|
|
| נשלח ב-3/9/2007 10:15 |
|
| |
מו"ל אנא פרט כמה מההקבלות המדהימות שציינת.
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 12:18 |
|
| |
מו"ל
איני נכנס לויכוח כרגע על דבריך, על רב מקובל ומבין ויודע. כל דבר אפשר להסביר, מעניין שבעל חוות יאיר, שהיה יהוד גדולי ורב גדול ומבין, כתב בשו"ת חוות יאיר שהוא לא מבין.
השאלה שלי היא פשוטה איך יהודי יכול לעמוד בתפילה ולהוציא מפיו דברים שאין לו מושג קלוש במקרה הטוב על מה הוא מדבר?
איך הוא עומד לפני מלך מלכי המלכים ומדבר דברים שאינו מבין את משמעותם,
איך הוא עומד לפני בורא עולם בתפילה קדושה, חגור אבנט- גערטל- להבדיל בין הטהור והלא טהור
ולהןציא מפיו אמירות מיניות מובהקות על דמויות שהוא לא יודע שיש לזה משמעות אחרת מכך.
כאמור לא כולם הולכים לרבנים המבינים את הכל, אבל רובם אומרים את האמירות המיניות הללו.
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 16:06 |
|
| |
ירוחם
מה שמצער בכל הסיפור, דוקא בימים נוראים, ראש השנה ויום כיפור, דוקא אז יש שהוסיפו בתפילה קטעים עם שמות מכוערים שהמציאו לה' ומשרתיו ונבראיו ונאצליו וכינוייו, יש שהוסיפו את אותם קטעים לפני התקיעות, לא פחות ולא יותר, בתקיעות לא מקיימים את מצוות ה', אלא מתחילים לנתב אותם לאפיק הרצוי, חלק מהקטעים לא נודע מי חיברם, וחלקם יש להם מקורות מפוקפקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 17:54 |
|
| |
דרום חוקר
יש לך מזל שאתה דרומי, במחזורים של אשכנזים יש תפילה לשר הפנים ישוע ???? !!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 20:49 |
|
| |
ומי שר האוצר של האשכנזים?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 21:20 |
|
| |
ירוחם
אצלינו בדרום הגיע שם אחר "דיקרנוסא", יש כאלה שמזכירים אותו בליל ראש השנה בתפילה על הפרנסה, אבל ב"ה קמו חכמים וביערו את העבו"ז מהתפילה.
כמו כן הגיעו לדרום "יחודים וזיווגי מידות עליונות בכל תקיעה ותקיעה", אבל אותם חכמים מחקו את כל אותם נוסחים מהתפילה, ושוב בתקיעות תוקעים לשם שמים ודי לנו בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 22:04 |
|
| |
דרום
את דיקרנוסא גם אנחנו מכירים. אחלה מלאך, כל מי שמתפלל אליו מיד הוא נושע, ויהיה לו פרנסה בשפע. תביא כמה מלאכים שאנחנו לא מכירים.
כי הרי יש אנשים שמתפללים למלאכים, לבבות, אדמורים רבנים, ולמתים, יותר מאשר להקב"ה.
כל שם נוסף יכול רק לעזור.
כמעט שכחתי בתור חוקר יש עוד מלאך הממנוה על הפרנסה-קוראים לו --חתך. רשמת?
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 22:54 |
|
| |
ירוחם
אם בשמות ה' עסקינן נכתוב הלכה.
יש כאלה הטוענים כי לפי ההלכה אסור לומר את 13 מידות של רחמים בלי שיהיה מנין מתפללים, דבר זה אין לו מקור תלמודי, וגם הרמב"ם לא הזכירו, חכמים מנו רשימה של דברים המצריכים מנין, אבל 13 מידות של רחמים לא נזכר שם, מכאן שההלכה היא, "יחיד יכול לומר 13 מידות של רחמים בלי כל חשש".
לפי אותה דעה, מה יעשה יחיד האומר 13 מידות של רחמים, נמצא לכך פיתרון מבריק, הוא יחליף את שם "הויה" בשם "מצפץ", (את בש) וכך יאמר
מצפץ מצפץ אל רחום וחנון ארך אפים ורב חסד ואמת.
ואני תמיה ומשתומם, מי הוא זה מצפץ זה, מה זכות הגיעה לו שנעבדינו ונקרא אליו
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 03/09/2007 23:07:29
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 23:08 |
|
| |
אצלכם לא אומרים בימים הנוראים ביום כיפור- כלמלאכי מרום בצפצוף מצפצפים?
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 23:15 |
|
| |
לאיש ערבות וצוטנג ולכל הפתוחים מבחינה מינית כאן באשכול,
אני לא יודע מאיפה לכם עזות המצח לדבר בצורה מינית עם תאורי משגל כלפי שמיא.
אולי זה חינוך שקיבלתם מהבית שדיברו איתכם על כך ואולי גם ההורים תיארו לכם בכל מיני אופנים.
אותי חינכו שלא מדברים על נושאים אלו כלל ורק במקרה של צורך גדול, מדברים בלשון מרומזת.
העולה מדבריכם שהמקובלים החדשים מדברים על המשגלים בפתיחות, האם זה רק כלפי שמיא או גם תאורים מחדר המיטות שלהם? תגידו לי אם כן אז אולי נקליט ונמכור קסטות .
