בית פורומים בחדרי חרדים

יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2007 16:20 לינק ישיר 

מיימוני, והייתם נקיים מה' ומישראל נאמר גם (ואולי בייחוד) על אדמו"ר מנהיג ציבור ולכן מסתבר שהוא מחוייב בהסבר על התנהגותו שאינה לפי ההלכה לכאורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:22 לינק ישיר 

שושנת_יעקב, מנין לך הסיפור עם הגרא"ז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:27 לינק ישיר 

הסיפור עם ר' איסר זלמן היה שהוא הצביע על התרגום הזה, אבל לא שהוא התפלל כך למעשה. שמעתי מחתן של יהודי שהיה נוכח במקום.
הסיפור עם הח"ח, אדרבה גש נא לבני הרב זקס שליט"א ותשאל אם זה היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:32 לינק ישיר 

כל השיטה הזו של: גש נא ותשאל, אינה אלא התחמקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:33 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
שושנת יעקב

1. האם לדעתך אסור לדון בפורום בשאלה כזו? מדוע?

האם לדעתך אסור לדון בשאלה כזו עם חברים לומדים? מדוע?

2. אולי באמת צריך להבין מדוע רבנים אינם יוצאים נגדו ואינם מוחים על כך. וזה מתחלק לשנים. למחות בפניו אישית (וזה אולי עשו) ולמחות ברבים (וזה לא עשו. ואולי באמת היה עליהם למחות. ואולי זה מחמת ענותם, שאינם רואים עצמם אחראים לציבור ולו - אבל מדוע הם מוחים בענינים אחרים?).

האם שיטתם היא שיש יוצאי דופן שפטורים מכללי השו"ע? תמהני.

3. אדרבה, אשמח לשמוע מה ההסבר וננסה להבין יחד. התורה, עד כמה שאני יודע, ניתנה לכל עם ישראל. ומה שיעשה רב אשי בפלפולו הוא מה שאנו עושים בדורנו.

4. אם היו אחרים שנהגו כמו האמשינובר, גם עליהם יש שאלה.

1. אסור? מאוד ייתכן שהרבי מאמשינוב היה מוצא לכך היתר.
מדוע? כי הפורום הזה הוא מקום המוני לכל מיני סוגים של אנשים. במידה וההסבר לדרכו של האדמו"ר נעוץ בתורת הסוד הרי שכבוד ה' הסתר דבר.

2. לדעתי, אותם רבנים גדולים, שכן מוחים על ימין ועל שמאל, מבינים א. שאין כאן סכנה לעתיד היהדות. ב. שדרכו לא נוגדת את יסודות התלמוד וההלכה הצרופה.

3. גם אני כמוך, איני מכיר את האדמו"ר, ומעולם לא פגשתי אותו פנים אל פנים. ראיתי אותו פעם אחת בחיי באירוע כלשהו. אבל ממה ששמעתי מאנשים יראי ה' ושומרי תורה ומצוות בדקדוק רב, התרשמתי שמדובר בגברא רבה. ודי לי בזה. אין לי שום בעיה להמשיך לחיות את החיים הפרטיים, התורניים והחסידיים שלי, מבלי לאבסס על הרבי מאמשינוב ועל הנימוקים ההלכתיים שלו. זה לא נוגע לי הלכה למעשה.

4. צודק. אבל מכיוון שאין אני יכול להצביע על המקורות של הרבי, ויש כאן אנשים שאם ישמעו על גדול אחר שמקובל עליהם שגם נהג בדומה לו - זה ירגיע אותם. לכן היה חשוב לי לכתוב את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:48 לינק ישיר 

שושנת,
במילים אחרות אתה אומר: אין הסבר, וזה לא מעניין אותי.
אם כן:
מנין לך שהוא לא מרמה אותך? אולי הוא בכלל לא רב? אולי הוא עושה מה בא לו, ואתה נוהר אחריו כסומא בארובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:48 לינק ישיר 

מיימוני,
אסביר. ישנם כאן שני שאלות. א. מדוע איננו מתפלל שחרית בזמן שחרית. ב. מדוע הוא מתפלל את התפילה הזו, [שהוא לא התפלל], בזמן מנחה או ערבית או למחרתו וכו'.

את שאלה א' פתרת. הוא לא מתפלל כל עוד איננו יכול לכוון כהרגלו. אין בכך שום איסור, וכן נהגו גדולי ישראל, מתקופת האמוראים ועד היום. נכון, לא כולם. ואין להאריך במקום הזה.

שאלה ב' נפתרה כך. מותר לו לאדם להתפלל תפילות נדבה, כמה שהוא רוצה. בהתאם לסייגים הנוגעים לענין. ואם כך אין שום איסור בתפילה שניה או שלישית בזמן מנחה או ערבית. כלומר גם השאלה השניה איננה נוגעת כלל לאיסורי הלכה.

אלא שנותרה השאלה, מדוע למרות שהיה פטור מלהתפלל בעת המקורי, למה לו להשלים את התפילות שהחסיר, ושאלה זו שאיננה הלכתית, איננה מטרת אשכול ציני זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 16:51 לינק ישיר 

הגולם,
זה מתחיל להיות מצחיק, האם אתה מכיר מישהו שבחר אותו לרב בגלל אופני תפילותיו.
האם רב בוחרים לפי מספר המצוות שהוא מקיים ביום.
האם לא לימדו אותך בישיבות על חמור נושא ספרים.
מה הקשר בין שאלתך למסקנתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:06 לינק ישיר 

הגולם כתב:
שושנת,
במילים אחרות אתה אומר: אין הסבר, וזה לא מעניין אותי.
אם כן:
מנין לך שהוא לא מרמה אותך? אולי הוא בכלל לא רב? אולי הוא עושה מה בא לו, ואתה נוהר אחריו כסומא בארובה?

יש סתירה לוגית במסקנא שלך "אין הסבר, זה לא מעניין אותי". אם אין הסבר זה לא יכול לעניין אותי. ואם זה לא מעניין אותי, אז חייב להיות שיש הסבר.
במילים אחרות. יש הסבר, אלא שאינו בהישג ידי.
אם היה עושה מה שבא לו - לא היית צריך לפתוח עליו אשכול. משמע, אין הוא עושה מה שבא לו. אלא שדרכו נפלאת היא ממך.
אף אחד לא נוהר אחריו כסומא. הוא לא עושה הנחות בשום שטח מהיהדות ההלכתית הצרופה לאף אחד מהחוסים בצילו. ומכיוון שאין אדם חוטא ולא לו - משמע, אין בו מתום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:07 לינק ישיר 

ירא שמים,
לפי מה כן בוחרים? האם לא לפי מצוותיו ויראת השמים שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:09 לינק ישיר 

פלא לי מדוע אתם נגררים לויכוח עם חבורת האפיקורסים כאן?
מדוע אתם בכלל עונים להם?

אינכם שמים לב איך הם מושכים אתכם באף לחיטוט פילוסופי שלא יגמר לעולם בקדושי עליון שהמהרהר אחריהם כמהרהר אחר השכינה?

הרי זה ענין של "אמונת" חכמים.
אמונה היא, ולא דבר מדעי ולא דבר הלכתי
דבר שיש להאמין בו, לא הוכחות וטעמים והסברים

אחי החרדים חברי הפורום - חוסו על נפשותיכם ועל תמימות אמונתכם בחכמי התורה שהיא האפשרות היחידה לעבור את חבלי משיח!!

אל תענו להם!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:09 לינק ישיר 

שושנת,
כנראה שלא הבנת.
אין הסבר וזה לא מענייין אותי, היינו אין הסבר, ולא מעניין אותי שאין הסבר.
לא מסובך ולא טעות לוגית.
מנין לך שהוא לא עושה הנחות? ולמה לדעתך זה בכלל אין אדם חוטא ולא לו? אולי קשה לו לשמור על הזמנים, ויותר נוח לו לעשות מה בא לו ומתי שבא לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:11 לינק ישיר 

בעניות דעתי לא הבנתי דבר, הרי לא הוא חידש זאת, כבר נהגו כך מגדולי האדמורי"ם בדורות הראשונים של התפרצות החסידות. והאמשינובר עליהם קא סמיך. וכל השאר שייך למחלוקת החסידים והגר"א כמו שתקרא בטט"ו בספר "חסידים ומתנגדים" ובהעתקות אלייאך בספרו על הגר"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:15 לינק ישיר 

יושב_סתר כתב:
פלא לי מדוע אתם נגררים לויכוח עם חבורת האפיקורסים כאן?
זו שיטה חדשה בתרבות החרדית: מי שלא מוצא חן בעיניך הוא אפיקורס.
מדוע אתם בכלל עונים להם?

אינכם שמים לב איך הם מושכים אתכם באף לחיטוט פילוסופי שלא יגמר לעולם בקדושי עליון שהמהרהר אחריהם כמהרהר אחר השכינה?
מצווה ללמוד את דרכיהם של החכמים.

הרי זה ענין של "אמונת" חכמים.
אמונה היא, ולא דבר מדעי ולא דבר הלכתי
דבר שיש להאמין בו, לא הוכחות וטעמים והסברים
מי שהאמין בצורה עיוורת לשבתי צבי הוא הוא האפיקורס. חובה לבחון.

אחי החרדים חברי הפורום - חוסו על נפשותיכם ועל תמימות אמונתכם בחכמי התורה שהיא האפשרות היחידה לעבור את חבלי משיח!!
בגלל אמונה הטיפשית שלך, אינך יודע להבחין בין הטמא לטהור. וד"ל.

אל תענו להם!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2007 17:38 לינק ישיר 

הגולם,
מורה רוחני בוחרים בהיכרות אישית עמוקה.
אם יש לך רב כזה, תבין זאת. זר לא יבין זאת.
אם יש לך רב מהעיתונים, הרי שדווקא זאת הדרך לשבתאות.
אם אתה מדבר על רב לפסיקה הלכתית ממקודת, בזאת כל מוסמך להוראה כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.