אני רוצה לשתף אתכם, חברייי לפורום, בבעיה גדולה שמתחילה אצלי בתחילת החופש ומסתיימת רק בסופו ועד לחופש הבא. ובכן, אני מן האנשים המוגדרים "תולעת ספרים", מגיל צעיר אני קורא הרבה (במהירות של 250 עמודים בשעה), וכך גדלתי לי על מדפי ספרי הילדים בספרייה המקומית שלנו (למור לציין כי לא הגבלתי את עצמי לספרים חרדיים). כאשר הגעתי לגיל בו לא מצאתי עוד מרגוע לנפשי במדפי ספרי הילדים (הן מחמת שסיימתי שם את רובם, והן מחמת גילי שהתמפלג [מלשון : מופלג] בינתיים), עברתי למדפי ספרי המבוגרים, וכאן נתקלתי בבעיה, קשה, קשה מאד היום למצוא ספרי מבוגרים שיהיו ראויים לקריאה של צעיר חרדי. נכון, יש כאלה והרבה, אבל לא פשוט למצוא אותם. ולכן, וכאן מגיע הרעיון המבריק שלי, פתחתי אשכול זה, בו ישתפו חברי הפורום (אלה שלא קוראים רק עתונות וספרות חרדית) את חבריהם בחוויות הקריאה שלהם, ובין השאר ימליצו על ספרי קריאה נקיים שבחור ישיבה כמוני יכול לקרוא ללא חשש. אנא, כל אלו מכם שקוראים ספרות חופשית, שתפו אותנו בספרים שאתם נהניתם מהם, ויבוא לי ולציון גואל.
נשלח ב-1/8/2007 19:52
אני נאלצת לאכזב אותך, אין כזה דבר! גם לי יש את אותה הבעיה, רק שאני בחורה ולכן הבעיה פחות גרועה. (או שלפחות ככה אני מנסה להשקיט את המצפון הצועק שלי...)
אני אישית פשוט מדלגת באלגנטיות על החלקים ה"לא רלוונטים" לעלילת הסיפור עצמו אבל עצתי לך היא פשוט לא להתחיל עם הספרים האלה או פשוט לבקש ממישהו שאתה סומך עליו שימליץ לך על ספרים נקיים. אין ברירה אחרת.
לי אישית לא עולים בראש כעת ספרים "נקיים" במיוחד אבל אני אמשיך לחשוב על זה...
נשלח ב-1/8/2007 20:35
היי גבירתי הצעירה, המעבר המדובר למדפי המבוגרים התרחש בהיותי בן תריסר, מאז הספקתי לקרוא ספרים בכמות הכינים שהיו על ראשי כשהייתי בן שלוש (והיות שהייתי ילד מופרע קלות, היו הרבה). יהיה זה חטא לאמת לטעון שכל מה שאני קורא או קראתי היה נקי ומזוכך, ואני לא מתכוון לטעון כך. ולכן עצות בסגנון "אל תתחיל עם זה", לא רלוונטיות ומיותרות, מה שכן, אם תמליצו באשכול זה על ספרים יחסית נקיים, אולי תצילו אותי ואת שאר חברי הפורום מקריאת ספרים שאינם כאלה. אני מחכה בכליון עינים, ולא יודע האם לתלות את השתיקה הזועפת מסביב בעובדה שכל חברי הפורום קוראים רק ספרים חרדים באישור הוועדה למען טוהר מחנינו, או שמא כולם קוראים רק ספרים מלוכלכים. כנראה שפשוט כולם יצאו להפלגה ליוון לשבוע...
נשלח ב-1/8/2007 21:44
אני בדיוק ההיפך מתולעת ספרים.
איך זה נקרא?
נשלח ב-1/8/2007 21:51
עש, עש הוא זה המכרסם בעצלתיים בספרים ובפיג'מות. ואני סבור שזה השם המתאים לאדם שמכריז על עצמו כי הוא ההפך של תולעת ספרים. עכשיו, לעניינינו, חכמה אחת, עובדת היותך תולעת ספרים או עש מגירות נוגעת לאשכולינו זה אך ורק בעקיפין, אנא המליצי מבין הספרים שכבר קראת...
