בית פורומים שידוכי חרדים

אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2007 13:51 לינק ישיר 

מזוהר,
אנחנו נמצאים על שני קווים מקבילים. ככל שהמשכתי בדיון נוכחתי לראות זאת.
אני לא יודעת מאיפה אתה שואב את הידע המוטעה שלך לגבי סמינרים ואני לא יכולה להתעלם מהזלזול שהפגנת כלפי בנות סמינרים ובנות בכלל שעלה מתוך ובין השורות.
כן, מסבירים לנו כפי השגתינו שזה אומר גבוה ושכלי מאד.
לא מסבירים לנו הסברים רגשיים ומנגנים עלינו רגשית ע"מ להשתיק שאלות.

נראה שאתה שוכח שמדובר בבנות 18+ שעומדות להקים בית ושתוטל עליהן  האחריות לחנך את הדור הבא ולא בבנות גן. מי שמחנך אותנו לא שוכח את זה.

במילים "ביצור מבית" לא התכוונתי שהסמינר הופך למבצר ובו שוכנים יצורים חלשים שיצרו בהם קבעון מחשבתי המתפורר כאשר הוא נפגש עם המציאות החוץ - מבצרית.

ביצור מבית = הפיכת הבחורה עצמה לחזקה מבפנים. הכנסת נוגדנים למקרה של התקפה אך לא לימוד מעמיק בנוגע לדעות הנוגדות ולימוד והחזיר בתשובה.

לגבי הצניעות ניסו לשרש ריאקציה שפתחה הבחורה במשך 18 שנות חייה כלפי הנושא צניעות "חונקים אותי. עוסקים בזוטות. מדברים איתי על צבע של גרביים"

לגבי האינטרנט, הנושא אותו העלתי היה הוראת הרבנים והעובדה ששום רב פרטי לא יתיר לי ולא הדיעה האישית.
הבאת דוגמא של הליכה ברחוב ואכן אין הבדל:
כאשר מדובר בצורך - ההליכה ברחוב שיש בו סכנה לפריצות או נט מותרים.
כאשר מדובר בשיטוט בעלמא שניהם אסורים.
הכנסת נט הביתה היא כמו הכנסת הרחוב המשלב טוב ורע הביתה.
ואין ספק שברוב המקרים נט הוא לא צורך כמו הליכה ברחוב כי הרבה אנשים בהחלט מסתדרים בלעדיו.

משתמע מדבריך שאתה חושב ששיקול דעתך טוב משיקול דעתם של רבנים.
לטענתך, הם אוסרים את המותר
ועולם ללא התקנות שלהם יהיה טוב ואמיתי יותר.
נראה שאתה רוצה רבנים בתפקיד יצוגי - שיורו הלכות אך לא יתערבו ב"קישקע" של הציבור ולא יוסיפו כלום.
הציבור לא יכול ללא רועה שקשוב לשינויים שעוברים עליו וששומרים עליו מפני עצמו ורצונותיו. רבנים שמנסים לעצור את הפיתוי בכניסה ושלא יכנס פנימה ע"מ שלא יפלו חללים.
בכל דור ודור היו רבנים שהוסיפו, גדרו, תיקנו תקנות, גזרו גזירות, השתמשו בחרמות ע"מ לשמר ולשבח את המצב הרוחני של אותו הדור. האם אתה גם נגדם?
האם לטענתך העולם היה טוב ואמיתי יותר ללא תקנותיהם של עזרא ונחמיה, ר' יהודה החסיד, החרם של רבינו גרשום וכו'? 

האם אתה רוצה להגיע אל דרך ההתנהלות של חלק מהמזרוחניקים של "איש הישר בעיניו יעשה"? שהציבור החרדי יהפוך לאוסף אנשים שנקראים בשם המפוקפק "חרדים כלליים" שאין עליהם שום הנהגה ברמה האישית? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2007 02:40 לינק ישיר 

בלאק קאט

ניסיתי תו"כ התגובות להראות שאני ח"ו לא מזלזל בבנות הסמינרים. אני ס"ה אומר שהסמינרים מזלזלים בתלמידותיהן.
ישנן בנות רבות שסיימו סמינר והתאזנו הן בגלל מקום העבודה והן לאחר הנישואין.
הסמינרים עושים שטיפת מח דתית לבנות והם כ"כ מומחים בכך שכנראה גם לך יקח זמן להשתחרר מכך. אמנם את נשמעת מבית פתוח יותר אבל כנראה שהחינוך לקיבעון לא פסח עליך.
זה מסביר מדוע אנחנו ממשיכים בקווים מקבילים ללא נקודת התנגשות.

מעניין באמת אילו אקסיומות מלמדים בסמינרים. אני מנחש.
צניעות:
גרביים בצבע מסויים לא צנוע (בספרי ההלכה מוזכר רק בגדים בצבע אדום)
בגדי לייקרה (אני באמת לא יודע בדיוק מה זה נתוודעתי לעניין מהפשקווילים.. אבל אמרו שהרבה חרדיות לובשות את זה ולא נתקלתי עדיין בחוסר צניעות אצל הרבה חרדיות)
איפור...
תסרוקות מסויימות בלבד וכו' וכו'
זה אפילו לא דת יהודית, זו פנאטיות שדוחפים לכן למוח.

שידוך רק עם בחור שישב וילמד כל החיים. כבר את כתבת שלדעתך הרבה לא מודעות לכל ההבטים על מסירות ללימוד התורה. בסמינר עם האוירה הרוחנית הגבוהה הם רוצות שאישם יהיה ר"י או לפחות ראש כוילל אחרי החתונה פתאןם מגלים שצריך ג"כ כסף ואם אין קמח אין תורה.
כמה בנות באמת מסוגלות לחיות חיי צמצום ודוחק? בסמינר 99%, אחרי שמתחתנים הרבה הרבה פחות.

האם זו לא שטיפת מח ומניעת מחשבה?
האם שגעונות צניעותיים מצדיקים מניעה מבחורות להתלבש יפה או כשהן מתלבשות יפה להתפלל שהמורה/מפקחת לא תבחין בהן בטעות?
האם הסבר כמו 'פת במלח תאכל וכו'' מספיק לאדם חושב ללמוד כל חייו בכוילל, לאכול בשרי רק בשבת ולקבל התקף לב בחתונת ביתו השניה?

לגבי אינטרנט
האם אדם שלא צריך לצאת דחוף לרחוב רק בא לו גלידה, אסור לו שמא יחזה בפריצות?
ישנה הלכה ברורה. במקום ש'ליכא דרכא אחרינא' מותר.
(אגב זו הסיבה שמותר לטייל בנחלים שקיים סיכוי גבוה להתקל בברכות המפלים בפריצות)

איזו עבירה יש בשימוש באינטרנט?
אין עבירה יש רק תקנה שמא תו"כ שימוש המשתמש ייתקל בתכנים שאינם ראויים.
אני לא חושב שאינטרנט זה מצוה אבל גם לא עבירה.
אני גם לא חושב שאני יותר חכם מהרבנים, אבל זה לא אומר שאני חייב לשמוע למי שיותר חכם ממני.
דוגמא קיצונית: אם תזונאית תגיד לך שמאכל מסויים לא כ"כ בריא האם את חייב לשמוע לה כי היא יותר חכמה (לפחות בתחום הנ"ל)? לכאורה לא. האם היא צודקת? סיכוי גבוה שכן.
אם אין חיוב הלכתי אין חיוב לקיים את מה שאדם יותר חכם ממני סובר ורוצה. מבחינתי זו המלצה.

תקנות בדורות קודמים היו גם היו.
א. אין מה להשוות בכמות העסקנות היום לדורות קודמים ואכמ"ל..
ב. את עשרת התקנות תיקנו עזרא ובית דינו.
ג. חרם הוא עונש למפר התקנה. את התקנות לא כולם קיבלו (תימנים לדוגמא).

האם את רוצה שכל הציבור יילך כ'סומא בערובה' ובעדריות? האם את רוצה להפוך (או להשאיר) את כל הציבור החרדי לחסידי? עד איזה עומק של הקישקעס הרבנים צריכים להכנס?
מכאן ועד תנועת המזרחי המרחק גדול מאד.

