בית פורומים שידוכי חרדים

יקר או מיותר- הוצאות החתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2007 21:52 לינק ישיר 
יקר או מיותר- הוצאות החתונה

יצא לי להיות בשלהי זמן קיץ בחתונה מאוד (אבל מאוד) מפוארת של חבר.
זה לא רק האולם היוקרתי (והשירות המצויין יש לציין), זה מתחיל מהחופה שטובלת לה בגן ירק
עם בריכות דגים, עד מנה אחרונה יוקרתית, ולא לשכוח את בקבוקי היין, והברים למיניהם (שמהם
היה די כדי לשבוע), ועלו בי הרהורים...

אמנם יש לך (יותר נכון להוריך), ואמנם מעמדם של הוריך מחייב אירוע מעל הממוצע,
אבל כמה אפשר?

מה דעתכם? האם בעד האירוע הזה של פעם בחיים צריך להשקיע כ"כ המון?
ומה ביחס לאלה שאין להם? ולגבי יצירת נורמות חברתיות?
ומה לגבי שאר הוצאות החתונה? בגדים (ולנשים זה עולה הון), להקה (חייבים מישהו מוכר?) וכו' וכדו'

מצפה לתגובתכם...

נ.ב. אם יש כבר אשכול בנושא דומה, עמכם הסליחה, אך ראוי שהדבר יובא לפני חברי מועצת הפורום הח' לדיון פומבי נוסף בעקבות המצטרפים החדשים (והכוונה היא בין לאלה האינטילגנטים ובין לאלה שלא).

הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים (שה"ש ב,ט) עיין המיטיב שיר לבעל ההעמק דבר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 22:13 לינק ישיר 

אני בין האינטלגנטים?
אני לא מאמינה שזה קורה,אבל הפעם אני מסכימה איתך.
הוצאות מופרזות על חתונה הן דבר אווילי,גם למי שיכול להרשות את זה לעצמו.
אני לא רוצה להרגיש בקרקס ביום חתונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 23:05 לינק ישיר 

חח את כ"כ לא אוהבת אותי, שכז קשה להסכים:-)

קיבלת חיוך:-)
חבר'ה Wake up

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 23:41 לינק ישיר 

אממ..
נכון זהו יום של פעם אחת בחיים (בעז"ה לכל אחד ואחד שזה אכן יהיה אחד).
ונכון, היום הזה בא לייצג את בנייתו של בית חדש בעל אופי וצורה שונה וכו' וכו'
וכולנו רוצים שהיום הזה לא יישכח מליבנו לעד. (לפחות כרגע...:) לא דיברתי על עוד 20 שנה )

אבל, האירוע הזה נגמר ב 1 בלילה.
האירוע שמייצג כמובן.

מעכשיו מתחיל אירוע אחר...שיימשך טיפה יותר זמן. ואת המשאבים הנפשיים והפיזיים שלי הייתי מעדיף להשקיע באירוע הארוך.
אמנם כסף בא והולך- אבל לא ראיתי שום אדם נשוי ממעמד בינוני שיגיד את זה.
אפשר לעשות חתונה בהחלט יפה, ואת הכסף שמבדיל בין יפה-למפוארת תשקיע בפיאור הבית העתידי שלך.

(אני צריך לבדוק למה אני מדבר בשפה הזאת)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2007 02:07 לינק ישיר 

נק' טובה.

מצפה לדעות נוספות (וכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהן שונות ואין שני נביאים מתנבאים בסגנון אחד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 02:30 לינק ישיר 

לי נראה שחתונה חייבת להיות מכובדת אנשים טורחים ומגיעים... לפחות שיהיה מקום ואוכל אסטתי...אני חושבת שסגנון בני תורה וכאלה מוגזם ובושה להביא לשם אורחים!!! פשוט צריכים לדעת את הפרופורציה לכאן ולכאן לנסות לסנוור את העולם זה גם מטופש ובזבוז...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 19:00 לינק ישיר 

מתןך "באהבה ובאמונה" גיליון 473 פרשת ראה תשס"ד

ותודה לזה שסיפק לי את הסריקות (החפץ בעילום שמו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2007 21:15 לינק ישיר 

כמובן שיש להתחשב במצב כלכלי של ההורים או של הזוג בעתיד.
אבל מה קורה אם יש בלי עין הרע כסף להורים- האם נכון לעשות חתונה מלאת פאר והדר או להסתפק בחתונה ממוצעת ואת ההפרש בין הדר לממוצע שיוסיפו לחיים אחרי החתונה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 01:03 לינק ישיר 

אני גם חושבת שלא צריך להגזים בהוצאות החתונה..

"עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה טיפש, מאשר תדבר ותוכיח זאת"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 01:09 לינק ישיר 

אם מישהו רוצה חתונה מפוארת - זכותו...
לא קורא עלונים עם דעות שלא ממחנינו . (:
מענין מה שכתוב שם?

אני מזדכה כל יום בזכויות.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 22:51 לינק ישיר 

אוקיי...על זה לא חשבתי...

http://www.kipa.co.il/family/show.asp?id=22087&from=h

חתונה זולה – לא מה שחשבתם!

אנחנו מנסים להוזיל עלויות, מזמינים מנות "משמחים" לחברים, מסדרים איזו קומבינה עם התזמורת, מורידים נגן או שניים, מעסיקים צלם מתלמד ומתפשרים על האולם. אבל מה עם המנה העיקרית?

