|
|
| נשלח ב-11/6/2010 11:42 |
|
| |
לאיש דעה
כתבת –
אגב, מדוע אתה נזעק להגן על הרב קאפח שדתיותו מוטלת בספק ומזלזל בצורה הכי בוטה במקובלים?
א- אני חייב להסכים אתך שדתיותו של הרב קאפח אכן מוטלת בספק, לדעתי הוא רק שמר מצוות ותו לא.
ב- נודה לך אם תאיר את עינינו [= גם לפי חוקת הפורום ] היכן הוא זלזל כדבריך, " בצורה הכי בוטה במקובלים" , שתעקוף לפחות את הצורה העדינה בה כתבת אתה עליו.
ג- " או בעצם, בכל ישות קוונבנציונלי?? זה יותר מתימה "
אכן, זה יותר מתימה, האר את עינינו, איש דעה, במה או במי מדובר ?
כדי שלא ניכשל ונעבוד למשהו אחר, חלילה, מלבד לאותה יש"ות קוונבנציונלי..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 11:47 |
|
| |
איש דעה, דתיותך שלך מוטלת בספק מאחר ואתה מזלזל בצורה בוטה ברבותינו הדרדעים. עוד מעט תזלזל בלייבוביץ' ואבי רביצקי.
תוקן על ידי מקסוול ב- 11/06/2010 11:57:28
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 14:45 |
|
| |
אישדעה אנא הגדר לנו קודם מהי דתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 02:47 |
|
| |
כשזיווג נעשה בלי איסורים ופריצות הוא טהור וקדוש, אז מה הבעיה שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 03:11 |
|
| |
במסכת יומא כתוב שהכרובים בקדש הקדשים היו מעורים אחד בשני
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 15:25 |
|
| |
שלום לכולם, בעל, דתי בעיני הוא, אדם שמאמין באל אחד, מאמין שנתן תורה בהר סיני[בלי להכנס לפרטים] ומאמין שכל דברי חכמי ישראל אמת, לפי תפיסתי,אדם שלא מאמין בקבלה הוא מין. ירוחם, לא הבנתי למה זה לא משל?? אם יש לך בקורת על הרב בצרי או על עורכי תיקונים מכל סוג,זה דבר אחד, ואם יש לך בקורת על מקובלים ספונים בחדרם, זה ענין אחר לגמרי. מה הקשר בין האדרת המת שאתה טוען שהמקובלים עושים כך לבין הגר"א שהיה מקובל בלי שום ספק, וסלידתו ממתים ידועה??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 15:39 |
|
| |
אגב, אם באמת יש בעיה במקובלים כמו שטוען ירוחם אזי הם מינים או אפיקורסים, ובוודאי לא עובדי ע"ז!!! בקשר לדימויים מיניים לדוגמא, "ותזנח משלום נפשי נשיתי טובה" פסוק זה מדבר על מצב ישראל אחרי חורבן בית ראשון, שבנ"י בוכים על מצבם הקשה: הכל הרוס, חרב, הם צמאים ורעבים, מוכים וחבולים, מסבירים חז"ל נשיתי טובה, אשה מקושטת! זה מה שהיה חסר?? עוד "ויגש גיחזי להדפה" שאחזה בהוד יפיה... "ויזנב בך כל הנחשלים אחריך" משכב זכור ועוד.. מה שמראה לנו שחז"ל היו פרודיאנים בכל תפיסתם, וזה כנראה נבע מתפיסה מוצדקת שמרכז החיים זה מין והאדם הולך וסובב סביב זה, לדעתי זה גם הסיבה לדימויים מיניים סביב אלוהים, מכיון שאלוהים מדבר אל האדם, הוא מדבר אליו בלשונו, בשפתו ובחושיו, והחוש המיני הוא החזק מבין החושים ירוחם, נראה לי שיצר המין הוא חלק מיצר הקיום,לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 15:58 |
|
| |
איש דעה, יצר המין הוא השני בין שני היצרים שמנעים את האדם בעולם.
התורה אומרת שאסור לעבוד לשום גורם זר יהיה אשר יהיה. והעובד או מתפלל לגורם אחר חוץ מלאלוקים- הוא עובד ע"ז בלי שום הנחות, ובכלל לא משנה, אם לפני שמו יש תאר רב או רבי או מקובל- הוא עובד עבודה זרה..
