|
|
| נשלח ב-15/7/2007 13:47 |
|
| |
לא רק בשיר השירים יש הרבה תיאורים מיניים אלא גם בספר משלי, אחד הצירים עליו סובב הספר הוא האזהרות מפני האשה הזונה.
למשל:
ספר משלי פרק ז
(ה) לִשְׁמָרְךָ מֵאִשָּׁה זָרָה מִנָּכְרִיָּה אֲמָרֶיהָ הֶחֱלִיקָה:
(ו) כִּי בְּחַלּוֹן בֵּיתִי בְּעַד אֶשְׁנַבִּי נִשְׁקָפְתִּי:
(ז) וָאֵרֶא בַפְּתָאיִם אָבִינָה בַבָּנִים נַעַר חֲסַר לֵב:
(ח) עֹבֵר בַּשּׁוּק אֵצֶל פִּנָּהּ וְדֶרֶךְ בֵּיתָהּ יִצְעָד:
(ט) בְּנֶשֶׁף בְּעֶרֶב יוֹם בְּאִישׁוֹן לַיְלָה וַאֲפֵלָה:
(י) וְהִנֵּה אִשָּׁה לִקְרָאתוֹ שִׁית זוֹנָה וּנְצֻרַת לֵב:
(יא) הֹמִיָּה הִיא וְסֹרָרֶת בְּבֵיתָהּ לֹא יִשְׁכְּנוּ רַגְלֶיהָ:
(יב) פַּעַם בַּחוּץ פַּעַם בָּרְחֹבוֹת וְאֵצֶל כָּל פִּנָּה תֶאֱרֹב:
(יג) וְהֶחֱזִיקָה בּוֹ וְנָשְׁקָה לּוֹ הֵעֵזָה פָנֶיהָ וַתֹּאמַר לוֹ:
(יד) זִבְחֵי שְׁלָמִים עָלָי הַיּוֹם שִׁלַּמְתִּי נְדָרָי:
(טו) עַל כֵּן יָצָאתִי לִקְרָאתֶךָ לְשַׁחֵר פָּנֶיךָ וָאֶמְצָאֶךָּ:
(טז) מַרְבַדִּים רָבַדְתִּי עַרְשִׂי חֲטֻבוֹת אֵטוּן מִצְרָיִם:
(יז) נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי מֹר אֲהָלִים וְקִנָּמוֹן:
(יח) לְכָה נִרְוֶה דֹדִים עַד הַבֹּקֶר נִתְעַלְּסָה בָּאֳהָבִים:
(יט) כִּי אֵין הָאִישׁ בְּבֵיתוֹ הָלַךְ בְּדֶרֶךְ מֵרָחוֹק:
(כ) צְרוֹר הַכֶּסֶף לָקַח בְּיָדוֹ לְיוֹם הַכֶּסֶא יָבֹא בֵיתוֹ:
(כא) הִטַּתּוּ בְּרֹב לִקְחָהּ בְּחֵלֶק שְׂפָתֶיהָ תַּדִּיחֶנּוּ:
(כב) הוֹלֵךְ אַחֲרֶיהָ פִּתְאֹם כְּשׁוֹר אֶל טֶבַח יָבוֹא וּכְעֶכֶס אֶל מוּסַר אֱוִיל:
(כג) עַד יְפַלַּח חֵץ כְּבֵדוֹ כְּמַהֵר צִפּוֹר אֶל פָּח וְלֹא יָדַע כִּי בְנַפְשׁוֹ הוּא:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 13:59 |
|
| |
נראה לי שהאשכול בא לברר כיצד הקבלה הרשתה לעצמה לדמות את הקב"ה לאותם דברים שפלים, ולא כיצד היא הרשתה לעצמה לדבר על דברים כאלה. ואדרבה ספר משלי בא לתאר לחוטא את עומק הרע שבו הוא נמצא כדי שיראה את שפלותו ומקור טעותו שנמשך אחרי הבלים שאין בהם ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 14:59 |
|
| |
בלי קשר ועם קשר:
"רבי אליעזר בן עזריה אומר, כל שאינו עוסק בפרייה ורבייה, הרי זה שופך דמים ומבטל [גירסה אחרת ממעט] את הדמות. שנאמר, כי בצלם אלוקים עשה את האדם וכתוב ואתם פרו ורבו"...
