

ירוחם, עיין באשכול על ויצא, http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=2312527&forum_id=1364
שם ביארנו מהי נשיקה, וממילא מובן..

[אגב, איך עושים שבמקום הקישור הענק הזה תופיע מילה אחת סגולה עם קו מתחתיה שתשמש קישור?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 23:38 לינק ישיר 

ירוחם כתב:

"הוקפץ לכבודו של בעל ההדרן  דר' ר' אליעזר שמבקש לגלות את דרויאנוב בגמרא, מצאתי אשכול אחד..."

יישר כוחך ירוחם.

אך ראה מה עלתה לו לאשכול שבו ביקשתי את הבקשה הנזכרת.

ירוחם הבה ונארגן משלחת ונחלה את פניו של רבנו מיימוני הגדול שיפתח מחדש, על פי הכללים הנהוגים, את האשכול המכונה בשם הפרובוקטיבי 'התלמוד הבבלי כארון ספרים מבולגן'.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 17/11/2010 23:41:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 23:48 לינק ישיר 

ר' אליעזר,
אתה אדם שקול, לא חושף את הקלפים, מתקדם אט אט...
מה קורה איתך? אתה הרי בעל מקצוע בתחום, מדוע אתה לא מנחית??

אני מקוה שאשכול החדש ודומני שאם תפתח עכשיו חדש עם הבהרה, אדונינו מיימוני יסכים עכ"פ הסכמה שקטה] שתפציץ!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2010 23:56 לינק ישיר 

אברהם,

ראה נא: לאשכול זה יש פוטנציאל עצום לעורר ריב ומדנים, ועיניך ועיני כולם ראו מה ארע. בקושי התחיל הדיון וכבר התעופפו קללות על ימין ועל שמאל מפיו של אחד השמרנים של הפורום. חכם וחוקר פלוני 'סכל', מנהיג אלמוני שהנהיג אלפי אלפי אנשים במשך שנות דור הוא 'נעבעך' עם הארץ ומחבר גימטריאות.

ידעתי מיד שהאשכול ימשוך אש, אבל לא שיערתי שהאש תבעיר תוך 12 שעות את האשכול כולו.

לפיכך הכרח הוא שרבנו מיימוני ודווקא רבנו מיימוני יטול חלק באשכול החדש שייפתח במהרה ויעמוד הוא ועוזריו, מנהלי המשנה, על המשמר.

יעמוד יעמוד רבנו מיימוני בכבוד ויחזיר עטרה ליושנה.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 18/11/2010 00:00:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 00:12 לינק ישיר 

לדעתי יש לפתוח אשכול מי הם גדולי ישראל שהדיבור אודותם מלביש כובע מלחמה לראשו של מיימוני ומי הם גדולי ישראל שמכניסים אותו לתרדמת או לתנועת נפש של ישחקו הנערים לפנינו בפרט שבאשכול עצמו לא היה אמור לעורר כל כך הרבה אמוציות כמו נושאי השול שנגררו לתוכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 00:20 לינק ישיר 

ויפתח, לא הבנתי את דבריך. רבנו מיימוני כל כוונתו להרבות כבוד שמים, ואין לתלות את האשם בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 00:27 לינק ישיר 

אבקש את מחילת המיימוני ומיימיניו אם נשמע זלזול או פקפוק בטיב הנהגתו . אדרבה אני מציע לפתוח אשכול מיוחד בו נלמד מפיו ומפי מעריציו ואני עמהם על הנהגתו בעניין הצינזור והנעילות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 00:29 לינק ישיר 

אם יש לך כוח וזמן אנא הקדש אותו לגופי תורה. אני אוהב ומעריץ את מיימוני הנח לו לעסוק בדברים מועילים ולא בהתגוננות כזו או אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 01:02 לינק ישיר 

כל הדיון הזה לא שייך לאשכול... אבל אבאר.

ראשית, יש לי מגבלה של זמן ולעומת זה אשכולות ארוכים קשה מאד לעקוב אחריהם.

שנית, אין לי שום הסתייגות מביקורת בשום תחום כאשר היא נאמרת בדרך ארץ. גם אלו שאני מאד מכבד אותם אני מוכן שיבקרו אותם, אם זה ייעשה בכפוף לכלל פשוט זה.

שלישית, יש נטיה עצובה להתחיל לעסוק בבדיחות. כאשר זה מעט ומצחיק, מה טוב ומה נעים. אך לפעמים מהאשכול המקורי לא נותר מאומה.

הרעיון לדון במבנה התלמוד הוא חשוב ביותר. לצערי האשכול לא דן כלל בנושא הזה וכולו הפך לבדיחות וגרוע מזה. לכן נעלתיו. למה לתת לזה להימשך?

אפשר להעתיק את ההודעה הפותחת ולהתחיל שוב. תיכננתי בעצמי לכתוב סיכום קצר של הנושא ולא היה לי זמן. אולי הלילה, אבל איני יכול להתחייב. אני מציע שאליעזר ימתין עד למחר ואם לא אוכל, יפתח נא את האשכול שלו מחדש.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 01:05 לינק ישיר 

מיימוני,

אני מחכה בסבלנות ואפילו עוד חודש. אשמח מאוד אם תתרום לאשכול זה מבקיאותך ומחכמתך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול יבשושי על הומור וציניות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext