|
|
| נשלח ב-7/8/2007 12:59 |
|
| |
בית רבקה זה לא בי"ח גריאטרי בפ"ת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 13:15 |
|
| |
מיכאלה, הם סמינרים אבל לא בית יעקב!!!
אין מה להתווכח הם לא חרדים סטנדרטים הם מודרניםם ופתוחים יותר מהחרדית הסגורה.
בחורה שרוצה רק בחור שלומד כל היום וזה כל מעייניו היא מוכנה לבית של צימצום והסתפקות במועט, והבחור בהתאם, אבל בחור קצצת יותר פתוח שיצא ללמוד מקצוע (או קיבל תואר) הוא לא מחפש חיים שכאלה הוא רוצה ללמוד אבל רק לצד עבודה!! לא רוצה את ההתספקות הוא מבחינתו מספיק ללמוד X שעות ביום ולא כל היום וזהו, ולכן הוא יחפש בחורה בהתאם.
וככל שהולכים מורידים את כמות שעות הלמידה של הבחור כך גם הבחורה בהתאם.
אני לא מזלזלת חס וחלילה בשום קבוצה, אני מנסה להציג עובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 13:49 |
|
| |
אם מדברים על שרנסקי,וולף,הסניף,החדש,הישן וכדו',
אז כן,התשובה היא כן,הן נרתעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 14:16 |
|
| |
אממ... אולי תלמדו אותי פרק או שניים באופי הסמינרים? (כמובן באופן כללי).
צריך לדעת לא?
(האמת לא חובה...)
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 14:18 |
|
| |
מיכאלה ,כן כל המקומות שהזכרת וגם בית יעקב ישן בירושלים ושרנסקי ,כל אלה מבחינתי סמנרים שיש שם בחורות עם ראש פתוח שבחורי ישיבות שלומדים מקצוע יכולים לצאת איתם ולמצוא שפה משותפת,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 14:43 |
|
| |
סלח לי על האנכרוניזם,
אבל אם זה נקרא ראש פתוח אני צנצנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 14:47 |
|
| |
משגיח,
מה אתה רוצה לדעת?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 15:51 |
|
| |
כל בחורה שתסכים לשמוע על בחור שלא לומד תורה אלה "מקצוע" זה כנראה בחורה שהיא רוצה יותר גשמיות ופחות מאמינות "בזן ומפרנס לכל" או בחורות שיש להן בעיה או שהן לא רצו כל כך ללמוד או שפשוט לא רוצות בית חרדי אני מאמינה שמי שהלך ללמוד מקצועות חול לא רוצה ביית ממש חרדי ורוצה להיות עסוק בגשמיות יותר ולא בתורה הקדושה על זה נאמר לכל סיר המכסה שלו לא מאמינה שבחור שהלך ללמוד לימודי חול ירצה בית חרדי ממש אלה ירצה בית "פתוח " כמו שחי בזמן לימודיו כי הוא חסוף למתירנות גדולה מאוד גם אם הוא במוסד דתי " חרדי " יתחיל בטלויזיה והסוף השם ירחם בקיצור בחורים תורה היא עיקר הבית כמו עקרת בית ולא להפך ותחשבו על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 15:55 |
|
| |
"יתחיל בטלוויזיה ובסוף השם ירחם",
מה שנקרא:הכול בגלל חוסר צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 18:30 |
|
| |
MMM
יש גם מציאות ואי אפשר להתעלם ממנה זה לא אומר אם בחורה לוקחת בחור משכיל אז הבית שלה יהיה פחות טהור וקדוש כמו חרדים אחרים....
יש מצווה כזאת שצריך לעשות השתדלות אם לא מעשה השתדלות ונשב בבית אז איך תבוא הפרנסה?....
לכי תראי את כל האברכים בירושלים שני ההורים לא עובדים וחיים על בקושי לחם ליום יש מציאות ואי אפשר להתעלם יש מצווה שאדם צרריך ללמוד פרנסה כדי שלא יבזה את עצמו ויזדקק לבריות אם הקב"ה נתן לבן אדם שכל ב"ה אז צריך לנצל אותה לטובה צריך לעשות יגיעה ומאמץ לפרנסה וזה לא אומר אם בחור הולך ללמוד מקצוע אז הוא יורד בתורה זה ממש לא נכון אני מכירה הרבה משכילים שהם חכמים גדולים וצדיקים כמו למשל "הרב לאו" הוא משכיל וגם רב גדול בתורה אז מה את רוצה להגיד שהבית שלו פחות מחרדים אחרים כביכול ממש לאא!!!!