[תוספתא יבמות ח' ובראשית רבה ט' ו']
ירוחם:
הרעיון איננו לקוח מנחמה ליבוביץ', אלא מרשימותיו של הרבי מליובאוויטש, ובא בהמשך לביאור הידוע אודות חטא המרגלים שרצו להשאר במדבר ללא התעסקות עם חומריות העולם ובירורו בארץ ישראל, ולאחר חינוך מחודש של 40 שנה במדבר בו היו אמורים בנ"י ישראל להפנים את המסר ואת המטרה העיקרית, באו בני גד ובני ראובן בבקשה למשה שרצונם לישב בחוצה לארץ מעבר לירדן, דבר שהחריד אותו בחושבו כי חוזרים הם על אותה טעות של המרגלים, אך הם בדברם אלה הבהירו כי אדרבה, כיון שהתכלית היא ההתעסקות ובירור חומריות העולם, הרי שעדיף ללכת למקום הכי קשה ולבררו, לא בארץ ישראל אלא בחו"ל, וכיון שהבין משה את טענתם התרצה להם...
|
| נשלח ב-15/7/2007 18:00 |
|
| |
א.ב.ג.ד.
(כתבתי את הניק שלך בלי נקודות, ושמתי לב כי זה נקרא כמו אבגוד- אתה המומחה לסמלים)
והם הכרחיים בכדי שניתן יהיה לדבר בנאצלים העליונים וללמוד אודותיהם.
מי אלו הנאצלים העליונים? אם לא ישויות אחרות חוץ מהא-ל.
אני לא צריך להוכיח שום דבר כנגד כל אלו שציינת. בראש וראשונה מה שמחייב אותי זה מה שכתוב בעשרת הדברות.
לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני!! אלוקים זה גם דיינים . אין נאצלים חוץ ממנו. מלאכים= שליחים- בני אדם או חיות שנשלחים למשימות, על ידי הבורא. כל היתר הן חזיות וחלומות של החוזה, כפי שמסביר הרמב"ם במו"נ.
אל אף ממה שאתה מנסה להמעיט על האנשה של הבורא,
הקבלה- שאתה נושא דברה בעת הזאת בפורום-היא תורה, היא תורה עם דימויים אנושיים לתאור הבורא, עם תאורים מינים גסים של גילוי עריות- דבר שהביא את יערב פרנק לשכב עם בתו בערב יום כיפור בבית המדרש. תאורים שגרמו לרבים מן המקובלים לתופעות שליליות כגון אלו ואחרות, למשל רבי יוסף די לה-ריינה, ויש רבים אחרים.
להשוות את האלוקים לשתי ישויות של זכר ונקבה, שאנו בפועלנו מיחדים ביניהם, וגורמים לזיווגם, זה כלום בעייניך? תאורי אברי המין של האשה ושל הגבר כמקור, זה לא נחשב בעייניך להמחשה? זה לא ע"ז? בעייני כן
הקניית הכוחות העליונים לבני אדם, ש בפועלם יכולים לשנות את רצונותיו של הבורא, אני לא מדבר במישור הפרטי. מכאן ועד להפיכת בני אדם לכמעט אלוקים הדרך מאד קצרה.
איש ערבות
עם קשר או בלי קשר, אין כל קשר, אין ויכוח ביינו שהאדם נברא בצלם, כל הויכוח מה זה צלם?
תודה על המידע, אבדוק ברשימותי מאיפה לקחתי את נחמה ליבוביץ.
אבל לגופו של עניין למרות שהרבי אמר זאת כדברייך, הצדק היה עם בני ראובן כאמור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 23:08 |
|
| |
ירוחם,
אחלק את הודעתך שוב לשני חלקים שאתה משום מה חוזר לערבבם.
א. הנאצלים העליונים:
אינך יכול להביא סיוע מהרמב"ם שכתב בפירוש על קיומם של נאצלים אלה ועל העובדה שדרכם מושפע שפע לעולם הזה. הנאצלים הם לא אלוקים, הם לא חומריים, ולא ניתנים לראיית עין.
