| נשלח ב-7/8/2007 17:53 |
|
| |
או חברותא
או חברותא
[מוקדש לא"ש]
דומה היה זכריה כמי שכולם שכחוהו.
בשעה שהיה מהרהר בינו ובינו, היה מדמה עצמו לאותו נוסע שנטרפה ספינתו, והיו משברים מוליכים אותו לאי שבים. היו מזונותיו מצויים לו בשפע, ומימיו של נחל צלולים, ומערה לישן בה. בנה לעצמו כסא ושולחן ומיטה. כינס בהמות דקות והיו נותנות לו חלבן וצמרן. ואפילו כל מעדני עולם על שולחנו, לא היה אותו אדם שמח שניצל מאותה סערה, שאמר, או חברותא או מיתותא.
כך היה זכריה בעיני עצמו. בביתו לחם לאכול ובגד ללבוש, ואשתו וילדיו נוהגין בו כבוד. בבית כנסת שלו היו נוהגין בו מנהג דרך ארץ, שהיה מבעלי בתים חשובים. היו עניים בני ביתו, ותלמידי חכמים באוכלי שולחנו. והוא עצמו היה בודד כמי שאין לו בעולמו כלום.
ידע זכריה שדבר שאינו כשורה יש עמו, ולא ידע מהו. משרבו הרהורים רעים אצלו, נטל תרמילו והכניס בו טליתו ותפיליו, ככר לחם וצפחת מים ופירות ושאר מזונות שיפים למי שיוצא לדרך. ראה שביתו מסודר יפה יפה, ויש בארנק המוצנע מעות הרבה שלא יהא הבית חסר כלום, נטל שלום מאשתו, ויצא לילך לאן שרגליו נושאות אותו. אמר, אם אין מנוחה לי כאן, אצא ואראה מנוחה היכן היא.
יצא והלך כמה שהלך, עד שעמדה חמה בשיפולי מערב. ראה בית של איכר אחד, וראה שהאיכר קרב בעגלתו ליכנס לביתו, והאיכר זקן מאוד. בא אצלו, וביקש אכסניה. התרצה האיכר שיאכל וישתה וישן עד למחר בביתו, ולא פסק עליו מאומה בשכרו, שאמר, אני לבד בביתי ונעימה עלי חברה. איכרים אין זמנם יוצא לבטלה. עירוני, כיון שהגיע הערב יוצא לשתות ולשחק בקוביא ולראות מחזה, איכר כיון שחשך, אוכל ועולה על יצועו. ראה זכריה שבעל הבית מציע מיטתו, עלה וישן עד לקריאת הגבר.
בשחרית נטל ידיו, התפלל ואכל, והיה מבקש לצאת לדרכו. ראה לאיכר, שהוא נוטל ענף של שושנה, וחופר בור ומטמין את הענף ומשקה במים רבים. שאל אותו, לנטיעה זו מה היא. ועוד, שכל אותו מקום עצי שושנים בו, ומה תעשה בהם שרבים הם. אמר הזקן, בוא ואראה לך. שושנה זו אורח שבא לביתי אשתקד. ושושנה זו אורח שבא לביתי לפני הפסח. וכך היה מונה עץ אחר עץ שכולם לכבוד אורחים הם. אמר לו, וכולם אתה זוכר. אמר לו, וכך הוא, תדע שכל אדם שבא אצלי אני זוכר. ואפילו שאני דר פה בדרך ואין אדם מצוי אצלי, איני בודד לעולם. שאם אני רוצה לידע כמה אוהבים יש לי בעולם אני יוצא לגן זה ורואה נטיעות שנטעתי.
אמר זכריה, אם זקן זה אינו בודד, אף אני איני בודד. רצה ללחוץ את ידו של הזקן לשלום וראה שמרובים פצעים בידו. אמר לו, פצעים אלה מנין לך. אמר, כך היא דרכה של שושנה, שהיא מושכת את העין ופצעיה מרובין. פצע זה מנטיעה שנטעתי אחרי אורח פלוני. ופצע זה מנטיעה שנטעתי אחרי אורח אלמוני. תדע, שכל אוהב שיש לי בעולם יש לי ממנו שושנה ויש לי ממנו פצע. שאין אדם אוהב בעולם בלי שיכאב לו ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 18:10 |
|
| |
השכן,
ייש"כ.