אני רוצה להדגיש שוב.
א. אני ח"ו לא מזלזל בבנות הסמינרים, אני מרחם עליהם ואני מתנחם בכך שכנראה רובן לא סובלות כל עוד הן בסמינר.
ב. אני לא מזלזל בגדולים/חכמים/רבנים/תקנות/גזירות/חרמות, עם כל הכבוד צריך לקחת דברים בפורפורציה יש הלכה שחייבים לקיים ויש מנהגים שלא חייבים (אם אני שמח שרעייתי תלבש פאה האם אני מזלזל בהרב עובדיה יוסף?).

[שוב אנחנו יוצאים מהדיון שאני חוזר שוב לדיון מהאשכול מכתבים בתקופת האירוסין.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 12:04 לינק ישיר 

בלאק וזוהר,
אני נוטה לתמוך בדעתו של זוהר,(למרות שלא למדתי בסמינר ולכן אני לא לגמרי יודעת מה הולך שם).
ובכל זאת,משפט אחד של זוהר מוזר בעיני:"אין חיוב לקיים את מה שאדם חכם ממני. . ."-זוהר,אתה אומר פה משהו מאוד משמעותי.
אתה טוען שאין חובה לציית להוראה של רב,כל עוד הוא לא מורה הלכה מפורשת.
המשפט מוזר בעיני בגלל שהוא יצא תחת ידיו של בחור חרדי,(ככה לפחות נדמה לי).
לא יודעת מה איתך,אבל לא ככה לימדו אותי,(במוסד החרדי בו למדתי),ובכל זאת לא קיבלתי את הדברים כפי שהם.
אולי זה גם מה שקרה לך. 

תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 30/08/2007 12:04:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 12:17 לינק ישיר 

מזוהר,

אז הגעת למסקנה שאני סובלת מקבעון מוחי.

וכיצד הגעת למסקנה הזו? באותה דרך דרך שהגעת למסקנה שלכל חברותי יש קבעון מוחי?

לא היית אף פעם בסמינר מבפנים. לא שמעת מה הנלמד בו. להתחיל לפסוק שהלימוד שם לא מספיק מעמיק, שכלי ושמחנכים שם לקבעון מוחי נראה לי מוזר.

טבעי שינסו לחנך לבית של תורה גם אם רוב הבנות בסופו של דבר לא תעשנה זאת ורק כרגע מתלהבות בגלל חברותיהן או שההשפעה עליהן קלה מידי ובמבחן המציאות לא תעמוד האם אתה רוצה שינמיכו צפיות מראש בגלל זה?

עברת מהשקפות וצורת הלימוד אל התקנון של הסמינר.

במקרה הזה אתה הוא זה שמצוי בקבעון מוחי – צניעות= ביגוד לא יפה.

אף אחד לא אוסר עלי להתלבש יפה. בטח שלא הסמינר.

צניעות לא יכולה להיות משהו מרחף וכללי מדי לכן יש פרטים שיש לעסוק בהם ויש כאלו שלא ושבהם באמת יש הגזמה.

אם תתן כללים כלליים מדי אף אחת לא תיישם. יש צורך לקבוע שאסור להתאפר בצורה מוגזמת, גרביים לא שחורות 20 דנייר, לא נעליים מגושמות למדי, בגדים צמודים וכו'

ספר "ממשבצות זהב" לדוגמא מדבר על כל החיובים וההלכות בקשר לצניעות.

רבנים מכל המגזרים חתמו עליו.

אני בוחרת לא ליישם חלק מהדברים בגלל חולשת אופי אך זה לא אומר שמה שכתוב שם זה לא הצודק, הנכון, החכם ומי שנוהגת כך – אשריה.

יש הבדל בין הגישה שלי לדעת הרבנים לבין היישום שלי.

אמשיך עם הדוגמא שנתת בקשר לתזונאית. אם היא תפסוק להפסיק לאכול ג'אנק פוד אני אסכים איתה. היא מבינה טוב ממני, היא צודקת. אני לא איישם אך אני לא אומר שהיא אוסרת את המותר או שעולם ללא האיסורים שלה יהיה עולם טוב ואמיתי יותר. הוא אולי יהיה יותר כיף בטווח הקצר.