י"ד אב ה´תשס"ז - אבישי מזרחי

מיזמי הוזלות חתונה הצצים חדשים לבקרים מעידים על מצוקה אמיתית הקיימת בציבורנו. זוג צעיר המבקש להינשא, לחיות את חייו בשלווה ובאהבה, מוצא עצמו מסוחרר ומוטרד ערב חופתו. העלויות גבוהות עד מאוד ופעמים רבות אף אינם מוצדקות, המוזמנים מרובים, התפריט יקר, התזמורת, הצלם, השמלה, סידורי הפרחים והרשימה עוד ארוכה ומכבידה על הכיס המחורר. ההורים, בקושי רב, נושאים על כתפיהם הדלות את הוצאות החתונה. ששון ושמחה.

אבל במקום לחשוב ישר אנו נשארים בתוך הקופסא האפורה שלנו. מנסים להוזיל עלויות, מזמינים מנות "משמחים " לחברים (חוץ מהכסא החם המכיל באורח פלא יותר ממתיישב אחד), מסדרים איזו קומבינה עם התזמורת, מורידים נגן או שניים, מעסיקים צלם מתלמד ומתפשרים על האולם (כמובן רק בהסכמת נדירה של כל הצדדים). אחרי חשבון קצר מגיעים לכמה רבבות שקלים חדשים שאותם, באפס ברירות, נאלצים להוציא, "הלוואה או שניים ונהיה מסודרים!" או שלא.

אם נצא לרגע מהסחרור המסוכן הזה ונחשוב בכנות וביושר אמיתי מהי חתונה אולי זה יראה אחרת. מרכזה של החתונה מתרחש תחת החופה, אך משום מה יוצא, לצערנו, שזה החלק היותר משעמם. מרבית הקהל מעדיף לפטפט מאחור, החברים המקפצים מסתירים לכל מי שבכל זאת מבקש להביט, הצלמים נדחקים בין בדי החופה ופעמים שאף דוחפים את הרב למקום "ראוי", הכתובה ארוכה ומייגעת, החתן מיוזע, הכלה זולגת דמעות, לא ממש מובן לקהל האדיש מה בדיוק קורה ומתי, וכך יוצא שהחלק הכי משמעותי בערב הזה מתפספס ואילו המשכו הגסטרונומי מקבל את מלוא תשומת הלב וההשקעה הממונית והמיותרת שלנו.

דמיינו לרגעים אחדים ערב שכולו חופה. אחרי שהגיע הקהל האוהב והיקר לנו (ולא אלה שצריך וחייב להזמין) ונהנה משתייה קלה וכיבוד ראוי ומכבד, אחרי אשר באו מדרך רחוקה. הוא מתיישב בשורות הכיסאות המונחים זה מכבר אל מול החופה המוגבהת. ברקע מנגינה רוגעת (יכולה גם להישמע מדיסק, זה נשמע אותו דבר בדיוק!) החתן עומד נרגש, הכלה מסובבת אותו שבע פעמים, מנחה רהוט ומעניין מתבל בחן את שלבי החופה ומגיש אותם בצורה ידידותית לקהל הרחב. הוא מוסיף מילים אישיות ונוגעות, פונה בחדווה לקהל ושמח בו. רעד קל עובר בקהל כשהרב מספר מעט על היכרותו המעמיקה עם הזוג הטרי, דמעות חמות נושרות כשהכלה העדינה מזכירה במשפט טעון את הסבתא שלא זכתה למעמד המרגש, שכה חלמה עליו, וחיוך עדין נרשם כשהחתן מספר קצרות על המפגש המפתיע עם רעייתו הטרייה. אחרי ניגון שירה ו "מקודשת מקודשת" אחרי אמירות כנות הפורטות על נימי נפש דקים וכתובה מתורגמת המדגישה את המיסוד המקרקע, פוסעים שלובי ידיים הזוג הנשוי, כשברקע קול מצהלות חברים ,מעגלים, מעגלים, מלווים אותם אל ביתם או לכל הפחות אל הרכב המעוטר שיביאם אל משכנם החדש. הקהל בנחת וברוגע ירווה את צימאונו מסוללת בקבוקי השתייה המונחת לפניו, ייפרד מחברים וקרובים וישוב לביתו שמח וטוב לב. (אם הוא עדיין רעב אפשר לעצור בפלאפל של ציון על הדרך... )  אם תרצו, אמר פעם מישהו עם זקן ארוך, אין זו אגדה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 23:53 לינק ישיר 

אישית אני חושבת שחתונה צריכה להיות ארוע פשוט... לא אומרת שזה צריך להיות פשוט כ"כ כמו שההיא בכתבה רצתה... כי בכל זאת... זה אירוע של פעם בחיים (ואולי לכן כן צריך לעשות את זה כמו שהיא תארה... לתרום פעם אחת בחיים למי שצריך ביום הכי חשוב וזה בטוח לא ישכח אף פעם ע"י אף אחד...) הכל צריך להיות בפרופורציה... ולדעתי, כנ"ל גם לכאלו שיש להם כסף.אין טעם להדגיש ולהעמיק את הפערים החברתיים יותר ממה שהם מודגשים ולגרום לאנשים שאין להם לשקוע בחובות רק כי הם רוצים לעשות אירוע מכובד.. עדיף להשקיע את הכסף אחרי החתונה,בחיים האמיתיים שאז באמת צריך אותו... במיוחד אם כל השאיפה זה לבית של בני תורה...

תוקן על ידי אחותשלו ב- 29/07/2007 23:58:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 00:37 לינק ישיר 

מי רוצה להתחתן ברבנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 09:41 לינק ישיר 

אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 12:30 לינק ישיר 

מה זה סימן השאלה הזה ליד האשכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 13:08 לינק ישיר