נשלח ב-1/8/2007 23:32
אממ..טוב..גם אני תולעת ספרים. 240 עמודים בשעה כשבדקתי לפני 3 שנים. ואני משער שהשתפרתי..
לגבי ספרים נקיים.
בהנחה שלא אכפת לך כל כך מהז'אנר של הספר הנכתב..
חלק מהספרים של סטיבן קינג נקיים לגמרי.
אם אני זוכר נכון:
גרין מייל
דספריישן (כמעט בטוח)
מתוך הביואיק
סלולרי
שק של עצמות (לא זוכר בדיוק)
בית כברות לחיות שעשועים.
העמדה ( מתוך 1000 עמודים אולי יש קטע אחד או שניים לא ממש זכור לי)
it - שתצטרך לדלג כמה עמודים. שוב, מתוך כמעט 1000 עמודים.
בעל זבוב. ויליאם גולדינג (אם אני זוכר נכון זה די נקי)
מסעות טאף וחלום קדחת של ג'ורג' מרטין.
אני מוכן להמר ש99 אחוז מכל הספרים של דאגלס אדמס נקיים.
-המדריך לטרמפיסט בגלקסיה
-סוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי
כמובן, הספרים של דן בראון
צופן דה וינצ'י
מלאכים ושדים.
מעניין, אני מנסה להזכר בספרים נקיים לגמרי (שהם לא ז'אנר פנטזיה) וזה ממש קשה.
מז'אנר פנטזיה :
שלושת הטריולוגיות של האלף האפל ממש מומלץ. (נקיים לגמרי חוץ מאולי 6 שורות מתוך כל תשעת הספרים). ר.א. סלבטורה
לעולם לא עולם. ( Neverwhere). אם זכור לי נכון נקי כמעט לגמרי.
כל סדרת מחזור כישור הזמן של רוברט ג'ורדן.
אראגון נחמד אם כי קצת ילדותי.
סדרת רומח הדרקון על כל תוספותיה הרבים. (רשומות ואגדות אם זה אכן מעניין אותך)
מחזור שער המוות , עלילות חרב האופל של מרגרט וייז וטרייסי היקמן.
אם מישהו ממליץ לך על שיר של אש ושל קרח - תתרחק מזה כמו אש.
זהו להרגע.
עזוב..תעבור למשחקי מחשב..יותר בטוח.
נשלח ב-1/8/2007 23:45
עוצר, ראשית תודה על ההמלצה. שנית, הספרים של דן בראון מלוכלכים, תמה אני איך הוספת אותם לרשימת הספרים הנקיים. הן בצופן דה וינצ'י, הן במלאכים ושדים, הן במבצר דיגיטלי והן בנקודת ההונאה יש נקודות לכלוך גדולות המהוות (בשניים הראשונים) חלק בלתי נפרד מהסיפור.
ועכשיו אני אמליץ על כמה שאהבתי:
יש סופר בריטי בשם ג'יימס הריוט שאת ספריו קראתי לפני בערך 5 שנים. מאד נהניתי מהספרים ומהסופר, ואם אני זוכר נכון כל הספרים היו נקיים וצחים. לאוהבי ז'אנר בעלי החיים.
ישנם ספרים הסטוריים לאוהבי הז'אנר (אני מאד אוהב ספרים היסטוריים והסטוריה בכלל), מהם יש רבים נקיים. אלו שעולים לי כרגע בראש הם : מתקופת המחתרות, "ארוכה הדרך לחירות" של יעקב מרידור. "אלנקם" ו"ייבנה" של עזרא יכין. מתקופת מלה"ע ה2: "אנשי פאנפילוב".
יש ספר נהדר, שנהניתי ממנו מאד, בשם "כמעיין המתגבר" של איאן ראנד, המשלב סיפור עלילתי עם השקפת עולם פילוסופית מרתקת. אני לא יכול להבטיח את נקיותו, אבל גם אם הוא לא שיא הנקי, הרי שזה לא קשור לעלילה וניתן לדלג ולהנות מהשאר.