אני בטוחה שהרבנים יודעים שהליכה ברחוב מותרת, שלא עולה על דעתם לפסוק לאדם להשאר ספון בביתו כל היום ולא לצאת לשום מקום אך הם בכל אופן אוסרים את האינטרנט. הם כנראה צודקים. זה שאני בוחרת לא ליישם לא אומרת שאני חושבת שבחירתי מוצלחת. 

האם יש בכך עבירה? כבר דנתי בכך עם עוצר וחושב.

על פניו נראה שאין בכך עבירה אך זה מכניס לסכנה גדולה שבה יש סיכוי שאעשה הרבה עבירות. הכניסה עצמה אינה עבירה אלא אם כן הכוונה לכך שאני עוברת על "ככל אשר יורוך".

אני לא רוצה שהציבור ילך בצורה עדרית. אני רוצה דבר ראשון שיהיה כבוד להחלטה של הרבנים. שאף אחד לא ירגיש את עצמו חכם ומבין יותר. זה הבסיס לקיומה של החברה החרדית – ההתכופפות שלה לדעת תורה. מי שיכול ליישם הכול- אשריו.

אין לי שום דבר נגד החסידים ואני לא דוגלת בשיטת הקיצוניים שבהם שבה הרבי חשוב יותר מהקב"ה, שהצורה היחידה להגיע אליו היא דרך הצדיק (משפטים דוגמאת לנו אין מספיק יכולת, כוח בעצמנו  כפירה גמורה) או שכאשר הוא נפטר ההרגשה היא כ"כ קשה עד כדי כך שאתה מנסה לדמיין שהוא לא מת וקורא לו שליט"א. אני כן בעד כבוד לרבנים ונסיון לשמוע עד כמה שאפשר

ושגם אם אתה לא שומע לתקנה ממש אתה מתפקד בצורה יותר זהירה בקשר לנאמר, שם לב יותר לפחות ולא נותן לעצמך לחיות איך שבא.

אני רואה במילה רחמים הקבלה למילה זלזול והתנשאות.

בנות הסמינר לא זקוקות לרחמיך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2007 12:19 לינק ישיר 

מיכאלה,
מהי הדיעה שלך לגבי הוראות הרבנים?
הלכות כן תקנות לא?
על סמך איזה קריטריון את מחליטה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2007 12:41 לינק ישיר 

בלאק,
אין לי רבנים. 
עדיין לא חוויתי את הצורך העז לפנות אל איזשהו רב .

תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 30/08/2007 12:41:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 15:44 לינק ישיר 

"עשה לך רב וקנה לך חבר".
כנראה שאימצת את "ומקלדת לך חבר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 16:16 לינק ישיר 

יש לי חדשות בשבילך,
עוד הרבה דברים כתובים בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2007 03:51 לינק ישיר 

מיכאלה

אני מדבר מבחינה הלכתית גרידא.
אין חיוב הלכתי לנהוג כמו רב מסויים ולקבל הלכה ע"פ מה שפסק. ודאי שאסור להתחצף ולזלזל בפניו בפסקיו, רק אדם לעצמו לא חייב לקבל פסק רב עליו.

כמובן שכבר חילקתי בין הלכה לתקנה (נמאס לחזור על זה בפעם המי יודע כמה).
הלכה היא הלכה והינה נמצאת  בגדרי עשה ולא תעשה (כמו מכשיר פלאפון לעניין שימוש בשבת שהוא תולדת מלאכה). גם בהלכה כשיש מחלוקת בין הפוסקים כל אחד ינקוט דעת פוסק לפי עדתו (בד"כ אין צורך לנקוט צד שהרי בד"כ אדם הולך אחרי פוסקי עדתו לפי מנהג אבותיו/מקום מגוריו וכו').