החיצונים מדברים על האבא והבן ורוח הקדש.
אתם הגדלתם לעשות עוד יותר: לוקחים את כל נושא המשגל שכידוע הוא חרפה לנו ומשליכים אותו כלפי שמיא ומתארים שמה הילולות רחמנא ליצלן, ואתם גם עושים לכם למעלה אילן יוחסין עם אבא אמא הבן והדודה מאשקלון, אפשר להגיע בנוסחי קבלה שונים לעשרות זוגות, אני מתאפק לא לכתוב את המילה שעולה לי בראש עכשיו שמסכמת את התמונה המצטיירת.
כתבתם שהדימויים האלו ידועים בספרות חז"ל והבאתם דוגמאות מהתנך מהתלמוד ומהמדרש, ולדעתכם זה מכשיר או מרחיק מוזרות ממה שכתוב בזוהר ממה שרמזתי למעלה.
ישנם הרבה הבדלים בדימויים בין ספרי הקודש לבין הזוהר אך אציין הבדל מהותי אחד:
התנך התלמוד והמדרש מדברים על נבראים הזוהר לא מדבר על נבראים.
רק הבעיה היא שההמון מקבל את מה שמאכילים אותו במיוחד אם אומרים לו שזה יותר טעים יותר בריא יותר קדוש וכל כפית אחת שווה חמישה דפי גמרא, ואם אתה תאכל רק מזה כל החיים, אתה תעופף מעל המלאכים בעולם הבא.
עצתי לכם: תתפקחו, תבדקו את הדברים, התרחקו מן הספק, משענתכם אפילו לא קנה רצוץ.
אל תבוזו לאימכם הזקנה, ולמה תשגה בני בזרה ותחבק חיק נוכריה.
|
|
| נשלח ב-3/9/2007 23:36 |
|
| |
ירוחם
אצלינו בסידור יש תמרורי אזהרה, בכל מקום שמופיעה תפילה למלאכים, מהדירי הסידור נכנסו לבעיה, מצד אחד הם רמבמיסטים ואסור לומר קטע זה, מצד שני אי אפשר לההדיר סידור להמון העם עם השמטות של קטעים וסליחות, ואז נמצא הפיתרון המבריק, אותו קטע העוסק בתפילה למלאכים נשאר בסידור, אבל הוצמדה לו הערה (תמרור אזהרה) וזה לשונה.
עיין מו"נ ח"א נ"ח-נ"ט ס. ועיין היטב חידושי המאירי סוף פ"ד סנהדרין.
המאירי על מסכת סנהדרין דף לח/א
לעולם יהא אדם שקוד, ר"ל מהיר וזריז ללמוד תורה כדי להשיך את אפיקורוס המוציאים משם ראיות לאמונותיהם הקדומות, ונכשלים באמונת השניות ושאר עבודות של צבא השמים, והביא אחת מהן דרך הערה על כלן, שאם יביאו בעלי השניות ראיה מאמרו נעשה בלשון רבים, תשובתם מאמרו ויברא וכן בכלם למי שיתבודד בזה, ולא הוזכרו הדברים בלשון רבים אלא מצד שהפעולות הטבעיות נעשות על ידי סבה ראשונה באמצעות הפמליא כמו שנודע למבינים, לא שייוחס להם שום ממשלה כלל מעצמם, והוא ששלל מענינם כל הדברים הבלתי טבעיים הבאים מצד ההשגחה לרוב מיני התפלות והצדקות ושאר עניני הדברים הדתיים, ואף לשומם אמצעיים בינו ובין הבורא כלל, והוא שאמרו הימנותא בידן דאפילו בפרונקא לא קבילנא ליה ובדרש אמרו כל הנקרא בשם י"י ימלט, לא תצווח לא למיכאל ולא לגבריאל, צווח לי ואנא עני, הה"ד כל הנקרא בשם י"י ימלט, שאין אנו צריכים למכניסי רחמים ולסרסורין לפני הקב"ה, אלא נקרא והוא יענה בכל קראינו אליו, וכבר הארכנו בדברים אלו בשלמות בילדותינו בחבור התשובה:
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 08:48 |
|
| |
למה הכוונה בהפניה למו"נ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 09:17 |
|
| |
בעל בעמיו
בסליחות הפונות למלאכים יש 2 איסורים.
1- פניה למלאכים ולא לה'. 2- ה' מכונה בהם ברבוי תארים, האמיץ הדגול הזך החזק הטהור הישר הכביר העזוז וכו', וגם דבר זה אסור, כי רק "גדול גיבור ונורא" מותר לומר כלפי ה' ולא יותר, וזה מה שנתבאר במו"נ המצוין.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 10:00 |
|
| |
בע"ב ודרום ,
[ ראו במאמרו המצויין של משה ( מרווין ) פוקס שבקובץ "התפילה היהודית - המשך וחידוש" תשל"ח ]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 10:46 |
|
| |
ד"ח תודה, אבל מה זה נוגע לתפילות למלאכים.
ספרן, תודה על ההפנייה. מכיר את המאמר והוא אכן מעולה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/09/2007 11:18:22
|
|
|
|
|