| נשלח ב-30/7/2007 08:25 |
|
| |
כן.
הם סוברים שאי אפשר לסמוך על אף אחד, לכן אסור להתגייס שמא יתקלקלו, אסור לצאת לעבודה ואסור להשתלם.
|
| נשלח ב-30/7/2007 11:37 |
|
| |
בעתון משפחה השבוע היתה כתבה על הטיולים בציבור החרדי, ומישהו טען שם שבתפיסה החרדית חוקים וכללים נועדו לסבך עניינים וכדי לעקוף אותם. מתי שמעת בפעם האחרונה על ת"ת שיצא לטיול ומילא חמישים אחוז מהוראות חוזר המנכ"ל של משרד החינוך?
הבעיה הזאת נמצאת בכל הרבדים בציבוריות החרדית, הכל יעני, הכל כאילו, הכל קומבינות שצריך לקמבן בחזרה. למה לא עולה על דעתו של אף אחד שאפשר ללכת ישר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 11:51 |
|
| |
יעקב
הרגל בן מאות שנים, הגלות עשתה לנו משהו לא טוב, זה היה עונש?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 12:21 |
|
| |
ולכן דה הרטוך נחשב לרשע האולטימטיבי.
|
| נשלח ב-30/7/2007 16:42 |
|
| |
בעל בעמיו את רומז שהרטוך מתכוון בכלל לחנך את הציבור החרדי לדרך טובה יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 16:58 |
|
| |
בעל,
אמנם השתדלתי לא להיגרר עד היום לאשכולות דהרטוך למיניהם, אבל אם זה כבר נדחף לכאן....
אמנון דה-הרטוך הוא נבל ורשע, ששם לו למטרה להציק לציבור החרדי בכל דרך אפשרית באמצעות שלטון הקריטריונים. האיש מעולם לא נבחר לתפקידו, והוא סבור שעליו לחנך אך ורק את הציבור החרדי. העובדות שקופות וברורת ואין צורך לקרוא יתד נאמן כדי לחוש אותן היטב. (אני לא קורא יתד כבר שנים אלא בהזדמנויות שונות ומאד לא קרובות). אין שום הצדקה לפקיד ממשלתי להתערב באופן שרירותי ושיטתי בהחלטות של משרדי ממשלה שאינם תחת אחריותו. דגומה קטנה היא ההוראה שיצאה ממש בזמן האחרון על מנהלי ת"תים שיושבים כבר ארבעים שנה במבנה לצרף מדי שנה את מסמכי ייעוד המבנה לבקשת התמיכה. אתה יכול להיתמם ולומר שמדובר בדרישה סבירה ןלגיטימית, ולהתעלם מכך שהמוסדות החרדיים אינם מקבלים הקצאות מבנים בצורה מסודרת בשרירות לב השלטונות, ומכך שלאף מבנה ישן אין מסמכים כאלו. הדוגמאות רבות מספור, ובאמתחתי אף כאלו שלא הגיעו למודעות הציבורית מחשש של הנפגעים לגזירות נוספות.
אני מדבר כאן על בעיה שורשית, שאני טוען שמושרשת עמוק מאוד בציבור החרדי, ואמנון דה-הרטוך בפירוש משתמש בה על מנת להציק לנו. אנחנו צריכים לפתור את הבעיה, אבל אל תחלום אפילו לרגע שזה יעזור לך מול האיש הזה. זה יעזור לך מול כל מערכת ביורוקרטית אובייקטיבית (ויש רבות כאלו) שאינן נתונות למרותו של דה-סמרטוך. ובעיקר יעזור לנו כלפי עצמנו ויהפוך אותנו לישרים יותר, טובים יותר, בטוחים יותר, וצודקים יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 17:01 |
|
| |
ובנוסף, לא על זה דיברתי, אלא על הבריחה מחינוך אל תוך חומות האיסורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 17:13 |
|
| |
אמנון דה הרטוך הוא לא הנושא ואיני יודע מה כוונתו,
אולם הכעס עליו היה יותר על עצם העובדה שרצה קריטריונים ולא על מימושם, כפי שהיה באחד האשכולות שהוא לא הרשה למישהו להצביע פעמיים בשבתו בוועדת קלפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 20:26 |
|
| |
יעקב 135
הייתי חותם על דבריך בשלוש ידים, לו היו לי. כולל על המשפט האחרון. שאנו צריכים להיות ישרים יותר וטובים יותר. מה נעשה והפריץ דחק אותנו לפינה והכריח אותנו להשתמש בקומבינות. גם הפריץ הציוני.
אגב, זה גם מאפיין ישראלי מול אומות העולם. לא רק מאפיין חרדי. בכלל מעניין הפרט הזה שבדברים רבים החרדים מול החילונים מקבילים למדינת ישראל מול העולם. ואכ"מ.
בעל בעמיו
אני רואה שחפץ שלויימלע הצליח בידו, הוא דחף את הסיפור הלא קשור הזה לכאן, ואתה כבר מצטט אותו. ככה בונים שנאה, יחי המלך.
(ועדיין אין לי מושג באיזה הקשר זה הופיע בעיתון שממנו ציטט שלויימלע, הפרשנות היתה שלו).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 20:47 |
|
| |
בעזהי"ת
אכן, לומדמכלאדם.
אותם דפוסי התנהגות של אנטישמיות כללית כלפי כל יהודי באשר הוא, מתגלים באנטשימיות הישראלית כלפי כל חרדי באשר הוא...
ולנושא האשכול:
יעקב היקר. טענתי היא שהיהדות נמצאת כיום בחידלון שורשי. בדיוק כמו שאפשר לאתר את הגלות המעשית שאנחנו עדיין מצויים בה (למרות שכמובן במידה פחותה מאבותינו), כך צריך להבין שהגלות הרוחנית חיה ובועטת וזועקת.
יתמי דיתמי אנן, ועצם ההגדרה הזו אומרת שצאן ישראל נמצא ללא רועה, ללא מנהיג, ללא ידיעה מאין הוא בא ולהיכן הוא הולך.
התמורה למצב הזה, לעת עתה, אין מנוס לה אלא לבא ביוזמה פרטית ברמה מקומית, כי אם אין לנו הנהגה, אז כל אחד חייב להנהיג את עצמו והנשמעים לו בדרך טובה.
יש כאן טרוניה לא נעימה, כי מחד גיסא אם אנו יתמי דיתמי, אפילו שיש את כל ההנהגה, אז תנו לי להחליט בשיפוט העצמי שלי האם מירסכשר אם לאו. ואם ההנהגה לוקחת לעצמה סמכות של הנהגה, אז שתתחיל להנהיג ולא יושמע עוד התירוץ "יתמי דיתמי" על השפתיים.
|
|
|