הפסוק: "לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני" - לא סותר נאצלים עליונים כפי שחז"ל, הרמב"ם והמקובלים תיארו, כיוון שאינם אלוקים, אלא רק מאפשרים את מעבר הנהגת ה' אלינו (לסיבות מסוימות שלא כעת נעסוק בהן). אתה החלטת לפרש את גם את הפסוק באופן מסוים וגם את הנאצלים ההם כאלוקים ממש באופן שהדברים יסתרו האחד את השני, ועל פי הסתירה שאתה בעצמך יצרת החלטת לחלוק על חז"ל, על הרמב"ם, ועל הצדיקים המקובלים. סוג כזה של סתירה לא מהווה ראיה.
ב. תיאורים גשמיים (ובענייני מין בפרט):
על אלה הסברתי, והסברתי גם את הצורך שבהם: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2242905&whichpage=3#R_5
ג. בהודעתך האחרונה הוספת עניין חדש והוא הנזקים שנוצרו עקב טעויות בהגשמה. אין ספק שזו בעיה רצינית שבעקבותיה כתב הרמח"ל ספר ארוך מאוד בשם "קנאת ה' צבאות", וכן המקובלים האחרונים מזהירים יותר מאפשרותן של טעויות מעין אלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 10:58 |
|
| |
א.ב.ג.ד.
גם משה רבנו ואהרון טעו, הגמרא מלאה בתאורים פאגנים וילדותים- בגלל האנשים שחיו אז ואת זה ובצורה זו הבינו. זה עדיין לא הופך את זה לאמת.
ילדה קטנה משחקת עם בובות וילדים קטנים עם גולות. זה טבעי והגיוני ויפה.
אבל אם לאחר עשרים שנה הם ימשיכו לשחק באותם משחקים. וישמעו אותם סיפורים, זו בעיה.
בענין הדימויים המיניים- השתכנעתי שאתה משוכנע, אבל אני לא השתכנעתי בלשון המעטה.
המקובלים האחרונים מזהירים מזהירים. האם משהו נזהר? אפשר לראות תוצאות הרסניות גם היום, ולא אאריך בזה, את המקרים אתה גם מכיר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 12:55 |
|
| |
יש כאן כמה נושאים:
1. עולם דימויים מיני, כזה שאינו חושש לדבר על מיניות בצורה גלויה. בתחום זה ניתן לכלול ביטויים תנ"כיים כמו "כי אנכי בעלתי בכם" כלשון חיבה, "את צועה זונה" ומשלי אהליבה ואהליבמה על התנהגות לא-ראויה כלפי האל, "איבריה דרבי פלוני כך וכך" כהדגמה למימדיו הפיזיים, ועוד ועוד.
תחום זה הינו "אפור" מעצם היותו, מכיוון שהוא יונק אך ורק מהמוסכמות המקובלות. ברי שמי שישתמש כיום בביטוי "כי אנוכי בעלתי בכם" כביטוי חיבה יגולגל מכל המדרגות, ובצדק. בהווי הדתי-קתולי שלנו, התופס את המיניות כשלילית ומגונה, אם כי נצרכת, ביטויים אלו בלתי-נסבלים, וכדי להתמודד עמם נאלצים להסתתר תחת איצטלה של "סודות התורה"... ייתכן שהקתוליות שלנו מוצדקת, וייתכן שלא, אבל מדובר במוסכמות ותו לא.
2. דיבורים מיניים גלויים, דוגמת השימוש התנ"כי הנפוץ ב"ויבוא עליה", ודברי רב חסדא לבנותיו, שייכים גם הם למוסכמות.
3. שיר השירים לא מתאר שום מעשה מיני, למרות שהוא מרמז אליו. שיר השירים הוא שיר אהבה, המתאר את יופיו של הנאהב בצורה פלסטית, את האהבה והתשוקה ההדדיים, ואת גלגול המעשה ברעיה ובדוד שהוא משָלי באופן מובהק.
4. "נפל מראש הגג ונתקע ביבמתו" "בא על עצמו" "כמכחול בשפופרת" ו"פתח פתוח", הם הגדרות הלכתיות, כשם שהחוק האוסר פורנוגרפיה צריך לפרט מהי פורנוגרפיה. (אינו מן העניין: שמעתי מא' ממיודעי, שכאשר למד בישיבה ולמדו כתובות, תהה אחד הבחורים מדוע פתח פתוח יותר חזק מעדים.... כאשר עוסקים בהגדרות הלכתיות לא תמיד עומדים על המעשה עצמו, אבל זה לא שייך לכאן).
