בית פורומים עצור כאן חושבים

האמהות באמת בישלו את ילדיהן?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2007 14:35 לינק ישיר 

אולי, אולי, האמא ריחמה על הילדים שלה שהגויים לא יתעללו בהם, ובשלה אותם בעצמה בלי אכזריות, אלא "ברחמנות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:41 לינק ישיר 

""מעשה בדואג בן יוסף שהניחו אביו בן קטן לאמו. בכל יום הייתה אמו מודדתו בטפחים, ונותנת משקלו של זהב לבית המקדש. וכשגבר אויב - טבחתו ואכלתו. " (יומא לח:).

כאן מפורש שהיא הרגה את הילד ולא מת מעצמו. לדעתי היא הרגה אותו כדי שלא יסבול כ"כ ברעב, ואז הצילה את עצמה בבשרו, עדיין זה סיפור קשה, אבל עדיף לפרש באופן פחות קיצוני. וכן בפסוקים שירוחם הביא- החליטו להרוג את הבנים בגלל סבלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:45 לינק ישיר 

אלו הייתי אני במקום הילדים, אני חושב שהייתי מתנגד, גם אם זה נעשה מתוך "רחמנות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:58 לינק ישיר 

אני חושב כמו שכתבו פה כבר קודם שברור שלא כולם עשו את זה אבל זה קרה אצל חלק מהאנשים. ובקינות הזכירו את כל המעשים הנוראים האלו לא בתור העברת ביקורת אלא מתוך בכי וזעזוע מהמצב הנורא שאנשים הגיעו אליו בזמן החורבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 17:24 לינק ישיר 

התבהרות

כל עוד לא היית שם את לא יודעת שאמהות לא אכלו פרי בטנן בשואה.
אנו יודעים על לא מעט מקרים של פחד שבכי תינוק יסגיר לגרמנים שהוביל לחניקתו
אני אישית שמעתי על אנשים שאכלו ושתו את צרכיהם.. ואלו אנשים שכן דיברו.
היו שם דברים מזעזעים.
צדק זה שאמר לך שאת חיה בחברה שבעה ולא יכולה לדמיין מה זה להיות רעבה ולגסוס מרעב יום יום שעה שעה.
בידך לעשות נסיון ולא לאכול מס' ימים . שימי לב למצב רוח להזיות ולחולשה שישתלטו עליך.
 החיה שבנו. יצר ההישרדות יגרום לנו לעשות מעשים נוראים.
כך זה קרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 18:49 לינק ישיר 

בשו"ת ממעמקים ח"ד שחיבר הרב אפרים אשרי בענינים שעמדו על הפרק בזמן השואה בגטו קובנא מובאת שאלה האם מותר לאכול בשר אדם ובתשובה הוא מביא מתוך עדות אישית ומתוך עדויות נוספות שלא היו מקרים כאלו ועל ישראל גאוותו שאף בימי הרעב לא ירדו ישראל מקודשתם וכדאי לעיין שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 20:03 לינק ישיר 

תודה על התהיות הנוספות שהעמקת בי בסופו של יום הצום הזה .
כל כך קיויתי שהשנה אצא מהסבך הזה לקראת שנת גאולה .
אבל לצערי לא נחה דעתי .
וכאבי רב השנה יותר מתמיד.
לא מרגישה שישבתי לעצמי את הסוגיה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2007 20:30 לינק ישיר 

דעי לך, שגם אני, כאבי בשנה החולפת היה רב מתמיד.

רב מתמיד.

כי גיליתי איך שאנשים רחמנים וטובי לב, יכולים לעשות מעשיים שמי שנמצא בחוץ היה אומר שהם אכזריים. לא תמיד זה נובע מאכזריות. הבנאדם פשוט לא שפט נכון את המציאות. והוא מציל את עצמו מאשמה על ידי אין סוף שקרים. ואז גם אי אפשר לדבר איתו, כי הוא "מגן" על עצמו עם השקר. גם כאבי היה רב כשראיתי שאנשים טובים מנסים להוליך אותך שולל בשביל הנאה רגעית שלהם, ומסרבים לדבר איתך בשביל הנאה רגעית. לא ממש רגעית, אבל גם לא דבר חשוב כל כך, בעיני. לפעמים השני (במקרה שלי השני הוא אני) רואה את המציאות יותר טוב (בפרט כשהדבר נוגע ישירות אליו), ולא במקרה הוא מנסה להגיע איתך להסכמה בנושא מסויים. לטובתו ולטובתך. אבל, "ידי נשים רחמניות בשלו ילדיהן"

רש"י שמות פרק ב פסוק יד

ויירא משה - כפשוטו. ומדרשו דאג לו על שראה בישראל רשעים דלטורין, אמר מעתה שמא אינם ראויין להגאל: אכן נודע הדבר - כמשמעו. ומדרשו נודע לי הדבר שהייתי תמה עליו, מה חטאו ישראל מכל שבעים אומות להיות נרדים בעבודת פרך, אבל רואה אני שהם ראויים לכך:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 20:59 לינק ישיר 

מוקדש לכל הסבורים שבמהלך השואה לא היתה קיימת תופעה של אכילת בשר אדם (כולל הרב אשרי ז"ל בשו"ת ממעמקים הנ"ל):

"הרעב השתולל במחנה [מחנה עבענזע. ר"ש], וכמה אסירים נתפסו לאכול בשר אדם, פשוטו כמשמעו. בלילה התגנבו אל הרחבה מול המשרפה, בה היו מוטלות גוויות הנועדות לכבשן, חתכו נתחים מן גופות המתים ובלעו את טרפם בו במקום. משנודע הדבר לנאצים, החלו מרססים את הגוויות בנוזל ארסי".

(מתוך הספר "מפי אוד מוצל", מאת פנחס מנחם פיבלוביץ (תורגם מיידיש ע"י ל' קונשטט), חיפה תשכ"ט, עמ' 95)

רודולף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 00:54 לינק ישיר 

יש הגיון להמית את הילדים ולא להתאבד, שהרי אחרי ההתאבדות של האם הילד עצמו ימות ברעב. לכן דווקא סביר שבעת רעב האמהות ימיתו בתחילה את הילדים. לאחר מכן, כמו שכתב זילבר, ייתכן שהן אוכלות אותם כדי להינצל. הדוגמא של ירוחם שהמיתו מראש כדי לאכול היא מקרה יחידאי וקיצוני של נשים, שאחת מהן היתה שקרנית ומרושעת בין כה וכה, ולכן אין משם ראיה.

לגבי היחס בין אבות לאמהות, ברור שהפסוק בא לומר שאפילו הנשים שמטיבן הן רחמניות יותר מהאבות, תבשלנה את ילדיהם. וזה לא לאפוקי גברים. ודברי מהרי"ל צ"ע.

ומזה שהתורה עצמה מנבאת זאת מראש, אנו רואים שזו תופעה צפויה במצבים קיצוניים. ה'תירוץ' שמכיון שהיתה נבואה זה היה צריך להתקיים כמובן אינו רלוונטי. הנבואה לא מכתיבה את העתיד אלא צופה אותו (במקרה הטוב). ולגבי דברי הרמב"ן על יוסף שרצה לממש את חלומותיו צ"ע (ואולי שם יוסף הבין את החלום שלו כציווי, אבל נבואות הקללה שבתורה ודאי אינן ציווי על אף אחד, דלא כהלצה אודות 'והיית משוגע').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 06:42 לינק ישיר 

<"ועל ישראל גאוותו שאף בימי הרעב לא ירדו ישראל מקודשתם וכדאי לעיין שם">

זה נשמע יפה, אך אין סיפורו אלא שמאלץ שלאחר זמן,  דיני התורה הקדושים מחייבים את האדם לאכול  בשעת הצורך בשר מתים..

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 06:54 לינק ישיר 

נישטאיך. זה לא ציטוט מדוייק מלשון התשובה אך אלו בערך דברי הרב אשרי ז"ל ע"פ הזכרון ובאמת למסקנת דבריו מותר לאכול במצבים אלה בשר אדם ולכאורה אף חובה מצד פיקוח נפש אך אפשר להבין את אלה שלא אכלו והם הרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 11:58 לינק ישיר 

<".... ובאמת למסקנת דבריו מותר לאכול במצבים אלה בשר אדם ...">

ייתכן שאיסור אכילת בשר אדם הוא קטן מאיסור אכילת "ביג מאק", וא"כ  למה יהיה איסור אכילה בעת סכנת נפשות? וידועה השאלה אם בעת סכנה יש להקדים אכילת בשר אדם על אכילת טריפה, מדין "מאכילין אותו הקל קל תחילה".

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 12:13 לינק ישיר 

נישטאיך

מדין מאכילים  את הקל תחילה, אבל אני בטוח שתעדיף לאכול פירות לא מעושרות- על חזיר.

לפני שנה שאלתי את השאלה הזו, אולי השנה  יהיה גם פותר?!

יהודי מתקשר לרב בטלפון ואומר שהו סגור ומסוגר בסופת שלגים, ובביקתה אין לו מה לאכול, רק
א. או ב.  אומר לו הרב תאכל רק ב.  לא א. בשום פנים ואופן.
לאחר  ימים מספר הוא שוב מתקשר לרב, והרב אומר לו שלא תעיז לאכול ב. רק א

מי שלא קרא את התשובה בשנה שעברה מוזמן לפתור

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 12:18 לינק ישיר 

ירוחם

פסח עבר.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האמהות באמת בישלו את ילדיהן?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.