בית פורומים שידוכי חרדים

ישיבת רשי בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2007 23:26 לינק ישיר 

to make a long story short,
שבאבניקים,בקיצור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 23:47 לינק ישיר 

אין רע בכאלה חתונות וכאלה בחורים בפני עצמם,
אבל כמו שכבר כתבו פה להפוך אותם לטופ של עולם הישיבות, את זה יכולות רק בחורות שמכירות בחורים ב"דרך לא דרך".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:09 לינק ישיר 

בלי הכללות, או השוואות לישיבות אחרות שנמצאות "בטופ" כמו שהגדירו את זה כאן.
אז מהכרות מאוד קרובה עם אחד הבחורים שלמד שם (אח שלי). הבחורים שמגיעים לשם הם באמת לא החברה של לשבת כל היום וללמוד.. אבל מי שבא בצורה רצינית, עם רצון להגיע למשהו בחיים,משתנה שם לבלי הכר!
מכירה גם כמה חברים של אחי מהישיבה שהתחתנו והקימו בית של תורה,קדוש וטהור.
בחור שמתחתן עם תלמידת סמינר וממשיך ללמוד בישיבה במשך שנתיים מחתונתו, כשהמצב הכלכלי דחוק מאוד.. זה פירחח?? זה שאבבניק??

אבל גם שם, כמו בכל מקום אחר, יש רציניים יותר ורציניים פחות.

תוקן על ידי ממאש ב- 31/07/2007 14:08:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:26 לינק ישיר 

הבעיה,(לפחות שלי), עם בחורים מישיבות כאלו, היא הנקודה מה גרם להם להגיע לישיבה כזו?
שמא הטמטום,(או אם תרצו -חוסר היכולת לשבת וללמוד), גרם להם לעזוב את הישיבה או איזושהי סיבה אחרת.
זה מורכב,אבל באופן כללי האוכלוסיה היא אוכלוסיית השבאב וזה מרתיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 14:28 לינק ישיר 

יש הבדל עצום בין שבאבניק לבין בחור שגדל בבית מודרני,(אתם יודעים למה אני מתכוונת),בשבאבניק יש משהו קיצוני ודוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 15:10 לינק ישיר 

בחור מבית מודרני ,בדרך כלל מראש יבחר לשלב עוד משהו מהצד בצד ללמוד בישיבה רגילה, ולא יתגלגל בישיבות שונות למיניהם, עד שינחת בישיבה מהסוג הנ"ל, ויחזיק ממנה שהיא "הטופ של עולם הישיבות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 15:13 לינק ישיר 

נכון מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 18:57 לינק ישיר 

הסטייה בפורום מנושא שידוכים להבנה מדוע בחורים מגיעים לישיבות כאלה היא מאוד חריפה.
כיום ישנה קבוצה גדולה מאוד של בחורים מכל מיני ישיבות פונוביז עטרת מיר ברכפלד וכו.. שפשוט מבינים שזאת לא הצורה שבא הם רוצים לחיות .ללמוד יום שלם או שרוצים לרכוש השכלה נוספת .שמוצאים את דרכם לכאלה ישיבות .לא הייתי מכנה את הבחורים בישיבות אלה שבבניקים אם כי ישנם .ישיבות אלה על פי רוב מתחילות את דרכם ע"י בחורים שבבניקים. אך בישיבות אלה האיכות של הבחורים שונה ורובם בחורים רצינים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 19:48 לינק ישיר 

אין שום בחור רציני ממיר ברפלד/פונבי'ז/חברון שיעשה פתאום סווי'ץ בשיא השטייגען ויחתוך לרש"י/שערי יושר/דרך ה'/מבקשי ה' וכו'.
פוק חזי שעוברים בדרך כלל "מסלול" עד שנוחתים בישיבות האלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 20:32 לינק ישיר 

בחורים לא מגיעים לישיבות אלו מישיבות שנחשבות בליגה הראשונה. מדוע?
כי בד"כ מי שקשה לו ללמוד כבר בחיידר זה מתחיל, וממשיך בישיבה קטנה (הבינונית, מכוח ההישגים בת"ת), וכשהוא מגיע לישיבה גדולה הוא לא מתקבל היכן שליבו חפץ. כך מתחילים הגילגולים מישיבה לישיבה עד שמגיעים לישיבות אלו שמבינים את הבעיה ופותרים אותה.

מכאן ועד הטלת דופי והכללות (שבאבניקים, פרחחים) המרחק רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 21:42 לינק ישיר 

זוהר,
אכן ככה זה מתחיל, אבל בגלל שבחברה שלנו,(או שמא אני צריכה לכתוב שלכם),לא נותנים,(מראש אני מסייגת את עצמי),לילדים בעלי לקויות למידה את הטיפול המתאים,ומנגד לא מספקים להם תעסוקה חלופית-הם מידרדרים לשבאב.
חלקם הגדול הופכים להיות שבאבניקים/פרחחים/יושבי ברזלים או איך שתקרא לזה ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 21:46 לינק ישיר 

ליטאי 613 אני מצטער להגיד ויכול להיות שיכאב לך הלב לשמוע את זאת אבל מעל ל40% מהבחורים בישיבות שהזכרת הינם מהליגה הראשונה כן כן !! מהרשימה שהזכרת .מתוכם חלק נכבד שקמו בוקר אחד והחליטו לעזוב .
זה תהליך שניבנה אך הוא קורה למלא חברה וכל אחד אם צורת העזיבה שלו .
רק חבל שדרך הגלישה בנט אין לך אופציות להכיר עוד מקומות כי אז הייתה מבין שהעולם הוא לא עולם הישיבות ולא עולם הנט!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 21:52 לינק ישיר 

למיכאלה וזוהר את מה שאתם מתארים אלה הם חברה שמגיעים למקומות הרבה יותר רחוקים מהעולם החרדי מאשר ישיבה אלטרנטיבית.
אלה הם חברה שבחלקם הופכים לנער גבעות או נוער חילוני אובדים בהודו דרום אמריקה וכו...
חברה בעלי לקויות למידה לא מטופלים בגיל 20 18 זה מאוחר מידי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 21:55 לינק ישיר 

זה מאוחר מידי,זה נכון.
חלקם הגדול מגיע לישיבות האלו ולאו דוקא להודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 22:02 לינק ישיר 

שיבשער יקירי,
אני לא יודע למה אתה חושב שאנחנו חיים רק בעולם הנט.
אני מתוודה שאני מכיר הרבה יותר את הישיבות פוניב'ז/חברון/מיר ברכפלד מאשר דרך ה'/רש"י/שערי יושר, אבל לא זכור לי כאלה שעזבו ב"בום" לישיבות האלה. וודאי ששום בחור רציני לא הגיע לשם.
מה שלא אומר שום דבר רע על הישיבות האלה, רק אמרתי שהמצב שתיארת לא נכון.
מגיעים לישיבות האלה בדרך כלל אחרי שעוברים כמה גלגולים.. ושוב, זה לא אומר שהבחורים שם פחות טובים מהישיבות הנחשבות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ישיבת רשי בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.