הקבלה היא כפילוסופיה, יפה ביותר כתורה עיונית, כשאתה הופך אותה לתורה מעשית, מתחילות הבעיות. קביעתך האולטימטיביבית, כי מי שלא מאמין בקבלה הוא מין! מאשרת את קביעת הרופא שלי שאני מין זכר!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 16:11 |
|
| |
לאיזה אל אחר הם עובדים?? ולמה אתה מתכוון שזה נהפך למעשי? בקשר למין שלך, לא הבנתי מה הקשר, אבל אני מעדיף באמת להשאיר את זה לרופא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 19:45 |
|
| |
איש דעה
לפחות שלש פעמים אנו אומרים כל יום שמע ישראל ה'אלוקנו ה' אחד, שים לב אחד- ולא שנים, אחד ולא זכר ונקבה. כשאומרים לשם יחוד קב"ה ושכינתה ליחד , מתי מיחדים? כשיש שנים. זכר ונקבה- קב"ה + ושכינה, וכך בתפילות אחרות שהמקובלים הוסיפו לתפילות. התפילות והבקשות ממלאכים שונים הממונים על פרנסות בריאות וכ' להתפלל למלאך? זו לא ישות אחרת כביכול? נכון שאלו מלאכי אלוקים- אבל זה בדיוק הע"ז כפי שמגדיר ומתאר את זאת הרמב"ם- אני מתיחס לתאור בלבד, מבלי להזכיר את כל תאורי האלוקות בצימצומו וכל מיני מרין בישין, כבר הזכרתי זאת בעבר- רג"נ- אמר העומד בשמונה עשרה ומתפלל בדבקות בעיינים עצומות- עובד ע"ז- כי הוא מדמיין לעצמו את אלוקים בדמיונו כדמות -ואליו הוא מתפלל.
בענין המין שלי- כתבת -כי מי שלא מאמין בקבלה הוא מין- אישרתי לך כי באמת יש לי מין -ולכן אני מין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 23:36 |
|
| |
הערת הנהלה:
אני מבין שקל מאד להגיע לדיונים צדדיים, כמו ביקורת על מקובלים מכאן ורבנים שחלקו עליהם מכאן. קל גם להגיע לשאלות האם הקבלה היא ע"ז או מינות או, להפך, חלק מחכמת התורה הנסתרת והנעלה ביותר.
כמדומה ששני אלו לא שייכים לכאן ורק יסיטו את הנושא.
נא לדון בהם במקומם.
יש אשכול על הרב קפאח.
יש אשכול על הקבלה (המון). כולל אשכול אחד לפחות בשאלה אם מי שאינו מאמין בקבלה הוא אפיקורוס על פי הגדרה הלכתית (לי זכור משהו בשם הגרשז"א).
נא לשמור את האשכול לדיון הנוכחי שהוא מספיק רחב בלאו הכי.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 10:04 |
|
| |
הרב מימוני אלתר דרויאנוב מספר- יהודי כפרי הגיע לוורשה וטייל ברחובותיה היפים, כשהגיע לבנין מפואר מרוב התפעלות החל להתגרד בצורה לא מרוסנת, נגש אליו שוטר ואמר לו- ר' יהודי כאן לא מתגרדים בזורה הזו! אתה רוצה להתגרד לך לכפרך ושם תתגרד! השיב לו היהודי- אם מגרד לי פה, אתה רוצה שאתגרד בכפר? פה מגרד לי.!
- פה גירדו לי את הגב,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 20:48 |
|
| |
נכנסתי מספר פעמים לאשכול, ובכל פעם קיויתי שיקדימני אחר, אבל לא עלתה בידי. על כן אכתוב בכל אופן, כדי לצאת ידי חובת מחאה. רחמי עליכם, אם כך אתם מביטים על עניין הזיווג- כעל מילוי תאווה גשמית. עליכם ועל בנות זוגכם... עניין הזיווג הוא קדוש, טהור, ונשגב. כפי שכתב בקצרה צריךעיון. מאחר שאנחנו חיים בעולם גשמי, לכל רעיון רוחני יש ביטוי גשמי. ולרעיון האהבה- יש ביטוי- קרבה פיזית. ככל שהאהבה גדולה- הקירבה גדולה. הקירבה הגדולה ביותר בעולם- היא קרבת בעל ואישה. ועל כן- קירבתם היא הקירבה הגדולה ביותר- קירבת הזווג. מאחר שאנחו חיים בעולם גשמי, אין באפשרותנו להבין מושגים רוחניים- בלי הסבר מעולם הגשם. ואהבת ה'- לעמו, וקשרים רוחניים- מדומים לאהבה הגדולה ביותר שאנו מכירים- אהבת בעל ואישה, על כך הכרוך בכך. אדם שחושב שדימוי מיני, שמטרתו- משל לאהבה עמוקה, במקום הנכון ומפי אנשים גדולים- הוא בוטה וזול- אני ממליצה לו לפרוש מאשתו. זה מה שאתם חושבים על עצמכם? חיים חיים שפלים, מבצעים מעשים גסים ומגונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 23:44 |
|
| |
מה הקשר? כשמגיעים לתאר עניני אלוהות, באים לתאר אהבה גדולה? זה אולי מסביר את שיר השירים, אבל בשום אופן לא את עולם חכמת הנסתר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 19:50 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | יש אשכול על הקבלה (המון). כולל אשכול אחד לפחות בשאלה אם מי שאינו מאמין בקבלה הוא אפיקורוס על פי הגדרה הלכתית (לי זכור משהו בשם הגרשז"א). |
|
כן, מיימוני יש גם עיקר חדש מחסידות ביאלה שמי שלא מאמין בחסידות וכו'
|
|
|
|
|