בית פורומים אגודה אחת

כמה חרדים מכירים את ההשקפה החרדית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2007 14:49 לינק ישיר 

לב

לולי כת"ר שעומד לי שוב ושוב להצילנו מציפורני הנאורים כאן מי יודע לאן היינו מגיעים.

לעצם העניין, צריך להסב את תשומת הלב לשילוב שבין 'אמונה פשוטה' לבין עקרון 'מבחן התוצאה'. אם אין לנו עסק בנסתרות, לא בספירות ולא בגלגלים, אלא הקב"ה שלנו הוא פשוט סבא שופט ומטיב - כי אז הדבר היחיד שנותר לנו זה 'מבחן התוצאה'. היינו, איזו דרך הובילה להכי הרבה יר"ש ומצוות במובן הבסיסי, הקומנסנסי ביותר, של המלה.
מכאן גם נגזרת הפרגמטיות החרדית שזר לא יבין זאת. בניגוד למיזרוחניקים שתקועים כל זרם עם התיאולוגיה שלו, הרי החרדים אין להם אלוקים. החברה הללו יכולים להחליף את האידיאולוגיה שלהם כמו גרביים, ולו בגלל שאין להם אידיאולוגיה. הם פשוט אדישים אידיאולוגית מעבר לכל דבר שלא קשור למיליוני סייגים וגדרים, חרמות ופשקווילים, שנועדו לשמר תורה ומצוות, ותו לא מידי.

מכאן גם הירידה ההולכת ונמשכת במעמדם של הקנאים הסטמריים והירושלמים, ברגע שהציונות הפסיקה להוות איום ואת מקומה ירשו הטכנולוגיה והנהנתנות - הקנאים הופכים להיות צרה צרורה ללא שום תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 15:29 לינק ישיר 

שמרן
ומכאן שאין מקום לתשמ"ד, כי גם אם נניח שיש מושג של תשמ"ד, למרות שלענ"ד כל המושג תיאולוגיה הוא  רק מדעת,אבל אתה טוען שאין שום אידאולוגיה מעבר למה שעינינו רואות.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/07/2007 15:27:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 16:52 לינק ישיר 

שמרן

לא הבנתי.
אתה רואה את החרדיות שכל עניינה שמירת מצווה וכל השאר לפח, כמצב נכון ואידיאלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 17:14 לינק ישיר 

ומי אמר שמצבה של החרדיות הוא אידיאלי?
האמת, שלשיטה כזו יש על מה לסמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 17:50 לינק ישיר 

אינני יודע מהו מצב אידיאלי, בקושי לעצמי אני מנסה להתחיל לדעת מה טוב ומה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 18:34 לינק ישיר 

תשרת

העמדת 'אמונה תמימה' כאידיאל הוא חידושה הגדול של החרדיות. ברור שהיא סותרת, במודע או שלא במודע, את ההגות היהודית בין הקבלה ובין הפילוסופיה שראתה את תכלית האמונה להגיע למדרגה של אמונת דעת. מצד שני, היא קרובה מאוד למדרשי חז"ל. 

לעצם העניין, מי שמכיר אותי יודע שאני יהודי צנוע ובניגוד למתפקחי אגודה אחת ולנאורי עצכ"ח לא מחלק ציונים לאף אחד. אני כולה רכלן אינטלגנטי וסוציולוג של כורסה. אני פשוט מצביע על תופעות חברתיות, על הרווחים ועל המחיר של אידיאולוגיה שהיא.
ברור שישנם חסרונות גדולים לאמונה התמימה שכן היא משאירה את האמונה בצמצום ולא מתפתחת. בכך היא מביאה לצמצום המוחין, להתמקדות בלימוד השגי-חיצוני ללא ערכים פנימיים, ולבריחת מוחין ובינוניות ממארת. מאידך גיסא, היא מאפשרת פרגמטיות שאין למיזרוחניקים.

[לב
אם תעמוד לימיני כאן נגד הנאורים והמתפקחים אכתוב לך תגובה יפה באשכולך על ההסברה החרדית. היה לי כבר משהו, אבל היה לי קטנות המוחין. עתה התאוששתי ואני נכון לנצל את פסק הזמן שבין שלושת השבועות לאלול לכסח ולכתוש את כל הרוקדי מה יפית].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 20:29 לינק ישיר 

שמרן

כתוב ככל העולה על רוחך ואני על משמרתי אעמודה...

