| נשלח ב-10/8/2007 14:00 |
|
| |
א-ל-ו-ל-!
אולי זה מפחיד מישהו, אולי קצת מאיים, אבל אלול בפתח.
איך אתם מתכוננים לאלול שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 14:32 |
|
| |
ראשית כל עם הרמב"ם המלחיץ ההלכות תשובה,
אחרי כן עם ר' ישראל המרגיע...
כל אחדד ואחד לפום חורפיה
|
| נשלח ב-10/8/2007 15:35 |
|
| |
מבצע "קבל על עצמך משהו!" יוצא לדרך..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 15:50 |
|
| |
מי שנורא נורא מפחד מאלול יכול גם להתכונן עם כמה מערכונים של "מה קשור" - בשביל השטייגען שייצא מזה אח"כ. בָּדוּק !!
נ.ב. כמה הודעות נמחקו מהאשכול כתוצאה מתוכן שאינו הולם את רוח האשכול הרצינית.
תוקן על ידי הישיבות ב- 10/08/2007 16:56:48
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2007 23:58 |
|
| |
הישיבות (בעל הדעה וישיבה 1), ההתערבות הזאת באשכולות הנפתחים בפורום וקבלת ההחלטה איזה אשכול רציני ואיזה אשכול לא, היא דיקטטורית, שרירותית וחסרת הגיון. איני יודע אם התוכן שנזכר בהודעה הלאקונית של הניק המנהל אכן היה פסול או שמא רק היה "חסר רצינות", אך אין ספק כי משפט כמו " נ.ב. כמה הודעות נמחקו מהאשכול כתוצאה מתוכן שאינו הולם את רוח האשכול הרצינית. ", הוא פסול, חטטני, פולשני לתחום זכויות הכותבים ומסמל על עידן של משטר טוטליטארי במובן וירטואלי בפורום זה.
מנהלים יקרים, אתם יודעים כי אחד מגדולי המעריצים של הפורום אני, וכי כל ימי תמכתי בו בהתלהבות, אמשיך לתמוך עד כמה שאוכל כל עוד הדמוקרטיה, ולו על פי הכללים המנוסחים, תשמר. כאשר היא תופר והאמנה תתפרש כרצונם של בעלי הכח בפורום, אני אודיע כי אני שובר את חתימתי על האמנה.
בתקווה להבנה.
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:09 |
|
| |
הלמדען,
אינך יכול לבוא ככה פתאום ולתת מוסר למנהלי הפורום על עבודתם.
הפורום דוגל בפלורליזם והבעת דעה אינדיודואלית,הוא אינו מכתיב שום קו שלאורו צריכים ללכת כותבי הפורום.
אך ישנם מקרים שמחיקת ההודעות אי בשום פנים ואופן אינה שלילת הדמוקרטיה ומניעת ההבעה החופשית,היא כבר נכנסת תחת ההגדרה של מחיקת תכנים שאינם הולמים את רוח האשכול.
ולאשכולינו אנו,האשכול עבר לנושא רדוד מכפי רוח הדברים שבהשראתם כתב פותח האשכול את הודעתו. [דיון על אופן ההתחזקות משמיעת הומור של שלישית "מה קשור].
ולחיזוק דברי,כפי ששמת לב הודעתו של "דויטש" בדבר הכנותיו שלו לקראת אלול נשארה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:16 |
|
| |
בעל הדעה, אחד המאפיינים של הפלורליזם וחופש הביטוי הינו היכולת להטיף מוסר ולעורר את הזקוקים להתעוררות. לאור המחיקה האטומה הזאת, לא הייתי אומר בשום פנים ואופן כי הפורום דוגל בפלורליזם ובהעת דיעה אינדווידואלית.
ההגדרה האם תכנים מסויימים הולמים את רוח האשכול אינה בסמכותם של מנהלי הפורום. המנהלים יכולים לדון האם תכנים כל שהם הולמים את רוח הפורום, אך הזכות להכנס לאשכול , להחליט האם התכנים שבו מתאימים לו ולצנזר בהתאם היא דיקטטורית, בדיוק כפי שכתבתי קודם.
הדיקטטורה מתחילה כאשר אנשים עם כח, מנצלים את הכח שבידם בניגוד למוסכם ולמקובל רק כי "יש להם כח". אם כל חברי האשכול היו פונים בזעקה ומוחים כנגד מי שהעלה את ההודעות הללו, היה בזה מן הלגיטימציה וזכות המחאה, אך כאשר בא בעל הכח (והדעה) ומשתמש בו בשרירותיות, כנגד החוקה, הרי שזו, בדיוק, דיקטטורה.
אני לא חוזר בי מאף מילה שכתבתי, ולא אתנצל על מתיחת הביקורת. אני סבור כי יש ערך לביקורת במקום הנכון.
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:48 |
|
| |
הלמדען,
נתון שאינך יודע כיוון שלא היית עד להלך הדברים באשכול. [אני עדיין ממתין ליומן מסע..]
מר משגיחשליטא קרי פותח האשכול התריע על חששו שנושא האשכול שנכתב ברוח ימי אלול הרציניים [ואיני צריך לתאר לך את ההרגשה הכה מפחידה והרצינית..] סוטים לעבר נושא טפל ומסיטים את כל האשכול אל מחוזות תהומיים.
הנהלת הפורום נענתה לבקשתו ועקרה מספר הודעות ששינו את כיוון האשכול בכדי להחזירו לנושאו ורוחו המקוריים.
אם לאחר שקראת את זו אתה עדיין רוטן על הדיקטטורה,מה אתה מגדיר כדמוקרטיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 01:01 |
|
| |
כדמוקרטיה אני מגדיר, הודעה הפונה אל בעל ההודעה הסוררת ומבקשת ממנו, בפומבי, למחוק את הודעתו כיוון שאינה מכוונת לרוח הפורום, ומאפשרת לו גם לסרב. כמו כן, מחאה ציבורית שתשלול את הלגיטימציה להודעותיו היא, לעניות דעתי, הצורה הדמוקרטית בה היה על הדבר להתבצע.
כתבתי שלא הייתי עד לחילופי ההודעות, ומחאתי היתה כנגד ההודעה הלאקונית שמנהלי הפורום (קרי: אתה) טרחו להשאיר בעקבות המחיקה.
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 03:28 |
|
| |
נו מה עם מבצע ה"קבלות" של בעל הדעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 20:59 |
|
| |
אני רואה שממש סטיתם מן הנושא.
אני מקבל עלי בלנ"ד לא להכנס לפורום באלול...חח נראה מי גם... (ונראה אם אני אעמוד בזה...)
בכל אופן, מצפים לשטייגען של אלול.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 02:50 |
|
| |
אני מתכונן לאלול עם דבר אחד - הוספה על השטייגן. מתוך כך שאר הדברים יבואו.
|
|
|
|
|