בית פורומים שידוכי חרדים

אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2009 11:52 לינק ישיר 

משגיחשליטא כתב:
הקפצה.

לטובת חברינו החדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2009 22:06 לינק ישיר 

אחרי חתונה לדעתי זה גועל נפש להחזיק נט בבית, בלי חסימה של רימון (לפחות). היצה"ר לא יושב בשקט ואין ביטוח לאף זוג נשוי שלא ימצא חן בעיניו מישהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2009 21:50 לינק ישיר 

אמ...

אצלי יהיה אינטנט בעל כרחי כנראה בגלל עבודתי,  וגם אם יהיה הוא יהיה נעל על דלת ובריח ו400 מפתחות...
תקראו לי פנאטית, אבל גם תוכלו לסמוך על המילים שלי... ודי לחכם שלא ברמיזה.... יותר מדי מקרים מצטערים, ברשימת המכולת שלי-אין "קורבן נוסף", בטח לא מהבית שלי.

תקראו לי אגואיסטית או אינטרסאנטית, אבל אני מקווה שאתם מצליחים להבין שאישה מול מחשב זה לא כמו גבר מול מחשב, אז אני מקווה שבעלי בכלל לא ירצה לשבת על המחשב,
ואני לא רואה בעיה, אחרי שהבית שקט ושלא צריכים אותי, [לא ילדיי לא בעלי...] לשבת עם כוס קפה ולבקר כאן... למה לא?

ברור שפחות, ברור שאין זמן וברור שזה לא יקרוץ לי כמו היום...

היום המחשב והאינטרנט בפרט הוא כלי שימושי מאוד למי שיודע להשתמש בו.
אז אם לגברים ולילדים זה מהווה פירצה- בבקשה-להם לא תהיה כניסה.
רק לי.
:-)

חחחח...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2009 22:28 לינק ישיר 

תתפלאי או לא, קריסטל,
דעתי זהה בנושא.

אבל אני עדיין לא בטוחה בזה במליון אחוז, כי המציאות מכתיבה לנו לפעמים,
אז נראה מה יילד יום... ימים יגידו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 11:28 לינק ישיר 

בס"ד

חכמה_אחת, על איזו מציאות את מדברת?
קריסטל, אני מסכים איתך ב- 100%.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 11:48 לינק ישיר 

ילדים הם עם חכם וסקרן.
אם יהיה בבית נט, הם תמיד ימצאו שיטות איך לפרוץ אליו.
אני אישית מכירה חברה, שההורים צריכים את הנט לעניני עבודה, אבל הם שמו קוד למחשב. איכשהו, היא גילתה את הקוד, והיא נכנסת חופשי.
טוב, בגלל שהיא בחורה בוגרת ונורמלית, היא לא עושה שום דבר גרוע- אבל זה רק לדוג'.
ילדים תמיד ימצאו דרכים איך להגיע לדבר שמאד מסקרן אותם.

אצלי בבית, כנראה שגם יהיה מחשב לצורכי עבודה, אבל לא צריך שיהיה רהיט כזה בבית- ששמו מחשב. היום יש מחשבים ניידים, וכך הילדים פחות חשופים אליו.
כמו"כ, ע"י חינוך נכון, אפשר לנטרל את הסקרנות הזו של הילדים לגבי כל מה שקשור למחשב ונט. הם ידעו שיש להם בבית, אבל זה לא יעניין אותם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 13:50 לינק ישיר 

בס"ד

אני מאמין שיש היום אפשרויות לחסימה שגם ילד חכם ומבין לא יידע לפרוץ.
ואני בטוח, שחינוך נכון וחזק למשמעת הוא המנעול הטוב ביותר.

אני מכיר ילדים של חברים שיש להם אינטרנט חופשי בבית. הייתי כמה פעמים עם הילדים בבית כשההורים עוד לא היו והילדים השתעממו. שאלתי את הילדים, למה אתם לא פותחים את המחשב? הם ענו לי, שאבא לא מרשה.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 16:16 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שרציתי לומר.

אני מאמינה בחינוך קצת שונה.
כ"כ הרבה ראיתי ואני יודעת לומר, שבחור שחוזר בתשובה- רציני- האינטנט לא מדבר אליו. ובחור דוס- כל החיים חי בהרגשה שזה קורץ ושהוא היה רוצה לראות מה זה...

[אני לא מדברת בהכללה. ח"ו.אני מדגישה-אני לא מכלילה!!]

אני מאמינה שהילד צריך לדעת שיש מציאות. שיש מושג שנקרא אינטנרט. אבל הוא רע. ולא טוב. ולא כדאי להיות שם. לגרום לילד לא לרצות בכלל להגיע לשם...

אחרת, הם מתבגרים ומוצאים את הדרכים שלהם להגיע לנט גם בלי שנחשוב שהוא היה שם..והם מגלים עולם....פתאום הם מגלים מציאות של טלויזיה או נט...
אני מכירה אינספור מקרים כאלו קרובים יותר וקרובים פחות...

