|
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:31 |
|
| |
קונשטטר,
האם אתה יכול להצביע על אחד מגדולי הדור הליטאים או החסידים שלא שמר את עיניו?
האם אתה יכול להצביע על אחד שמגדל בלורית?
מה הקשקושים האלו?
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:32 |
|
| |
יראשמים, אי אמירת תפלה בזמן, ואמירת תפילה לא בזמן. קונשטטר2, בכל ציבור יש מה לתקן, אבל אין אף גדול ליטאי שמפורסם עליו שבשיטה לא מקפיד על מצווה כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 12:44 |
|
| |
סנשו_פנשה,
חזור שוב ותעיין, במגמה לנסות ולהבין, ולא בכדי למצוא את הטעות. ותיווכח ששני ההדורים יושרו.
אם למרות זאת לא הבנת, אתה עדיין יכול לבקש מאלו שהבהירו, או מאלו שקיבלו, להסביר לך.
אם למרות זאת לא תבין, תוכל לפחות לדעת שיש כאלו שכן הבינו וקיבלו, גם אם זה מוזר להם. ולדעת שאם ריק הוא, מכם הוא ריק. (ר' מנא)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:07 |
|
| |
הגולם
אתה מכיר את גדולי הדור הליטאים בזקנותם
אני יכול לספר לך כאן דברים לגמרי אחרים שמסוגלים לפגום באמונה שלך בהם.
כתבתי על הציבור הליטאי ולא החסידי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:09 |
|
| |
קונשטטר,
ספר.
טענה כמו "אני יכול לספר" אין בה ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:22 |
|
| |
ירא שמים
צר לי שנכשלתי וטעיתי וכתבתי דברים מעוררי גיחוך. התואיל לצטט ולהראות היכן טעיתי ובמה טעיתי?
אתנחתא
ללא ספק לפי המסופר האדמור מאמשינוב גדול מאד באהבת ישראל, וראוי ללמוד ממנו.
אמנם האשכול היה על הנהגה מוזרה שלו שנראית נגד ההלכה.
ואם יש עוד מפורסמים לגדולים בישראל שנהגו כך, גם עליהם יש שאלה.
ואכן, כבקיא מופלג ותלמיד חכם, אולי הגדול בפורום הזה, איך אתה מסביר זאת לקטני הערך אשר כמוני? איך זה מסתדר עם הגמרא והשולחן ערוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:23 |
|
| |
'יראשמים',
לידיעתך (ושלחתי אותך לאו"ח תרס"ד), חיבוט ערבה הוא הלכה שמקורה במנהג נביאים, אבל היום הוא הלכה רק שדרגת חיובה פחות מדרבנן (ואין זה כמו מנהגים סתם כגון אמירת ג"פ מזמור לדוד בס"ג או כל כהאי גוונא)
לידיעתך, ברכות לבטלה ובכללם ברכות על נר חנוכה בבוקר למחורת (ואין לי מושג מה היתה הבדיחה שקישרת לכאן את הדין של הדליקו מבעוד יום), ברכה על שופר בלילה, ברכות קרי"ש שלא בזמנם (וודאי של יום בלילה ולהיפך) הם איסורים חמורים.
לידיעתך, ביטול מצוות דרבנן כתפילה וקריאת התורה (וכ"ש דאורייתא כשופר) זהו איסור (המכונה ביטול עשה).
אכן האדמו"ר מאמשינוב מוחזק לגברא רבה וע"כ לא תוקפים אותו על דברים שאם אתה היית עושה היינו מכנים אותך 'חילוני' אלא שואלים כדי להבין (איפה כתוב בבבלי 'תורה היא וללמוד אנו צריכים'?), אכן יש כמה רמב"ם ותוס' בש"ס שאיננו מבינים, אך גם שם אנו מנסים להבין.
ועל כל טענות המוזרות פה על 'במופלא ממך' והמסתעף: כל זה (גם אילו ידעתיו הייתיו) נאמר על הקב"ה שבו אכן אין לנו השגה ואנו גם אסורים בניסיון להבינו, כל מה שקשור לילודי אישה אנו יכולים -ובת"ח אף מצוווים מדין ת"ת- להבין את דרכיהם כמו שכבר צוטט פה לעיל (כל זה אם לא נקבל את הטענה שהוא ח"ו חפצא של אלוקות וכהגשמה המקובלת בנצרות ועוד כמה כתות עפ"ל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:29 |
|
| |
o.k.
ראית פעם ביתד את הכתבות והתמונות של תלמידי רבי שמעון שקופזצ"ל ביחדעםהגאון הגדול רבי ש.ר.כולם נראים שםכשחקני קולנוע.
קח לדוגמא את רביבורך אזרחי איזהבלורית הוא הלך,מה נעשה אז בחברון עם בנות ירושלים אולי אתה צעיר ולא יודע מה נעשה בישיבות הליטאיות,לפני כחמישים שנה ויותר.
תברר מי היה הולך עםעתון מעריב מתחת לבית השחי בקיוסק של זילברברג ב עיגול לפני ישיבת פונוביז'
כמעט ולא היה בחור אחד בישיבות הליטאיות,חוץ מחסידים וירושלמים,שלא הלכו עם בלורית.
ל.
אל תגרור אותי לכתוב את כל מה שאני יודע.
