בית פורומים עצור כאן חושבים

האמהות באמת בישלו את ילדיהן?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2007 09:18 לינק ישיר 
האמהות באמת בישלו את ילדיהן?!

הרי אמא תעדיף ברגע הכי נורא להמית את עצמה מאשר להיות במקום הזה.
האם הכוונה ממש לפשט?
והרי אם אמא נימצאת במקום כזה פסיכולוגית בלבד היא יכולה להמית את עצמה מאשר להגיע למקום הזה
לרגע שאיכות האנושיות במקום הזה ניגזלת ממנה לחלוטין.
והרי הפיתרון הזה אינו משרת שום מציאות
האם זה העניין?
הרי ידוע שבכל רגע ורגע במקומות קשים מאוד הורים מיד מעדיפים להמיתצ את עצמם מבלי להתאבד זה לא חייב להיות אקט של התאבדות אלא המתה מוך מצוקה איומה מאשר לבשלאת הילדים
מהו סוג המצוקה הזה והאם לזה הכוונה .
העניין הזה רודף אותי שנים .
מעיב את האמונה שלי ,טורד אותי כל פעם בתשעה באב
ולא נותן לי להתאבל כראוי.
את זה השם ממש לא רצה ולא היכה שום מלאך במקלו ואמר לאמהות בשלו .
לא מובן .
מעיב מעיק .
מישהו יכול מעט להקל בעניין הזה ?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 10:10 לינק ישיר 

היו הרבה תיאוריות של שעות שלום שהתנפצו בעת צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 10:23 לינק ישיר 

התבהרות
להבהרת הענין, , נקודת המוצאה שלך, הנה של אשה מערבית משכילה, ושמעולם לא היתה רעבה,
את האמא הפלסטינית השמחה והמברכת , שבנה התפוצץ והרג אנשים. והיא צוהלת ברבים, את  זה את כן מבינה?

הבעיה שלך היא האכילה? לאחר שהנורמות נפרצות, והרעב גובר אין מעצורים לכלום.

לפני כעשרים שנה, התרסק מטוס בהרי האנדים, הנוסעים בישלו ואכלו אחד את השני.

בשנות השלושים של המאה הקודמת, באוקרינה וברוסיה היה רעב כבד, אנשים אכלו גופות, וה המעצור של בן או בת של  שמתו ברעב, לא מנע מהם לאכול את הגופות.

את צריכה לברך כל יום מחדש והרבה פעמים ביום, שנולדת לזמנים טובים ולתרבות טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 10:30 לינק ישיר 

לא נטען שכל האמהות הרעבות בישלו את ילדיהן, אלא שהרעב היה כה כבד שקרה שידי נשים רחמניות בשלו ילדיהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 10:39 לינק ישיר 

הרב מדן טוען שהדבר לא היה בפועל. אף שבקללות בחוקותי וכי תבוא יש תיאור של "ואכלתם בשר בניכם", ואף שהדבר מופיע באיכה, וכן ביוסף בן מתתיהו בבית שני, טוען הרב מדן שלא הגיוני שהדבר נעשה. ולכן הוא 'מרכך' מעט את הטקסט, ומסביר שלא הרגו ילדים חיים אלא כאשר הילד מת ברעב, הוריו סחרו בגופתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 11:03 לינק ישיר 

אם כל הכבוד לרב מדן, אבל הוא לא יכול לטעון כנגד פסוקים מפורשים  בספר מלכים.

וַיֹּאמֶר-לָהּ הַמֶּלֶךְ, מַה-לָּךְ; וַתֹּאמֶר, הָאִשָּׁה הַזֹּאת אָמְרָה אֵלַי תְּנִי אֶת-בְּנֵךְ וְנֹאכְלֶנּוּ הַיּוֹם, וְאֶת-בְּנִי, נֹאכַל מָחָר.  כט וַנְּבַשֵּׁל אֶת-בְּנִי, וַנֹּאכְלֵהוּ; וָאֹמַר אֵלֶיהָ בַּיּוֹם הָאַחֵר, תְּנִי אֶת-בְּנֵךְ וְנֹאכְלֶנּוּ, וַתַּחְבִּא, אֶת-בְּנָהּ. 

