בית פורומים שידוכי חרדים

אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2007 12:51 לינק ישיר 

מיכאלה,
הבחורים מהסוג הזה הם גם הבחורים שעושים מהתורה קרדום לחפור בו
בדורות הקודמים (אחד, שניים לפנינו) היו מקומות שבהם היחס לנשים היה לא מספק  ובאמת בעקבות חוסר ישום.
לצערנו, דווקא הפמינזם (שאני ממש נגדו) הוא גם שעורר את הנשים היהודיות שנתקלו ביחס לא מתאים לקום.

תוקן על ידי black_cat1 ב- 17/08/2007 12:52:49

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 13:56 לינק ישיר 

השובניזם הוא לא נחלתם הבלעדית של הגברים החרדים,
אבל התופעה נפוצה באחוזים גבוהים מאוד בקרב הציבור החרדי.
האדיקות הדתית היא פלטפורמה נוחה להתפתחות שובניזם.
הדבר הכי עצוב הוא שהרבה נשים חרדיות נכנעות לדיכוי מהסוג הנ"ל ,מקבלות את התכתיבים שמציבים להם הגברים ומשוכנעות שהן נחותות מהגברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2007 23:49 לינק ישיר 

בלאק

א. רק רציתי להראות שקביעתך לגבי הסכנה המרבה לגברים מלגברות  אינה מוחלטת. יתכן שאני טועה אך ודאי שהנושא אינו חד משמעי לחלוטין.

ב. לגבי 'קשירת העיניים' זו מציאות קיימת ואנו דנו על הבחורות שגולשות בנט ולא האם הסמינרים צריכים לתת כלים להתמודדות עם האינטרנט.

(אני לא מסכים עם טענתך שהסמינרים לא צריכים לחנך איך להתמודד בעולם שמחוץ לבגדי הכחול תכלת. הסמינרים לדעתי חייבים לתת כלים. ראי כמה בחורות אחרי הסמינר יוצאות לעבוד במשרדים וכדומה מול מחשב והנט נגיש?

איני יודע איך קישרת את שיטת הסבא מקלם לחוסר מחשבה!
שיטת קלם וסלבודקא היא גדלות האדם דהיינו הכרת העצמיות ושילטון השכל על הרגש (להיפך מקשירת עיניים והליכה בעדר).

כמו שכתבתי (ע"פ החזו"א) במקום שמסתיימת ההשגה מתחילה האמונה. ככל שמשיגים יותר האמונה חזקה יותר.
גם הרמב"ם במורה נבוכים לא מסביר את כל נסתרות תבל בצורה מוחשית.
אין אפשרות לתפוש את הכל במוחינו להיפך ככל שתופשים יותר צריך להאמין ביותר וזוהי אמונה חושית.)

ג. ודאי שהתורה אינה שובניסטית וודאי שאף לא פמניסטית. יש כאלו שמפרשנים את התורה בצורה מעוותת ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2007 23:53 לינק ישיר 

אדיקות דתית (כפי שאת מכנה אותה) היא לא פלטפורמה נוחה להתפתחות שובינזם. יחס גדו"י לנשותיהם תמיד היה מכבד ומעריך ודוגמאות יש למכביר.
הבעיה היא אצל "השוליים" שבציבור שלנו אלו חסרי המידות שהתורה לא באה להם מבפנים.
וכשאני אומרת שוליים אני מתכוונת דווקא לאלה מהמשפחות המיוחסות, הלמדנים המדופלמים חסרי המידות והיחס הלא נכון לעצמם, לאישה ולחיים בכלל כי להם א"א לקרוא חרדים אמיתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2007 23:57 לינק ישיר 

הם הבחורים שלא בדיוק יצפו ליצור איתך קשר עמוק ומשמעותי.

הם אברכי הכולל שיחזרו בצהרים יאכלו ארוחת צהרים, יזרקו לך איזה משפט ואז ילכו לנוח ושוב ללמוד בזמן שאת מתמרנת עם עבודה בבוקר, ריצה סביב הילדים, נקיון ובישולים וכל זה כשאת נראית הכי יפה כדי שח"ו הוא לא יפזול החוצה.

