בית פורומים א חרדים ספרדים

מעריב תוקפים את הרב דניאל זר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2007 22:44 לינק ישיר 
מעריב תוקפים את הרב דניאל זר

זרע הפורענות
"איבר קטן יש לו לאדם: משביעו-רעב, מרעיבו-שבע", חזר וציטט מהגמרא בקול רועם הרב דניאל זר, מהבולטים במחזירי התשובה בתקופתנו, בדרשה שנשא בשבוע שעבר. במוקד הדרשה עמדה האזהרה "פחד פחדים", " נורא נוראות", מפני "אחת העבירות הנוראיות והאיומות שפוגעת בכל האיברים והגידים של האדם. אין עבירה שבוראת משחיתים ומקטרגים (יצירים רוחניים שיש שקוראים להם שדים-א"ב) במיליונים בפעם אחת כמו העבירה הזאת".

ובמה מדובר? "השחתת זרע לבטלה", המכונה גם "פגם הברית". הרב זר הבחין בין "אדם שרץ אחרי האיבר הזה כל החיים" לבין אדם שמתעלם מהאיבר הנ"ל, או כהגדרתו: "אדם קדוש-אדם שהברית שלו והאצבע שלו אותו דבר. כמו שעל האצבע הוא לא חושב, על הברית הוא לא חושב". הדרשה כללה התקפה חריפה על החילוניות: "תראו לי דבר אחד טוב שיצא מהעולם החילוני. פריצות, בגידות, רצח, אלימות. מיליארדר- יש לו הכל. אומר:'אין לי כלום'. בחור ישיבה-אין לו כלום. אומר:'יש לי הכל'".

הרב זר הציב אתגר מעניין והצהיר כי אם יציגו בפניו חילוני שלא אונן מעולם יבקש ממנו ברכה: "תראו לי חילוני אחד, אחד, אני לא מאמין שיש דבר כזה, שלא פגם בברית. אף על פי שחילוני, הייתי מבקש ברכה ממנו".

תוקן על ידי ac22 ב- 29/07/2007 0:15:49

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 23:18 לינק ישיר 

אבישי נישתבשה עליו דעתו כבר הרבה זמן
אבל נחכה לדרשה ביום רביעי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מעריב תוקפים את הרב דניאל זר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext