בית פורומים שידוכי חרדים

אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2007 02:15 לינק ישיר 

גבר ממאדים,
בקשתי ממך להבהיר לי מדוע אתה חושב שאישה תהיה מושפעת יותר? האם מבחינת הרגש או סתם כי אתה חושב שמוחה של האישה מצומצם יותר. לא ענית.
הקישור לא עובד וגם אם היה קשה לי להאמין שהוא היה מוכיח לי משהו. אתה מסתמך על משהו אחד?
חוץ מזה, למה שבת סמינר מהשורה בכלל תכנס למקום עם דעות קלוקלות? איזה עניין יש לה שם? 

את חטאי אני מזכירה היום, אני קוראת ספרים חילונים. 
אבל אני מקפידה לא לקרוא ספרים שמדברים על  דת/ יהודים וכו' רק סיפורים של גויים על גוייםשאני לא מרגישה הזדהות.
אין לי גם משיכה לקרוא ספרות שמדברת על זב כיוון שאין לי חסך בערכים ואידואולוגיות. 

ולפני שאתה קופץ, כן, אני יודעת שבכל זאת, יש עם זה בעיה.     

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 02:18 לינק ישיר 

עוצר וחושב,
"מי שיש לו כלים" - "אל תאמין בעצמך עד יום מותך"
ובלשון העם "אין אמונה בגבר עד יומו בקבר"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 02:20 לינק ישיר 

(סתם ככה, המערכת הלימבית של האשה נוטה לזהות רגשות מהר יותר מגבר ולהקצות להם מקום חשוב יותר. בעוד שלגבר יש מערך הגנה (לטוב ולרע) מפני רגשות ככה שנשאר לו רק ההגיון של הניאו-קורטקס.)

מי אמר שיש עם זה בעיה? אני קורא ספרות רחבה מאוד..
דווקא ספרים שמדברים על דת ויהודים וכו' בדר"כ מראים כמה הגויים בורים לגבינו.

לגבי אל תאמין בעצמך. הוצאת את המשנה מהקשרה..
(גם למפרשים שמדובר על נסיונות..המשנה באה להגיד שאין להגיד שלום עלייך נפשי אלא יש לעמוד על המשמר)

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 15/08/2007 2:23:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 02:23 לינק ישיר 

בלאק

העולם לא מתחלק רק לכוח מחשבה ורגש בצורה יבשה.
השפעה היא קבלת דברים כהוויתם מהרבה סיבות.
אשה יותר מושפעת מהסביבה.

הנה הקישור: (עוצר למה זה לא הצליח הפעם?)
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3306772,00.html

אני לא מסתמך על כתבה אחת אני מסתמך על מה שאני רואה ואני מביא את הכתבה כדי שלא תגידי שרק אני רואה כך.

אין לי שום בעיה עם קריאת ספרים ואין לי שום בעיה עם חיבור לאנטרנט. אני סה"כ שאלתי מדוע האינטרנט מזיק לי יותר מאשר לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2007 00:59 לינק ישיר 

מיכאלה,מדוע שנאתך כה עזה כלפי...????? מה עשיתי לך? בכל מקום ישר שולחת לי מסרים עוינים ומאשימים.... תיזהרי לא לפגוע בי יותר מדי-עוד מעט יום כיפור ותצטרכי לבקש סליחה......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2007 06:20 לינק ישיר 

לקחתי את דבריכם לתשומת ליבי וברצוני לחקור יותר את העניין.

בעבר,  הנושא של מעמד/ תפקיד /יכולות האישה מול הגבר וכן קיום שוויון על אף השוני הברור מאוד עניין אותי אך מסתבר שהצטרכתי לרענן את זכרוני ואף להוסיף עליו ולחקור שוב.

להלן מסקנותי מחד והתלבטותי מאידך:

לגבי "נשים דעתן קלה שהוזכר כאן היה ברצוני לומר:

חכמה – היכולת להבין/לנתח/ ללמוד  תיאוריות מופשטות, לימוד עיוני.  אין לאישה בעיה. היא משתווה ביכולותיה בתחום זה לגבר.

בינה – הכישרון המעשי להוציא אל הפועל רעיון מופשט, ההפנמה ויכולת היישום של החכמה הנלמדת שבו אישה עולה על הגבר.

דעת -  שילוב החכמה והבינה. היכולת לקחת את הדברים רחוק, להזיז אותם בנחישות, מתוך דביקות במטרה.
על כן נאמר: "בחכמה יבנה בית, ובתבונה יתכונן, ובדעת ימלאו חדרים"  

האם נשים פגיעות יותר בחשיפה לדעות קלוקלות?

מצד אחד

מצד שני

אישה נוחה להתפתות

המדרש: מפני מה האיש נוח להתפתות ואין האישה נוחה להתפתות ? אמר להם (ר' יהושע) אדם נברא מאדמה, כיוון שאתה נותן עליה טיפה של מים מיד היא נשרית

וחוה נבראה מעצם ואפילו אתה שורה אותו כמה ימים במים אינו נשרה.."

"נשים דעתן קלה" – רכות יותר, גמישות יותר, נחיתות מבחינת יכולת לעמוד בנחישות מול לחץ המופעל כלפיהן.

חסרות את הדבקות במשימה וחתירה כלפיה.

דוגמאות:

- ר' שמעון בר יוחאי מסתיר מאשתו את  מיקום מסתורו מחשש שיענוה ולא תוכל לעמוד.

- איסור יחוד של גבר עם שתי נשים לעומת התרת שני גברים ואישה.

- מעשה ברוריה

"אישה דעתה קלה להקל"

בינה יתרה באישה יותר מבאיש.

הרב הירש: " שהרי נשים מעמיקות לחדור במבטן אל דרכי האופי"

יש לאישה את היכולת לעמוד על טיבו של האדם יותר מהגבר.( האם זה לא כולל את דעותיו?)

יש לאישה את היכולת לבור את הבר מן המוץ ולבחון מחלוקת אידיאולוגית ועקרונית מזווית ראיה מציאותית.

דוגמאות:

- "כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה" מבחינה בקלקול שמנסה לקלקל ישמעאל את יצחק בנה.

- ברוריה מתקנת את בעלה לגבי:"יתמו חטאים מן הארץ"

- במחלוקת קורח אשת און בן פלט מניאה אותי מלהשתתף במחלוקת ושואלת: "מה התועלת האישית שתצא לך מכך?"

גישה פרקטית ויכולת אינטואיטיבית.  

עוצר וחושב,

א. הגדר "עמידה על המשמר" – האם היא לא כוללת המנעות?
היית הולך מלכתחילה בשדה המוקשים עם גלאי מתכות?
ב. למרות הבורות הגויית אני מעדיפה לא לקרוא ספרים שנכתבו בידי סופרים חילונים שמדברת על דתיים או ספרות גוית שמדברת על דת/יהודים.

גבר ממאדים,

לגבי הכתבה שהפנית אותי אליה:
א. השפעה לגבי פרסומות, הנחות ומבצעים, מוצרים חדשים שבהם האישה מגלה נוכחות בולטת יותר, זה ברור לא? והלוא מדובר ב"קניות" - המחלה הרשמית של הרבה נשים.
ב. לגבי השפעה של חברות (31% מול 33% כולה)  - אנחנו יצורים חברתיים יותר, שיתופים יותר. חלק מהבילוי של נשים מסוימות הוא התיעצות לגבי בגד/ מוצר מסוים. מה העניין?

ושוב אני חוזרת  אני לא מדברת על כך שהנט מזיק לך יותר מאשר לי. (נשמע שאתה לוקח אישי) לא מחייב שבחור ניזוק אלא שהסכנה לגביו גדולה יותר  

וזה אפילו אם תוכיח לי שנשים פגיעות בקשר לדעות קלוקלות יותר

כי בעוד סכנת הדעות הקלוקלות 1מצויה בדפים מסוימים בנט ו2אין לבחורה חרדית אפילו משיכה להכנס לשם.

בעוד שא"א לומר את שתי הנ"ל לגבי הסכנה הרוחנית של הבחור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2007 14:23 לינק ישיר 

חוה,
אני לא חושבת כמוך.
זה הכול,
לא שונאת אותך.
גבר,
אתה צריך שאכתוב את זה במפורש?אתה באמת לא מבין למה בלק מתכוונת??

*חלק מההודעה נמחקה עקב מילים שאינן ברוח היהדות

תוקן על ידי שושו999 ב- 18/08/2007 21:23:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2007 19:17 לינק ישיר 

בלאק קאט

א. כיף לראות כתיבה רצינית ועניינית כאן בפורום! (תבחרי אייקון..)

ב. אכן את צודקת (וגם מיכאלה) שהסכנה לעבירה מיידית קיימת אצל גברים ולא קיימת אצל נשים.
אך אל נשכח שקילקול רוחני קיים גם בנשים.

ג. הזכרת כמה מקורות ואני רוצה להוסיף מקורות שבהם אנו רואים את התפתות האשה.

1. החטא הקדמון ביותר. הנחש פיתה את חוה ולא את אדם, לא מפני שהיא קלה לפיתוי (לא שאדם לא התפתה אבל רק לאחר זמן ואחר שראה שחוה התפתתה)? וי"א שאז קנתה האשה את האפשרות להתפתות בקלות.

2. במקרא מצינו סיפורי פיתוי רבים (אשת פוטיפר, יהודה ותמר, שמשון ודלילה וכו') וכמעט (אני לא זוכר הכל) בכל הסיפורים ראינו שהאשה נתפתתה מעצמה לאיש ואז היא פיתתה אותו.

לא שאני טוען שגברים לא הולכים אחר תאוותם ומתפתים, אך נשים מטיבען מתפתות מהר יותר ומתפתות ממראה גם בלי שיפתו אותן.

ד. גבר ממאדים טען טענה שלדעתי לא התייחסת אליה כראוי.
הוא טען שיש בעיות אמונתיות באינטרנט, ואת הגבת שתלמידת סמינר לא מגיעה למקומות אלו.
האם בYNET או בכל אתר חדשות אחר אין דיעות שסותרות את היהדות?

דברי הרש"ר שנשים 'קולטות' מהר את העומד מולן מגברים נכון אולי לגבי (דוגמא) היכרות בפגישות, אך לא נכון לגבי מאמר עיתונאי שנכתב בלשון מאלפת ובחובו טומן ארס.
לדעתי בחור ישיבה יתמודד עם עיתונות ומאמרים הרבה יותר בנקל מתלמידת סמינר.

לסיכום:
אני לא יודע האם האינטרנט מזיק לגברים יותר או לנשים יותר. זה לא חד משמעי.
מצד אחד ישנה עבירה שיש בגברים ואין בנשים.
מצד שני קלה אשה לקבל דיעות קלוקלות מאיש.
בטוח הקצר הנט מזיק לבחור יותר.
בטוח הארוך יתכן שהנזק לבחורה גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2007 01:54 לינק ישיר 

מזוהר,

למרות המקורות שהבאת לגבי התפתות האישה מעצמה לאיש אני לא חושבת שגם אתה חושב שנשים בנט תכנסנה לאתרים ספיציפיים או תהינה מושפעות מתמונות בפרסומות וכו'

כל הדוגמאות שהבאת  מוכיחות עד כמה גברים מתפתים לנשים

הנחש מפתה את האישה כי יודע שהיא זו שתוכל לפתות את האדם. מעין "עקב אכילס" שלו.

יהודה מתפתה לאישה קדשה ב"פתח עיניים"

שמשון מגלה לאישה פלשתית את סוד כוחו למרות שבעבר ניסתה לפגוע בו באמצעות הגילויים שלו
יוסף כמעט ומתפתה אך רואה את דמות דיוקנו של אביו וזוכה להוספה "צדיק" כי היה מדובר בנסיון לא קל. למרות שבמקרה שלו אפשר לומר את המדרש בנוגע למצריות שנפלו מהחומה

לעומתם, לנשים בדוגמאות הנ"ל יש מניעים שונים:

חוה  מוסיפה על האיסור שאסור גם לגעת ומכאן ניתן היה להוכיח לה שהיא טועה.   