תוקן על ידי קונשטטר2 ב- 12/08/2007 13:32:27
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:36 |
|
| |
2,
תזכיר לי מה האיסור החמור ללכת עם בלורית? (נכון שהיו מגדולי ישראל, במיוחד החסידים שהחמירו בזה אך מה נעשה שהיה ם צד שני, מרן אדמו"ר הגרנ"צ מסלובודקא עודד את זה, זה לא הלכה פסוקה אלא מחלוקת)
ואולי תסביר לי מה השנאת עמיהארצות לת"ח שבהשמצת עולם הישיבות שייכת לדיון העניני (לפחות מצד השואלים) בענין הנהגות האדמו"ר מאמשינוב? טוב נו בסדר, לילגלתם על רבן של ישראל הגראמ"מ שך זצוק"ל, השמצתם את עולם הישיבות, עכשיו אולי תענו קצת לענין?
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:40 |
|
| |
הגולם
למה אתה לא שואל את הסיבה שבבריסק יש נוהגים לא להתפלל במנין,זה כבר ברור לך?
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:43 |
|
| |
נטול_פראק,
הנה אנחנו כבר מתקרבים. "הלכה בדרגה מופחתת" אתה קורא לזה. טוב, כזה שלדעתך עדיין נחשבים לחילוני, כשנאנסים מלבצעה.
אילו היית שומע שבשנת תשס"ד הגרש"ז נאנס מלהדליק נר חנוכה בלילה, והדליקו ביום בברכה. ולא היית מקבל כאן את צדדי השיטות שעליהם נסמך, היית מאשימו באיסורים? או שהיית סוכר את פיו של מי שהיה פוערו נגד מרי דחיטי?
כבר הוער כאן באשכול שוב ושוב. א) נשוא האשכול אינו חשוד כלל לילך בשרירות לב יצרו, כל מעשיו לשם שמים. ב) הוא מריא דכולא תלמודא והפוסקים. אז מאי שנא. וכי בגלל שהוא נאנס שוב ושוב בגלל דגשיו בעבודת ה', ראוי שתצטרף לעדת קורח? האם אינך רואה שעל אף שהקושיות "ההלכתיות" סרו, מתעקשים להטיל דופי בת"ח? האם די בכך שיש מי שקוראים אותו אדמו"ר כדי לשמש קול נוסף במקהלת הפוגעים בחכמי ישראל?
וכן, צדק מי שאמר למעלה, שיש להם המון זמן כדי לדסקס בהנהגתו היחודית, וסדר עדיפויותיו במצוות ה'. אך אין להם את העת להתחמם לאורם של תלמידי חכמים. אוי, כמה פליאות ותמיהות היו נופלים להם. כמה ידע אינטלקטואלי ופסיכולוגי הם היו רוכשים. כמה היסטוריה הם היו פתאום מבינים. וכמה פילפולים במימרת "דומה למלאך" הם היו חוסכים. ואת כל זה הם מאבדים, ביצר הנצחנות והגבהות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:45 |
|
| |
2 נעבאך,
פתח שו"ע (או כמו שהירא שמים אומר: בבלי) תראה מה הם חיובים, מה הם איסורים ומה נדחה מפני מה, תגלה שתפילה בציבור היא לא חיוב, ומרן הגאב"ד דבריסק זללה"ה אחז שיכוין יותר בביתו וע"כ העדיף להתפלל בבית.
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:46 |
|
| |
חוצמזה שלא ידעתי אף פעם שהתירוץ על תוס' מוקשה בשבת הוא שגם הרשב"א בבבא קמא קשה
|
| נשלח ב-12/8/2007 13:50 |
|
| |
'ירא שמים',
אצטט מהודעתי לעיל:
| נטול_פראק כתב: |  | |
אכן האדמו"ר מאמשינוב מוחזק לגברא רבה וע"כ לא תוקפים אותו על דברים שאם אתה היית עושה היינו מכנים אותך 'חילוני' אלא שואלים כדי להבין (איפה כתוב בבבלי 'תורה היא וללמוד אנו צריכים'?), אכן יש כמה רמב"ם ותוס' בש"ס שאיננו מבינים, אך גם שם אנו מנסים להבין.
|
|
אף אחד לא זילזל בו ח"ו. רק שאלו שאלה ענינית: מה הפשט בהנהגותיו, חבל שהתגובות לא שמרו על עניניות וגררו את האשכול לויכוחים על קדושתו וכה"ג.
ובענין הקושיות ההלכתיות ש'סרו', תבין שהתירוץ של אונס הוא קצת(?) דחוק להסביר חיים שלמים (מה גם שכמו שכתב מישהו למעלה, יש לו מערכת זמנים משלו, תמיד מעריב בבוקר, לא כ"כ נשמע אונס) הוא גם לא מתרץ את קיום המצוות לאחר זמנן.
בענין חיבוט ערבה, זוהי הלכה שלא נראה לי ששייך שם 'צדיק' בלי לקיימה, זה לא מנהג טוב וחבל לנסות לבלבל מושגים או לו מר כל הזמן שהקושיות תורצו (או סרו) במקום לענות.
תוקן על ידי נטול_פראק ב- 12/08/2007 13:53:29
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 14:03 |
|
| |
אני ח"ו לא חולק על גדולתם של גדולי התורה הליטאים,אפילו שיש לפעמים על חלק מהם קצת קושיות,מה שמפריע מאד ,האם הגולם כבר פתר את כל הבעיות שיש,ורק הרבי מאמשנוב ודרכו בקודש זה מה שמפריע לו.????????
לגבי בלורית ראה משנה ברורה,ובכלל למה החזון איש הפך עולמות שבני תורה יורידו את הבלורית? וכו' וכו'
בענין בריסק אין לי שום שאלות, הוא היה גדול הדור וברור שהוא נהג פי שחשב בענין נקיות,.
|
|