בנות שמסכימות לזה ראויות ליחס כזה.

היה לנו ויכוח בכיתה לגבי עזרת הבעל בבית והיו בנות שטענו:

"אני? בעלי לא יזיז אצבע בבית, שהוא ינקה? זה לא מכובד! אצלי הוא רק ילמד כל היום"   

תוקן על ידי black_cat1 ב- 18/08/2007 23:56:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2007 13:13 לינק ישיר 

לכאלה באמת מגיע להיות שפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2007 13:51 לינק ישיר 

מזוהר,

הסמינר לא מחנך לחוסר מחשבה אבל הוא לרוב לא נותן לי הוכחות מדעיות לקיום ה' בעולם ודן בצורה בצורה מקיפה בשאר נושאים אמוניים או אידואולוגים. כל מיני ענינים השקפתיים נלקחים כמובן מאליו וזה מובן בהחלט. (בכל מקרה בסמינר טוב אתה תרגיש מספיק פתוח כדי לשאול אם יש לך קושי בדבר מסוים)

לא אמורים לעורר שאלות אמוניות ולחפור לעומק כאשר מדובר בבנות שהנושאים האלה לא בעיתיים אצלן זה רק יצור בעיות  רק כי אולי תהיה לחלק מהבנות חשיפה לנט מתישהו. (ידברו איתך בסמינר על זהירות במקום עבודה חילוני והמנעות מכך אם אפשר) מאותה סיבה יגידו לנו בסמינר שלא  מומלץ להקשיב להרצאות שמיועדות לחוזרים בתשובה. זה נכון, בסופו של דבר יתנו לנו תשובות לשאלות שיועלו אך עצם העניין שהשאלה הועלתה מקלקלת אצלנו משהו. כאילו השאלה "האם יש ה' בעולם?" קבלה לגיטימציה. פתאום היא לא משהו שאין עליו עוררין.

לא קשרתי את הסבא מקלם לחוסר מחשבה. קשרתי אותו לעניין שאמונה לא צריכים לקנות בצורה של קבלת הוכחות ומחקרים. זו אמונה ירודה יותר.אמונה שנקנתה בצורה מוחשית מגיל ינקות כתוצאה מחינוך האם להסתכלות נכונה על החיים היא טובה יותר.

אם האמונה שלי תהיה מספיק חזקה ולא ע"פ מחקר גם אם יביאו לי מחקרים על אבולוציה ועל כך שהעולם היה קיים מליוני שנים. זה לא ישנה לי. אך אם האמונה שלי תהיה מבוססת אך ורק על שכל, מחקרים והוכחות כשיביאו לי מחקר כזה יוכל לערער את אמונתי קצת.  

מאיפה אתה מביא את הרעיון שמחנכים אותנו בצורה של הליכה בעדר?
לגבי קשירת העיניים היא חיונית. לא כל נושא אמורים לדון בו בפורום כיתתי.

מיכאלה,

מה שעוד מפריע לי זו העובדה שברוב הישיבות אין שיעורי הבית היהודי. 
למרות שאנחנו נוטות להיות הגמישות, המתפשרות, האכפתיות, השיתופיות *עצירה לנשימה* (ואת זה יגידו בכל הרצאה שמדברת על הבית היהודי) דווקא אנחנו מקבלות שיעורים במשך שנתיים לפחות בעוד שהבחורים מקבלים קורס מזורז לפני החתונה.
כאילו ששיטת בזק כזו יכולה לעזור לכל אותם אלה שמידות זה לא הצד החזק שלהם.   

תוקן על ידי black_cat1 ב- 19/08/2007 13:57:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2007 19:17 לינק ישיר 

לא צריך להתעלם מהתועלת העצומה שהנט הביא לאנושות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2007 22:08 לינק ישיר 

בלאק

לא אמרתי שתפקידו של הסמינר הוא לעורר שאלות באמונה ולפרוך אותם.

ערבבנו שני נושאים.
א. אמונה חושית ואמונה שכלית.
ב. כוח המחשבה לצורך ההתמודדות היומיומית.