לדוג'- שפעם הסברתי למשהי על איסור נגיעה. היא התעצבנה. הכל אסור. אסור. חטא. עונש.
מכיוון שונה הסברתי לה כמה רע לה ולו יהיה אם לא ישמרו על המנגנון הזה, כמה נזקים פה בעולם זהה בטווח הקצר היא תינזק והוא ינזק ומה יקרה לרגש ולכמיהה וכו'...פתאום היה נשמע לה הגיוני.

אז לא להתפרץ על הילד: "אסוווור!"
אלא להסביר עם טעם טוב, שהילד יבין שהוא לא חפץ בכלל...

מקווה שהובנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 16:25 לינק ישיר 

קריסטל,
הובנת ביותר.
לזה גמני התכוונתי- הכל תלוי בחינוך, לא מספיקים רק ססמאות וכד'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 16:28 לינק ישיר 

אוה, בטח. לכי תסבירי לילדון קטן מהי בדיוק הסכנה האורבת לו ברשת. הצחקת.
או שמא תגידי לו שזה "ביטול תורה"?
יהיה לי בבית רשת. במחשבים הניידים של אבא ואמא.
וכשהילד ישאל מה זה אינטרנט, אני אענה לו את מה שראוי לענות במקרה זה.
"כשתגדל, תבין".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 16:38 לינק ישיר 

וזה יגרום לסקרנות שלו לדעוך?

זה רק יגרום לו להסתקרן עוד יותר.....

מה הבעיה לומר-
"הנט מלא בפריצות וחוסר צניעות, ומלא דברים מגעילים שמכעיסים את האלוקים, אני, אם לא היתי צריכה לעבוד עם זה היתי זורקת את זה לפח... הכל פה טומאה ואיכסה פיכסה."

אני בעצמי אמרתי את זה לבנדוד הקטן והדוס שלי...הוא פער עיניים ועזב את החדר... השארתי לו רושם של דבר שהוא לא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2009 19:26 לינק ישיר 

אז למה לא אינטרנט רימון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2009 07:15 לינק ישיר 

שרפ, כי יש מורשת :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 12:07 לינק ישיר 

בס"ד

אני חושבת שאם אין צורך ממשי בנוכחותו של המחשב בבית(בעיקר לצרכי עבודה) אז "אין כניסה".
למה להביא את הניסיון לבית בעוד שידוע כמה מזיק הוא עלול להיות, הנזק, ברור לי, עולה על התועלת.

על אינטרנט אני אפילו לא מדברת....

זו דעתי בתימצות.
(מתנצלת, לא קראתי את כל המלל באשכול)

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 22:39 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
וזה יגרום לסקרנות שלו לדעוך?

זה רק יגרום לו להסתקרן עוד יותר.....

מה הבעיה לומר-
"הנט מלא בפריצות וחוסר צניעות, ומלא דברים מגעילים שמכעיסים את האלוקים, אני, אם לא היתי צריכה לעבוד עם זה היתי זורקת את זה לפח... הכל פה טומאה ואיכסה פיכסה."

אני בעצמי אמרתי את זה לבנדוד הקטן והדוס שלי...הוא פער עיניים ועזב את החדר... השארתי לו רושם של דבר שהוא לא רוצה.

סליחה קריסטל "אם הנט הוא "מלא בפריצות וחוסר צניעות, ומלא דברים מגעילים שמכעיסים את האלוקים, אני, אם לא היתי צריכה לעבוד עם זה היתי זורקת את זה לפח... הכל פה טומאה ואיכסה פיכסה."

אז למה לאימא מותר?-מה?! לאימא מותר להיחשף לכל הנ"ל???

אפשר להסביר לילד לפי ההמחשה הבאה לקחת מזוודה גדולה וכבדה ולתת לילד להרים אותה-הוא ינסה וינסה אבל-לא יצליח. כשהוא יגיד שהוא לא יכול תשאלו אותו: למה? (התשובה האמורה:) כי אני קטן מידיי.יופי, ענית בעצמך את התשובה-ילד, יש דברים שהם מידיי גדולים עליך-האינטרנט הוא אחד מהם!!! 

חנוש-לגמרי מסכימה איתך-עדיף לצאת מהבית לעבודה על כל הטירחה המתבקשת ולא להכניס את "המכשף" הזה לבית. (לפחות לא בשנים הראשונות שהן בסיס לבניה ועיצוב הבית-אחר כך, כשהילדים גדלו ויש סיכון שהם ייחשפו במקומות אחרים, חברים וכו'-זה המקום להיוועץ בחכם, רב או אדמו"ר.)

תוקן על ידי keren_ohr ב- 08/01/2009 22:38:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אינטרנט עליך ישראל?! ומה עם מחשב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.