בית פורומים עצור כאן חושבים

שנאת חינם, מה היא ומדוע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2007 22:04 לינק ישיר 
שנאת חינם, מה היא ומדוע?

אני מעריך שכולם כאן מכירים את הבדיחה על היהודי שנקלע לאי בודד, ולאחר שנים ארוכות באה ספינה להושיע אותו, והוא ערוך למצילים סיור בבית שנה לעצמו, והוא מראה להם פה זה חדר השנה שלי, כאן חדר האוכל, וזה בית הכנסת, ופה בניתי ןלעצמי מקור לקרוא, וזה עוד בית כנסת.
רגע שואל אותו רב החובל, לשם מה אתה צריך שני בתי כנסת?
מה זאת אומרת לזה, אני בחיים לא נכנס!

ובעניני דיומא, מדוע יש עוצמה כה עזה של שנאה בתוך עמ"י. איני יודע אם אני צודק אבל נראה לי שעוצמת שנאה כזו היא די חריגה.  מדוע ולמה כל מקום שיש שני יהודים שי מריבות.
היה סיפור על שני היהודים האחרונים בקבול שרבו בינהם על בית הכנסת.
וישנם סיפורים רבים שכדי לא לקטרג על עמ"י, לא נפרטם.

לסיכום
א. האם אתם חושבים שהשנאה בתוך עמי ישראל היא גדולה יותר מאשר בתוך עמים אחריפ?
ב. אם כן, מה הגורמים לכך? מדוע יש נטייה עזה שכזו בתוך עמ"י?
ג. איך מנסים להתמודד כנגד זה?

תוספת המילים "מה היא" לכותרת

תוקן על ידי עצכח ב- 06/12/2007 8:33:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 00:26 לינק ישיר 

אני חושב שהבעיה היא, שאנחנו, עם ישראל, עם נרדף, איננו מוצא מנוח, רחק ממנו מנחם, והוא עסוק בלשרוד. לא רוחנית, גשמית. שכל ורצון טוב - יש לו. הבעיה שזה לא מספיק כדי לשרוד. ואז - מתחילה מחלוקת איך שורדים. כל אחד מאמין שדרכו של השני לא תצליח. ומכיוון שמדובר לא על 'להתקדם' אלא על 'לשרוד' - אז הוא נהיה קנאי ביותר לדעתו.

מה שצריך לדעתי, שבגלל זה הקב"ה נתן לנו תורה, כדי שיהיה תורה אחת לכולם לאזרח ולגר, תורה שתתן לנו לשרוד באופן האופטימלי. הקב"ה מצדו הודיע לנו מה זה 'החיים והטוב' ומה זה 'המוות והרע'. אבל, מה לעשות, יש מחלוקות מה התורה רוצה ואיך מקיימים אותה. ונעשתה התורה לא כשתי תורות, אלא 'מספר עריך היו אלוהיך יהודה'.

אז מה עושים? פתרון מיידי אין לי, אבל הכוון הוא לאחד את התורה. כתוב שלעתיד יקבצו בני יהודה ובני ישראל (-עשרת השבטים) יחדו, "ושמו להם ראש* אחד ועלו מן הארץ" - קודם יהיה להם ראש אחד, ורק אז יוכלו לצאת מארצות הגלות.

(במקור הפירוש של "ראש" זה מלך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 00:27 לינק ישיר 

ולכן ציון במשפט תפדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 00:52 לינק ישיר 

מרובקה
יש כשל לוגי בכותרת האשכול שלך.
מה אתה שואל "מדוע" על שנאת חינם?
אם יש סיבה היא איננה שנאת חינם, גם אם איננה מוצדקת.
אם הגדרת אותה כשנאת חינם, ממילא אל תחפש מדוע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 03:40 לינק ישיר 