א. אמונה חושית היא האמונה בדרגה הטובה ביותר. מה שאדם חש הוא אינו שוכח ותמיד נמצא עימו קרוב לליבו.
אבל מה לעשות שאנחנו בדרגה שהרגשה פיזית היא מוחשית והרגשה רוחנית פחות?
ע"כ ככל שיודעים מציאותית יותר על קיום הבורא כך אנו יכולים לחוש אותו יותר ויותר.
זה לא אומר שכל אדם צריך ללמוד כל הוכחה שקיימת לסתור את תאוריית המפץ הגדול. מה שצריך הוא כל אדם לפי טבעו ומחשבתו ללמוד ולדעת כדי להגיע לאמונה חושית. אם האמונה החושית הטבעית קיימת ללא לימוד אכן אין צורך לחקור ולהעמיק בפילוסופיית היקום וכו'.

ב. כלים מחשבתיים בשביל התגוננות יומיומית אינם בהכרח כלים אמונתיים בבורא עולם.
בחורה מבית יעקב שגדלה בתוך טהרה וקדושה וכל מה שנאמר לה בסמינר מטוב ועד רע קנתה וקיבלה בזרועות פתוחות, לא יכולה להתמודד עם החיים מחוץ לסמינר כי אין לה כלים מחשבתיים.
אני חושב שבחורה שכל חייה היו בקדושה וטהרה סמינרית ויוצאת את הסמינר והולכת לעבוד במשרד כל שהוא, האפשרות של היתקלות עם אנשים מבחוץ יכולה להזיק לעצם מה שלימדו אותה בסמינר ומימילא לסתור את כל יסודות החינוך שקיבלה שנים רבות דהיינו התקררות.
התקררות היא בדיוק הגורם לאובדן האמונה החושית.

חינוך עדרי = חינוך שאין מקום לשאלות אלא ישנה תבנית מסויימת ואין שונה.

קשירת העיניים חיונית במקום שבפתיחתן ההתמודדות תהיה מול תאוות. על תאווה ההגיון לא תמיד מצליח להתגבר.
קשירת עיניים מחשבתית (לדוגמא אמונת חכמים) אינה ראויה, 'מחשבה פסולה' שאין לה סתירה הגיונית כנראה שהיא אינה פסולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2007 01:24 לינק ישיר 

מזוהר,
אני שמחה שהתברר שאנחנו מסכימים לגבי חלק א' בדבריך.
למניעת אי הבנה עכשיו ברצוני לברר כמה דברים בטרם נמשיך:
א. הגדר "כלים מחשבתיים" - בתגובה קודמת התיחסתי להגדרה זו כפתיחת וכניסה לעומקם של נושאים אמוניים/אידאולוגיים דווקא כנראה שאתה מתיחס למשהו אחר. האם כוונתך שלא מלמדים בנות סמינר לחשוב?
ב. האם אתה מתכוון שאמונת חכמים היא סוג של "קשירת עיניים מחשבתית"?
ג. האם אתה רואה בחינוך כאידיאל? האם לטענתך עדיף לחנך כל אדם לעצמאות חשיבתית? לניתוח, פירוק והגעה למסקנות באופן כללי ולאפשר לו להתמודד עם העולם כפי הבנתו? האם אין ערך בחינוך ובהתווית הדרך? אמנם "חנוך לנער על פי דרכו" אך עדיין "חנוך".

מסכימה שצריך לתת לאדם כלים  ולא רק לתת לו "דגים" אך בהחלט יש להעניק לו בתחילת דרכו כמה אידואולוגיות אקסיומטיות שעל בסיסן ימשיך הלאה. למד אותו לדוג בעצמו אך תן לו סירה יציבה!
אני מאמינה שסמינר אידיאלי לא הופך לבית חרושת ליצור שיבוטים. צריך להיות כללים מנחים ברורים ובלתי מתפשרים אך בעלי מסגרת רחבה המאפשרת צמיחה ע"פ נטיה אישית ושאילת שאלות. אני מאמינה שהסמינר שבו אני נמצאת הוא כזה.
קשירת עיניים חיונית במקום שבו תתכן התמודדות עם תאווה או נושאים שהצניעות יפה להם אך חשוב להקנות צורת הסתכלות נכונה ולא לעקוף נושאים בתנ"ך כגון: אישה סוטה, יהודה ותמר וכו'. צריך לדבר עליהם בצורה צנועה ובצורה שמתאימה לגיל הילדה/הנערה. זו הגישה שקיימת בסמינרים טובים.