5. בשונה מכל האמור, המקובלים לא עוסקים בעולם דימויים מיני, אלא בעולם של הַקְבָּלוֹת מיניות. מאחר ולפי תפיסת הקבלה כל העולם שלנו בנוי כמקבילה לעולמות עליונים יותר, הרי שהמעשה המיני, ובפרט במשמעותו הפילוסופית של "משפיע ומקבל", משקף את צורת העולם ומייצג את השפעת האלוהות לעולם. מאחר ו"הצלם" של האדם הוא "צלם אלהים", והמעשה המיני בו הוא קיום החיים בעולם, הרי שמבנהו משקף את יחס האלוהות כלפינו. בשפה וולגרית יותר אפשר לקרוא לזה (ובפירוש לא בצורה שלילית) שלא מדובר על דימוי מיני אלא על מיניות של האלוהות, כלומר ראייה של ההשפעה האלוהית בצורה מינית מופשטת.
6. הגשמה. כל מי שמדבר באלהות יכול להגשים, בין אם הוא מדבר בשפה מינית ובין אם הוא מדבר על ההיולי הקדמון. נטענה כאן טענה מעניינת מאד, שכביכול עצם הדיבור בשפה כזו הוא הגשמה, ואינני מבין מדוע עצם הדיבור באלוהות כדבר הניתן להבנה איננו הגשמה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 15:26 |
|
| |
יעקב
שלא מדובר על דימוי מיני אלא על מיניות של האלוהות, כלומר ראייה של ההשפעה האלוהית בצורה מינית מופשטת.
סליחה אבל לא הבנתי, האם כוונתך שההשפעה האלוקית בצורה מינית, פרושה שהעולם ויושביה הנולדים בה, היא בהשפעה אלוקית? כמו ביחסי מין,, עד כמה שאני יודע, מה זה יחסי מין,(ואולי זהכבר השתנה) מקיימים יחסים ואחר כך יש לידה. איך זה בדיוק זה קורה בדימוי?
יש לי כח מדמה. ואומרים גם שיש לי דמיון מפותח, אבל לא הצלחתי לדמות את זה. ניסיתי, וכמה שניסיתי יותר, הדבר נראה לי רחוק מהדמיון יותר.
עד כמה שאני זוכר בסוף פרשת הבריאה, התורה מסכמת ואומרת, ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם כלומר אלוקים גמר את מלאכתו בבריאת הארץ, ויותר אינו מתערב בבריאה.
חז"ל כתבו במשנה את עשרת הדברים הלא טבעים שנוצרו לאחר מכן, הם קובעים שהם נוצר בין השמשות, כמה שניות לפני שאמרו בשמיים ויכולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 15:47 |
|
| |
ירוחם,
א. אתה כותב דברים אך ממעט בהסברם, ניכר שאתה רוצה לטעון שבקבלה ישנה ע"ז אך אתה לא מסביר את טענתך. האם העובדה שאתה נולדת לאביך הופכת את אביך לבוראך? מדוע אין בזה עבודה זרה? מהי הגדרת הנאצלים העליונים הנראית בעיניך כעבודה זרה?
בתורה נכתב "כי לא יראני האדם וחי", אין לאדם אפשרות להשיג את ה'. העולמות העליונים אינם ישויות המנהיגות את העולם על דעת עצמם כדוגמת הע"ז אותה אתה מדמה, אלא הם עולמות - מלשון העלם - המעלימים ומסתירים מאיתנו את הבורא, עד שבעולם החומרי שלנו הדבר מתבטא בחומריות הגסה המרחיקה אותנו מהבורא באופן המשמעותי ביותר. קיומו של חומר המבדיל בינינו לבינו הוא אינו בגדר ע"ז, כך גם השורש לאותו חומר.
כעת אתה יכול לטעון שאין לדבר זה מקור, או שאין בו תועלת, או מי אמר שכך הדברים, אלו נושאים שלא קשורים לטענת ע"ז שבהגשמה. אך טענת ע"ז כבר לא תוכל לחזור ולהשמיע, אלא אם כן תבחר לפרש את הנאצלים העליונים באופן אחר (אך אני בטוח שברור לך שברגע שאתה תגדיר את הקבלה כפי שאתה רוצה וגם תקשה על ההגדרה של עצמך, הדיון הזה יהיה חסר תועלת), או שאולי יהיו לך השגות גם על הדברים שכתבתי, אשמח אם תפרט.