יש כשל לוגי בתגובה שמעלי... שנאת חינם, אין משמעותה שאין לה שום סיבה, אחרת היא לא הייתה קיימת, כי בעולמינו זה כל דבר הוא תוצאה של דבר אחר, אין דברים שקורים לחלוטין ללא סיבה. שנאת חינם פירושה שהיא ללא סיבה *מוצדקת*, למשל אם אשנא את כל בעלי העיניים הירוקות, אם לא שאטען שהם כולם מכשפים ומסוכנים לציבור או משהו כזה, הרי שאין לי סיבה *מוצדקת*, אף שהסיבה קיימת במוחי הנפתל. לכן יש מקום לשאלה הפותחת את האשכול, השאלה רק רוצה להבין קרקע סוציולוגית וכדו' שמשמשת מצע נוח (כנראה) לגידולי שנאת חינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 12:45 לינק ישיר 

איני בא להצדיק רק להסביר.
פרות לא רבות ביניהן. כמה שהבעל חי נחות יותר , כך גם המריבות בינהם  פחותות.
מוכרת התופעה  כי קבוצות אדיואלוגיות, , כמה שהן קיצוניות יותר כך הפילוגים ביניהן גדולים יותר.
אנשי הביינים, חברים בסופרמרקטים רעיונים, הרעיון אצלם הוא משני, ולא עיקרי בחיים ולכן הם לא מסוכסכים ביניהם,  אפשר בקלות להתפשר על דבר שהוא לא חשוב כל כך בעיינך.

וכאן אני מגיע לעמנו עם ישראל, שכל אחד חונך בו כי העולם נברא בשבילו, והוא הוא מרכז העולם.
ובמעשיו ובמחדליו הוא יכול לבנות או ח"ו וחלילה להרוס את העולם,
האמונה שלו היא היא האמונה הנכונה, והאחרים טועים, הרי זה ברור כשמש, שאתה טועה.
הרבי שלי הוא הרבי הוא ורק הוא מחזיק בידו את האמת המוחלטת.
הלימוד הליטאי הוא הלימוד הנכון, ורק כך לומדים תורה, ורק הליטאים הם גדוליי הדור, (ראה אשכול סמוך.)
 זו היא השיטה וזה הוא החינוך שאנחנו מתחנכים עליו, מבלי להזכיר בכלל שאמא שלי אמרה שאני צודק.
איך אפשר אם חינוך כזה ודעות כאלו , לוותר לשני. להתחשב בדעתו- הרי הוא טועה?

אדם שהוא טועה, הרי בטעותו הוא יכול להחריב את החברה את המדינה את העולם, אדם כזה מצווה לשנוא. בהידור, בשעור חז"א, הרי לכך נוצרתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 13:26 לינק ישיר 

מה דעתכם, האם תופעת ההתבטלות בפני רבנים מגדילה או מקטינה את בעיית השנאה?

מצד אחד, מי שמתבטל בפני רבו, וחושב שרבו הוא הרב היחיד ואין בלתו, עלול לשנוא או לפחות לזלזל באחרים שאינם מעריצים את רבו באותה מידה;

מצד שני, אם הרב עצמו מכבד את הזולת ומחנך את תלמידיו לעשות כן, הרי שהדבר עשוי לרכך אצל התלמידים את הנטיה הטבעית לשנוא ולזלזל באחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 13:43 לינק ישיר 

מרובקה
יש דילמה חינוכית איך  מחנכים לשנאת החטא ולא לשנאת החוטא.
איך למרות התיאוב שאנסה להחדיר בו על שקר ומצד שני שלא יתאב שקרנים.
ואיך אצל צעירים אפשר למנוע שנאה למחללי ש"ש בלי להקהות את עומק הרגשות שאנו מנסים להקנות.
וכאשר  החינוך רוצה למנוע ילד אינדפרנטי,לא איכפתניק ואדיש ,אז הולכים על חבל דק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:03 לינק ישיר 

האמונה שבעם ישראל יש יותר מחלוקות ושנאת חינם מאשר בעמים אחרים, היא הבט אחר של התחושה שבשבילי נברא העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:03 לינק ישיר 

