בית פורומים שידוכי חרדים

האם בנות סמינר נרתעות מבחורים חרדים אקדמאים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2007 15:27 לינק ישיר 

הולך להיות דור שבמקום ללמד בחיידרים, יעסקו בעבודות יותר "מכובדות".
 האם הם יהיו יותר איכותיים? איך עונים העיתונאים אצלנו,  (מעתיקי גוגל לעיתונים החרדיים...) - ימים יגידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 13:31 לינק ישיר 

אני לא חושבת שאפשר לעשות הכללה בין בנות סמינר שנרתעות או לא נרטעות
זה תלוי מאיזה רקע משפחה הבחורה מגיעה, בת כמה היא , ומה הסגנון של הבחור
לא כל בחור שיוצא ללמוד מקצוע הוא כבר לא נחשב בחור ישיבה ,
גם אני חושבת שבחורות יותר מבוגרות ,שיכולות להיות בחורות טובות. לא יהיה להם איכפת בחור אקדמאי,
תלוי גם למה הבחור יצא ללמוד לימודים אקדמיים ומה גילו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2007 14:10 לינק ישיר 

תגידו, אתם נורמליים ??
הרי ברור למה בחורים יוצאים ללמוד מקצוע ! בשביל שיוכלו לפרנס את נשותיהם לעתיד (בנות הסמינר) וילדיהם לעתיד (בחורי הישיבות) בכבוד וברווח. אני אומר מידיעה כיוון שאני מכיר הרבה בחורים כאלה. העניין המוזר הוא שדווקא בנות הסמינר (שאמורות להרוויח מכל העסק הזה) מסתכלות על כך עוד בהסתייגות !! איפה השכל ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2007 15:53 לינק ישיר 

אני רוצה בחורים כאלו,
איפה יש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2007 18:38 לינק ישיר 

שניצל, אתה לא מדייק.
הם לא הולכים בשביל לעבוד ולפרנס את נשותיהם וילדיהם.
פשוט צבא לא מתאים להם , ולא לענין לבזבז את שנות הבחרות בשעמום משמים בישיבה - אז לכן הם עושים תואר.
להיפך - דווקא אלה שעושים תואר הם אלה שפחות לחוצים על להתחתן ומה יקרה אחרי החתונה ואיך יפרנסו וכו'.
רוב ה"עוילם" הם בדעה הצרה שיותר שווה מבחינה כלכלית להישאר עם שם של בחור "טוב" (העיקר שלא יעבוד או ילמד לימודי חולין...) ולקבל סידור כשיתחתנו, מאשר ללמוד תואר ולעבוד.
אלה שלומדים תואר- זה יותר להגשים את עצמם.
מיכאלה,
תלכי לשדכנית נורמלית ותגידי לה, היא תמצא לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2007 19:43 לינק ישיר 

ליטאי, תפסיק כבבר עם הכף חובה שלך !! לא כל ישראל רשעים !! בהיות שאני מכיר כמה בחורים כאלו, ועוד בחורים שלמדו טוב... אני חושב שאתה קצת מרחף. בחור שלומד תואר הוא לומד לשם פ-ר-נ-ס-ה ב-ל-ב-ד !! חד משמעית ! אם תשאל את החברים האברכים שלך איך הם מסתדרים בכולל (לא, אל תסתפק ב"השם עוזר", אלא תלחץ עליהם לתת לך תשובה רציונלית) תגלה שהמציאות הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב. ומה שכתבת "שיותר שווה מבחינה כלכלית... ולקבל סידור" אני לא יודע איפה אתה חי אבל המציאות היא שרוב הבחורים מקבלים לכל היותר סידור תפילה וכמה גרושים, לא יותר. ומה גם שאתה הכלכלן הגרוע ביותר שאי פעם שמעתי, כי החישוב שלך מעוות (לא נכון בכלל).
זה שאתה נמצא במצב נתון מסויים, לא הופך אותך להכי צודק.. תכניס את זה עמוק לראש, כי שמתי לב שבכל תגובה אתה מצדיק את המצב בו אתה נמצא ופוסל את המצב בו שרויים האחרים.