תמר וי"א שגם אשת פוטיפר ידעו שעתידים לצאת להם בנים מאותם גברים.

דלילה משתפת פעולה עם אויבי שמשון כדי להפילו.

גברים מתפתים ממראה. אישה זקוקה לרגש או להערכת האדם.

ובעיני, לגבי דעות קלוקלות הסתירה של "דעתן קלה" למול "בינה יתרה" עדיין עומדת.

בספר מלכים מסופר שכשהגיע אלישע לביתה של האישה השונמית היא זו שזיהתה שמדובר בצדיק ובעלה לא ידע. וחז"ל אמרו מכאן שהאישה מכרת באורחים יותר מן האיש" האם במצב ההפוך של אדם רשע לא יתכן לומר שאישה תשים לב לבעייתיות ו"תריח" שמשהו לא בסדר בעוד שבעלה לא? האם לא יתכן שבעת קריאת מאמר בעיתי אותו כוח שגורם לה "להריח" שיש בעיה עם אופיו של הבחור כך גם "תריח" שיש בעיה עם המאמר וכותבו?

לא התייחסת אל המקורות הנגדיים שהבאתי.

לגבי וויכוח ולא עם אדם בעל דעות קלוקלות בתחום אמוני אני מסכימה שעדיף לשלוח גבר כי

1)      לאישה נטייה להתגמש מול לחץ שמופעל כלפיה (נשים דעתן קלה) היא יותר רכה.

2)      יש לה הרבה פחות ידע והתמצאות במקורות, פירושים וכו' כמו הגבר.  

התווכחתי בנט עם אדם שטען שהתורה שוביניסטית, מפלה את האישה לרעה ולא רואה מספיק בחשיבותה. להצדקת טענתו הוא הביא הרבה מקורות.

תגובתי:

לא היתי גמישה ואני מניחה שזה קרה בגלל הנושא הספיציפי והאווירה העכורה והכוחנית שבה נערך הויכוח.

מצד אחד ידעתי שלא יתכן והוא צודק. לא יתכן שהתורה תבנה מערכת שבה מחצית מהאוכלוסיה נפגעת. לא יתכן שכבריה בעולמו של הקב"ה אזכה ליחס לא צודק והוגן.  

ומצד שני, לא יכולתי להתעלם מכל ההוכחות לכאורה שאותו אדם הביא או כאלו שמצאתי עוד במהלך חיפושי.

דרכי התמודדות:

לאור הקונפליקט שהייתי מצויה בו וזה שידעתי שאני חייבת למצוא תשובה לדברים התחלתי לשמוע הרבה הרצאות של רבנים בנושא מעמד/ תפקיד האישה , שוויון וכו' והכל בא על מקומו בשלום.

רואים מזה שלא נשקפת סכנה במידה ויש לבחורה חוש אחריות לעצמה והיא דואגת

א.      להתרחק ממקומות בעיתיים ובמידה ונתקלת בטעות (מאמר  אקראיYNET כפי שטענת) יוצאת מיד (זו לא בעיה כי אין לה שום משיכה להישאר)  

ב.       ללמוד על בסיס עקבי נשאים כאלו כדי לאפשר לעצמה להיות פחות גמישה ומתפשרת בעניינים אמונים/ אידיאולוגיים.     

בחורה יכולה להקדים רפואה למכה בנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מנט. לא נראה לי שבחור יכול לעשות כך לגבי הנזק שלו כי לא מדובר במשהו שכלי/ רגשי אלא יצרי – עומד לו לרועץ הרצון , בעיתיות לגבי זה שזה מצוי בהרבה מקומות ובעיה בתיקון אם כבר נכשל בתחום כי זה יסחוף אותו יותר ויותר.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 07:12 לינק ישיר 

בלאק קאט 

א. לא התייחסתי למקורות המקראיים שהבאת מפני שאינני בטוח שהם הוכחה לאופי ולמציאות העכשווית. אני רק כתבתי לשיטתך.
.1 
עזרא עיוור והחליש את יצר הרע לעריות.
.2 
בזמן הגמ' היה אדם פוגש אשה בשוק רצו הוא והיא היה כונסה לתןך ביתו.
מכאן נראה ששינוי התרבות והתפיסה היצרית (אם כי היצר הוחלש לשני המינים) השתנתה.