ברכות דף י .הנהו בריוני דהוו בשבבותיה דרבי מאיר והוו קא מצערו ליה טובא, הוה קא בעי רבי מאיר רחמי עלויהו כי היכי דלימותו. אמרה ליה ברוריא דביתהו: מאי דעתך? - משום דכתיב: +תהלים ק"ד+ יתמו חטאים, מי כתיב חוטאים? חטאים כתיב! ועוד, שפיל לסיפיה דקרא: ורשעים עוד אינם, כיון יתמו חטאים - ורשעים עוד אינם? אלא, בעי רחמי עלויהו דלהדרו בתשובה - ורשעים עוד אינם. בעא רחמי עלויהו והדרו בתשובה

כאן מסופר על רבי מאייר שציערו אותו אישית והתנכלו לו אישית

אין אפוטרופסים, אלוקים לא מינה אף אחד לאפוטרופוס לתורתו ולהלכותיו, ומינה אותו להתנכל לו ולשנא אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:25 לינק ישיר 

ירוחם
נכון,אצל הבוגר זה חלק מתהליך,
 אבל בחינוך לערכים ,למצוות,לעומק האמונה והאחריות האישית בגיל צעיר זו "עיסקת חבילה" שקשה מאוד להפרידה בלי שזה יהיה על חשבון דבר אחר.

אין כאן "אפוטרופסות" אלא תהליך של שפיטה של צעיר על סמך הערכים שהוטבעו בו.

ואגב מה תעשה עם הפסוק "משנאיך ה' אשנא ובמתקוטטיך  אתקוטט"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:38 לינק ישיר 

ואצל בני דודנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:45 לינק ישיר 

פירושי סידור התפילה לרוקח [נו] ומיני האומות כרגע יאבדו מעל פני הארץ, כמו שאמר דוד  משנאך ה" אשנא5 , הם מיני האומות. וכל אויבי עמך כל האומות, מהרה יאבדו 6 ומלכות זדון אדום הרשעה, מהרה תעקר ותשבר ותמגר תגדריה, כמו

זה הפשט לשאלתך, לא מחנכים ילדים לשנוא, ולא מחנכים מבוגרים לשנוא. מחנכים ללימוד ומחשבה, גם דעתו של השני יכולה להיות חשובה, גם דרך עבודת ה" של החסיד או של הליטאי או של החרד"ל והד"ל היא דרך,
הדרך שאתה רומז עליה היא גם דרך, אבל היא מובילה לשנאה כאמור לפילוג ולריחוק,

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 24/07/2007 15:14:51

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:15 לינק ישיר 

אף אחד לא מדבר על חינוך לשנאה, מדובר על חינוך לעומק ערכי ,והזדהות אמיתית ואחריות,ובד"כ ככול שהחינוך מופנם קשה להפריד, גם אם תדקלם השכם והערב שאסור לשנוא,
תחשוב על ילד שרואה אדם מתאכזר לבע"ח,תחשוב על השנאה המובנת שלו לאותו אדם,עכשיו תרגם את זה למושגים ערכיים שילד מזדהה אתם-אם הצלחת בחינוך,
קל לדבר על אהבת הבריות כאשר הדבר לא נוגע לך,ובד"כ אוהבי בריות כאלה מתאבים את השכן הרעשן מלמעלה..

תוקן על ידי COGITO22 ב- 24/07/2007 15:26:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:28 לינק ישיר 

אגב,יש התיחסות כזו על הומניסט" אוהב הבריות" אבל ביום- יום שונא כל אחד בספר "הבחילה" של סרטר.

אגב לגבי לפירוש הרוקח,אני קצת מתפלא שהבאת אותו דווקא,לפשטן כמוך המעדיף צמידות לפשט הכתוב היה מקום להביא פירוש על תפילת המינים כפשוטה,וכן דברי המפרשים על הפסוק הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:30 לינק ישיר 

אולי שנאת חינם היא פשוט כיף?
אני שונא אותו וזה אומר שאני יותר טוב ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שנאת חינם, מה היא ומדוע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext