בית פורומים שידוכי חרדים

האם בנות סמינר נרתעות מבחורים חרדים אקדמאים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2007 09:27 לינק ישיר 
למה יש הבדל??????????.

למה בת חרדית שיוצאת לעבוד נשאר לה סטיגמה טובה ובחור ישיבה שיוצא אפילו ללמוד מקצוע חצי יום ישר יורד לו המניות בשוק השידוכים?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2007 09:38 לינק ישיר 

שאלת השאלות..
בחורה שהולכת ללמוד הרי הולכת בסוף להביא כסף שזה הרי המטרה שלה - אי לכך מניותיה עולות.
בחור שהולך ללמוד לכאורה הוא פרש מדרך התורה האידיאלית והוא יביא גם כסף נגד כל המוסכמות- אי לכך מניותיו יורדות.

בעוד שבכתובה כתוב שהבעל צריך לזון ולפרנס אני מתחיל לשאול את עצמי אם חתימה על כזה דבר בידיעה שאתה לא הולך לעשות את זה - היא בעייתית.
דבר נוסף, רמב"ם מפורש - בבירור מעדיף את אלה שיוצרים להם מקור לפרנסה לפני נשיאת אישה.
(הוא גם כותב על השגת בית אבל זה פחות רלוונטי בעידן הישיבות של ימינו)

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 02/11/2007 11:14:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2007 22:22 לינק ישיר 

לדעתי זה פשוט פשע וצביעות שהבעל נותן לאשתו להקרע בעבודה והוא יושב ללמוד לו.
אני פשוט לא מבינה ממתי הרבנים החליטו שדבר כזה נכון ורצוי!
מספיק לנשים יש את העבודות בבית וגידול הילדים. למה הם צריכות להשכים בבוקר לעבודה, להכין אוכל לילדים, לטוס לעבודה, בצהריים לטוס חזרה להכין אוכל, למה הם צריכות להראות ולהרגיש כמו סמרטוטים כשהבחורים חוזרים מהישיבה מהמזגן, רעננים ושמחים לארוחת ערב מוכנה? מילא שהבחורים ילמדו כמה שנים בישיבה ואח"כ ישלבו עבודה ולימוד. אבל לעשות מזה דרך חיים שהיא מקובלת ומוערצת זו פשוט שערוריה. זה ממש מפספס את המטרה. "ואהבת לרעך(אשתך) כמוך" ו"דרך ארץ קדמה" לא? 

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 03/11/2007 22:23:21

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2007 22:27 לינק ישיר 

וגם אמנם כתבתי בצחוק- אבל התחלתי לקבל בקשות לשידוכים למשכילים חרדים בפרטי-
אם יש מישהוא שמעוניין אני אשמח לארגן לעצמי שליש גן עדן. =) (בבקשה לשלוח פרטים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2007 23:52 לינק ישיר 

סטיגמה סטיגמה ו..סטיגמה קשה לשבור סטיגמות ובמיוחד את זו במיוחד שהיא מגובה מהרבה בעלי השפעה ואף בחור או בחורה לא רוצה ללכת נגד הזרם

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2007 23:56 לינק ישיר 

אין פה עניינים של להלחם במערכת...אלו דברים מוסריים אישיים.
לכן הטענה של הליכה נגד הזרם היא לא רלוונטית. (אלא אם כן - איך שחברות שלך יסתכלו עלייך זה נקרא זרם)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2007 23:57 לינק ישיר 

היי שמחה שנים לא היית איך הולך?)
זה פשוט דבר מקולקל.
פשוט חייבים רבנים שיצאו נגד זה! על מה הרבנים מסתמכים?!
 בחב"ד זה עובד אחרת נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2007 00:09 לינק ישיר 

אני לא חושבת שדעת הרבנים תשנה את הדיעה... אנשים מפתחים דיעה משל עצמם בשלב מסויים (כשזאת גם דיעת הרבנים  הם מתחבאים מאחורי הרבנים.. וכשלא -  טוענים לסטיגמה)
ועוצר לגבי מה שאמרת: "בחור שהולך ללמוד לכאורה הוא פרש מדרך התורה האידיאלית והוא יביא גם כסף נגד כל המוסכמות- אי לכך מניותיו יורדות." - לכאורה זה נכון, אבל, בחור שפרש מדרך התורה האדאלית והלך לעשות משו מועיל כמו ללמוד - מניותיו צריכות לעלות או לפחות להשאר באותו המקום.. הרי הוא לא סתם עזב את דרך התורה האידאלית...

תוקן על ידי אחותשלו ב- 04/11/2007 0:10:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2007 00:15 לינק ישיר 

זאת לא דעתי אלא דעה של אוחזי הסטיגמה שאינם אחוזים מלימוד התואר/מקצוע כלשהו כמשהו נצרך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2007 00:17 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש מישהו שבאמת חושב ככה... אנשים פשוט התרגלו לעובדה הזאת ומפחדים לפעול נגד זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2007 00:19 לינק ישיר 

אם יש בחורה שחושבת שבחור אקדמאי זה בסדר מצידה אין פה עניין של הליכה נגד הזרם כי זה מוסר אישי.
ואין הכי נמי- אם אין מישהו שחושב ככה אז אין בכלל זרם ללכת נגדו לכאורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2007 00:49 לינק ישיר 

, לילה טוב! ברוך ה אצלי בסדר ... -למי שהתעניין. בחלק מהמקרים גם פיאה זה בגלל הזרם. הבעיה פה היא שמחנכים ומורים לבנות סמינר לקחת רק בחור ישיבה במשרה מלאה. אני אישית בוגרת סמינר ובכל פעם שהנושא עלה לדיון וניסתי להביע את דעתי סתמו לי את הפה. ואחרי זה ב4 עיניים גערו בי על עצם זה שאני חושבת כך ועל זה שאני מעיזה להתבטאות בנושא ולנסות להשפיע על שאר הבנות. עשני : אין לי מושג איך העיניינים מתנהלים בחבד.

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2007 01:26 לינק ישיר 

ממ.. לפי החבדניקים שאני מכירה הגברים שם עובדים..
ועוצר- מה אתה מתפלסף? תמי יש ותמיד יהיה זרם...

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 04/11/2007 1:34:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2007 01:32 לינק ישיר 

נכון,
בחב"ד גברים עובדים ואין עם זה שום בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2007 01:38 לינק ישיר 

תמיד אמרתי שהחבדניקים הם היהודי האידיאלי =)
נו טוב.
אחרי הכל לא באמת נוכל לשנות משהוא.. =( 
 לילה טוב..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם בנות סמינר נרתעות מבחורים חרדים אקדמאים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.