בית פורומים בחדרי חרדים

יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2007 18:16 לינק ישיר 

הבטוי שולחן ערוך חמישי משקף שיקול הדעת שיש לשרי המלוכה
אלו שאינם נדרשים להיכנס אל המלך דוקא בשעות קבלת הקהל
אלו שבידם מפתחות חיצוניות ופנימיות לבוא לחדריו מתי שירצו ולהתקבל ברעווא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 18:31 לינק ישיר 

יושב סתר

אתה מקצין את המושג רחוק הרבה. המושג נתהווה בעיקר ע"כ שלישיבות יש שו"ע חמישי לדוגמא: מנחה קצרה, או תפילה אחר האוכל אע"פ שמוזכר לא לאכול לפני התפילה.

לא מצינו בכל קהילות ישראל התנתקות מאורח חיים ע"פ השולחן ערוך ע"י התירוץ שו"ע חמישי.

אגב שאלה קנטרנית, היו משכילים רבים שמהם יצאה התנועה הרפורמית. ביניהם היו ת"ח (חנ"ס) רבים. על התנועה הרפורמית (בראשית דרכה לא כיום) לא היה אפשר לטעון שו"ע חמישי?
מהי רפורמה ומהו 'שו"ע חמישי'?
איך אני קובע מיהו אדם גדול שיכול לכתוב באותו כרך ה' וירטואלי? יש מיסטיקנים רבים עם מאות ואלפי מעריצים שהם שרלטנים.

ושוב אני חוזר 'לא בשמיים היא'.

שוב אני מדגיש. אני אינני ח"ו מזלזל בגדולי תורה. כל הטענות שטענו לגולם 'לך אליו ותשאל אותו' הם התחמקות. אני בטוח שבכל שאלה על מנהג אחר של רב קונבנציונאלי אחרי כ200 תגובות יהיה אי מי שיעלה תשובה אמיתית ולא ישלח את השואל אל בית הרב גם אם לא תהיה הסכמה לטעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 18:47 לינק ישיר 

כל ענין "שו"ע החמישי" שהובא כאן הוא נסיון לתירוץ אליבא ד*יושב_סתר* בלבד.
אני שמעתי מהאדמו"ר מאמשינוב [בענין אחר לגמרי] שגם אם יש מעין "טור חמישי" כזה (שמתרצים בזה הרבה 'ענינים') בודאי שלא יכול לסתור את ארבעת הטורים האמיתיים.

בענין הנושא של האשכול כבר היה כאן דיון שלם עם מעל 180 תגובות וקרוב ל16000 צפיות:
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2151569

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 21:11 לינק ישיר 

"ואם הוא שוטה לא ירגיש, אזי בא לדרכים שונים, להתפלל שחרית ארבע שעות אחר חצות, ומנחה שלש שעות בלילה ולתקוע שופר בלילה, ולאכול מצה שני שעות על היום, והשוטה הזה, בעיניו בכל עת [הוא] צדיק גמור, כי שוטה אינו מרגיש מן הסכנה שיש בכל עת ורגע לצדיקים אמיתים, ולכן תמיד נשבר לבם בקרבם לאלף שברים, מבקשים מבעל הרצון שלא ידחה אותם, ושיקרב אותם בכללות אהבת ישראל, והם בכל רגע בטלים ומבוטלים לאור אין סוף, והשכינה שורה עליהם. וכל הנזכר לעיל מטעות השוטים, בא מצד הגאוה הרעה עבודה זרה ממש, חציו רע." (הקדמת הגה"ק מקאמארנא לספרו נתיב מצותיך).

תוקן על ידי sim89 ב- 12/08/2007 21:43:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 23:18 לינק ישיר 

תעשה טובה סים89,
למרות שאני מתנגד בכל תוקף לרבים מהדברים הנאמרים כאן אני יכול להבין את הצדדים ואת אלו הרוצים להבין ולהשכיל מדוע ולמה הרבי מאמשינוב נוהג כפי שהוא נוהג.
ורובם עושים את זה בדרך ארץ מתבקשת. ואילו אתה סים89 מגזים עד  למאוד בזה שאתה מנסה להופכו לרשע ולשוטה חלילה, ואין זה ראוי כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 23:47 לינק ישיר 

mzohar,
לדאבוננו אתה חוזר על אותם טעויות של הגולם, אדמו"ר ומורה דרך רוחני לא בוחרים על פי כמות המעריצים שיש לו, וגם לא על פי כמות השיעורים שהוא נתן בחיים.

כדי לדעת אם הרב דומה למלאך, אין מנוס מהיכרות אישית מעמיקה. כל השאר אין ביניהם לבין עו"א מרחק מהותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 00:40 לינק ישיר 

יראשמים

תמהני, האם אדם בסדר גודל כ"כ גדול, ת"ח, אדמו"ר עם חסידים שכ"כ הרבה התנדבו להגן על כבודו כאן בפורום (לא נראה שכמעט היה צריך לדאוג לכבודו כי רוב השואלים רצו לדעת ולא לזלזל), אין אחד שיכול לומר 'אני דברתי עמו', 'לי הוא הסביר' וכו'.