נכון אפשר להסביר שזה היה לאחר מות הילד, אבל  הילד השני  הרי לא החזיקו בפריזר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 11:05 לינק ישיר 

ירחם ,
משום מה אני חשה נזיפה קלה בדבריך .
כולנו עדים לסיפורים מסמרי שיער על בישול אנשים בעיתות מצוקה .כן גם על המטוס ההוא כולנו שמענו .
אולם ,במקום כל כך קשה כמו השואה לא שמענו על דברים כאלה .אימהות פשןוט איבדו עצמן לדעת במודע ורק לא להחשף למקום הזה שבו חיית האדם אינה יודעת מרגוע ברגעי רעב בהם המוות פוער את פיו להכריע.
לא זוכרת במהלך חיי הפסבדו משכיליים כפי שתארת ,שהתוודעתי למידע שבו אימהות בישלו את בשר ילדיהן.
שים לב .אימהות .מה עם האבות?מה עם הציבור כולו .ולמה אמהות את ילדיהן ולמה לא הציבור את הציבור שזה אומר זקנים ואחרים .
הפשט הזה טורד אותי מאז התחלתי לצום.
הדיוק המוחלט של אימהות אל תינוקותיהן מעורר בי תמיהה עצומה.
כאב חזק וחור אמוני שלא הושלם .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 11:10 לינק ישיר 

אגב את האמא הפלסטינית ני יכולה מאוד להבין .
היא לא צוהלת ברבים .היא צווחת בהיסטריה .מעולם לא ראית אם פלסטינית צוהלת שמחה וטובת לב .
היא צורחת בהיסטריה בהרמת ידיים ובעילפון חושים .מהמקום שלה היא בתרבות האימה והזדון.זה לחם החוק שלה .מקומה במשפחה ברור ובטח שבחברה.ילדיה מתחנכים על ברכי הרצח והדם משחר ילדותם וגם היא גדלה כך .
זה כתוב בספרי החינוך שלה מגיל הגן.היא בסך הכל ממשיכה מסורת אבות מגדלת את ילדיה לדם שפוך וחרב מתהפכת.

להבדיל אלף אלפי הבדלות אם יהודיה תמסור את חייה בעבור בניה מתוך עדינות נפש עילאית .ההשוואה שבחוית ההתיחסות שלך למקום קשה בעיני .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 11:54 לינק ישיר 

התבהרות,
הזעזוע שלך ממש במקום. אפשר לומר שהבאת הדוגמה הזו בידי הנביא נועדה בדיוק להראות את המצב הנורא אליו הגיע העם. אין הכוונה להראות עד לאיפה הגיע הרעב, שלא נשאר דבר לאכול מלבד עוללי הטיפוחים, אלא שהמצב היה כל כך הזוי, כל כך לא מציאותי, כל כך מעוות עד שהנשים כבר לא יכלו לנהוג לפי האינסטינקט הכי בסיסי שלהם וממש עברו על דעתן. השיחה בין שתי הנשים בספר מלכים, הויכוח המשפטי הקר על בישול הילדים (אנחנו לא יכולים לדעת אם האם השנייה הסתירה את בנה מצד חמלתה עליו או מצד מניע אגואיסטי - היא רצתה לשמור את כל בשרו "הרך והעסיסי" רק לה...). מצב של טירוף כזה, "והיית משוגע ממראה עיניך אשר תראה", הוא שיא מבחינת מאורעות החורבן וראוי לתפילה זועקת של הנביא ולקינות המרחיבות אותו ככתב אישום חמור כלפי מעלה. לצערנו, מקרים של איבוד שפיות בעיתות חורבן כאלו, ובמיוחד בזמן השואה, היו בשפע. אכן, לא ניתן להישאר באותם מונחי חשיבה הגיוניים לנוכח מחזות כאלו המערערים את כל היסודות המקנים לנו יציבות כלשהי בחיינו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 11:59 לינק ישיר 

התבהרות
חלילה אין כל נזיפה בדברי, ציינתי רק את נקודת המוצא שממנה את יוצאת. שמנקודה זו אי אפשר להבין את מה שאת מנסה להבין,

אני לא מסכים שהאם הפלסטינאית אין לה רגשות אם, כמו לכל אם מכל לאום אחר כולל אותנו.
אבל היא עוברת ועברה טרנספומציה מחשבתית ושטיפת מח מתמשכת, ולכן היא מגיבה כפי שהיא מגיבה, בהיסטריה או בצהלה, זה לא משנה, אבל היא מגיבה לא בצורה המתבקשת מאם. כמובן לפי החינוך והנורמות שאנו רגילים בהן.
האשה האנגליה שנעלה את ילדיה הפעוטות בתוך הבית, ויצאה למספר ימים לבילוי אם החבר שלה, לא טובה בעייני מהן. נשים הרגו במו ידיהם את ילדיהם, מכיון שהילדים הפריעו בתוכנית הנישואים שלהן.
מה שבאתי בעצם להגיד עם הסיפורים האלו ,הוא, כי יש אמהות ויש אמהות, ושבמצבים מסוימיים  אשה ואמא יכולה לעבור מטאמורפוזה, ולההפך  לישות אחרת. בלתי מובנת ומתקבלת.