"געת ומצאת תאמין" כמו בשביל כל דבר צריך יגיעה כמו שידוכין וכו' כך גם לפרנסה שזה דבר חשוב מאוד וכמובן ביחד עם תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2007 15:39 |
|
| |
כמה הערות: א. יש לחלק בין מי שלמד במסגרת חילונית מסודרת (שנחשף לערכים חילוניים), לבין מי שקורא ספרים או לומד האוניברסיטה הפתוחה (שלומד בבית לבד, אולי עם מסגרת מחייבת). לדעתי, עדיף ללמוד מתמטיקה מאשר לקרא המודיע. (אצלי אישית אחר שהתחלתי לימוד אקדמי, בערך שעה ביום אין לי זמן לעדכון בחדשות או שיחת חברים סתם). ב. למה שאקדמי ירצה בת סמינר - כי ירצה מדקדקת בהלכה, מה שנדיר אצל לא בת סמינר. או שקוסמת לו העדינות של בנות הסמינרים. ג. מחלוקת ראשונים האם הנהוג בעולם התורה (ללמוד תורה ולהתפרנס מקופה של צדקה) היום מותר. הרמב"ם אוסר (הלכות ת"ת ג' ט') התשב"ץ מתיר, הבית יוסף והרמ"א מתירים. יתכן אדם שירצה לנהוג לכולי עלמא. (למשל ר' גדלי נדל) ד. יש אנשים שקשה להם ללמוד תורה בלבד והם חייבים להרחיב אופקים. ראיתי במו עיני בחורים שכשהתחילו בעוד עיסוק גם לימוד התורה שלהם וכלל עבודת ה' השתפרו.
יש עוד מה להוסיף, סליחה על האי סדר ואי ציון מקורות (אני לא זוכר כרגע).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2007 15:48 |
|
| |
אני סבור שהבאתי בכמה מקומות מספיק מקורות..עיקרם היה שיש לאדם מן השורה לצאת ולפרנס את ביתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2007 17:48 |
|
| |
אני לא בת סמינר, לכן קצת קשה לי לענות על השאלה הזו,
אבל אני משערת שזה תלוי , באופי ובשאיפות שלה, וכן בסוג הבית שהיא תרצה להקים (חרדי, מודרני , מודרני מאוד)
לדעתי נגרם פה עוול לבחורים שלומדים לתואר, אני אישית לומדת במקום חרדי לימודי תואר, וראיתי כמה בחורים שלומדים שם, שממש ממש משדרים יראת שמים, וחרדיות, ואני משערת שהם משלבים לימודי תואר עם לימוד בישיבה! (עם ידיעת הישיבה או בלי, זה כבר משהו אחר)
אני כן יכולה להבין מדוע בחור משכיל (באקדמיה) ירצה לקחת בת סמינר , אם הוא הלך ללימודים האלו באמת, כדי שתזדמן לו פרנסתו יותר בכבוד/בקלות..
אבל אם הבחור הלך ללמוד תואר, בגלל המודרניות שבו, והרצון להתפתח ולהכנס לעולם העסקים (ולא משנה כל כך אם זה יהיה בעסק חרדי, או חילוני) ספקני אם הוא ירצה בת סמינר, הוא מן הסתם יעדיף מישהי כמוהו מודרנית מאוד שעושה חיל באקדמיה גם כן.. (אלא אם כן הוא שובינסט, ורוצה שהיא זו שתהיה עקרת הבית אם הבנים שמחה הללויה.. )
מה שכן קצת מפריע לי עם השילוב של אחד אקדמאי והשניה לא, (או ההיפך) שלעיתים צד אחד יכול להרגיש כביכול עליונות , כאילו הוא חכם יותר או מוכשר יותר, מאחר והוא משכיל והיא לא , (או ההיפך).
וכן עוד דבר אחד קטן, כתב פה מישהו "אולי הוא רוצה את העדינות שבבת סמינר" זו הכללה די קשה, אני מוכנה להצביע על הרבה בנות שלומדות איתי, שהן עדינות בדיוק כמו בנות סמינר..
הייתי מציעה שתחזור בך..
|
|
| נשלח ב-3/10/2007 03:26 |
|
| |
היי אני חדשה...
טוב וידוי קטן תחילה
בתחילה רשמתי מכתב ארוך וזועף אך כיוון שהוא נמחק לי החלטתי לדחות את התענוג שלי שולכם ולכן אני פשוט אומר:
מה לעשות אנחנו חיים בעולם הזה בו אנו צריכים לחיות ומה לעשות שבשביל לצלוח אותו בשלום אנחנו לא יכולים להתעלם ממנו....ולכן הפרנסה צריכה לבוא ממקור כלשהוא{וודאי שהכל מבורא עולם אך אנו כולנו בקיאים במושגי ההשתדלות.}השאלה היחידה לטעמי שתענה על כל השאלות מהיכן תבוא ההשתדלות?האם תיתן לאשתך לשעבד את עצמה ללא התקפי מצפון בזמן שאתה עוסק בציווי האלוקי?או שמא הציווי נכון כל עוד הוא לא גורם צער לאחרים בזמן הזה?שמא תקבע לעצמך עיתים לתורה בידיעה מוחלטת שאתה פה לשם כך אך עם זאת תפרנס את משפחתך לצד אשתך השתתפות ,חלוקה הלא אין אלו בסיסי הנישואים?!בית בו יראו הילדים ששווה ללמוד תורה שמציאותי בעידן כמו שלנו לחיות בכבוד בבית של תורה???
מקווה לתגובות..
|
|
|
|
|