משהו בסיפור ובלימוד שבו, הזכיר לי את זה -
אחרֵי
[לא"ב]
וכולן רשאין
לשוללן, ולמוללן, וללוקטן ולעשותן כמין סולמות,
אבל לא לאחותן (בבלי מו"ק כו ע"א)
אסוף מנשמתך את הקרעים -
הנך רשאי
לשוללן (לזכור אחרת)
למוללן עם הלשון
לכדי שירת חיים
או ללקטן
אחד
אחד
אסוף מנשמתך את הקרעים -
הנך רשאי
(האם אני מותרת?)
לעשותן כסולמות
אל חסדים קטנים
ולטפס
לאט
לאט
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 10:00 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 20:00 |
|
| |
יפה !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 22:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2007 02:07 |
|
| |
געגועים לשושנה האהבת והפוצעת, בשירו של ר' יצחק אייזיק מקאליב:
יער יער מה גדול אתה,
שושנה שושנה מה רחוקה את,
אילו היה היער קטן,
הייתה השושנה קרובה אז.
אילו הוציאנו מן היער,
היינו אז שנינו יחד.
גלות גלות מה ארוכה את,
שכינה שכינה מה רחוקה את,
אילו הייתה הגלות קצרה,
הייתה השכינה קרובה אז,
אילו הוציאנו מן הגלות,
היינו אז שנינו יחד.
האם השאלה החוזרת על עצמה, "אילו", מרמזת שהדבר לא יקרה? היש סיכוי שהיער יהיה קטן, שהשושנה תהיה קרובה, ואז יצאו הרועה והשושנה מן היער ויהיו יחד? או שהתשובה לשאלות ה"אילו" היא, שהגלות ארוכה, השכינה רחוקה, והיחד לא יבוא לעולם?
[השיר הובא בהודעת איש ערבות באשכול ניגוני תפילות הימים הנוראים]
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2007 20:37 |
|
| |
|
כל שושנה - זלדה
כל שושנה היא אי
של השלום המובטח,
השלום הנצחי.
בכל שושנה מתגוררת
ציפור ספירית
ששמה 'וכתתו'.
ונדמה
כה קרוב
אור השושנה,
כה קרוב
ניחוחה
כה קרוב
שקט העלים
כה קרוב
אותו אי -
קח סירהוחצה את ים האש.
|
*--end switch about number of pictures in article*
|
 |
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2007 21:12 |
|
| |
[השכן,
שים לב - בדרך אל השושנה (שנדמה כי היא קרובה) יש ים של אש. לא בטוח שכל שושנה שווה שישַרפו בשבילה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2007 04:19 |
|
| |
למרות שיש סירה ,ולמרות שהשושנה היא של שלום נצחי,עדיין לא בטוח שזה כדאי? אני משפשף בעיני בחוסר אמון-מי הכותב הנ"ל?
ולמה הציפור "וכתתו" נשארת בתוך השושנה?
וכי זקוקה שושנת השלום ל"וכתתו" שתשכון בתוכה כשמסביב יהום ים של אש? אולי ל"וכתתו" אם תקרה בשם אחר היא לא תהיה "וכתתו" אלא סתם "בחלום יעוף"?והשושנה אם תקרה בשם אחר תשאר רק שושנה בלי שלום מובטח?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 19:02 |
|
| |
"בעיניי הזר העובר לתומו אין השושנה שלי שונה ונבדלת מכן. אולם בעיני־אני הרי היא חשובה מכולכן, כי רק אותה השקיתי יום־יום, רק אותה שמתי תחת פעמון זכוכית, אף שׂכּותי עליה בפרגוד מפני הרוחות העזות. רק למענה הרגתי את הזחלים (חוץ משניים-שלושה שהשארתים בחיים למען יהיו לפרפרים) רק לקולה האזנתי שעה שקָבְלָה או התפּארה, ולעיתים אף בשעה שהחרישה, שהרי זו השושנה שלי..." (הנסיך הקטן, מספר על הורד שלו).
http://www.safa-ivrit.org/flora/aroseisarose.php
|
|
|
|
|