ב. בעניין הדימויים כבר כתבתי הסבר לכך ואת הסיבה. אין שום דימוי באלוקים עצמו. אם עדיין יש לך טענה כלשהי, כתוב אותה ואבאר את התשובה לה בהרחבה.
ג. אכן המון נזהרים בעקבות האזהרות של המקובלים האחרונים. העובדה שאנשים טעו בעקבות לימוד הקבלה או שניצלו את הקבלה לרעה היא אינה הוכחה או סיבה לפסול בקבלה, ובדיוק כמו שהמדע לא נפסל עקב נפילתם של כמה אנשים מעיסוקם בו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 23:13 |
|
| |
א.ב.ג.ד.
אתה מנסה להשתמש בטרמינולוגיה מהקבלה החסידית. בגון עולם זה מהשורש עלם- נסתר. בשיטה זו אפשר גם להגיע לאבסורדים מגוחכים. תורה זה מלשון תור -רב משורש ריב -רבי = רע בעיני י"
אני יכול לאלץ את השפה לכל מיני משחקים, זה לא רציני, זה מתאים לחוזרים בתשובה עליהם זה עושה רושם.
אבי לא ברא אותי לברא אפשר רק יש מאין לברא רק הבורא יכול, אבל להוליד צריכים אבא ואמא,
ואפילו בגימטריא אב+ אם= ילד לא יעזור כללום בלי אב ואם אין ילד, פעם אחת לפני אלפיים שנה הוליד אל כל שהוא ילד. שממנו אנו סובלים כל היום, ועד היום.
איו דבר כזה עולמות עליונים. אין נאצלים ואין שום דבר חוץ מאלוקים, כל הדיבורים בסגנון הזה שנאמרו על ידי גדלי ההוגים, בזמנם, נאמרו לסבר את אוזנו של האנשים הפשוטים, כי זו היתההדרך היחידה להסביר להם ולו במעט את גדולת הבורא.
פעם לאנשים השיא בגדולה, היו מלכים נסיכים, מטרוניטות, אצילים, את זה הם ידעו ,זה היה עולם המושגים שלהם, ולכן גם בשפה שהם הבינו הסבירו להם.
והנה באה הקבלה והפכה את המושגים הפרימטיבים האלו לתורה, והוציאה את זה מכלל משל, והפכה את זה לנמשל למציאות קיימת וקדושה. כך מתאר הרמב"ם את תחילת העבודה זרה.
אז מה לא ברור בזה מה אני מתכוון,- אני מתכוון כי המאמין בעולם האצילות במטרוניטת ביחוד של השכינה.עם בן זוגה וכד.
עובד עבודה זרה
אין לי כל כוונות של פנחס, ואין זה מטריד את מנוחתי אפילו. אבל כאן המקום להגיד לך ולמאמינים האחרים כי זו ע"ז
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 00:15 |
|
| |
ירוחם,
כנראה שאינך מבחין בין השמעת טענתך לבין הסברת טענתך. להשמיע טענות זה לא מסובך, גם ילד בן 5 יכול לכתוב את טענותיו ללא ניסיון להצדיקן בהיגיון או ראיות, וכך הם דבריך.
מדבריך אני מבין שרק בזכות הטרמינולוגיה החסידית אתה מבין שעולם הוא מלשון העלם, מה שמוכיח שוב שאין לך מושג במה מדברת חכמת האמת, ולמה היא מתכוונת כשמזכירה דימויים. ללא שום ידיעה אתה מסיק את מסקנותיך וכופר בתורת ישראל. בדיוק כמו שהתורה השתמשה בדימויים כמשלים בלבד, כך גם הקבלה משתמשת בהם כמשלים בלבד, ויתירה מזאת, המשלים של הקבלה מתארים נאצלים ולא אלוקים, כך שדימויים אלה רחוקים מע"ז כרחוק מזרח ממערב (ואת עניין הדימויים הסברתי בדף השלישי שבאשכול זה).
כיוון שהעולמות העליונים אינם בעלי דעה לשנות משהו מתכליתם, ותפקידם הוא להעלים את האור בכמה אופנים נצרכים, אין בהם שום קשר לע"ז.
