בית פורומים בעולם הישיבות

ביטול בין הזמנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2007 00:37 לינק ישיר 

עוצר, אל תנסה לשחק באמצעות שימוש מניפולטיבי, באסוציאציות שמעלה המילה כפיה. לא לזאת היתה כוונתי. שתהיה, מצידי, כפיה כמו שיש במסגרת הישיבה. הרעיון ברור, מעין מסגרת, כל אחד באיזור מגוריו, שתחייב (שוב, אל תצמד למובן הפשוט והאסוציאציוני של המילה, אלא לכוונה העומדת אל נוכח המשפט המלא) את הבחורים לשהות במסגרת מסויימת. זה יכול להיות קליל מאד, לאפשר לבחורים לטייל כאוות נפשם, לישון עד 11, העיקר שתהיה מסגרת שתבהיר לבחורים שלמרות החופש הם עדיין בחורי ישיבה. עוצר, אני באופן אישי בתור בחור ישיבה יכול לומר לך שאם היתה מסגרת שהייתה מחייבת אותי ללמוד מספר שעות ביום, ומאידך לא מעיקה עלי מדי, מאפשרת לי לבלות ולטייל כאוות נפשי, הייתי שמח מאד. מסגרת שתהיה ושבשעות הפנויות ונוטפות השעמום שלי אני אדע שאני מחוייב למשהו. ושבזמנים שבהם אני לא משתעמם אני אוכל, לבקשתי, להשתחרר מהמסגרת, אפילו בלי צורך ברשות או משהו, או עם צורך אבל בלי בעיות.
אני סבור שזה פתרון הולם, הבעיה היחידה היא שאני לא מאמין בממסד שישכיל ליצור מסגרת כזאת בלי לנהפוך אותה למעיקה ולוחצת  ("אה זה טיול? לא אנחנו לא מרשים, שב תלמד").

"במקום שאין אנשים השתדל להיות איש"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2007 01:36 לינק ישיר 

מסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2007 09:25 לינק ישיר 

למדען-עוצר-בעל הדעה- הגיעו לעמק השווה והחליטו פה אחד - כן לישיבות בין הזמנים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2007 10:45 לינק ישיר 

וזה שינה את מהלך ההסטוריה לדורי דורות.......
בטח..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2007 12:18 לינק ישיר 

הלמדען,
אם תרשה לי, בן כמה אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2007 20:27 לינק ישיר 

מה עניין שמיטה להר סיני, מה עניין הגיל שלי אצל ההודעות אותן אני כותב? זה יכול לנוע בין עשר לחמישים ועדיין הודעותיי ישארו רלוונטיות. למה לך המידע החושפני והמסגיר הזה? (אני צוחק, יש אלפי בחורים בגילי. אבל בכל זאת, איך זה מתקשר למה שדובר עד כה?).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 00:28 לינק ישיר 

אולי היא פשוט רוצה להגיד שהיא נדהמת לנוכח הבגרות בעוד כרונולוגית אתה צעיר. :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 10:01 לינק ישיר 

מניין לה שאני צעיר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 11:33 לינק ישיר 

לכן היא שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 11:39 לינק ישיר 

עכשיו, בהנחה שכדבריך, נחזור לנושא המקורי שבאשכול. אני לא מסמפט במיוחד את הקטע הזה שכל אשכול כמעט באיזשהוא שלב סוטה מהנושא המקורי ומגיע למחוזות מגוונים ושונים. נכון שתאריך הולדתי הוא מאורע היסטורי ששינה את פני האנושות ממש כמו לידתו של ניוטון, אך מכאן ועד לשנות את נושא האשכול רב המרחק. ולאינטלקטואלים שרוצים להוסיף חקר בתולדות חייהם של חברי הפורום שלהם ולהוסיף ידע ותבונה, מוזמנים או לפתוח אשכול אחר (דבר שיעלה את מספר האשכולות בפורום, דבר מבורך בשלב זה), או לפנות אל מקורות האינפורמציה בתיבה האישית. אז... הבה נשובה לנושא המקורי, אז מה אתה אומר על בין הזמנים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 12:08 לינק ישיר 

יש את אשכול פטפטיאדה.
אממ..הסכמנו לגבי בין הזמנים.
שכחתי להגיד שזאת הזדמנות טובה לפגוש חברים ישנים- לקבוע פגישת מחזור וכל מיני כאלה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 12:31 לינק ישיר 

אחלה רעיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 22:09 לינק ישיר 

סליחה על ההתערבות הבוטה,
אבל את מי מעניין 'חברים ישנים'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2007 22:54 לינק ישיר 

האלי, אני מופתע, ולא לטובה. "את מי מעניין חברים חדשים"? את כל מי שהקשר שלו עם חבריו היה קשר אמיץ וטוב, והוא נאלץ לעזוב אותם עקב צמיחתו המהירה ("איך הגדיים נעשו תיישים!!!"), את כל מי שעדיין עומד בקשר עם חבריו ולא זוכה לפגשם הרבה. האלי, אני מאד אהבתי את חבריי בישיבה הקודמת בה למדתי, והעובדה שנאלצתי לעזוב אותם כאבה לי וציערה אותי. הנחמה היחידה שלי היא העובדה שאנחנו חיים באותו כדור ובאותה מדינה ושאלוקים נתן לנו במתנה דבר גדול, דבר נפלא, את בין הזמנים, והחופש מהישיבה. הזמן בו אפשר לחדש כנשר נעורינו, והימים בהם היינו החברים הכי טובים יעורו, ושוב נהיה חברים וביחד כמו אז, עד בוא הזמן הבא, שיגרש כל אחד לישיבתו.

האלי, התערבותך אף פעם אינה בוטה, תגובתך היתה בוטה, ואני מאמין שאם אי מי מחברות העבר שלך קראה את המשפט הזה, היא ללא ספק נעלבה עד עמקי נשמתה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/8/2007 23:34 לינק ישיר 

כשאני אומר חברים ישנים אני לא מדבר על לפני 20 שנה..
אלא על כאלה שעזבתם מהישיבה קטנה/תיכון. חברים טובים שלכם.
כן, מעניינים אותי מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > ביטול בין הזמנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.