תקנה באה לשמור על ההלכה ואינה גוף ההלכה. לסנהדרין יש כוח להפוך את התקנה להלכה בפסיקתם. לפוסקים יחידים שאינם סנהדרין (כגון בדורינו) לא קיימת ההלכה 'ועשית ככל אשר יורך' (אולי רק לשיטת המח"ח וגם שם זה אינו מוחלט).

בלאק

את מנסה לרדת לויכוח אישי.
לא, אני לא חושב שאת ריבוע ואינך קשורה.
ס"ה אמרתי שאת מחונכת בסמינר ואת מבינה ומקבלת את מה שלימדו אותך ואינך מכירה צד שני כי הצד השני חונכת שהוא פסול.

אני מעולם לא למדתי בסמינר (היו מקבלים אותי?!) אבל בתוך עמי אנוכי יושב ורואה בתוך משפחתי ובסביבתי הקרובה בנות סמינר על חינוכן והנהוגותיהן.

הסמינרים בהחלט מחנכים בצורה של הקנאת אקסיומות ולא בצורה מחשבתית. לדעתי הקנאת אקסיומות היא חשובה מאד ובפרט בגיל צעיר. אני לא חושב שילד קטן אמור להתמודד מחשבתית בדעות הרבנים ושאר תובנות שקיבל בחיידר. מה שאני כן חושב שבגיל מבוגר הוא צריך לעמוד על היסודות שעליהם גדל. לעמוד אין הכוונה לערער אלא להבין ולא לנהוג כמאולף (כפי שילד קטן לא מדליק אור בשבת).
משום מה בסמינרים מחנכים את הבנות כאילו הן לא גדלו והתפתחו ומחשבתם אינה פונקציה.
לא שרמת הלימוד בסמינר דומה לילד בכיתה ד' אבל השיטה דומה. ברור שבסמינר יודעים יותר אבל עדיין זה אקסיומתי ולא מחשבתי.

צניעות
אינני מכיר את הספר משבצות זהב. זה שהרבה רבנים חתמו עליו מבחינתי זה כמו שהם חתמו נגד פלאפון שאפשר לשלוח בו מיסרונים.

אפשר להתלבש יפה באופן צנוע.
הבעיה היא שהרבנים אוסרים מודרניזציה ולא חוסר צניעות.
מדוע שבחורה לא תלבש בגדים מודרנים? לדעתי בחורה שתלבש בגדים שאינה אוהבת היא לא תראה יפה. אדם נראה טוב כאשר הוא מרגיש טוב, וכאשר מונעים מבחורה ללבוש בגדים מודרניים לפי צו האופנה מונעים ממנה להתלבש יפה. כ"כ בחורה 'צדיקה' שרוצה ללבוש בגדים בסגנון מאה שערים, כאשר תלבש מחלוצות של שאנל או פראדה ג"כ לא תרגיש בנוח ולא תיראה טוב.
מודרני=מודרני, מודרני זה עדין לא חוסר צניעות. חוסר צניעות יתכן גם בביגוד לא מודרני וללא איפור.

אני לא המשלתי את משל התזונאית לג'אנק פוד אלא כתבתי 'מאכל מסוים' וכתבתי מסתבר שהיא צודקת (ולא ג'אנק פוד שהיא לא חדשה לי דבר וכל אמירתה לחינם) אך יתכן גם שלא.
אני לא אומר שצריך לעשות הפוך מכל מה שרב אומר. רב בד"כ הוא אדם חכם שלמד ושנה וצריך להתייחס לאימרותיו ברצינות.
תזונאית ג"כ התמחתה בתחום מסויים וצריך להתייחס לדבריה ברצינות.
להתייחס ברצינות זה אומר לבדוק את התקנה/מאכל לגופו ולהגיע למסקנה אישית. זה לא אומר להסכים ולקיים בצורה עיוורת.
אם לדוגמא התזונאית היא התזונאית שלך דהיינו שאת מטופלת אצלה זה דומה ל'עשה לך רב' ואת תסמכי עליה.

<

האם יש בכך עבירה? כבר דנתי בכך עם עוצר וחושב.

