|
|
| נשלח ב-5/8/2007 12:39 |
|
| |
הודעתי האחרונה לא היתה ברורה......אני חוששת מבחור שנחשף לדברים "פתוח" בהגדרה של היום...ובחור שעושה מקצוע ותואר נכלל בהגדרה "פתוח"בעייתי...מבחינתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 12:40 |
|
| |
חכמה איפה דוסי הגיב?
אחתוש, ברוכה הבאה דבר ראשון.
דבר שני, לאיזה דברים את מתכוונת תוכלי לפרט?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 12:56 |
|
| |
התכוונתי..שבחור ישיבה שהיה במסגרת (ולא משנה איזה)זה מאין מגן דתי כזה...למרות שלא מחייב...ברגע שיוצא ללמוד מקצוע נחשף להרבה..ויש כאלה כמעט רובם שגורם להם לירידה רוחנית....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 13:11 |
|
| |
לאו דווקא ירידה רוחנית. אולי פתיחות.
פתיחות לא שווה הגדרתית לירידה רוחנית.
השאלה אם עושים ישר צעד אחרוה כששומעים כזאת הצעה או שנותנים צ'אנס לבן אדם להוכיח את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 14:31 |
|
| |
לשאלה-האם בנות . . . ,אין אחיזה במציאות.
מה לבנות סמינרים ולבחורים שלמדו באוניברסיטה/מכללה וכיוצא בזה?(אלא אם כן יש להם איזשהו סוג של דפקט שידוכים)
עוד נקודה,אני לא רואה איך דבר כזה בכלל קורה?
מה ימצא בחור כזה בבת סמינר?יהיו להם תחומי עניין משותפים בכלל?
בקיצור,זה לא קורה על הכדור שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 07:29 |
|
| |
שלום מיכאלה
ישנם בחורים חרדים שהיו בחורים רצינים בישיבה ובגיל מסוים החליטו ללכת ללמוד מקצוע אקדמי הם בחורים חרדים לכל דבר, בסך הכל למדו עוד כמה תחומים חוץ מגמרא, נישארו אותה דבר כמעט כמו בישיבה למה שבת יעקב לא תמצא תחומי עניין משותפים אם בחורים כאלו? יש לי חברים כאלו לא מעט שנשואים לבחורות מסמינרים הכי טובים זה בדרך כלל בחורות קצת יותר פתוחות שלא מפריע להם שבעל לומד מקצוע עיקר חשוב שמגיע מרקע ישיבתי ,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 09:14 |
|
| |
מבחינת הבנים הטובים באמת- שחושבים שהיעוד שלנו בעולם זה ללמוד תורה וממש חבל על כל רגע שמתבזבז על דבר שהוא לא לימוד תורה, אז לצאת ללמוד מקצוע זה דבר מיותר לחלוטין וחבל, ואצל נשים אין ענין של לימוד תורה וביזבוז זמן (מבחינת לימוד תורה) אז שתלמדנה הבנותא ת המצקועות הכי מכניסים, כמובן באיורה חרדית חזקה ועבודה גם באוירה דומה.
אם הבחורה היא מחפשת את והצימצוםההסתפקות במועט של חיי תורה היא לא רוצה בחור שלמד תואר!!! היא רוצה שראשו יהיה בגמרא בלבד!
לדעתי זה הרוב,(רוב הציבור החרדי ולא רוב החברה שנמצאים כאן) רוצות בעלי שלומדים, הכל במסגרת הלימוד, או ללמד בחורים או ללמוד עם חברותא בכוילל, ודברים מהסוג הזה.
אבל אם מסתכלים על קבוצה קצת (מאוד) שונה- שרוצה לחיות, קצת יותר מזה. חבר'ה שחושבים קצת מעבר ללימוד תורה וילדים, ורוצים גם להנות מחיי העולם הזה בדברים שצריך עבורם תקציב שונה, הם באמת יחפשו את הבנים שרוצים להתפרנס ולא רק מלימוד תורה, כן ישקיעו בלימוד אבל גם יעבדו קצת, או חצי יום.
ואז יש עוד קבוצה שהם עובדים יום שלם, או גם מחליפים חולצות לצבעוני,חלקים, פסים או משובצים.
לדעתי זו החלוקה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 10:10 |
|
| |
מה12
בתחילת דברייך את רושמת ציטוט" מבחינת הבחורים הטובים באמת - שחושבים שהיעוד שלנו בעולם זה ללמוד תורה " משתמע מדברייך שרק הם נקראים בחורים טובים באמת , אלו שלמדו מקצוע לא באמת טובים , ממה שאני ראיתי יש לפעמיים בחורים שלומדים מקצוע והם בחורים מעולים אנושיים בעלים נהדרים , ואלו שיושבים בכולל לפעמיים הם בעלים לא הכי נחמדים וסמפטים לנשים שלהם, אבל מה לעשות זה מה שמלמדים בסמינרים מי שלומד תורה הוא הכי טוב ומי שלומד מקצוע פחות טוב , טעות נורא
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 11:49 |
|
| |
אלי,
למה לך בת סמינר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 13:00 |
|
| |
בחורים אקדמאים, לא מתאימים לבנות סמינר שקיבלו חינוך חרדי קלאסי. החינוך של רוב בנות הסמינר הוא קו חרדי סטנדרטי. מבחינת החברה החרדית בארץ, בחור שמעסיקים אותו לימודים אקדמים מלבד הלימוד בישיבה, מוציא עצמו מההגדרה הסטנדרטית. רוב בנות הסמינר לא יחפצו בכזה בחור.
וייתירה מזאת, בחורים אקדמאים מעדיפים בדרך כלל, בוגרות מכללה, או אוניברסיטה. יש הרבה חרדים, שהם אמנם לא מוגדרים כחרדים בעייני הסטנדרט. אבל, לא זה סגנון של חינוך ומשפחות שהוא קצת שונה. אבל איכותי מאוד. ובוגרות הסמינר, ינשאו לבחורי ישיבות סטנדרטים. הן פשוט לא יצליחו להיות שלמות עם עצמן לקחת אקדמאי. ואקדמאי לא יהיה שלם לקחת אותן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 13:52 |
|
| |
אלי, באמת משתמע ממה שאמרתי שהם החברה הטובים שבחברה החרדית.
אבל התכוונתי טובים, בחינת מה החברה הרבנים המדריכים של הקבוצה חושבים, הם חשובים שאלו הטובים יותר. אני לא חושבת שיש חלוקה של טובים או לא טובים על סמך זה שהם לומדים או עובדים!! בכלל לא. למרות שיש כאלה שחושבים שהאמיתי והטוב ביותר זה מי שלומד כל היום תורה ומשקיע עצמו באוהלה של תורה זה טוב והתורה מעדנת ומי שלא לומד תורה הוא פחות עדיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 20:20 |
|
| |
מיכאלה, ישנם בנות סמינר אטלגנטיות נבונות עם ראש בריא ופתוח ועצמיות , ושעובדות במגזר החופשי ואיתם אני יוצא ומוצא שפה משותפת ,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 20:24 |
|
| |
מה12, שמחתי לקרוא את דעתך ,וסליחה על אי הבנה שלי,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 00:04 |
|
| |
אני אישית בוגרת סמינר, זה מאוד תלוי מאיזה סמינר הבחורה. רוב הסמינרים לא רואים זאת בעין יפה ומכוונים את הבנות לקחת רק בחורי ישיבה במשרה מלאה. אני אישית בעד אקדמיים בשילוב נכון שהפרנסה בידי שמיים אבל חייבים השתדלות וכיום בלי תעודה אקדמאית אתה לא שווה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 12:48 |
|
| |
לוסטיג,דופארק,בית רבקה,בית יעקב פ"ת-נכנסים בהגדרה של סמינר?
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 07/08/2007 12:46:58
|
|
|
|
|