מיישיב... התשובה שלך למה שאמרתי היא שהטיעון ישן ומשומש היא לא עניינית.
הדבר נכון ככל הידוע לי מניסיונות אישיים וממכרים קרובים. אם יש לך טיעון נגד אני אשמח לשמוע.
אני אישית שם על רבנים כל עוד שמעתי זאת מהם או ממקור מהימן.
בנוסף, כמו שכתבתי בעבר, גם אם כן וההוראות הן אכן מפי הרבנים אני חושב שבכל הנושא של פלאפונים לא כשרים ההוראה יועדה לציבור מסוים שאינו יודע להבדיל בין טוב לרע במכשיר הנ'ל ומתפתה לדברים.
אני מחזיק פלאפון לא כשר כבר בערך 8 שנים ולא יצא לי אף פעם להשתמש בו מעבר לשיחות והודעות - אינטרנט יש לי גם בבית.
אותו ציבור, שאין לו אינטרנט בבית וכולו אחוז סקרנות לגבי מה צופן בחובו דבר טמא זה הוא שייפול במקרה והמכשיר יגיע לידו.
וכבר ראיתי אנשים הנראים כלפי חוץ כחרדים שברגע שהגיע אינטרנט לידיהם ה' ירחם.
לכן, בסוגיה הספציפית הזאת - כל אדם צריך לבדוק בכוחות נפשו ומידותיו המוסריות האם ההוראה שייכת אליו או שמא לא.
לגבי הבעיה - מן הסתם היא עומדת בראש מעייניהם אבל כל מה שאנחנו רואים בשנים האחרונות זה איסורים שונים או פתרונות נקודתיים/ספציפיים/תלוי בחור
אני אינני רב ואיני מתיימר לפתור את בעיות הדור - מה שכן,מצופה מרבנים שלאור התפרצות האינטרנט בארץ..מזה לפחות 10 שנים שיתנו מענה. ואם אין ביכולתם [שזה לגיטימי] אז אנא לא להסתיר.
העובדה היא, שעד כה..גם אתה לצורך העניין גולש במקום שהוכרז כטמא וחובה להוציא אותו מכל בית בפשקווילי בני ברק..והדבר לא עוזר כלום. אני לא נוטה להאמין כי רבנים נותנים את ההוראה להדפיס את הפשקוויל כפי שהודפס בצורתו הרדודה והבלתי משכנעת אם לא ממרידה.