ב. בכל אופן אשה פיתתתני להיכנס לנושא ע"י סיפורי התנך. אתמקד בתגובתייך לסיפורי התנ"ך ע"פ פרשנות סיפורית בלבד.
>
הנחש מפתה את האישה כי יודע שהיא זו שתוכל לפתות את האדם. מעין "עקב אכילס" שלו>
האם הנחש שהיה ערום מכל החיות ידע שאת האשה קל לפתות יותר מאשר את האיש. הרי הוא רצה להחטיא גם את אדם וגם את חוה ודרכו היתה להחטיא את אדם ע"י חוה שהרי אותה מעצם טיבעה קל לפתות, משא"כ את אדם רק חולשתו לאשה תפתהו. 

<יוסף כמעט ומתפתה אך רואה את דמות דיוקנו של אביו וזוכה להוספה "צדיק" כי היה מדובר בנסיון לא קל>
המדרש מדבר רק על מקרה אחד שבו יוסף התייחד עם אשת פוטיפר וכמעט נכשל.
יוסף היה תקופה ארוכה בבית פוטיפר ואשת פוטיפר ניסתה שוב ושוב לפתותו ולא עלה בידה . מכוח כוחו לעמוד בפיתוי.

<יהודה מתפתה לאישה קדשה ב"פתח עיניים">
לפי הדיעות שמעשה יהודה ותמר היה אחר מכירת יוסף מסתבר שיהודה נתפתה בקלות עקב דכדוך נפשי שהוריד את חוסנו המנטלי הטבעי לעמוד בפיתוי מפני שלא שמר על יוסף כפי שהבטיח לאביו.
ובכל מקרה תמר שישבה כעוסקת במקצוע הקדמון פיתתה אותו.

<שמשון מגלה לאישה פלשתית את סוד כוחו למרות שבעבר ניסתה לפגוע בו באמצעות הגילויים שלו>
כמה נסיונות והתחמקויות היו עד ששמשון גילה את כוחו?

נראה מכל הסיפורים הללו שנשים מתפתות מכל מיני דברים בקלות וגברים מתפתים בעיקר מנשים ובעיקר מפיתוי אקטיבי.

ג. בינה היא שלב על החכמה אבל עדין היא רק בינה.
חכמה - הבנת הנשמע והנלמד.
בינה - הבנת דבר מתוך דבר.
דעת - קניין ההשכלה מחמת שתי התכונות. (במשלי יש עוד כינויים לסוגי חוכמה שונים כמו 'מזימה', 'ערמה' ועוד)

הבינה היתרה שיש לאישה כמו שהבאת את סיפור שרה וישמעאל וסיפור אלישע, היא אבחון מהיר של מצב אך לא בהכרח כל מצב.
מצב שאשה תאבחן מהר גבר יאבחן לאט.
יש מצבים שגבר יאבחן (אולי לאט) אבל אשה כלל לא תאבחן.
מצב ששניהם לא יאבחנו גבר יתמודד עימו ביתר קלות.
את עצמך כתבת שלגברים יש ידע רחב יותר למקורות וגם שלאשה יש יותר אפשרות 'לקנות' את מה ש'מוכרים' לה בגלל שהיא חלשה בהתמודדות.

מוזכר שגברים יכולים להקנות לעצמם את אותה בינה שנשים קיבלו במתנה.

א"כ יוצא שבקריאת כתבות ומאמרים כוחו של האיש להתמודד עם הכתוב והמוסתר בין השורות גדול עקב ריבוי ה'דעת' שיש לו על פני האשה.
ידוע שכיום הפירסומות יצאו קצת הרבה מהמסגרת. כיום ישנם מאמרים רבים מגמתיים שמבליעים בתוכם מסר שהוא יכול להיות עסקי וגם דעתני.
במאמר שהמסר מוסווה באופן חזק ולא ניתן לאבחן בו קלקול, אשה תתמודד פחות טוב מגבר וקיים סיכוי שגבר יאבחן (לאט...) את הקלוקל ואישה כלל לא.