על פניו נראה שאין בכך עבירה אך זה מכניס לסכנה גדולה שבה יש סיכוי שאעשה הרבה עבירות. הכניסה עצמה אינה עבירה אלא אם כן הכוונה לכך שאני עוברת על "ככל אשר יורוך".

אני לא רוצה שהציבור ילך בצורה עדרית. אני רוצה דבר ראשון שיהיה כבוד להחלטה של הרבנים. שאף אחד לא ירגיש את עצמו חכם ומבין יותר. זה הבסיס לקיומה של החברה החרדית – ההתכופפות שלה לדעת תורה. מי שיכול ליישם הכול- אשריו.>

תמצות דברייך: תקנות זה המלצה בלבד.

ההבדל ביננו הוא שאת אומרת שההמלצה מחייבת רק שאת לא מסוגלת ואת משתדלת ככל יכולתך, ואני עושה מתוך מחשבה (גם אם מוטעית עדיין מחשבה) לאחר שקילת ההמלצה.

האם זה לא עוד הוכחה לחינוך הסמינרי העדרי נטול המחשבה?

תתפלא אבל גם לי אין מאום נגד חסידים.

הגאון מוילנא נלחם בחסידות בדיוק בגלל החשש שיהפכו את הרב לאלוקים. כמה אנחנו רחוקים מכך?

מנהיגי תנועת החסידות חשבו שלאותם כפריים נטולי מחשבה עדיף מצב כזה מאשר לאבד את היהדות.

בלי להכנס למחלוקת החסידות נגד המתנגדים. האם אנו כ"כ נבערים חסרי מחשבה שצריך להנהיגינו כעדר?

הרי עולם התורה מפותח היום כמו שכבר שנים לא היה מפותח, כמות הישיבות הכויללים והלומדים בהם סטטיסטית גדול מכל דור אחר במאות אחוזים. האם למרות זאת לא נהיינו כולנו חסידים לרבנים במקום חסידים לבורא עולם?

רבנים כבודום במקומם יש להם תפקיד אבל רב לא אמור להכנס לקישקעס בכל תחום חיים.

רב אמור לפסוק הלכות, להרביץ תורה ולהנהיג את קהילתו (לא בעדריות אלא הכוונה כללית).

כיום הרבנים נהיו כמין תחליף לתורה ועל דא קא בכינן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2007 16:51 לינק ישיר 

בנוגע לאינטרנט יצא לי לשמוע פעם אדמו"ר חסידי שהגיב.
"איך אפשר לאסור דבר שמשמש ככביש "
איך רוצים לאסור דבר שהאיסור וההתר שבו לא מונחים בו אלא בבחירה ששלך?

החיוב לשמוע לרב. כל עוד שזה לא נאמר ע"י רב שמכיר אותך ויודע במה מדובר אני לא חושב שצריך לקפוץ לדום.
קיים ביהדות בהרבה נושאים הלכה שנאמרה לקהל ולא לפרטי.

איך שהסמינרים מחנכים על זה אני חושב שנאמר דרשה מאוד יפה ששמעתי לא זוכר מי אמר
"לכו בנים שימעו לי" ולמה לא באו כי רק כאשר אדם יוצא החוצה אז אנו רואים האם הוא שמע או לא
ואני חושב שכולנו יודעים איך ניאית בת סמינר שלא היתחתנה בתוך שנתיים  .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 03:00 לינק ישיר 

הקפצה חשובה בכל עת.

מומלץ לעבור על האשכול מתחילתו. (כמות מלל ה"י...)

מה אתם אומרים/ות?

תוקן על ידי כנהאמיתי ב- 04/05/2008 2:59:23

בחור ישיבה, אין מצוה לסבול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 21:10 לינק ישיר 

אני רואה שלא שמו לב להקפצה אז אני חוזר ומקפיץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 23:46 לינק ישיר 

? לא הבנתי את ההקפצה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2008 01:19 לינק ישיר 

נושא חשוב וכאוב -- בכל עת.

הגיבו ותירמו את דעתכם לאשכול הנכבד (ולכבוד מחברו יקירינו שליט"א שבודאי לא חוזה בהקפצה ממקום מושב תלמודו בעת הזאת) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 00:09 לינק ישיר 

הקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.