בית פורומים בעולם הישיבות

אז מה אוכלים היום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2007 23:26 לינק ישיר 
אז מה אוכלים היום?

מעניין לדעת:
איך האוכל בישיבות? שווה טעימה או כדי / מומלץ להיסתדר לבד..
מהו "האוכל הסטנדרטי"? והאם הוא משתנה מישיבה לישיבה
מה מושך אתכם בחורי הישיבה ,באכילת חמין?
האם אתם יודעים לבשל חוץ מחביתה וביצה מבושלת?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2007 23:33 לינק ישיר 

מנסיון, ברוב הישיבות האוכל מגעיל עד בחילה, אבל כשזה כל מה שיש לומדים להסתדר עם זה. יש כמה ישיבות, בעיקר ישיבות מודרניות ועשירות (ראי ערך חברון) שם האוכל סביר ואפילו לפעמים טעים. אבל בקו הישיבות המדובר בד"כ האוכל לא ממש טעים. הבעיה שאין אפשרות להסתדר לבד. אבל תמיד, זה לא רע כמו שטוענים שזה רע, ומסתדרים עם הכל.
אכילת חמין (צ'ולנט בלע"ז) נהפכה לסממן חברתי. כמו שבחברות מסויימות להיות קול זה לעשן, כך בעולם הישיבות משום מה לאכול צ'ולנט זה הסטנדרט. כנראה הסיבה נעוצה אי שם בערבות אירופה שם בלסו צ'ולנט בלית ברירה.
אני, ואני מניח שרוב הבחורים כך, מעצם היותינו עצלנים מה, ומעם הסטיגמה המוצמדת לבחורים מבשלים, יודעים לבשל רק מה שהכרחי ומהיר. חביתה זו דוגמא טובה כיוון שהיא משביעה (עם לחם) וקלה מאד להכנה. אנחנו יודעים גם לבשל עוד דברים שלא דורשים יותר מידי מאמץ (טוסטים ועוד).

תוקן על ידי הלמדען ב- 28/07/2007 23:32:00

"במקום שאין אנשים השתדל להיות איש"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 00:15 לינק ישיר 

בד"כ הבחורים הלהוטים ממש אחרי הטשאלינ"ט והבישול, אינם אלו הראויים באמת להקרא "בחורי ישיבה".

בעולמו האמיתי של בחור הישיבה, אין לך בושה גדולה מאשר להמיר סברא של ר"ן במנת פלאפל, כפי שהגדיר זאת איזה מושך בעט בן ימינו.

עם זאת, עקב זמני הארוחות הקבועים בישיבות, הרי שהעדפת הבחורים עומדת ראשית על המשביע, מאשר על הערב לחיך, וע"כ ניתנה זכות הבכורה לאותו סם הממית - הטשאלינ"ט, שיש בו, ובמיוחד במעי הבהמה הממולא שהוא מכיל, בכדי להשקיט את מיצי הקיבה אחת ולתמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 01:08 לינק ישיר 

חחח אני בטוח שהצ'ולנט הומצא במיוחד להשקיט את מיצי הקיבה של בחורי הישיבות...למה לא

אצלי האוכל בישיבה - בוקר:טוב (חביתות 3 פעמים בשבוע - מעדנים פעמיים וגבנ"צ פעם אחת+מלווה מלכה :))  
צהריים:סביר (קייטרינג אלא מה? אישית אני לא סובל את האוכל שלו...אבל זה רק כי אני לא מחבב במיוחד בקר או עוף... )
 ערב:טוב ( פסטות, בורקסים, בלה בלה אחרים)
אם אני יודע לבשל משהו יותר מחביתה?
אממ..כן. מרקים (במיוחד תימני, למרות אשכנזיותי) , תוספות (אורז קוסקוס פתיתים פסטה וכו' וכו' וכו'). צ'ולנט אני גם יודע להכין. ושלל דברים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 01:34 לינק ישיר 

לא בכל הישיבות האוכל כזה גרוע... ולא רק בחברון. אולי אוהבים לעשות רושם שזה כך, אבל ממה ששמעתי זה לא בדיוק...
ושושו, לידיעתך, גם בנות לפני החתונה לא תמיד יודעות לבשל כלום חוץ מחביתה (חרוכה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 01:37 לינק ישיר 

זה באמת משהו שאתן צריכות לעשות משהו לגביו. אתן נשים זה בא לכן טבעי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 01:43 לינק ישיר 

חח אולי אתה צודק, עוצר... אולי לא.
מציאות שלא תמיד יש זמן/ עצבים/ חשק וכו' לבחורה לבשל ולאפות. מה גם שכשלא דורשים את זה ממנה, הכי כייף להתחמק.

והן גם אולי סומכות על החתנצ'יק שלהם שיסלח בימים הראשונים... ועד שהיא כבר מסתדרת עם כל הבישולים, הוא כבר מנסה את מזלו ולפעמים בהצלחה. 
(אולי זה גם שיטה טובה לערב את הבעל כבר מההתחלה בהתנהלות הבית...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 01:53 לינק ישיר 

חחח...
במציאות אתן לא עושות את המוטל עליכן. אני לא אמור ללמוד לבשל לגהץ ולכבס. ויש הגורסים לזרוק את הפח אבל זה נתון לשיקול דעת כל איש ואיש.
...
אממ..במקרה שלי אפשר לסמוך כי אני יודע לעשות את כל אלה..אבל אני חושב שאני ממש מיעוט..אבל ממש...

חוצמזה..אם העניין שלך להתחמק..את לא בנויה לנישואין..כי תגלי שזה לא הולך להמשך להרבה זמן... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 02:03 לינק ישיר 

הי, עוצר, תיזהר שלא תיכנס למלכודות... (טוב, פה זה לא 'שידוכי' שכל הפמיניסטיות ירימו קול זעקה... ) אבל זה נתון לויכוח מה גבר אמור לעשות בבית ומה לא.

אישית, אני דווקא יודעת די טוב+ לבשל, לאפות. טכנית אני כמעט לא עושה את זה מכל מיני סיבות... ניסיתי רק להביע עמדת תמיכה במי שלא עושה זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 04:37 לינק ישיר 

חחח..מצויין בשבילך.
פה זה פורום בני ישיבות ומותר לי להיות שובניסט כמה שאני רוצה...בני הישיבות או לא?
בכל מקרה...אני אזהר :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 19:20 לינק ישיר 

עוצר,
שמחתי לשמוע שחוץ מלשטוף כלים (תמורת מרשרשים)
אתה גם יודע לבשל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2007 21:16 לינק ישיר 

חחח במטבח בישיבה לא צברתי הרבה נסיון כי ידעתי את הרוב..חחח
אגב לפעמים אני מבשל תמורת מרשרשים.......:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 14:41 לינק ישיר 

אין לי מושג בבישול/אפיה אם בכך עסקינן באשכול זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 14:49 לינק ישיר 

בתור אחד שאחראי לחלק(לא לבשל!) את האוכל בישיבה אני חייב להגיד שהחברה אוהבים להתלונן
אז נכון שלא מקבלים אוכל ברמה של 5 כוכבים
אבל סה"כ זה קיטריינג והאוכל בסדר, לפעמים יותר טוב לפעימים פחות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 14:50 לינק ישיר 

איצי,

מותר לשאול היכן אתה לומד..? או שזה בתחום הסגור....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 14:52 לינק ישיר 

לדעתי זה ברור שזה בתחום הסגור.
וסליחה שאני בכלל מתערבת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > אז מה אוכלים היום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext