בית פורומים שידוכי חרדים

יקר או מיותר- הוצאות החתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2007 16:24 לינק ישיר 

איני רואה קשר בין לימודים בישיבה לשנאה לבעלי כיפות סרוגות (למיניהם).
בכל חברה יש דברים טובים ורעים.
מיכאלה, אם תשימי לב יאיר ניסה להדגיש רק את הצדדים הלא נעימים ועל כך בוודאי לא תסכימי.
חוצמזה, האם את מדברת על נוער הגבעות למיניהם? כי דווקא אצל רוב אלה המכונים דתיים לאומיים המצב הוא שחייהם רחוקים מאוד מחיי "פשטות זועקת" כהגדרתך. ועל כך הייתה קריאתו של הרב אבינר.

ויאיר, אם אין לך זמן אל תגיב. אינך צריך להגיב בצורה העלולה להתפרש כמתחמקת (ואינה עניינית). וד"ל.

את דעתי, בלי שום קשר למאמר שהובא לעיל, כבר כתבתי (ובכך נדמה לי שאני ומיכאלה שווים, לשם שינוי;-) ), כך שאין לי ויכוח עקורני איתך, ואיני מתכוון להתדיין בנושא זה, ככלות הכל זה פורום שידוכי חרדים, וכמו שכתוב בחוקת הפורום (http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1835865 ) ע"ש.

כל טוב וחילך לאורייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 16:39 לינק ישיר 

איך שוב סטיתם מהנושא..?
אני לא הולך להגיב לכאן או לכאן, אתם יודעים מה דעתי.
קיימת חוסר יכולת לראות את העמקות של הצד השני. כל צד רואה רדידות.
אגב יאיר, "תנו לי מזרוחניק ואראה לו את טעותו" נשמע לי יותר מדי כמו "תנו לי רב ואנשכנו כחמור".
- חבר'ה, אתם רוצים להתווכח נסו להשאר בפורפורציות של כיבוד הזולת. אי-הכללה. ודברים עניינים בלבד. ביטוי כמו "אתה טועה" כשמאחוריו אין שום דבר לא שווה בעיני אף אחד כלום.
גם לא להשתמש במניפולציות. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2007 20:30 לינק ישיר 

טענתי היא אחת, ואנסה לקצר.

הרב אבינר קורא לזלזול בזולת. חד וחלק. המצאת מוסד החתונה נועד בשביל שאנשים יבואו לשמוח עם השני, ובתור שכזה עליו מוטלת החובה הנעימה לכבדם ולהחיות את נפשם באוכל ובשתיה.

מה אפשר לעשות שהדורות השתנו ומה שפעם היה מקובל לעשות חתונה בער"ש היום אינו מקובל, ולו בגלל סיבה טכנית פשוטה, כגון: פעם היו עושים רק לאנשי העיירה, היום באים מרחוק.

קריאה ציבורית לזלזל באנשים הבאים לשמוח בשמחתך, חוסר החשיבות המופגן שמייחס אבינר לכבוד האדם, זהו בעיני עוולה ציבורית, זהו גרימת סבל לאנשים שבאים לשמוח איתך, החזרת רעה תחת טובה.

ואם נקבץ תחת קורת גג אחת את כל התנהגותיו של הציבור הדל"י, למשל סגנון לבוש (רשלני ומזולזל. משני המינים), סגנון חברה בבנ"ע (כנ"ל), רמה אישית מחשבתית רדודה מאוד, החלקת תקלות הלכתיות בצבא , התמכרות לתרבות חילונית לחלוטין (ראה בשבע),
 הרי לפנינו חיסרון גדול: איזשהי צורת חיים חפיפניקית, איזשהי קלילות מעצבנת, חוסר מחויבות דתית ומוסרית משמעותית, אנשים לא רציניים מספיק.

פעם התווכחתי עם כמה מזרוחניקים על החיים, האמונה, ארץ ישראל ושאר ירקות, עמדתי המום מהיכולת של דיקלום סיסמאות. ולדעתי זה תופעה ציבורית ולא אינדבדואלית.

אז מה אמרתם? שונא מיזרוחניקים?

לא.

מרחם. תוקן על ידי - NOYAIR - 02/08/2007 20:31:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 22:32 לינק ישיר 

עצה שלי,
אל תציין לרעתם את הנקודה של דיקלום סיסמאות,
זה מגוחך כשזה מגיע מפיו של בחור חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2007 22:40 לינק ישיר 

ביקשתי לא להמשיך את הדיון על הנושא הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2007 23:15 לינק ישיר 

נויאיר,
אתה אפילו לא ראוי לתגובה.. ולמרות זאת אני אנהג לפנים משורת הדין, לטובת באי הפורום...
אני לא יודעת כמה דלי"ם אתה באמת מכיר, אבל אני באמת מרחמת עליך ועל עומק השכנוע העצמי שלך שגורם לך לפסול מה שהוא לא אתה רק כדי שתוכל להרגיש בטוח בדרכך.
שלילה מוחלטת של דרך לא מעידה על הרבה יותר מאשר חוסר בטחון בדרכך שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2007 00:45 לינק ישיר 

חזרה לנושא או שהדיון יינעל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2007 11:32 לינק ישיר 

יש הרבה אנשים שמשלמים בשביל להיות "מדוברים".
במילים אחרות: הם משלמי בעיקר על מה יגידו האורחים שלהם בסוף הערב...

ובואו נודה על האמת- אורחים אומרים.
וגם אם לא אומרים (שהרי כולם אנשים צדיקים, יראי שמיים ששומרים על הלשון ובשום פנים ואופן לא מרשים לעצמם, אף לא בטעות, להבליח איזו הערה על האירוע שעשינו באזניהם של אחרים) הם מרגישים בפנים.

כשמשפחה עושה אירוע מצומצם עם אוכל לא מושקע- ידברו (או ירגישו),
ואף אחד מאיתנו לא אוהב שמתייחסים אליו כאל "קמצן".
אנחנו רוצים לדעת שאנשים נהנו להשתתף בשמחתנו.

ולחילופין- כשמשפחה עושה בר מצווה מפוארת, גם מדברים,
וכן...קצת מקנאים בנו, ולרובנו נעימה התחושה הזו, שאנו מושא לקנאה.

הרעיון הוא לשמור על קו האמצע.
דהיינו: לא לעשות אירוע שיבזה אותנו בתור מארחים (מה גם שאחרי הכל אנשים התאמצו בשביל להגיע וחשוב שיקבלו מנה מכובדת) ומאידך- אין עניין להוציא לחצי עולם את העיניים: מיותר, ראוותני ובזבזני.

השאלה הגדולה היא- מהו קו האמצע- וכאן יש הבדל די משמעותי בין חרדים לדתיים לאומיים, בין ספרדים לאשכנזים, בין הציבור המודרני לציבור השמרני והקלאסי יותר, ובין המבורגנים לתושבי הפריפריה. עפ"י רוב קו האמצע של האחרונים נמוך יותר מאשר קו האמצע של הראשונים. זה עניין של נורמות, ולכו תרגילו ציבור שלם לשנות את הנורמות שלו...

אדם בתוך עמו הוא גר, אמר פעם מישו, לא?... :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2007 11:36 לינק ישיר 

הפתרון - לקצץ באוכל ואפילו בצלמים, ולהשקיע כמה שיותר בתזמורת.
זה מה שעושה את החתונה שמחה. ממילא אף אחד לא יזכור איזה פולקע הוא אכל.

הייתי בחתונה של חבר לפני כשנה, האוכל היה משהו משהו אבל לא נהניתי בכלל, כי ה"תזמורת" היו ארבעה בחורים קרליבכיסטים, כלל לא מקצועיים, ועשו לנו חור באוזניים.

תעשו חשבון - קיצוץ קטן של כ-2$ למנה ל-500 מוזמנים - יוצא 1000$ וזה יכול לשדרג את התזמורת בצורה מדהימה. עוד קיצוץ של דולר אחד וזה יכול לממן זמר. (אולי לא מ.ב.ד., אבל בכל זאת, זה שווה). אין מה להשוות!

חוצמיזה אם האמא יודעת לבשל ויש לה זמן...(נדיר ביותר) אז בכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2007 12:45 לינק ישיר 

Coeur, סליחה אבל כבר כמה אחוזים מהאורחים רוקדים?

רוב המשפחה (שהם בד"כ רוב המוזמנים) הם אנשים מבוגרים שכוחם כבר לא כ"כ במותניהם.
אמנם מה שהחברים הצעירים זוכרים זו התזמורת, אבל נראה שהמבוגרים דווקא זוכרים את האוכל, וד"ל.

ואולי יש דווקא מקום לקצץ בלבוש...או בכל הדברים "מסביב", ולהשקיע באוכל לטובת המבוגרים ובתזמורת לצעירים...
זו פשרה מתבקשת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 01:23 לינק ישיר 

אין צורך לקחת תזמורת של 15 כלים ורעשנית אפשר לקחת במקום זה 4 כלים פשוטה והשמחה תהיה של כולם האנשים בני ה40 לא אוהבים את רוב התזמורות של היום שאלו את הסבים איך התחתנו לפני 50 60 ו70 שנה לא היו את ההוצאות של היום לא באוכל ולא בתזמורת וכדומה!

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18615

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=12472

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2007 16:06 לינק ישיר 

אנו חגגנו מסיבת בת מצווה צנועה לביתנו ובמקום אולם תיזמורת וכו השקענו ביצירת ערב מיוחד תרבותי שמח ומהנה  אם תבקשו אשמח לפרט . ישלנו גם ילדים גדולים ואמנם אין עדיין תאריך אך אנו מחפשים רעיונות שנוכל להציע לחתן ולכלה בעז"ה בבא העת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 16:18 לינק ישיר 

ברוך הבא לפורום, בעלעגולה.
ובכלל ברוך הבא להיידפארק.
(יפה שברחת לכתוב את הודעתך הראשונה באשכול שלי:-) הוחמאתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 16:56 לינק ישיר 

אתה לא מטייל בבין הזמנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2007 17:07 לינק ישיר 

אני? טיילתי כל השבוע שעבר. וגם השבוע מתוכנן משהו. אבל גם את זה נשאיר לסמול-טוק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > יקר או מיותר- הוצאות החתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.