אני יכולה לומר לך שבתיכון למדתי במקום סגור ששעורי ההשקפה שבו לא ירדו אל הבנות, אל צורת החיים והסתכלות שלהם. הכול היה באוויר, מרחף אי שם גבוה או לחילופין עוסק בזוטות.

בסופו של דבר הזדעזעו מנהלי התיכון לראות שיש בנות בכיתה מעלי שהרשו לעצמן להביע בקול רם ש"אני לא מבינה מה רע בבחור שלומד ועובד? למה שאתעקש על רק לומד". בנות לא קבלו צורת הסתכלות נכונה היות ומעולם לא טרחו לדבר על אהבת תורה באופן מעשי. לקחו את זה כמובן מאליו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2007 01:54 לינק ישיר 

בלאק

א. כלים מחשבתיים = הבנה והתמודדות כתוצאה מהבנה.
ללא כלים מחשבתיים מתמודדים מכוח אקסיומה מסויימת שלא בהכרח מספיק חזקה כנגד אקסיומות אחרות (ולאו דוקא נכונות) שלא נשזפו בין כותלי הסמינר.

ב. אמונת חכמים היא בהחלט קשירת עיניים מחשבתית (לבד מהמחשבה שהחכם חכם ממני).
כמובן שאין אמונת חכמים סותרת מחשבה!
אפשר לחשוב בכיוון אחד ולהיות בטוחים בו ולעשות ההפך כי החכם אמר על שמאל שהוא ימין.
בדורינו (הארכתי כבר באשכול מכתבים בתקופת האירוסין) אין חיוב הלכתי לשמוע בקול גדולי הדור בנושאים של תקנות חדשות שנוגעות אל תוך ביתינו פנימה. (אני לא סבור שאת עוברת עבירה כל רגע ורגע שיש בביתך אינטרנט למרות שבעצם יש באינטרנט פסול).
לצערי כיום החינוך החרדי הוא אמונת חכמים כתחליף למחשבה.
בעבר היתה אמונת החכמים במקביל למחשבה.
בחורי ישיבות לפחות בלימודים תורניים כמו גמרא וכו' לומדים לחשוב ולרדת לעומקם של סוגיות ולכן זה מקל עליהם בהתמודדות עם דעות סותרות לאקסיומות החינוכיות שהשרישו בהם כי ברגע שהם יגלו סתירה למחשבה שהורגלו בה הם ינתחו את המחשבה בשונה מבנות סמינר שלא חונכו לנתח אלא לקבל דברים כהוויתם.

ג. החינוך צריך להיות בגיל צעיר חינוך ללא מחשבה. אנחנו לא מצפ מילד או נער שיתמודד עם נושאים שכבדים עליו.
מכוח החינוך בצורה של הכנסת אקסיומות לראשו של הילד הוא מאמין בדרכו ובצדקת דרכו.
אבל בשעה שגדל צריך ג"כ לתת לו את הכלים להבין על מה מושתתים תובנות היסוד שהוא גדל עליהם. צריך ג"כ לתת לו כלים להבין שיש תובנות נוספות שצריך להתמודד עימם ע"י מחשבה.

נתת דוגמא טובה של בחור עובד. כמה בחורות סמינר מחפשות בחור שישב וילמד כל החיים? התשובה היא רוב הבנות.
כמה בחורות סמינר יודעות מה המחייב (אם יש) ללמוד על חשבון פרנסה? לדעתי רובם לא.
כמה בחורות יכולות להתמודד עם הציטוט של הרמב"ם הלכות ת"ת פרק ג':
"כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא. לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם. ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן. ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות".