הזכרת את השואה, בשואה מציאות כזאת לא יכלה להתרחש, כל אלו שהיו במחנות היו תחת פיקוח מתמיד, ולא היתה להם כל אפשרות לכל פעולה עצמאית , בכל צורה  שהיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 12:58 לינק ישיר 

התבהרות, זה חלק מהזוועה. שאמהות מטורפות מרעב עשו מה שאף אדם נורמלי לא יעשה.
במילים אחרות: השתגעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 13:03 לינק ישיר 

האם זה יעזור אם נפרש שאחרי שהילדים מתו, האמהות בשלו ילדיהן?

ויש לציין לדברי המהרי"ל שהאב יותר רחמן מהאם, כי הרי על האמהות נאמר שידי נשים רחמניות וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 13:12 לינק ישיר 

בשואה בהחלט הייתה מציאות כזו.
לא יודע אם ממש אימהות שבישלו ילדיהן,
אבל תופעות של קניבליזם היו גם היו,
ראיתי לפני שנה שנתיים עדויות על כך,
מטבע הדברים , מסך החורים השחורים
והדברים הנסתרים
שניצולי השואה חתמו פיהם,
אלו הדברים שטמנו הכי עמוק,
ולא יפלא כי גם חמור מכך קרה.

תופעות אלו לא היו חייבות להיות במחנות דווקא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 13:18 לינק ישיר 

אגב - למה זה כל כך 'רחוק'
מליטול תרומת אברים מכל אדם?
או אפילו ליטול כלייה 'מיותרת' מאחד הילדים?
בשני המקרים אני חפץ להציל עצמי...

אני יודע שכאן אינני הורג אותו,
אבל זה בהחלט בדרך,
וכשמגיעים למצבים קיצוניים ביותר,
שערי תירוצים לא ננעלים,
וניתן להביט על הילד כאובייקט
שיש לו כמה תחליפים באם ההורה ינצל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 13:55 לינק ישיר 

התבהרות

אף אני התחבטתי בכך, ובפרט באנלוגיה לימי השואה.

לפני שנים רבות שמעתי תירוץ שהתקבל יפה על דעתי , מפי מאחד מגדולי בעלי המוסר.

אכן, זה בניגוד לטבע האדם , שאם תאכל את פרי בטנה, ולו במצב של רעב כבד ביותר, אך התורה אמרה זאת בתוכחה בתור קללה ונבואה, ולפיכך היה הדבר חייב להתקיים, וכמו שמצינו בנביאים ובחז"ל שהדבר הנורא הזה אכן קרה.

אך כאמור הדבר הוא לא בדרך הטבע אלא בדרך קללה, ולכן בקטסטרופות שבאו אח"כ על עמינו - כולל בימי השואה - הדבר לא קרה יותר, כיון שהנבואה כבר התקיימה בחורבן , ולאחר מכן אין סיבה שזה יקרה יותר כי זה באמת לא בדרך הטבע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 14:32 לינק ישיר 

שוטונג
אם אכן המהרי"ל אמר את זה, קשה לי להבין איך מדברים על דברים, בחוסר ידע כה גדול.?

אבל הסתירה מדבריך- כתוב הרי, ידי  נשים רחמניות, ולא ידי אבות או גברים רחמנים.

רד"ק הושע פרק י פסוק יד     שור בית ארבאל הוא שומרון בית שארב האל יתברך עליה ותפשה בעונה:

אם על בנים רטשה - לפי שרחמי האם  על הבנים בעת שירצו להרגם מפלת עצמה עליהם:

רטשה - כמו ועולליהם ירטשו ענין ההשלכה בארץ לבקעם ורבותינו ז"ל פירשוהו ענין עזיבה כתרגום תשמטנה ונטשתה תרטשנה אמרו שהיו עוזבים נשיהם ובניהם והולכים להם מפני החרב והרעב ואמר רטשה רטושים מדעתם נטושים בעל כרחם:

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 24/07/2007 14:32:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האמהות באמת בישלו את ילדיהן?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext