בית פורומים בחדרי חרדים

יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2007 22:45 לינק ישיר 

יו"ס,
למה אי אפשר לקבל בפורום הסבר לתופעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 22:49 לינק ישיר 

הגולם
כי מי שמאמין בו אין לו שאלות
ומי שלא מאמין לא יהיו לו תירוצים

הענין נעוץ במה שחסידים לאורך כל הדורות ראו אצל רבותיהם דברים שלא היו לכתחילה ואף יותר גרוע מזה ובכל זאת לא זזו מאמונת רבותיהם
צודקים או לא זה שאלה אחרת, אבל זו העובדה, וכל דשדוש בנושא לא יקח אותך יותר רחוק

אנחנו אוחזים בדף השביעי בלי תשובה, וניפגש בדף 14 באותו מצב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 22:52 לינק ישיר 

כי אלו המבינים את דרכו לא כותבים כאן.
בכלל רוב הציבוטר החרדי אינו משתקף כאן
תפנים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 22:53 לינק ישיר 

האם אתה משוכנע שיש מישהו שמבין את דרכו?
אולי תתן לי שם וטלפון, אפילו באישי, של אחד כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 22:58 לינק ישיר 

לא
אין מי שמבין את דרכו בדרכים לוגיות
זה עניין אמוני לחלוטין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:00 לינק ישיר 

אשרי תמימי דרך,
אם אין מי שמבין זה אומר שאין הסבר. הלא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:03 לינק ישיר 

מסכים

אבל החסידות לימדה שיש דברים למעלה מן השכל (אולי על בסיס גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:04 לינק ישיר 

הגולם

מה שהבנתי מדברי ירא שמים הוא כך:

א. האמשינובר מתקשה לקיים מצות תפילה בזמן. הוא אנוס בנוגע לזמן התפילה הרגיל.

ב. הוא מתפלל בזמנים אחרים, אבל לא בתור תפילות חובה כלל לפי תקנות חכמים, אלא כתפילה אישית שלו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:11 לינק ישיר 

מימוני

סים כתב
"בכל מקרה, אין מה ללכת לשאול אותו, על כל דבר יש לו הסברים וחשבונות שונים. הוא יכול להסביר תופעה של אמירת "לשנה טובה תכתב ותחתם לאלתר לחיים טובים ולשלום" במשך שני דקות לכל אחד ואחד, ובמשך שלוש שעות רצופות לעשרות אנשים העוברים לפניו בבוקרו של יום ראש השנה, וזאת על חשבון תקיעת שופר על סדר הברכות, בחשבון שתקיעת שופר על סדר הברכות הוא דרבנן, ובין אדם לחבירו הוא דאורייתא, לפיכך הוא משקיע את כל כחותיו בבין אדם לחבירו לומר לכל אחד ואחד לשנה טובה בכל המוח והלב. נו, לך תתמודד עם זה. "

את הנ"ל התירוץ של אונס וכו' לא יעזור, ואין גם תקיעות נדבה

(אני כותב מה שסים כתב כי אינני יודע אם זה נכון)

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 11/08/2007 23:14:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:18 לינק ישיר 

תמניא אפי

לצערי איני מכיר את סים ואת כתיבתו, ואיני יודע באיזו מידה זו עדות שראוי לסמוך עליה, ואני מבקש ממנו מחילה על ההסתייגות.

מה שכתבתי לעיל על האמשינובר הוא לפי מה שכתבו לי חברים שאני מכיר במשך הזמן מהייד פארק ולמדתי שניתן לסמוך על דבריהם, ואילו אותו איני מכיר.

כמו כן, קשה מאד להעריך תיאור חלקי. גם אם הציטוט שלך הוא תיאור מדוייק של המתרחש באמשינוב, עדיין לא שמענו פרטים נוספים שהיו משנים את התמונה.

אציג בפניך איך אני רואה את הדברים ביחס לתקיעת שופר.

א. מן הלשון משמע שהיה שומע עשר תקיעות לפי הדין לפני קבלת קהל.

ב. קבלת פני נדכאים ושבורי רוח היא אכן מצוה מן התורה. ומי ששמע את התקיעות ויצא ידי חובה מן התורה, עשוי בהחלט להניח שתקיעות נוספות הן רק מנהג או פחות מזה. (מתקנת הגאונים אנו תוקעים פעמיים 30. זה מנהג. מה שמוסיפים על זה נובע מחומרות וחששות או מתוספות ממניעים שונים, ואינו חיוב כלל).

עם זאת, אני סבור שכפי שהדברים הוצגו כאן, יש באמת שאלה. הרי המבקרים רואים שהאדמור אינו נוהג לפי הרגיל בתקיעת שופר. האם זה לא יחליש אצלם את היחס לדברים שהם חיוב אמיתי?

זו באמת שאלה. אבל יש לי הרבה שאלות על הציטוט של סים, והייתי שמח לקבל מידע מלא יותר כדי שנדע מה יש לשאול.

וגם אחרי קבלת המידע, כמובן, יתכן שאנו באותו גדר של תלמידי ר' יהושע שצריכים לחפש הסבר של כף זכות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2007 23:32 לינק ישיר 

סים,
לכל דברי הזלזול אינני מתכוון להתייחס, מלבד מצוות מחאה, על הזילזול בחכמי ישראל ועובדי ה'.
על העיוות בהלכה המשתמע מדבריך הנני לצטט את דברי הרמב"ם: מדברי סופרים לקדש על היין (הלכות שבת פרק כט). מניין לך מתי הוא מקדש השבת בדברים?

את הסיפור על השידוך שהוא המריץ, לא ידעתי. ותיתי לך, שהעצמת אצלי את האמונת חכמים.

יושב_סתר,
האמרי אמת כותב באיגרתו (עמ' 9 בלינק המצורף), שרוב גדולי ישראל שהיכירוהו היו עמו.
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2023473

תוקן על ידי יראשמים ב- 11/08/2007 23:31:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 12:07 לינק ישיר 

הגולם,
אתה ממשיך למחזר את השקר, למרות  שגם ציני האשכול, הודו כאן באשכול שאין שום איסור הלכתי במעשיו.

האם אתה מתפרנס מכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 12:16 לינק ישיר 

יראשמים,
אם הוא נוהג את המנהגים שאתה ניסית להסביר (ולא הצלחת, לדעתי) אז לכאורה יש איסור הלכתי במעשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 12:23 לינק ישיר 

איזה איסור?
על איזה הלכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 12:23 לינק ישיר 

לפי מה ששמתנהל כאן בפורום אפשר לחשוב שבני התורה הליטאים אין להם בעולמם,רק מה עושה האדמו"ר מאמשנוב שליט"א,
אני לא חסיד אמשנוב,אולי ראיתי אותו פעמים או שלושה,לא ברור לי מה הוא עושה,כמו שלא ברור לי על כמה מהגדולים של הליטאים,אבל אני לא חושב לרגע שכאן המקום לדון בענין,וכל זה שאחד בשם הגולם שאיני יודע מה היראת שמים שלו העלה את הענין.
אני מניח שהוא ליטאי
האם הוא כבר טיפל בענין הבלוריות של הליטאים,כאשר חלק נכבד מהגדולים של היום ושל העבר חטאו בחטא זה.

האם הגולם כבר טיפל בענין שמירת העינים של רוב הציבור הליטאי שרבים מגדולי הדור שלו,לא שמרו על העינים.

תבדוק בבקשה מה נעשה בביתך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש הסבר ענייני לתופעה שנקראת אמשינוב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext