בית פורומים שידוכי חרדים

אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/8/2007 22:26 לינק ישיר 

גם משגיחשליטא מחריש לחכם יחשב?

נראה לומר לפום דברי דבלאק-קאט, דהרי לגברי איכא יצה"ר  דעריות טפי מאיתתא, ואיכא למיחש דילמא נפלי ברישתא (דמתקרי נעט בלע"ז) וחזי באתרי דלא מעלי, מה דא"כ בנשיא ואכמ"ל.

ברם, בשימושא דפורום איכא למיחש דלמא נשיא ניזוקות טפי מגבריא, דהרי רגשתא דאיתתא אלים טפי מדגברא (לאפוקי מיכאלה567), ועל כן איכא למיחש דילמא תהווי מושפעת מדעות קלוקלות דחברי הפורום דכתבי בגוונא דאשכחא חינא בעיניא דההיא איתתא.

ודו"ק ותשכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 23:08 לינק ישיר 

מש"ש

א. מניין לך יצר של מי גדול? הרי כתוב 'יותר משהאיש רוצה לישא אישה רוצה לינשא' (נראה לי שיש מקומות בגמרא על התאווה עצמה אך זיכרוני בוגד בי כרגע).
ב. הקלקול הוא לאו דוקא בעריות.

אם אתה רוצה להיות שובניסט אתה יכול לטעון מצד 'כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו'.

לפחות אתה בשיטה של דו"ק ושכח ולא כשיטת בעלת השפם שכח ודו"ק..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 23:30 לינק ישיר 

סליחה על העילגות, משגיח אתה יודע טוב מאוד שהתכוונתי לרכישת כלים להתמודדות עצמית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2007 23:33 לינק ישיר 

לרגע חשבתי אחרת. ואולי זו הבחורה שאינה מוכשרת לכך? להאשים את הסמינר בכל דבר איננו פתרון.
בכל אופן ה"אל תביאנו לידי ניסיון" עודנו עומד כנגד עיני.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 13/08/2007 23:33:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2007 16:00 לינק ישיר 

גבר ממאדים.
איחולי, נצחת! הצלחת להכניס אותי אל הוויכוח הזה.
אם התחלנו לקרוא אחד לשני בשמות פרטיים מן הראוי שאקרא גם אני
לילד בשמו : בת יענה. קשה לי להאמין שאתה באמת לא מודע למציאות ומנסה לטעון בכוח שבנים לא מתקלקלים מפונים ולבנות יש אותה תאווה מסוימת בדיוק באותה עוצמה כמו לבנים.
ברור שזה נוח לך יותר להאמין בכך אך זו לא סיבה מוצדקת מספיק.
העובדה שנשים רוצות להתחתן יותר מגברים לא קשור כלל לעניין כיון שאישה מחפשת את הקשר, המחויבות, הקרבה וכו' ולא את החלק השני לכן לא תושפע ממראות מסוימים שתראה ברחוב, בנט או בכל מקום אחר .אצלה משיכה באה אחרי רגש ולא לפני. אין לה את היכולת להפריד בן האדם לבן צורתו החיצונית.  זו עסקת חבילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2007 16:03 לינק ישיר 

משגיחשליטא,

נשים רגשניות יותר מגברים אך מה הקשר בין זה לבין אפשרות השפעה?
כאשר הרגש מופעל אכן קשה להקשיב לקול ההיגיון והשכל, אך כאשר הוא לא מופעל (ואין סיבה שיופעל בפורום) יש לאישה את היכולת להתדיין או לנתח  ולא להיות מושפעת מהגולשים ודעותיהם.. 
האם, לטענתך, נשים הן עדר פתיות עמוסות רגש וחסרות את היכולת להפעיל את האונה השמאלית במוח? 
אתם לעומתנו, עם כל הכבוד לשכלתנות הגברית היא לא מונעת דמיון ויצרים כפי שאמר ר' ישראל סלנטר:
"האדם חופשי בדמיונו ואסור במושכלו. דמיונו מוליכו שובב בדרך לב רצונו" 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2007 21:32 לינק ישיר 

חול

יש תאוות שגדולות בגברים ויש כאלו שבנשים.
לגבי נקודה מסויימת את צודקת. אבל האם זהו הפן היחיד שאפשר להתקלקל ממנו?

אין קלקולים נוספים פרט לתאווה יצרית מסוימת? אשה כמו שאת הסברת חפצה להינשא בגלל הקשר הנפשי האם לא יכולה להתקלקל יותר בגלל קשר נפשי באינטרנט ואולי אף בפורום זה?
האם מחשבתית ואמונתית אשה לא תתקלקל יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2007 00:48 לינק ישיר 

זהו לא הפן היחיד שאפשר להתקלקל ממנו, ודאי שלא
אבל אפשר לומר שזה הפן שמשותף לכל בן באשר הוא, לא משנה מהי מידת צדיקותו/ שכלו הישר ושלגבי העניין הזה הסכנה נמצאת כמעט בכל דף אינטרנט שבו מוצגות פרסומות וכו'

לגבי הקשר הנפשי שאישה חפצה בו, אנחנו נוטות יותר להיות מאופקות וסבלניות לגביו וקשה לי להאמין שבת חרדיה רגילה ללא "פרפרים בראש" תרשם לאתר הכרויות או תשוטט בצ'אטים כדי למצוא קשר נפשי.
כך אם תעמיד הסכנה שעומדת לפני בחור ישיבה מן השורה מול הסכנה שעומדת מול בת סמינר מן השורה סכנתו גדולה יותר.   

לגבי הפורום הזה, אני לתומי חשבתי שמדובר בפורום שאין בו קשרים נפשיים עמוקים ואפילו לא רדודים.   

לגבי הסכנה שאישה תתקלקל יותר מחשבתית/ אמונית כתבתי בהודעה קודמת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 00:55 לינק ישיר 

ונוכחת לדעת שיש פה יותר מקשר נפשי עמוק או רדוד?

כל מה שיש פה זה החלפת אינפורמציה. מי שמעבר לזה..לא כותב פה.

אם אקסיומטית כניסה לאינטרנט היא בעיה..האם דבר כזה שנעשה מבחירה תוך כדי פיקוח על עצמך נחשב כבר בזה הרגע לנפילה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 01:10 לינק ישיר 

בלאק קאט

א. בעניין קילקולים באמונה אני סבור שגברים יתמודדו איתם יותר בקלות. לא סתם נאמר 'נשים דעתם קלה' - הם משתכנעות מהר. (את לא צריכה לנסות להוכיח ההיפך ע"י התעקשות באשכול זה כיתבי רק אם יש טענה הגיונית).

ב.בכל ראש עמוד בהייד פארק יש תיבה אישית, בהתכתבות אישית בד"כ מתקרבים יותר.
וכמובן יש עוד המון אופציות של היכרויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2007 01:35 לינק ישיר 

עוצר וחושב וגבר ממאדים אולי כדאי שתתאמו עמדות לגבי קשרים נפשיים רדודים או עמוקים בפורום?
כל אחד מכם מזמר זמירות אחרות כך שזה מבלבל.
אני לא יודעת אם דבר שנעשה מתוך בחירה ותוך כדי פיקוח על עצמי לא נחשב לנפילה מעצם העניין שהכנסתי את עצמי לנסיון.

יש המון אופציות להכרויות, לא זו טענתי. השאלה אם בת סמינר מהשורה, לדעתך, תשתמש באופציות האלו?

כל העניין של "נשים דעתן קלה" מקורו ברגש לא כך? ועל כל כבר עניתי. אלא אם כן אתה טוען שללא קשר להפעלת רגש שכלי מצומצם יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 01:38 לינק ישיר 

גבר ממאדים לא טען שיש אלא שיש אפשרות ליצור. וזה לא קשור דווקא לפורום הזה..
הכנסת עצמך לנסיון לא נחשב כנפילה. (במיוחד שהנסיון אינו קשה כ"כ).

בת סמינר לא תשתמש בהן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 01:51 לינק ישיר 

אוקיי, עוצר וחושב, שכנעת אותי.
הכנסת עצמי לנסיון (קטן או גדול) לא נחשבת לנפילה אך הוא עדיין בעיתי ותוצאתו יכולה להיות נפילה. לא כך?
מבחינת העובדה שאני ביודעין לא נשמעת להוראת גדו"י מראים על מצב רוחני סטטי נמוך ובעיתי בתחום הזה.

קשה לי להאמין שניתן ליצור פה קשר נפשי עמוק או רדוד ואם לא היו פה "סיפורים" כאלו כנראה שגם לא יהיו.   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 01:55 לינק ישיר 

בלאק קאט

עזבי בינתיים היכרויות.

מבחינת אמונה, באינטרנט יש כתבות עיתונים וחומר לא דתי וחרדי במיוחד בלשון המעטה.
האם נשים לא ישתכנעו יותר מהר מגברים?

עייני כאן בסוף הכתבה וראי שנשים באופן כללי מושפעות הרבה יותר מהסובב.l

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2007 02:03 לינק ישיר 

אממ בלאק..קביעת התוצאה תלויה באדם. ויש אנשים חזקים ויש פחות. כמוך, אני חושב שמי שלא מסוגל לשלוט בעצמו כליל עדיף שלא ייכנס. אבל מי שיש לו כלים- אין סיבה שלא.
אלה שבאמצע- שיבקשו הדרכת רב שמכיר!!

לגבי הוראת גדולים כבר הפניתי אותך לדיון שבין mzohar לחוהפרומה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.