לדעתי בחורות מחפשות בחור שישב וילמד כל החיים כי זה מה שהכניסו להם לראש ולא כי הם באמת בדקו ןראו את כל הצדדים והחליטו כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2007 02:52 לינק ישיר 

חצי מההודעה שכתבתי נמחקה. בהמשך לדברי כתבתי שהסמינר שבו אני נמצאת כיום שונה לחלוטין. א"א לומר שלא חופרים לעומק כלל בסמינרים. ענינים השקפתיים שנוגעים לנו בהחלט מדוברים ובכיתה מתפתחים דיונים כגון:
מהות התפילה - למה באמת מתפללים ולא רק "מתפללים כי ככה חינכו אותי וזהו"
במה מוסיפה האמונה לחיי ומה היא כוללת
עזרת הבעל בבית- כן/לא?
ואפילו דובר על מהי אהבה, מס' פגישות, על מה מסתכלים, למה שידוך זו הדרך העדיפה (נושאים אלו דוברו בזמן שבו קצת היתה יותר פתיחות בין המורה לתלמידות. שבת חברות)
אני מאמינה שברוב הסמינרים יש פתיחות לדבר על דברים שאקטואליים לחיים שלנו ולבנית בית איתן.
אפילו הנושא של "למה לי להתחתן עם בן תורה" תוך סיכום הגורמים לאי רצון ומה התועלת שיש בכך מלבד נושאים כמו אהבת התורה.
תתפלא לראות כמה דעות הוצגו באותם ויכוחים כך שהמחשבה שלך לגבי יצור עדר לא נכונים.

לגבי טענתך, הרבה מחפשות בחור שלומד כי זה מה שמקובל ששווה הרבה. בתכלס לא הרבה בנויות לחיי צמצום או באמת מוכנות להקריב לשם כך ואפילו יודעות את זה אבל לא אומרות.

לי אישית בתחום הזה יש ויכוח פנימי, אבל אפשר לומר שדעת הרוב במוח שלי פונה ללומד בלבד.

לגבי מה שכתבת על אמונת חכמים אני נוטה לא  להסכים עם דבריך כלל אך לפני שאביע דעה אצטרך לקרוא את האשכול ההוא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2007 20:07 לינק ישיר 

בלאק

לגבי החצי שנמחק...

לא כתבתי שבסמינר לא מסבירים מדוע צריך להתפלל. כתבתי שלא נותנים כלים מחשבתיים.
נותנים בד"כ רק את הצד הקדוש בפרספקטיבה מאד מצומצמת/שטחית/רגשית ולא מחשבתית.
בנות אינן מטומטמות אז גם אם לא מלמדים אותן הן שואלות שאלות, אבל השאלה אילו שאלות ועד כמה התשובות שהן יקבלו יהיו תשובות שכליות ולא רגשיות.

אינני יודע באיזה סמינר את לומדת. נראה אבל שאת מבית פתוח יותר (מוצא צרפתי חוצניקי, יש לכם אינטרנט וכו'). לכן את לא המודד של המיינסטרים של כלל בנות הסמינרים.

דיבורים מידי פעם ברגע של פתיחות על תפקידו של הבעל/מעט על אהבה/פגישות וכו' זה עדיין לא נתינת כלים מחשבתיים.

לגבי רצון בנות ישראל לבחור לומד בדוקא, הרי את מעידה שלא רבות מסוגלות לחיי צימצום והן עדיין מחפשות בחור שישב וילמד כל החיים. האם זו אינה עדריות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2007 17:22 לינק ישיר 

מזוהר,
הגדרת "כלים חשיבתיים- הבנה והתמודדות כתוצאה מהבנה"
בסמינר אמנם לא מנסים לעורר שאלות באמונה ולפרכן

לא מכינים אותך לטענות של אנשים מבחוץ
אבל כן יש ביצור מבית.
יש הבנה של הרציו שעומד מאחורי העשיה/ההשקפה וכך קל יותר להתמודד עימם.

לא רק מבט שטחי/רגשי או קודש נטו.
לא הבנתי מה הכוונה לענות לבת תשובה רגשית. כיצד ניתן לענות תשובה רגשית על שאלה שכלית מבלי להראות אידיוטים לחלוטין?

כבר הבאתי דוגמאות לנושאים שעלו בכיתה בשיעורי יהדות/השקפה/בית יהודי
ואוסיף עוד כמה:
"למה בכלל צריך להתחתן?" - שיעור ראשון של בית יהודי
גורמים לחוסר רצון של בן תורה ומהן התועלות שצומחות מבית של תורה - רוחניות וגשמיות.
צניעות תוך נסיון לשבור ריאקציה מנושא של שנים והתבוננות אחרת ועמוקה יותר על הנושא.

לגבי העדריות שהזכרת היא קיימת לגבי מעשים לא לגבי השקפות. ובזה סמינר לא שונה מהחברה החרדית כולה שפועלת ע"פ מוסכמות יותר מאשר הלכה/הוראת רבנים וכו'

דוגמאות:

1)      "דת יהודית" הפכה לחמורה יותר מ "דת משה".

(אל תלבשי גרביים לבנות כי זה רחובי, עדיף שתלבשי 15 דנייר)  

2)       עבירות מסוימות "מקובלות" ועבירות אחרות "לא מקובלות" בלי התאמה למידת חומרתן.

אם ברצונך להפנות אצבע מאשימה הפנה אותה אל הציבור החרדי ולא כלפי הסמינרים.

נראה כי אתה חושב שבסמינרים יש הלעטה של "כך עשי וכך אל תעשי ואל תשאלי שאלות" תוך כדי הוספת החמרות ודיבורים באוויר. זה לא כך ואני לא חושבת שאני או הסמינר שבו אני נמצאת שונים מהמיינסטרים.

בכל סמינר יש את הבנות הספיציפיות שלא רוצות להבין באמת לעומק ולהתווכח. הן יושבות תוך שרבוב לשון  ממאמץ ומסכמות כל מילה שהמורה אומרת במרץ. הראשונות לספר על התמודדויות שהיו להן ואיך הן הצליחו להתגבר והראשונות שתתווכחנה לא בצורה ענינית עם מי שתציג עמדה שונה, תזרוקנה סיסמאות, תוספנה על הנאמר ותדאגנה ליחצן את הסמינר והנלמד בו לפי ראות עיניהן ולפרסם את תורתו ברבים.  

בסמינר שלי נאמר בפירוש שהבנות ששואלות שאלות ובאמת רוצות להבין ולדעת הן הבנות האידיאליות ולא ההפך.

בקשר לגדו"י לא הבנתי את טענתך "פעם בשילוב עם מחשבה כיום לא"

לדעתי, אין עניין של בקרה פנימית או חשיבה כשמדובר בהוראה של רב ( כמו שאמרת פרטי שמכיר אותך)

קשה לי להאמין שרב שיכיר אותי ואומר לו שאתה רוצה להכניס נט לבית יקח את האחריות ויאמר לי

"את! אני סומך עלייך שאת באופן אישי לא תכנסי לאתרים בעייתים. אני לוקח את האחריות שלך לא יגרם שום נזק מהשימוש בנט"  לכן גם מעולם לא שאלתי.

אני יודעת שאני פועלת בניגוד לדעת הרבנים ושאני לא נוהגת כמו שצריך.

אני יכולה אולי לומר שאני אדע להזהר ואהיה עם יד על הדופק אבל אין לי שום ערובה לכך.

לגבי אותן תקנות שהרבנים הגדולים קובעים א"א להתנער ולומר במקרה האישי שלי הרבנים הפרטיים שלי יפסקו לי.

למי אתה משאיר את השמיעה לאותם רבנים גדולים?

מה יקרה אם כל אחד יתחיל לומר "נכון הם דיברו אבל לא התכוונו אלי. אני מקרה שונה"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2007 01:08 לינק ישיר 

בלאק

<לא מכינים אותך לטענות של אנשים מבחוץ

אבל כן יש ביצור מבית.
יש הבנה של הרציו שעומד מאחורי העשיה/ההשקפה וכך קל יותר להתמודד עימם.

לא רק מבט שטחי/רגשי או קודש נטו.>

מהו ביצור מבית?

נראה לי שבשתי מילים אלו אמרת הרבה.

ביצור מבית הוא הכנסת האדם למבצר כדי שלא יפגע. האם המבצר יכול לעמוד בפני כל מתקפה? האם המתבצר לא יחגור נשק אישי למקרה שהחומות יקרסו?