ד. <בחורה יכולה להקדים רפואה למכה בנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מנט. לא נראה לי שבחור יכול לעשות כך לגבי הנזק שלו כי לא מדובר במשהו שכלי/ רגשי אלא יצרי – עומד לו לרועץ הרצון , בעיתיות לגבי זה שזה מצוי בהרבה מקומות ובעיה בתיקון אם כבר נכשל בתחום כי זה יסחוף אותו יותר ויותר.>
גם בחור יכול למנוע את עצמו מראש
ע"י חסימת כניסה לאתרים מסויימים וחסימת פירסומות, או גלישה בשטח נצפה וכו'.

ההבדל בסוג החסימה הוא שחסימה לבחור היא חסימה פיזית וחסימה לבחורה היא חסימה מחשבתית.
אך דא עקא שכיום החינוך (בפרט בסמינרים) הוא 'קשירת עיניים' וכאשר בחורה מגיעה לנט או לכל כתבה או מאמר אחרים היא נחשפת לעולם שלא נחשפה אליו ובשבילה הוא היה מוקצה .
ואז מה קורה? היא מחזיקה את עצמה באמונה עיוורת כמו שלימדו אותה בסמינר. אבל האמונה נסדקת לאט לאט והיא מתחילה לחשוב וכאן היא עלולה ליפול מהר יותר בגלל שלא הקנו לה כלים להתמודד עם דעות סותרות לעצם אמונתה (החזון איש מגדיר אמונה - היכן שמסתיימת המחשבה והתפיסה) לעומת בחור שקיבל בישיבה כלים חשיבתיים מעצם צורת הלימוד.

שתי הערות:
א. הכתיבה על השוני והתפיסה אינה ממניעים שובינסטיים אלא טכניים (כמו שפיזית הגבר חזק והאשה יפה).
[ב. לגבי הטיעונים שהתורה היא שובניסטית אטען טענת נגד קטנה.
שמא התורה פמיניסטית? הרי האיסורים על האנשים רבים מהנשים. כמות המצוות שגבר מחוייב בחיי היום יום גדולה מכמות המצוות של האשה..
אני לא רוצה להכנס לדיון בעניין כאן, לדעתי גם הדיון על השוני שבין גברים ונשים אין מקומו בפורום זה.]

תוקן על ידי mzohar ב- 17/08/2007 7:43:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2007 09:13 לינק ישיר 

עזבו אותכם חברים, תמיד הגברים והנשים ישארו שונים ובסוף כל אחד יצטרך להתחתן ולהתמודד עם ההבדלים ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 11:48 לינק ישיר 

תוקן על ידי אחת_העם18 ב- 17/08/2007 11:46:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2007 11:51 לינק ישיר 

אחת _העם18
ברוכה הבאה
למה מחקת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 11:58 לינק ישיר 

אני חושבת שהענין מוצה.
התייחסתי אליו ברצינות ונתתי לו תשומת לב מספקת,לדעתי
במיוחד שמלכתחילה לא רציתי להכנס אליו.
כל אחד ודעתו כך שנראה לי את הוויכוח אפשר להמשיך עוד ימים רבים. לגבי חלק קטן מהדברים השתכנעתי. 
נ.ב. לגבי "קשירת העיניים" שקורית בסמינרים אני חושבת שזה תלוי בסמינר. אבל בכללות מעדיפים להשאיר את האמונה בצורה הכי טהורה שלה (כפי שאומר הסבא מקלם) אמונה חושית ולא אמונה המתבססת על מחקרים והוכחות וזה הכי צודק, סמינר לא אמור להכין את הבנות לגלישה בנט.
אם בחורה מכניסה את עצמה לנט זו האחריות שלה (כפי שכבר אמרתי) לדאוג שיהיה לה יותר ידע ותשובות לדעות סותרות.

בנוגע לשוביניסטיות, אין לי ספק שהתורה לא כזו. שבת שלום:)

תוקן על ידי black_cat1 ב- 17/08/2007 12:41:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 12:42 לינק ישיר 

התורה לא,
הרבה מלומדיה- כן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.