|
|
| נשלח ב-4/11/2007 01:43 |
|
| |
עשני!
את באמת חושבת כך?!
אני מסיקה מכך שאת לא בת סמינר, אני טועה?(אחרי ההטפות בסמינר א"א לחשוב כך)
|
| נשלח ב-4/11/2007 14:42 |
|
| |
אחת מסמינר,
לא חשוב עם עשני מסמינר או לא זו דעתה ושל עוד הרבה שפוחדים לקום נגד.
הסמינר אולם מנסה להטיף אבל זה לא עובד על כולן.. אני אישית כמו שאמרתי יוצאת מסמינר ולא השתכנעתי מכל ההטפות
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 14:56 |
|
| |
שמחה,
הבנת על מה אני מדברת? נראה לי שלא!
|
| נשלח ב-4/11/2007 15:03 |
|
| |
את מוזמת להאיר את עיניי
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 16:41 |
|
| |
דיברתי על חב"ד
|
| נשלח ב-4/11/2007 17:45 |
|
| |
מה אמרו לכם על חב"ד?
שהם הכת הכי קרובה ליהדות?
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 04/11/2007 17:46:10
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 18:10 |
|
| |
מי שמעוניין לקבל מידע בנוגע להשקפה של רבנים מסוימים על בחורים חרדים אקדמאים מוזמן להכנס לאתר של מכון לב ולקרוא את "דבר ראש בית המדרש" שע"י מכון לב - הרב נתן בר-חיים. הרב בר-חיים קורא לדרך החינוך של מכון לב "החזרת עטרת רבי ישמעאל ליושנה" וכמובן הכוונה לשיטת ר' ישמעאל המובאת בתלמוד שסובר "הנהג בהן מנהג דרך ארץ" לעומת ר' שמעון בר יוחאי שאומר "תורה מה תהא עליה".
הדברים לא ארוכים בכלל וכדאי לקרוא אותם.
הרב בר-חיים לא משתייך לחוג הדתי לאומי. מהנקודה הזו והלאה כל אחד יגדיר אותו כראות עיניו, רק אוסיף שהוא לבוש כחרדי (כובע קנייטש, חליפה קצרה, מכנסיים- הכל שחור). הזקן לבן וארוך למדיי.
ככל הידוע לי - אין באתר הנ"ל תמונה שלו, אבל ראיתי אותו לפני כמה חודשים בשעה שערך חופה בירושלים לאחד מבוגרי מכון לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 21:50 |
|
| |
אם כבר מדברים
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 22:13 |
|
| |
זו מחלוקת ישנה ואותנו מעניין מה בחורה חרדית חושבת על בחור כזה ולא מה חושבים הרבנים (למרות שגם זה מעניין אבל לא זה הנושא עכשיו).
|
| נשלח ב-4/11/2007 22:19 |
|
| |
אצלי אישית בכף המאזניים בחור אקדמאי ואף כל בחור שעובד לפרנסתו 'כבד' יותר מאשר בחור שלומד במשרה מלאה. ולא משנה אם הבחור עם חולצה ציבעונית, ציציות בחוץ, כובע חליפה עלינה וכל שאר פרטי החיצוניות.
תוקן על ידי שמחהה ב- 04/11/2007 22:24:28
הגזר של אליעזר..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 22:21 |
|
| |
מאזניים.
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 23:26 |
|
| |
חח אחת מסמינר
צדקת. אמא שלי אמנם בוגרת הרב וולף אבל אני כבר מיזרוחניקית.(סוג של חרדית/דתיה לאומית-התדרדרות הדורות ;)
אז בלי עניין של הטפות- החבדניקים שדיברתי אליהם זה לא המשיחיסטים. החבדניקים הרגילים שלוקחים בפורפורציות את הערצה ה"רב'ה..." הם אנשים מקסימים- תמיד יהיו בכל מקום לעזור- אפילו נגיד שיוצאים לטיול בסוכות- תמיד בחור נידח הם יהיו שם עם סוכה ומיים לטילת ידיים וכ"ו. הם מקרבים. עובדים. לומדים. לא מזלזלים באף יהודי. בקיצור פשוט אנשים טובים! ואני יכולה להפליג בשבחים.. נראה לי שהתכונות האלה דיי חסרות בציבור החרדי הכללי.
אז כן. לדעתי המאוד אישית הם אנשים מצויינים (ואם מחנכים אותנו להיות יהודי טוב- הייתי לוקחת אותם כדגומא) וזה שהם עובדים לא מוריד מערכם- להיפך! כך מחוייבים גם בתורה- לפרנס ולכלכל. לא האישה מתחייבת!
אז כן! בדברים הכי קטנים הם שם בשביל כולם! בלי שום אנוכיות והרגשה שהם שווים יותר. אנשים פשוטים.
יש הרבה מה ללמוד להם מאשר שאר החברה החרדית הסגורה והחסרה את התכונות האלה מאוד.. לדעתי.. ושמעתי עוד שמסכימים.
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 05/11/2007 23:27:26
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 23:37 |
|
| |
עשני,
אני מסכימה איתך ממש לגבי האנושיות שלהם.אבל לגבי המשיחיסטים אמרו לי שאין היום חבדניקים שהם לא משיחיים עוד דבר החינוך שם ממש לא מצליח(אני שמעתי זאת מחבדית).
|
| נשלח ב-5/11/2007 23:43 |
|
| |
מוזר
יש לי שכנים חבדניקים לא משיחיסטים. בד"כ אפילו הם "צוחקים" על המשיחיסטים. פעם דיברנו על זה.
בקיצור- החינוך שם לא הולך טוב בגלל שהגנים שלהם ובתי הספר פתוחים לכולם ואין סינונים (מרוב הרצון לקרב) לכן נכנסות הרבה משפחות מסורתיות שרוצות חינוך טוב לילדים.
אבל אני חושבת שחבדניק באמת מהבית לא מושפע מהאוירה הזו. כי הכל מתחיל ונגמר בבית. ברור שהחברה משפיעה. אבל מנסיוני האישי עם חבדניקים- לא ראיתי אף 1 מקולקל. (אני לא מכלילה- מקולקלים יש בכל מקום, אבל אני לא מתחייסת לחבדניקים לא מבית שרק באו לקבל חינוך כזה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 23:47 |
|
| |
עשני,
אם יש אז זה מיעוט, ולכן הוא לא המודל לחבדים.
|
|