מזוהר,
למרות המקורות שהבאת לגבי התפתות האישה מעצמה לאיש אני לא חושבת שגם אתה חושב שנשים בנט תכנסנה לאתרים ספיציפיים או תהינה מושפעות מתמונות בפרסומות וכו'
כל הדוגמאות שהבאת מוכיחות עד כמה גברים מתפתים לנשים
הנחש מפתה את האישה כי יודע שהיא זו שתוכל לפתות את האדם. מעין "עקב אכילס" שלו.
יהודה מתפתה לאישה קדשה ב"פתח עיניים"
שמשון מגלה לאישה פלשתית את סוד כוחו למרות שבעבר ניסתה לפגוע בו באמצעות הגילויים שלו
יוסף כמעט ומתפתה אך רואה את דמות דיוקנו של אביו וזוכה להוספה "צדיק" כי היה מדובר בנסיון לא קל. למרות שבמקרה שלו אפשר לומר את המדרש בנוגע למצריות שנפלו מהחומה
לעומתם, לנשים בדוגמאות הנ"ל יש מניעים שונים:
חוה מוסיפה על האיסור שאסור גם לגעת ומכאן ניתן היה להוכיח לה שהיא טועה.
תמר וי"א שגם אשת פוטיפר ידעו שעתידים לצאת להם בנים מאותם גברים.
דלילה משתפת פעולה עם אויבי שמשון כדי להפילו.
גברים מתפתים ממראה. אישה זקוקה לרגש או להערכת האדם.
ובעיני, לגבי דעות קלוקלות הסתירה של "דעתן קלה" למול "בינה יתרה" עדיין עומדת.
בספר מלכים מסופר שכשהגיע אלישע לביתה של האישה השונמית היא זו שזיהתה שמדובר בצדיק ובעלה לא ידע. וחז"ל אמרו מכאן שהאישה מכרת באורחים יותר מן האיש" האם במצב ההפוך של אדם רשע לא יתכן לומר שאישה תשים לב לבעייתיות ו"תריח" שמשהו לא בסדר בעוד שבעלה לא? האם לא יתכן שבעת קריאת מאמר בעיתי אותו כוח שגורם לה "להריח" שיש בעיה עם אופיו של הבחור כך גם "תריח" שיש בעיה עם המאמר וכותבו?
לא התייחסת אל המקורות הנגדיים שהבאתי.
לגבי וויכוח ולא עם אדם בעל דעות קלוקלות בתחום אמוני אני מסכימה שעדיף לשלוח גבר כי
1) לאישה נטייה להתגמש מול לחץ שמופעל כלפיה (נשים דעתן קלה) היא יותר רכה.
2) יש לה הרבה פחות ידע והתמצאות במקורות, פירושים וכו' כמו הגבר.
התווכחתי בנט עם אדם שטען שהתורה שוביניסטית, מפלה את האישה לרעה ולא רואה מספיק בחשיבותה. להצדקת טענתו הוא הביא הרבה מקורות.
תגובתי:
לא היתי גמישה ואני מניחה שזה קרה בגלל הנושא הספיציפי והאווירה העכורה והכוחנית שבה נערך הויכוח.
מצד אחד ידעתי שלא יתכן והוא צודק. לא יתכן שהתורה תבנה מערכת שבה מחצית מהאוכלוסיה נפגעת. לא יתכן שכבריה בעולמו של הקב"ה אזכה ליחס לא צודק והוגן.
ומצד שני, לא יכולתי להתעלם מכל ההוכחות לכאורה שאותו אדם הביא או כאלו שמצאתי עוד במהלך חיפושי.
דרכי התמודדות:
לאור הקונפליקט שהייתי מצויה בו וזה שידעתי שאני חייבת למצוא תשובה לדברים התחלתי לשמוע הרבה הרצאות של רבנים בנושא מעמד/ תפקיד האישה , שוויון וכו' והכל בא על מקומו בשלום.
רואים מזה שלא נשקפת סכנה במידה ויש לבחורה חוש אחריות לעצמה והיא דואגת
א. להתרחק ממקומות בעיתיים ובמידה ונתקלת בטעות (מאמר אקראיYNET כפי שטענת) יוצאת מיד (זו לא בעיה כי אין לה שום משיכה להישאר)
ב. ללמוד על בסיס עקבי נשאים כאלו כדי לאפשר לעצמה להיות פחות גמישה ומתפשרת בעניינים אמונים/ אידיאולוגיים.
בחורה יכולה להקדים רפואה למכה בנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מנט. לא נראה לי שבחור יכול לעשות כך לגבי הנזק שלו כי לא מדובר במשהו שכלי/ רגשי אלא יצרי – עומד לו לרועץ הרצון , בעיתיות לגבי זה שזה מצוי בהרבה מקומות ובעיה בתיקון אם כבר נכשל בתחום כי זה יסחוף אותו יותר ויותר.