הטענה כאן היא על התופעה של קשירת העיניים העצמית בציבור.
איך יתכן שאין איש ששאל אותו?

זה שאני לא שואל אותו זה בגלל שאין אני נמנה על חסידיו ולא אתאמץ עד כדי כך בשביל מידע שולי מבחינתי. האם יתכן שאין כאן אחד בכל הפורום שלא בדק את העניין?!

בפורום שכל מידע על ילד שיורד לו דם בר' עקיבא או על שדרן רדיו כל שהוא שהפך לאב מגיע מיידית ואין כאן נסתר, איך יתכן שעל אדמו"ר כ"כ חשוב אין איש שיודע מידע על הנהגותיו ותורתו. 

אין רב שדומה למלאך הלכתית ופטור ממצוות  ואני מאמין שגם אתה כתבת זאת כפרזה.
אני חוזר בשלישית 'לא בשמיים היא'.

תוקן על ידי mzohar ב- 13/08/2007 0:39:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 01:14 לינק ישיר 

גבעוני. תסלח לי, אבל אני לא נסיתי להפוך אותו לשוטה, רק ציטטתי דברים כדרבנות מספרו של הרה"ק מקאמרנא שכבר כתב כך על תופעות כאלו שהיו בדורו. ברור שהצדיקים שעליהם כיוון הקאמרנער את דבריו, לא היו פחותים מהאמשינובר הנוכחי, ואעפ"כ כתב עליהם בחריפות כזו.

זה ברור שמותר לומר, שהדרך בה הולך האמשינובר אינה דרך התורה, ואין זה מועיל לכך שהוא צדיק גמור, זה לא הדרך שהתורה רוצה שילכו בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 01:33 לינק ישיר 

למרות שיש לך שעות פנויות ביום, ואתה יכול להרשות לעצמך בזמנך הפנוי לגלוש בנט, בכל זאת אתה יודע בדיוק
מה רוצה התורה. ואילו הרבי מאמשינוב, שאין לי רגע פנוי במשך המעת לעת, שכל כולו דבוק בעבודת השם, אינו
יודע מהי דרך התורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 01:41 לינק ישיר 

אף אחד לא קשר עינים.

כאן בפורום כמו בציבור ישנם שני הסוגים. אלו המתעסקים ברחובות בני ברק כדבריך. ואלו העוסקים במילי דשמיא.
לאלו ולאלו הנהגותיו הפרטיות של נשוא האשכול הם עניין שולי שלא נוגע אליהם. והיא נקודה קטנונית לאלו המכירים אותו מקרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 02:20 לינק ישיר 

ירא שמים

איני מצפה מדוברי הצלה וזקא ללמדינו מנהגי חסידות.
נראה לי שלא חסרים ת"ח ואנשי חסידות רציניים בפורום. רוב המגיבים באשכול נראים מסלתה ושמנה של הפורום וגם הם אינם יודעים פשר הדברים.

נראה לי שתשובה לא תהיה כאן בדיון ואקבל שכר על הפרישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 09:14 לינק ישיר 

כיון שב13 העמוים הראשונים לא נמצא שום הסבר לתופעה, אכן יש להניח שאין סיכוי שגם יהיה הסבר.
אבל כעת זועקת כאן שאלה אחרת: מי יצילנו מהשרלטנים. נעזוב את האדמו"ר מאמשינוב והנהגותיו, אבל מי ערב לנו שלא יקום מחר רב שיחלל שבת וכדומה, וננהג בו כרב לכל דבר - כי אסור לשאול שאלות, וכי - אנחנו לא יכולים להבין את דרכי הצדיק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 10:10 לינק ישיר 

עובד,
לא מצחיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 11:29 לינק ישיר 

הגולם,
כבר קם, רוב העם היהודי נסחף אחרי שבתי צבי שנטען עליו שהוא צדיק וקדוש ואפילו משיח השם, אלא שביטל כמה מצוות שוליות בדרך.
אבל כמובן מי יבא אחר המלך והרי יש צדיקים שפטורים מהמצוות המעשיות והשולחן ערוך החמישי נהיר להם.

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 13/08/2007 11:56:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 13:47 לינק ישיר 

הגולם

כחסיד, אני יכול להגיד לך שבאמת אין ערב בדבר, ואני בטוח שזה טיעון מרכזי בהתנגדות המתנגדים, אבל אחרי מאתיים שנות חסידות עדיין זה לא קרה, וכנראה שהנח להם לישראל אם אינם נביאים הם בני נביאים הם, ואדם שאינו מוחזק בחסידות לא יתנו לו לעשות מה שהוא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.