ייתכן ואינך מבין את הצורך שבאותם העולמות, שאינך מבין בדיוק את התועלת שהם מביאים - זו בהחלט אי ידיעה טבעית לאדם שאין לו מושג בקבלה, ואת חסרונך זה לא בטוח שאוכל למלא, אם כי גם אותו אהיה מוכן לנסות. אך לאחר דברים אלו ברור שאין שום קשר בין נאצל עליון לע"ז.
שוב השתמשת ברמב"ם אך שכחת שהרמב"ם בעצמו כתב על השתלשלות הנאצלים זה מזה ואף כתב בפירוש שממסורת ישראל היא, למרות שיש מי שיחשוב שמקורה בפילוסופיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 09:46 |
|
| |
כשנהגו דיני טומאה וטהרה המיניות היתה גלויה יותר.
לדוגמא, כל אדם היה צריך לדעת אם בנותיו נידות. צריך לדעת האם האשה שישבה על כסא היא נידה. מהגמרא בברכות מוכח שלהיות בעל קרי לא היתה עובדה נסתרת.
לבעלי חשיבה דיאלקטית.
המתירנות חדרה לעלומנו כדי לאפשר לנו להגיע לדיני טומאה וטהרה ללא עכבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 10:22 |
|
| |
תנו רבנן: בעלי קרי שנתנו עליו תשעה קבין מים - טהור - נחום איש גם זו לחשה לרבי עקיבה, ורבי עקיבה לחשה לבן עזאי ובן עזאי יצא ולימדה לתלמידיו בשוק בפומבי..נחלקו שני חכמים..אחד מהם לימדה בפומבי משום ביטול תורה ומשום פריה ורביה, ואחד מהם בצינעה, שלא יהיו תלמידי חכמים מצויים אצל נשותיהם כתרנגולים
|
| נשלח ב-17/7/2007 10:29 |
|
| |
א.ב.ג.ד.
ראה. סגנון כתיבתך ותוכנה זהה לתורת הקבלה שאתה כה מנסה ליצגה.שאני צריך להסביר!!??
אתה קובע אקסיומות שהקבלה היא תורת ישראל- לדעתי אתה צריך להוכיח את הטענה המופרכת הזו, והלא נכונה בעליל. ו אני הכופר בה, אין חובת ההוכחה עלי,
כשאני מוכיח לך משלש עשר העיקרים.
אני מאמין באמונה שלמהשהבורא יתברך אינו גוף ולא ישיגיהו משיגי הגוף ואין לו שום דמיון כלל
אתה אומר שהרמב"ם דיבר על נאצליים,
אני אומר שאין עולמות עליונים ואין נאצלים ואין את הבבלת ,שאתם מכניסים לראש שלכם, ומנסים להכניס לראשם של אחרים, תורות זרות רעיונות ילדותיים והגרוע מכל שקריים.
אתה טוען שאין אני מבין בתועלת שהעולמות מביאים, אין כל עולמות שיכולים להביא תועלת.
אילו היו לי כנפיים היה בזה תועלת, בדיוק שאילו היו עולמות אחרים דמיוניים.
אני צריך להסביר שאין עולמות אחרים? ואין נאצלים? ואין אמת בתורת הקבלה? אולי אתה צריך להכיח את האמיתות של התורה, שאתה מאמין בה ? להוכיח להוכיח, בלי סיפורים הוכחות בבקשה.
ילדים קטנים ואנשים מוגבלים צריכים משלים ומליצות ודימויים להבנה.
ספרתי קודם שהיתי מספר ימים בצפת וליד הכנרת לימי לימוד בקבלה. האמן לי באתי בראש פתוח שלמתי כסף בשביל זה ורציתי להשכיל וללמוד, אולי?
השקרים, חצאי האמת, חוסר ידע בסיסי בתורת ישראל שגילו המרצים, היה מזעזע.
אבל מה שהכי גרוע היה שכל התורה שניסו להעביר ולהסביר, התבססה על סיפורים ושמועות.
והם קיבלו את זה כהלכה למשה מסיני.
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 11:16 |
|
| |
ירוחם,
סתם לשם האינטליגנציה, למה חובת ההוכחה מוטלת על מי שחושב שאפשר לתאר הופעות של האלוהות במונחים גשמיים, ולא על מי הרמב"ם? במה הרמב"ם מיוחס יותר?
(גילוי נאות: אינני נוקט צד בשאלה זו).
|
|
|
|
|