לסופר האמריקאי ג'ון גרישם יש כמה ספרים נקיים מבין עשרות ספריו: "הלקוח" , "תיק שקנאי" (מתחיל קצת מלוכלך, אבל רובו ככולו צח משלג), "מדלגים על החג", "המושבע האחרון" (שאמנם מתחיל בפרשיית אונס, אך נקי מאד), ועוד.
ונספר האחרון בתגובה זו, ספר שהערצתי נתונה לו משנות ילדותי "אל תגעו בזמיר", נחשב אצלנו בבית יחד עם "שלושה בסירה אחת" ככרטיס כניסה למועדון הקוראים. הסופרת למיטב זכרוני היא לי הרפר.
תהנו ותמשיכו להמליץ.
נשלח ב-2/8/2007 00:00
במותה נתנה לי את חי
חחחחחח
נשלח ב-2/8/2007 00:49
אממ אתה צודק..לפעמים אני פשוט לא זוכר את הכל.. קראתי לפני ממש הרבה זמן.
אממ בנוגע לאלנקם וייבנה - ספרים מוצלחים למי שרוצה לקבל קצת הבנה על השאיפות והחזון של הנלחמים האלה אז לעומת החזון של חלק מאזרחי המדינה כיום.
נשלח ב-2/8/2007 09:33
עוצר, אתה לא חייב לערב את השקפותך לגבי כשל הערכים של היום במדינה באשכול המיועד להמלצה על ספרים. (סתם, בכיף, תעשה מה שאתה רוצה העיקר שתמשיך להמליץ). ואני קורא לעוד חברים להמליץ. חכמה_אחת, מה המודעה הארוכה הזאת רק בשביל גיחוך בסופה, לא יפה! תני עוד ספרים. מנסיון, אלו שאינם תולעי ספרים, קוראים פחות אבל זוכרים הרבה יותר את מה שהם קוראים (חוץ ממני כמובן, שחרף היותי תולע ספרים אני מצליח לזכור היטב מה קראתי)...
נשלח ב-3/8/2007 15:15
דוקא קראתי לא מזמן ספר של ג'ון גרישם שנקרא "האחווה"
הוא בכלל לא מלוכלך אבל קצת משעמם...
נשלח ב-3/8/2007 15:16
ג'ון גרישם לא מלוכלך. ואפקח עיניי בתדהמה.
נשלח ב-3/8/2007 16:09
דווקא יש לו כמה ספרים שלא היו מלוכלכים כלל, ואפילו נהנתי מהם מאד. למרות שמסתבר שאדם שפוי (לאפוקי אני בעצמי) לא יוכל להנות לאורך זמן מעשרות ספרים שכולם עוסקים בעורכי דין ובמשפטים.
עוד ספר שנזכרתי אתמול שאהבתי מאד, ונקי לחלוטין: "הדגול" של חיים טופוק. ויש עוד, אני רק צריך להזכר ולוודא נקיות.
נשלח ב-3/8/2007 16:24
אני פשוט חייב:
יש ספר מעולה: תלמוד בבלי. חובר ע"י רבינא ורב אשי לפני כ1500 שנה.
רובו ככולו מקורו במסורת היהודית וידוע גם בכינויו "הוויות אביי ורבא" (ע"ע).
בישיבות הקד' מקדישים עיתים מזומנות לקריאה ועיסוק בספר זה.
הביקורות מהללות, הקוראים נפעמים!
ניתן להשיג בהרבה הוצאות ספרים.
בחנויות הספרים המובחרות...
נשלח ב-3/8/2007 16:32
גם אני בעד פרצים של דוסיות מידי פעם, אבל זה לא היה כל כך במקום. משגיח משגיח, אבל תשתדל...
נשלח ב-3/8/2007 17:05
אממ אם כבר הדגול - הזכרת לי עוד סדרה. בשם 'קוסם'.. (קוסם שוליה, קוסם רב מג. יש ספרי המשך ששמם לא זכור לי..)