לדעתי הביצור מועיל למי שלא מותקף אבל כמעט שאין כאלו. מי שמותקף צריך גם נשק.

זה שמסבירים טעם לדברים זה חיובי אבל מי אמר שזה הטעם האמיתי והנכון? אולי מסבירים לכן כדי השגתכן ותו לא? (שוב אני מדגיש אין לנשים חסר ביכולת המחשבה פשוט בסמינרים לא מפתחים את המחשבה אלא מקבעים אותה).

אני לא חושב שאומרים בסמינרים רק 'אסור - מותר' מסבירים מדוע אך בצורה שטחית דהייינו ללא העמקה אלא הסבר מונוטוני בלבד.

הסבר ריגשי הוא לנגן על מיתרי הלב כמו 'כמה אנחנו קרובות להקב"ה כשאנו מתפללות' או 'כשתעזרו לעיוור לחצות את הכביש אתן בוראות עוד מלאך גדול לבן' וכו'. לא שאין אמת בהסברים אלו אך אין בהם מחשבה אלא ניגון על מיתרי הלב.

<צניעות תוך נסיון לשבור ריאקציה מנושא של שנים והתבוננות אחרת ועמוקה יותר על הנושא>

אשמח להבין מהי ההתבוננות העמוקה של דורינו שלא היתה בדורות קודמים.

החברה החרדית כולה עדרית אוי כמה זה נכון. הסטיגמות לא פסחו על הזכרים...

השוני הוא האם מבינים שזו עדריות ומבדילים בין עיקר לטפל. נראה לי שגברים יותר מבחינים בכך כי נותנים יותר דרור למחשבותיהם. נשים הגם שהם 'מורדות' הם לא עושות כך מתוך מחשבה (לא שכל הגברים חושבים לפני פריצת גדר..) אלא מתוך מצוקה.

כשכתבתי פעם עם מחשבה היום לא התכוונתי שבעבר אדם ששמע לרבו גם כאשר חשב אחרת. היום אנשים לא חושבים אלא רוצים,.וגם הצייתנים לא חושבים אחרת אלא רוצים אחרת (כמובן זו הכללה אבל יש בה הרבה מן האמת).

אני מדבר על בני התורה ולא על הקהילות החסידיות שלא עשו כלום ללא שאלת אדמו"רם. הבעיה היא שכיום גם הליטאים והספרדים נהפכו לחסידים (ולא לקחו רק את הצדדים החיוביים..).

לגבי אינטרנט גישתינו שונה (מכוח השיטה שאת חונכת בה).

למה אינטרנט אסור?

אני יוצא מנקודת הנחה שללכת ברחוב מותר. האם אין שם פריצות? האם אין פרסומות לא ראויות? יש אבל זה לא אוסר ללכת ברחוב זה אולי מצריך במצב שיש דרכא אחרינא ללכת במקום צנוע יותר.

אינטרנט אותו הדבר. הנט הוא עולם יש בו המון טוב והמון רע. האם בגלל שאני יכול להתקל ברע אסור לי לגלוש?

אני סובר שמותר לגלוש אולי ראוי לא לגלוש אבל אין בכך שום איסור. האיסור הוא רק כאשר אני 'תר אחרי לבבי' אבל זה לא אוסר לי שום שימוש אחר אחר בנט.

בקיצור אני לא מתיר את האסור אלא אני לא נוהג כמו אלו שאוסרים דבר שבעיקרו מותר.

שאלת למי אני משאיר את השמיעה לרבנים?

א. לי בהנהגה כללית כמו שכתבתי (לגבי צורת החינוך, כויללים וכו') גם שאני לא תמיד מסכים.

ב. לי בשאלות הלכתיות ולא לגבי תקנות.

ג. בשאר תקנות וגזירות לכל החפץ.

מה יקרה עם כ"א לא ישמע ויגיד 'לי מותר'?

אם זה בהלכות זה לא קשור לרבנים אלא זה כמו האומר לי מותר לחלל שבת.

אם זה בתקנות רפורמטיביות אולי הדור יראה אחרת וכנראה יותר טוב ואמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.