|
|
| נשלח ב-9/8/2007 23:02 |
|
| |
גמאני הייתי ממליצה על "הסבת" מקצוע....
לא מתאים שבחורה תעבוד בחנות ירקות! עם כל ה"נשמה"/ האופי הגברי שיש בה...
וליטאי, אתה מדבר שטויות!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 02:43 |
|
| |
ניוטרל ,
נראה לך שיהיה קשה "לתפוס" חתן בגלל זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 03:00 |
|
| |
שמחהה
עברתי על האשכול מלמעלה ובהגיון דעתך ודעת צ'וטאנג הם ההגיוניות.
כל עבודה מכבדת את בעליה. איש היי טק ועובד זבל שניהם מפרנסים בכבוד את משפחתם ושניהם כבודם במקומם מונח.
הבעיה כיום היא הסטיגמה של הציבור.
א"א להתעלם ממנה ובפרט בתקופת השידוכים. אני לא אומר שאדם צריך לשחק משחקים ולהיות צבוע, ח"ו, להפך, אדם צריך להיות מה שהוא.
כדי שתהיי עצמך את צריכה לחשוב על נושא העבודה בשני מישורים
א. סוג העבודה המתאימה לך.
ב. איך היא תשפיע על חייך.
כמו שאת מבינה שאת לא צריכה להתענות מול מחשב בחברת היי טק בשביל שיגידו שאת מתכנתת דגולה, כך את צריכה להבין שניהול חנות ירקות זו סטיגמה (לא הניהול אלא סוג החנות) של פשוטה שאינה מבינה דבר מעבר לפירות וירקות.
העולם אכזר ומלא סטיגמות, יותר קל לשחות עם הזרם תו"כ סבל מסויים מאשר נגד הזרם, עם קושי תמידי.
מדברייך נראה שאת משכילה (למדת שלש מקצועות והתנסית בהם) נראה שאת צריכה להפעיל את שיקול דעתך כאן ומה שאת צריכה להחליט זה איזה זרם יותר חזק אצלך. האם הזרם הציבורי הסטיגמטי החרדי או הזרם האישי של עבודה שאת נהנית ומרוצה ומלאה סיפוק.
או בתרגום לפורום שידוכים, את מעדיפה להיות מרוצה בעבודתך או להתאפק כמה שנים כדי לקבל בחור יותר נחשב.
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 09:13 |
|
| |
כעיקרון זה דבר לא מקובל שבחורה רווקה עובדת בחנות ירקות (מנהלת מה שלא יהיה...) אז אני יכולה להציעה לך אולי תעבדי במשהו אחר זמני בתקופת השידוכים משהו יותר מכובד, אין מה לעשות צריך להקריב אם את רוצה בעל כמו שביקשת בחור ישיבה, ואז במשך הזמן אם בעלך יחליט שזה יכול להיות עבודה טובה בחנות הירקות אז תעבדי שם, אבל בתקופת השידוכים אני לא ממליצה לך לעבוד שם, לפחות לא בתור בחורה רווקה אני שוב אומרת זה נישמע לא טוב לאנשים שמעוניינים להשתדך איתך...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 09:50 |
|
| |
לכך בדיוק התכוונתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 17:31 |
|
| |
גם בחור ישיבה יכול לעבוד נניח ביום שישי בלהעביר דירות, ולעשות כסף לא רע. אבל מה? יש מוסכמות בציבור. ולהעביר דירות זה לא מתאים לבחור ישיבה. יגידו מה שיגידו, לנהל חנות ירקות זה לא מכובד לאשה. זה התנהלות מול ספקי ירקות וכו' וכו'. (גם להיות קופאית לא מכובד לאשה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 17:37 |
|
| |
כל עבודה מכבדת את בעליה-וזה כולל גם נשים.
אשה יכולה לעסוק בכל מקצוע וכל מקצוע יכבד אותה.
(חוץ מהמקצוע העתיק בעולם).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 17:40 |
|
| |
התפיסה הזו שעבודה כמוכרת לא מכבדת אשה, נובעת מהרכושנות של הגבר כלפי האשה.
גבר מתחתן עם אשה ואומר לעצמו,(בתת מודע):האשה היא שלי-לא רוצה שתעבוד כמוכרת-זה מבזה אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2007 23:53 |
|
| |
וגם נובע מעוד כמה תפיסות ביהדות. כנראה פספסת את השיעור בסמינר בענין "כל כבודה בת מלך פנימה".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 02:11 |
|
| |
ולמה שלא תנהלי חנות מסוג אחר?? משו יותר מכובד מירקות?
אם הניהול הוא זה שמעניין אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:03 |
|
| |
לא למדתי בסמינר.
איפה אפשר ללמוד קורס כזה?
שיחנך אותי קצת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:58 |
|
| |
למה נראה לי שכל הפורום הזה הוא בדיחה אחת גדולה?
בחורה חרדית בשם שמחה שפתחה חנות ירקות ומצהירה שיש לה אופי נשמה גבריים?
מוזר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:04 |
|
| |
נקודה טובה
|
| נשלח ב-12/8/2007 14:37 |
|
| |
שמחה,
ברוכה הבאה, ואשמח להשמיע את דעתי,
אני מבינה שאת מנהלת את החנות ביחד עם אחיך, ואת מקווה להתרחב קצת אולי להביא עוד פעולים בעזרת השם והם יעשו את העבודה השחורה. היות והרבה מהחברים פה בפורום לא מוצא חן בעייניהם כל כך מנהלת חנות ופיזית. ואולי שתסכמי עם אחיך שהוא יעשה את העבודה היותר פיזית היותר גברית ואת תעשי את החלק השני הפחות גברי של העסק.
פחות אווטינג ויותר מאחורי הקלעים.
אני ממש מבינה אותך אני גם סוג גברי יותר אני היתי בכייף מנהלת עסק, משא ומתן עם סוחרים וכו, אני אוהבת את הדברים האלה.
אם את בכיוון של בעל שעובד, אז אולי הוא יוכל להצטרף לעסק, ואז הוא יהיה איתך ואז הההתנגדות של חברי הפורום לגבי אישה ופלירטוטים ירד קצת.
כל כבודה בת מלך פנימה- אז כול הנשים צריכות להיות בבית והגברים לעבוד ולא ללמד!! אבל היום זה לא ככה.
יש הרבה נשים שעובדות בתור קופאיות וזה לא מבזה, אבל הניהול והמשא ומתן עם אחרים זה כבר משהוא אחר.
|
|
|
|
|