כן שם של ספר. (יש גם סרט אבל זה לא חשוב).
בעיקרון זה ביוגרפיה של מתמטיקאי גאון בשם ג'ון נאש. שחלק גדול מהחיים שלו עברו בחולי נפש מסויים -הבריא ובסוף קיבל פרס נובל לכלכלה.
נכתב ע"י סלביה נסאר.
נשלח ב-5/8/2007 11:14
טוב, אני יודע מי היה ג'ון נאש ואף קראתי חלק מהתאוריות שלו בתחום הכלכלה (התאוריה המכונה "שיווי משקל נאש", והרעיון העומד מאחורי "משחקים אי שוויוניים"). אבל לצערי לא קראתי את הספר המדובר. המשך להמליץ על הספרים המועדפים עליך (אי אפשר לומר שהאחרון נחשב כספר מועדף עליך)
נשלח ב-5/8/2007 11:52
השביעיה והלוויתן? (המצב קשה)
סתם..אממ אני באמצע לכתוב ספר עכשיו כשאני אסיים אני אתן לך אותו. ;-)
נשלח ב-5/8/2007 12:29
אחכה בכליון עינים לראות את פרי עטך, כולי תקווה שסוף סוף יפציע בשוק כוכב עולה חדש בשמי הספרות החרדית.
נשלח ב-5/8/2007 12:36
האמת שאני עכשיו כותב פנטזיה. ככה שזה לא רלוונטי (כפירה ע"ז וכו')
מה שכן, הציעו לי בחום (לא אגיד מי) עוד בנהורא לכתוב ספר הגיגים על החיים או מחשבות יומיומיות שעולות לי.
אולי בהזדמנות.
אגב הם לא יהיו תואמים את העולם החרדי כ"כ.
נשלח ב-5/8/2007 13:13
עוצר, אתה יודע שההתאמה לעולם החרדי מעניינת אותנו כקליפת השום, אם אתה רציני באשר לכוונותיך אלו, אל תהסס, הראשון שיקרא את ספרך יהיה עבדך הנאמן שאף יפתח מועדון מעריצים (כל זה בתנאי שתכתוב ספר באמת...)
נשלח ב-5/8/2007 13:17
אתה מתכוון לום. קליפת השום נקראת לום. לכן אומרים כלום.
מה אני רוצה? לא משנה..
אממ..הראשון שאני אשלח לו את הספר יהיה עבדי הנאמן. אך מועדון המעריצים כבר נפתח לצערי.
אגב, תנסה לכתוב כמה הגיגים בעצמך.
אפשר לכתוב ספר שמסכם 2 דעות. או משהו דומה. קצת יצירתיות..
נשלח ב-5/8/2007 13:23
אתה לא הראשון שמציע לי לכתוב כמה הגיגים, אך אני חש שחסר לי תוכן ונושאי כתיבה. אדרבה, אולי זאת ההזדמנות לפתוח תחרות כתיבה חופשית בין באי הפורום. צריך לחשוב על פרס למנצח ועל שופט אובייקטיבי שמצוי בנבכי השפה העברית.
מה הכתובת של מועדון המעריצים? יש אתר אינטרנט? אפשר להצטרף כחבר?
נשלח ב-5/8/2007 13:50
טוב. את הרעיון אני אנסה להתחיל ליישם הערב. אשכול כתיבה חופשית ומציאת שופט.
אממ..יש בעיה עם המועדון מעריצים. הוא מעורב ;-)
סתם..הוא לא רשום כעמותה אז תהיה לך הזכות לפתוח אותו בהזדמנות.
אני צריך לזוז אז נראה..
נשלח ב-5/8/2007 14:06
אני הראשון שאשמח להתמודד בתחרות ו\או לשפוט בה. לא מפריע לי שהמועדון מעורב, כי אם היתה הפרדה הרבנים היו אוסרים בטענה שהמחיצה פרוצה, אבל ככה זה בסדר מבחינתי. אני נגד עמותות, כשאהיה ראש ממשלה (בעזרת ה' אמן) אני לא רוצה להיות מואשם בפרשת העמותות.
נשלח ב-5/8/2007 23:55
טוב אני עומד לפתוח את הדיון..
Behold.
נשלח ב-6/8/2007 00:57
שלום שלום, קצת רוח נשית לא תזיק באשכול הזה...
אני אהבתי את "נפלאות התבונה", במיוחד את הסרט.
חוצמיזה שמעתי על סופר בשם מיקי שיינפלד,אם אינני טועה, שמשתייך לזרם הת"לי וכתב ספר שהביקורות ממש שיבחו והוא נקי. ניסיתי לשאול עליו בספרייה העירונית במקום מגורי אך לא היה להם אותו.
אני עדין מנסהלחשוב על ספרים נקיים שקראתי ומתקשה כיון שכל פעם שאני בטוחה שהנה, מצאתי ספר נקי,אני מרפרפת עליו במוחי ומוצאת קטעים מלוכלכים,אמנם קטנים,אך כשאני חושבת על זה, לא הייתי רוצה שבעלי (לעתיד...) יקרא אותם...
אבל אני לא מתייאשת כ"כ מהר ובלי נדר אמשיך לחפש.
נשלח ב-6/8/2007 01:07
אם את קראת אתם לכבוד מה באה הדרישה שהוא לא יקרא אותם. (כמובן שלא לכתחילה במזיד).
אכן,אני קראתי אותם בשוגג,
ועוד דבר- שידוע הדבר שלבחורות יש פחות בעיה בקטע הזה. לא להתנפל עלי-לא אמרתי שאין שום בעיה אלא בעיה קטנה יותר מאשר לגברים שקוראים קטעים מלוכלכים.
נשמע לא פייר- אני יודעת- אבל בקטע הזה ידינו על העליונה. אין מה לעשות.
חוצמיזה, אני לא באה אל אף אחד "בדרישה" שלא יקרא, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, מדינה דמוקרטית, לא? אני כתבתי את דעתי האישית על הנושא.
ודבר אחרון- כן, ד"לי זה דתי-לאומי.
נשלח ב-6/8/2007 01:24
עוצר, מסכימה עם אפרת...
גם לי עוברות רשימות של ספרים בראש, אך אני מנועה מלכותבם. הן משום שאני לא יכולה לציין כמוך שיש בכל הספר 6 משפטים לא נקיים וכו'... והן בגלל העובדה הפשוטה שגם אם אני קוראת כאלה ספרים זה לא אומר שהצד המוסרי שבי מתיר לי לכתוב כאן את שמותם. וזה לא 'גילגולי עיניים לשמים' זה באמת חשיבה גם בכול זאת יש הבדל בין בת שקוראת לבין בן.
תקן אותי אם אני טועה..