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 18:18 לינק ישיר 

מאיר

רק התחלת להסתובב עם המיזרוחניקים, מושאי הערצתך החדשים, וכבר אמצת לעצמך את פוזת החשיבות העצמית שלהם, כוח החוד בתקומת עם ישראל בארצו שעוד לא הכירו בגדולתו.
או שאני טועה וזה בכלל 'רשימו' של מורשת ההתנשאות הליטאית?
מזמן חושש אני שהנאורות של אגודה אחת איננה סיבה אלא עוד תירוץ להמשיך את ההתנשאות הליטאית נגד המון העם ההולכים בחושך ולא נגה עליהם אור התבונה והמתינות.

לא הרי התנשאות מעתיקי השמועה כהרי נאורות אגודה אחת  - הצד השווה שבהם ששניהם מבוססים על גוף ידע איזוטרי, ההשקפה או מדעי החברה והנאורות, שמי לא יודע אותו ראוי לא שלא נברא משנברא.

כשלעצמי מאמין אני שחסידות קרעכצין מביאה יותר תועלת מאשר מדעי החברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 20:11 לינק ישיר 

כשלעצמי סבורני כי שמרן הציג היטב את הסיבות שבשלן ברחתי מהחרדיות הממוסדת....

מה לי פרגמטיות ומה לי שרידות, מה לי מה יפית ומה לי נאורים מתפקחים ושאר ירקות מבית היוצר של בני אסכולת תשמ"ד המתועבת (!) ולבלרני יתד. בקשת האמת נאהבת מכל.

מוטב לי מסרחניק הזוי ומטורלל (כמיטב קללותיהם של ידידיך אמתער ויושבסתר מבח"ח) שליבו מטוהר לבוראו מכל תשפוכות נהרותיהם של ישראל וורצל ואהרון רוז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 21:17 לינק ישיר 

אכן ראויים נאורי אגודה אחת לזילברמנים
רק מי שחושב שבכיסו נמצא איזשהו גוף ידע מופשט מסוגל כה לזלזל במוסדות המתפתחים לאורך שנים ומשמרים בתוכם אמיתות עמוקות ביותר על ההתנהגות האנושית הבלתי ניתנת להכללה.

יושבים להם חבורת אנשים החושבים שהם חושבים ובמחי יד שוללים מוסדות מסורתיים, כגון החסידויות הממוסדות והחינוך החרדי, המוכיחים יכולת עמידה מופלאה. מי הוא זה ואיזה הוא היכול לפסול על סמך חשיבתו הוא עשרות אלפי אנשים המוצאים משמעות במוסדות שלהם?

יפה נראה אם כל אחד יחליט שהוא הוא הגר"א של התחלת המאה העשרים ואחת.
קראו את אדמונד ברק ומייקל אוקשוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 23:41 לינק ישיר 

שמרן אתה מיטב לתאר את מהותה של בעלזא השורשית (מימי המהרי"ד), חסידות נטולת כל יומרות רעיונית וכל חזון מלבד השתמרות. (מעניין שלמרות שמהרי"ד התנגד לפועל למוסדות במובנו המדורני הרי בעלזא מאז היתה מהדורת קמאית של חסידות ממוסדת נטולת ספונטאניות ושאר רוח חסידית).

החרדיות המצליחה של ימינו ימיה פחות או יותר כימי מדינת ישראל שגם הצליחה מאד בשנים אלו לשרוד (בטחוני שאינך רואה שום הצלחה בחרדיות של מאתיים שנים האחרונות מאז מנדלסון עד השואה) ואף לשגשג. וכשם שאין כאן אחד שלבו בטוח שהמדינה תצליח למרות הצלחתה עד כה, כך אי אפשר להיות בטוח שאכם החרדיות תצליח כאשר הנסיבות שום פעם ישתנו, ואז נראה ששיטת ההלכה היבישה תוכל להתמודד עם הבעיות.

ועוד שאלה אישית: האם אתה בעצמך אינו עדות לחרדיות בלתי מצליחה? אתמהה? (כשם שפייביל היבנוביר ביטא כשלון של בעלזא) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 00:15 לינק ישיר 

שמרן

אתה לא מסוגל להפסיק?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 09:36 לינק ישיר 

מאיר

ולמה שיפסיק???? לי הוא דווקא נותן זריקות מוטיבציה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 09:51 לינק ישיר 

יעקב ,

חזק ואמץ והמשך ברוח הודעתך מאמש  ולא תהא האמת נעדרת . ימשיכו החולקים לקיים שבתך בתוך מירמה . לא יראו עד שיסתאבו . ואנו נכריז: ביקורת תהיה! ולא ימוטו קירות הבית .

תוקן על ידי ספרן ב- 01/08/2007 9:53:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 10:09 לינק ישיר 

[ לפעמים מה-זה-מעצבן שבפיירפוקס אין אייקונים... ]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > כמה חרדים מכירים את ההשקפה החרדית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.