מיכאלה, אני מכיר הרבה בחורים כאלו, אבל גם הם רוצים בחורות ששומרות על עצמן ומקיימות קלה כבחמורה (הרי בשביל זה הם לומדים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2007 21:05 לינק ישיר 

אין שום כף חובה באדם שעושה את מה שליבו חפץ, על עוד שלא מדובר בעבירות וחטאים.
להיפך - בעיניך כל מי שלא לומד לשם פרנסה נטו הרי הוא רשע.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2007 21:27 לינק ישיר 
קיגל שניצל

(ליטאי לא מתכוון להון כלכלי אלא להון תרבותי, חברתי או איך שתקרא לזה) טוב שלא נסחפת.  הרי זו מחויבותו של הבעל לפרנס את המפשחה שלו ולדאוג לה! לזה הוא מתחייב בחופה! (ולא אשתו) אני חושבת שדווקא רשע נקרא אחד שהוא לא דואג לרווחת משפחתו ונותן לאשתו ולילדיו להסתפק בפת לחם חרבה מאיזשהוא ארגון חסד ובנעליים ובגדים מועברים בפעם החמישית מבני דודים שלישיים שכבר העבירו את זה בין כל האחים. תעשה טובה. אל תחייה בסרט. צריך כסף בשביל אוכל, חשמל, מיים, כל אלו שהם אברכים ואין להם הורים עשירים מתקיימים מגמחים. זהו מצב לא תקין. מה שמחזיק את ישראל בתור מדינת רווחה אם לא ידעת זהו הציבור הערבי והחרדי.. אפשר גם לעבוד וגם ללמוד ולהיות צדיק שבצדיקים. אבל אי אפשר לצפות שאחרים יעבדו קשה ויתרמו לך ולסמוך על זה לפרנסת המשפחה. אדם צריך לכבד את עצמו בתור יציר הבריאה לא? זה גישה של ציבור שלם לא של יחיד וזה לא תקין... חייבים היום תואר כדי לקבל משכורת נחמדה. אפילו לא גבוהה..

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 23/10/2007 21:28:46

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 23/10/2007 22:10:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 12:55 לינק ישיר 

עשני, תגובתך לא צריכה להיות מופנית אלי. אני דווקא כתבתי כדברייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2007 13:31 לינק ישיר 

באמת לא ברור למי הגיבו בדיוק...

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2007 15:07 לינק ישיר 

היום אם אין לך הורים עשירים שמחזיקים את הזוג כלכלית א"א להתקיים ממשכורות של אברך
ולשלם משכנתא, מחיה , ביגוד , חשמל, מים , ארנונה , וכו' במיוחד כשיש ילדים וההוצאות גדלות
א"א להתקיים  עם משכורת אחת

ע"כ אני חושבת שבחור שלומד מקצוע עוד בתור בחור זה רק יכול לקדם אותו בחיים
תחשבו בחור בשנים הראשונות שלו הוא אברך, כשהוא יוצא ללמוד עוד איזה 4 שנים מקצוע ,
הלימודים עולים כסף בינתיים הוא לא יכול לעבוד, כי הוא לומד , ומאיפה אנשים יכולים לחיות וגם לימודים
זה סכום נכבד ????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2007 23:26 לינק ישיר 

מיכלי, תיקון קטן לדברייך. גם אם יש הורים עשירים, אבל הם נוקטים כמו האמריקאים (כמעט ולא לסייע כלכלית קודם הירושה) אזי אי אפשר להתקיים גם כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 00:34 לינק ישיר 

לא קראתי את כל הפורום אבל בכל אופן דעתי בתור בחורה מבוגרת שגם בהתחלה חשבתי כמו הרבה כאן שצריך פרנסה, ראש פתוח... עם השנים, ההכרות שלי עם בחורים הגעתי למסקנה שאין כמו בחורי ישיבות! שרק לומדים! ואין כמו בית של תורה!
אני חייבת לומר אבל הם הכי איכותיים! והרמה שלהם הרבה יותר גבוהה מבעלי המקצוע שרובם הגיעו למקצוע בגלל הכשלון שלהם בישיבה והפרנסה היא רק תרוץ
היום אני לא מתפשרת וכמה שיגידו לי בגיל הזה אין בחורים שלומדים... זה לא משכנע אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 03:06 לינק ישיר 

סליחה העלמה פופי אבל:
א. יש לחלק בין "בעל מקצוע" למי שלמד תואר אקדמי (הן ברמה האישית והן בצורת ההתנהגות).
ב. נראה שפשוט את חפצה בסוג האנשים שקשה לך להשיג.
ג. בחורים שלומדים תואר לא היו כישלון, אלא כישרון בישיבה (אומר מידיעה).
ד. אין כמו בחורי הישיבות - הם לומדים תורה.
ה. אם באמת לא אכפת לך מהפרנסה עד כדי כך, אז אני באמת מאחל לך שתמצאי בחור ישיבה כלבבך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2007 22:21 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18865

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם בנות סמינר נרתעות מבחורים חרדים אקדמאים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.